Şimdi Ara

Zazayım Soruları Alayım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
0
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ROBBER IN THE MOSQUE

Dedenin babasıdamı İstanbullu?
    Ohoooo o zamanlara bakcaksak hepimiz Hz.Adem'le Havva'dan geldik diyen bile var seninki yine iyiymiş :D

Arkadaş bu ne saçma şey ya bide nerelisin diyince istanbulluyum diyipte baban deden dedenin babası nereli demiyorlar mı ağızlarına çakasım geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaza bir kürtü Türke tercih edebilir ama bir Türk ikisine de tercih etmez

Bu doğru mudur

• quote:

Orijinalden alıntı: celades

Eşeklerden neden vazgeçemiyorsunuz?

ne demek istediğinizi anlamadım eğer sandığım şey ise üzgünüm haberim yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redshift

Zaza bir kürtü Türke tercih edebilir ama bir Türk ikisine de tercih etmez

Bu doğru mudur

bilmem sence doğru mu hocam o daha çok kime yakın hissettiğinle alakalı doğu kısımlarında muhtemelen kürdü seçerler ama batıda her ikisini de seçebilirler ben annem türk olduğu için türkü seçerdim mesela.
  • Soner Yalçın'ın Hürriyet gazetesinde 2009 yılında çıkmış, Zazaların kimlikleri hakkında tarihi analiz yazısı:
    http://www.hurriyet.com.tr/zazaca-kurtce-degildir-13255210

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 25 Ekim 2015; 23:46:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kürtleşmiş ırk olarak sayılır zazalar. Nüfusları 2 milyondur.
  • Zazaların soyunun Türk olduğunu biliyormuydun sayın zaza ?
  • Nerelisin

•  Zazayım Soruları Alayım

Hatırlayanlar artılasın

• Simone Zaza akrabaniz mi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zazaların çoğu kendini kürt sanıyor kürtler tarafından yozlaştırılmanız hakkında ne düşünüyorsun ?

• Bu kadar ırkçının kol gezdiği bir forumda zazayım ya da kürdüm demek gerçekten cesaret ister. Tebrik ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tavukjack

Zazaca kürtçenin kökeni aynı soydan geliyorlar ama ufak farklar var
    Bildiğim kadarıyla kürtler medlerden geliyor

Kürtler orklardan geliyor
    Zazalar uruklardan

Farkları bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrHayvanat -- 26 Ekim 2015; 0:24:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrKira

Zazaların çoğu kendini kürt sanıyor kürtler tarafından yozlaştırılmanız hakkında ne düşünüyorsun ?

aslında bakarsan zazalar yozlaşmıyor bildiğim kadarıyla doğuda zazalara ağır bir kürt propagandası yapılıyor o yüzden biz kürdüz diyorlar ayrıca pkk kendine daha fazla destekçi bulabilmek için zazalar kürttür diyor mecliste de bildiğim gibi tartışma olmuştu hdp kanadı zazalar kürttür dedi. bunca propagandayla başa çıkan inan birsürü zaza var ama bir bu kadar da kendine kürt diyen zaza var ve bu onur kırıcı

• Zazalar daha çok pkk destekliyor diye biliyorum kürtler den fazla düğünlerinide gördüm zaza bir arkadaşın hep biji biji diyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsaken54 -- 26 Ekim 2015; 0:47:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forsaken54

Zazalar daha çok pkk destekliyor diye biliyorum kürtler den fazla düğünlerinide gördüm zaza bir arkadaşın hep biji biji diyorlar

pkkyı destekleyen zaza çook azdır hatta yoktur bile çünkü pkknın kuracağını iddia ettiği devletin kürt devleti olacağı bilinçaltına yerleşmiş bir zaza neden kürt devleti için savaşsın. her biji çok yaşa demek sanırım yani illegal bir anlamı yok

• Elazığ Paluluyum Palu denilen köy kürt gakkoş ve zaza olarak bolunmus cogunluk gakkoş ve zaza. Koyde zazalarla kurtler iyi gecinmiyor cunku yakinimizda bingol siniri var sinirda yollarda bekleyen teror yandaslari arabalarin onlerini kesiyor zazadan dahi para almak istiyor kurtleri severim aram iyidir pkk dan nefret ederim bir dayimi katlettiler sirf zaza diye daga gitmedi diye dogudaki zazalar eger asiret degilse kurtlestiriliyor ya baskiyla ya siddetle ezilerek hicbir zazadan duyamazsiniz kendi devletimizi kurucaz yok doguyu bize verin falan cunku zamaninda zazayim dediginde kurtlerin yaptiklari yuzunden hor gorulen bir millet suan bir kafede arkadas cevresinde okulda zazayim elazigliyim dedigi zaman hor gorulmuyor en azindan bana hic olmadi kurtlerle alakali sorulara mantikli cevap verince kimse birsey diyemiyor ve dil kismina gelince zazalar biraz daha kultursuz gibi dusunun kurtlerle dilimiz benziyor ayni kelimeler cok fazla ama soyle dusunun kurtler "gidiyorum" der zazaca da kisadir "gidiyom" gibi bi kisaltma olur neyse basinizi agrittim unutmadan dalga gecenler tabi ki olucak saygi duyarim kendi kararlaridir ailem palunun en koklu asiretidir Kovar, Güç, Oral ve Kömürcü ailelerinin birlesimidir birlesme dayimin vefatindan sonra olmustur ve senelerdir bir kurt gelip zazaysan kurtsundur kardesiz diyememistir ailemizden kimseye ve bingol tarafindan gelen. Abilerimin dayilarimin dove dove yumusattigi cok kurt var selametle..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 2 tane zaza tanıdım ikiside efendi insanlardı. Severim

• quote:

Orijinalden alıntı: forsaken54

Zazalar daha çok pkk destekliyor diye biliyorum kürtler den fazla düğünlerinide gördüm zaza bir arkadaşın hep biji biji diyorlar

malatyada yaşıyorum.Türküm.

Zazaların yoğunlukta olduğu bir ilçe var.Bırak pkk destekçisi olmayı,herifler nerdeyse ''kemalist''.Zaza bi arkadaşım vardı.Her yere atatürkün resmini koyardı telefonu,telefon kapağı facebook u vs vs.Yani şunu diyeyim.Zazadan bu ülkeye zarar gelmez.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.