< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Zeka mı çalışmak mı (2. sayfa)

-
-
Haklısınız hocam teşekkür ederim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam önemli olan yks de başarıdan çok hayattaki başarı. Bunun 1900lerde çalışması yapılmış ve üstün zekalı insanlarla normal zeka seviyesindeki inasanların 1000 kişideki başarı oranları eşit çıkmış
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teknik olarak doğru demişler, ne kadar çalışırsan çalış insan beyninin bir sınırı var onun ötesine geçemezsin. Mesela sadece çalışmayla aynı anda bir gözün ve bir elinle soru bankası çözüp, diğer gözünü ve elini ise kitap okumak/oyun oynamak/vs. için kullanamazsın. Yalnız senin etrafındakilerin söylediği büyük ihtimalle kendi başarıszlık ve tembelliklerine uydurdukları kalıptır. Başkalarının da çok çalışıp ilerlemesini görmek istemezler, bu tarz düşünen insanlarla fikir alışverişinde fazla bulunma derim.
Fikir vermesi açısından bir şey söyleyeceğim; geçenlerde youtube'da karşıma geldi, hintliler kendi üniversite sınavlarından soruları MIT'deki öğrencilere soruyorlardı. Çoğu, soruları yanlış yaptı. Çözecekleri soruları ve konuyu kendileri seçmelerine rağmen sonuç böyleydi. MIT'deki öğrencilerin çok da aptal olduğunu sanmıyorum, sınava özel hazırlık yapmazsan başarısız olursun.
-
Gilles Deleuzetwitter
Gilles Deleuzehttps://twitter.com/GillesDeleuze17/status/1585557549872545799?t=DHZ0almOr4ZMYNYkNOm2yQ&s=19
Çalışmak elindeki imkanlarla en iyisini yapmanı sağlıyor ama ben zekanın etkisinin daha fazla olduğunu düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X