Şimdi Ara

Zamanda Yolculuk Mümkünmü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
1.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TurboCore

quote:

Orijinalden alıntı: Byfe

Işık hızına ulaşmak gerek ama ulaşılsa bile fiziki yapımız buna el vermez. G kuvveti etkini çok önemli bu konuda. Yani uzay gemilerindeki gibi 2 saniyede ışık hızına çıkarsak iç organlarımızın tamamı arkadan akıp gider

Işık hızına ulaşmasak, ancak onun 2/1i kadar hızla gitsek ne olur? Işık hızı şart mı, 1m/s geç gitsek bile olmaz mı?

hocam zaten mesele ışık hızına ulaşıp ulaşmamak değil, çok yüksek hızlarda insan bedeni maruz kalacağı g kuvvetine karşı koyamaz. yarısı hızına ulaşmak bile öldürücü g etkisine neden olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

quote:

Işık hızına ulaşmak gerek ama ulaşılsa bile fiziki yapımız buna el vermez. G kuvveti etkini çok önemli bu konuda. Yani uzay gemilerindeki gibi 2 saniyede ışık hızına çıkarsak iç organlarımızın tamamı arkadan akıp gider

Işık hızına ulaşmasak, ancak onun 2/1i kadar hızla gitsek ne olur? Işık hızı şart mı, 1m/s geç gitsek bile olmaz mı?

hocam zaten mesele ışık hızına ulaşıp ulaşmamak değil, çok yüksek hızlarda insan bedeni maruz kalacağı g kuvvetine karşı koyamaz. yarısı hızına ulaşmak bile öldürücü g etkisine neden olur.

Uzayda ne kadar hızlı gidersek o kadar zaman yavaşlıyor yani g kuvvetini saymazsak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geleceğe gidilebilir fakat geçmişe gidilmez. Eğer zaman makinesi icat edilebilecek bir şey olsaydı gelecekten günümüze gelirlerdi
  • Hocam suan insanlarin gekecege gitmedigine emin misiniz ki ?

• Mümkün olsa bile geçmişte iken yaptığınız en küçük değişiklik olasılıklar üreterek günümüzde sorunlara yol açabilir veya hiçbir şey eskisi gibi olmayabilir.
  • Zaman sonsuz mudur?

Işık hızı bir eşik midir? Eşik geçilirse ışıktan kat be kat daha hızılı gitmek teorik olarak mümkün müdür?

Teorik olarak; ışık hızından kat be kat hızlı giderek, genişlemekte olan evrenin sonuna veya başlangıcına ulaşıp oradan dışarı çıkmak mümkün müdür?

NOT: Felsefe gibi bir konu başlığı altında bile din konuşmak yasak ya,,, zihniyetinizi tebrik ediyorum.
  • Zamanda yolculuk mümkünse neden gelecekten hiç kimse gelmiyor, gelmedi?
  • Teoride mümkün ama pratikte imkansız gibi.
  • tarikat şeyhleri gidip geliyormuş.bugün öğrendim.şaka etmiyorum harbi söylüyorum.adamlar böyle anlatıyor.hayır zamana bağlı bir varlığın zamanı aşması çok acayip.ozaman ölmemesi,büyümemesi,yaşlanmaması felan da gerekirdi.kısacası burada yaşaması biraz zor olurdu gibime geliyo. ama naparsın işte
  • Dostum tarikat şeyhleri zamanda gelip gitmiyor mekanda gelip gidiyor bunu iyi araştır önce sonra cvp yaz

• quote:

Orijinalden alıntı: veli_0300

Dostum tarikat şeyhleri zamanda gelip gitmiyor mekanda gelip gidiyor bunu iyi araştır önce sonra cvp yaz

zaman ve mekan birbirinden bağımsız olamaz. Zaten tarikat şeyhleri uçuyor gidiyor falan hikaye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlameSplasher

Zamanda yolculuk geleceğe gitmek açısından şu şekilde mümkün.Mesela bir uzay gemisi yaparsın ışık hızına yakın bir hızla uzayda yol alıp tekrar Dünya'ya dönersin.Uzayda geçirdiğin zaman içerisinde Dünya'da zaman çok daha fazla geçmiştir.Mesela oğlun olduğunu düşün senden daha yaşlı hale gelebilir.Hatta teorik olarak Dünya'daki 1000 yıl ötesine bile gidebilirsin.Buna da zamanda yolculuk denilir mi o da tartışılır.Sonuçta zamanı ileri sarmıyorsun.Zaman kendi akışında devam eder.Daha çok genç kalabilmek ile alakalı.

Bunun uygulaması da imkansız gözüküyor.Işık hızına teorik olarak yaklaşılabilir ama yavaş yavaş.Genç kalayım derken atomlarına ayrılırsın,o hızda bir uzay aracının da sağlam kalması düşünelemez.Onun dışında ivme de ayrı bir konudur.1g lik ivmeyi 10g yaparsan ölürsün.Kısacası bunun şimdilik konuşulması pek mantıklı değil.En azından bu fizik kuralları ve eldeki teknoloji ile.

Geçmişe yolculuk bildiğim kadarıyla imkansız.Çünkü zaman bekleyen bir kavram değil ama geçmişten görüntü almak mümkün.örneğin Güneş'e bakınca 8dk önceki halini görüyoruz.Uzayın ve zamanın bükülmesi sonucunda solucan delikleri vasıtasıyla zamanda yolculuk düşünce olarak belki konuşulabilir ama buna da pek itibar eden yok.

Hz.Muhammet'in "burak" adlı bir zırhla göğe yükseldiğini anlatırken din hocamız da bunlardan bahsetmişti.

• Zaman ve mekan bilimsel olarak aynı olabilir ama tatikat şeyhleri diyor arkadaş ben zamanda yolculuk yapanı okumadım ama mekanda yolculuk yapan bar aziz mahmud hüdai hazrtletinn hidayete erişini okuyun mesala bu güzel bir örnektir

• veli_0300 kullanıcısına yanıt
    bunun gerçek olduğunu iddia eden ben değilim,müridler öyle diyor.bugün bi videoya rastladım o yüzden yazmak istedim.kurtuluş savaşında düşmanların sarıklılarla savaştıklarını söyledileri rivayet edilir.dıdısının dıdısının dıdısı kısaca.bunu geçtim bugün çok daha saçma ,aklın mantığın asla alamaycağı ve klendi içerisinde ters düşen bi sürü rivayet gördüm. uçan kaçan şeylerin psikolojik durumları aşırı derecede bozuksa ne yapacağız?

Haberin olsun, halis din yalnızca Allah’ındır. O’ndan başkalarını evliyalar edinerek “Biz bunlara yalnız bizi daha fazla Allah’a yaklaştırmaları için kulluk ediyoruz” diyenlere gelince; Allah tartışıp durdukları konuyla ilgili hükmünü verecektir. Şu bir gerçek ki Allah yalancı, inkarcı kişiyi doğru yola iletmez.

39- Zümer Suresi 3

Rabbinizden size indirilene uyun. O’ndan başka evliyaların ardına düşmeyin. Siz ne kadar da az öğüt alıyorsunuz.

7- Araf Suresi 3

bu ayetlere bakrak zaten şeyh şıh cart curt takımının dinde yerinin olmadığı anlaşılıyor.ya bu adamları şeytan kandırıyorsa?şöylede bi ayet var

9-Tevbe Suresi 34
    Ey iman sahipleri! Hahamlardan ve rahiplerden birçoğu halkın mallarını uydurma yollarla yerler ve Allah’ın yolundan alıkoyarlar.

fatır suresi
    5 Ey insanlar, Allah'ın vaadi haktır! O halde iğreti dünya hayatı sizi sakın aldatmasın! O yaman aldatıcı, o çok gururlu, sizi sakın Allah ile aldatmasın.

6 Şu bir gerçek ki, şeytan sizin için bir düşmandır. O halde siz de onu düşman tutun. Hiç kuşkusuz, o kendi hizbini cehennem yâranından olmaları için çağırır durur.

fatır suresinin bu iki ayetini bu hafta daha iyi anladım.http://www.bilgiportal.com/zemin/yazi/1001/tayyi-mekan-nedir-nasil-yapilir burda elemanın biris açıklamış.ancak kaynak yok?dinde kaynak kuran varken,yazılı halde elimizde, ondan ehrhangi bir örnek ayet gösterilmiyor.varsa bi tarikat liderinin bu yolculuğu yaptığı sırada çekilmiş videosu varmı gönderebilir misin?hikaye değil.bak ben bi hikaye buldum hz. pir aynı gün 70 ayrı eve iftar sözü vermiş.hepsinede aynı anda gitmiş ama evinden hiç çıkmamış.bide şöyle bişey var

https://www.facebook.com/KuranUniversitesi/posts/161618793979962

dur ben buldum galiba bi video

https://www.youtube.com/watch?v=yQUhrZUONQo

• montevo kullanıcısına yanıt
    Dostum şeyhlik, üstatlık bizzat Türk-islam sentezinde de çok rastlanılan bir şey. Sen hiç Mevlânâ nedir, kimdir; Yunus Emre nasıl yaşamıştır? gibi Anadolu'nun yetiştirdiği değerli insanları araştırmıyor musun? Lider-talebe ilişkisi her zaman her yerde olan bir gerçektir. Uzak doğu inançlarında ustalar vardır mesela. Hatta felsefede de bizzat biliyoruz hala Aristoteles'in talebeleri var, onu fikirlerini rehber ediniyorlar. Ha günümüzde çok sahtekar var, insanların cahilliğinden istifade ediyorlar ama gerçek şeyhler, fikir liderleri, üstatlar da var.

• Dostum ayeti kerimelerde haham ve rahiplerden bahsediyor dikkat ettiysen ki evliyalar allah dostudur abdulkadir geylaniyi şah nakşibendiyi kimse inkar edemez o allah dostlarının ruhi maneviyatları mekanı aşar diyemem zamanıda aşar diyemem allah teala şüphesiz zamansız ve mekansızdır allahın lütfu ile evliyanın himmeti sınırsızdır bnm bundan şüphem yoktur Zaten olaya dini açıdan bakarsak bnm için mümkündür ben işin teori ve pratiği konusunda fikir sahibi olalım diye konuyu açtım

• sevgili veli allah bize o ayetleri laf olsun diye mi gönderiyor?ve tabiki her zmaan olduğu gibi dediğimi yanlış anladın,başka tartışmalarım da oldu .firavundan dem vurunca o allaha büyüklendi derken sıkıntı yok.ee firavun ne müslümanlık zamanında idi nede peygamberimizle görüştü.ee ne gerek var bu hikayeye kuranda?allah sayfa dolsun diye mi söyledi tüm bunları?işin pratiği nasıl olur?bu evrenin zamana bağımlılığını yenebilen bi varlık bulursan olur.öyle bivarlık bu evrene ait olamayacağına göre,yani evrenin oluşumundan öncede olmak zorunda ki zamana bağımlı olmasın.kardeş bana ayetle cevap verebileceksen hazıırm ancak o öyle deid bu böyle dedi şu böyle hikaye anlattı...elimizde allahtan geldiğini iddia ettiğimiz bi kitap var ancak onda bunda şöyle şeyler var....

https://tr.wikipedia.org/wiki/Evliya

bu adresteki anlatıma göre her inanan birer evliya.ayrıca evliyanın tanınmamak işçin yer değiştirdiği söyleniyor.şu ana baksana birde.bak sana aynı anda bir çok yerde olmanın en basit pratiğini söyleyeyim.youtubeye bi video yüklersin seni binlerc ekişi izler ve o anda bir çok yerde olursun.hem fizksel halin hemde zahiri halin dünyanın herhangi bir yerinde olabilir.çokda fantastik değil ama elimizde bu var.dini açıdan bakarken neye dayanıyoruz burada?allah evliyaları büyük güçlerle donatıyoru nerden anlıyoruz?

@dungeon-54
    bizde fikirleri almak yoktur.o kişinin deyim yeirnde ise kulu-köpeği olunur.bu sadece din felsefe gibi değil her konuda böyle.şeyh uçmaz mürid uçuruz lafı buna bir örnektir.şu orta doğu ve türkiyedeki genel görüntüyü bir incele.insanlar,kadın pek insandan sayılmaz, olayları önce dötü ile anlar sorna ç.kü ile karar verir.mesela

cuma 9
    Ey inananlar, cuma (toplantı) günü namaza çağrıldığınızda ALLAH'ı anmak için acele edin ve alışverişi bırakın. Bilseniz, bu sizin için daha iyidir.

şimdi burda bizim müslümanlar çağrılmayı anlayamıyorlar ama alışveirşi anlıyorlar.nasıl çağırılıcaz,ne yapacağız?bi ton gereksiz soru ile ezanı haklı çıkarıyorlar.burda ezan haksızdır demiyorum ancak çağrı diyor allah çağırılınca demkki biri şurda toplanalım gibi bişeyler demeli.bunu düşünmüyor/düşünecek beyni yoksa yapcak bieşy yok.düşünmemeye bir örnkde bugün gördüm ve pes ettim artık.adam diyorki ,ünlü bi hoca bu sakalı var baya, tuvaletten sonra totonuzu tek taşla silin çünkü alllah birdir.töbe töbe.alakaya bak.peygamberimiz tuvaletten çıkınca eşi girmiş içeri ve demişki burası çok güzel kokuyor."cariyesi" ise nasıl oldu ise idrarı bi kaba almış sorna içmiş.güya böyle yaparak cehennemden kurtulmuş.sahabeler peygamberin kanayn yerlerinden kan içiyormuş.kuranda haram kılınmasına rağmen.şu aktardıkları mı aklın alıyor mu hiç?gerizekalı 2 hacı hadiste yazıyor diye gidip deve sidiği içmişler karaciğerleri yalan olmuş.

• Zaman da geri gitmek mümkün değil diye biliyorum. İleri gitmek olabilir.
  • Benim şöyle bir tezim var, eğer zamanda yolculuk mümkün olsaydı muhakkak kendime 20-25 yaş arasındaki halime mesaj yollatırdım ve şimdiye kadar hiç gelecekten bir mesaj almadığıma göre yoktur ve icat edilemeyecek diye düşünüyorum.

Tabi tezimin zayıf noktalarıda var mesela kendi soyumun icat edileceği tarihe ulaşamaması veya sadece belirli kişilerin kullanıyor olması halka sunulmaması.

Yada mükemmel bir şekilde çalışmıyor olması yani her istenilen tarihe gidilememesi yada sadece belirli bir zamana kadar dönüş yapılması.

Birde çok araştırmasam da John Titor - Andrew Carlssin - ve 1939 yılında cep telefonu kullanan kadın gibi vakalar kafamı karıştırıyor biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

sevgili veli allah bize o ayetleri laf olsun diye mi gönderiyor?ve tabiki her zmaan olduğu gibi dediğimi yanlış anladın,başka tartışmalarım da oldu .firavundan dem vurunca o allaha büyüklendi derken sıkıntı yok.ee firavun ne müslümanlık zamanında idi nede peygamberimizle görüştü.ee ne gerek var bu hikayeye kuranda?allah sayfa dolsun diye mi söyledi tüm bunları?işin pratiği nasıl olur?bu evrenin zamana bağımlılığını yenebilen bi varlık bulursan olur.öyle bivarlık bu evrene ait olamayacağına göre,yani evrenin oluşumundan öncede olmak zorunda ki zamana bağımlı olmasın.kardeş bana ayetle cevap verebileceksen hazıırm ancak o öyle deid bu böyle dedi şu böyle hikaye anlattı...elimizde allahtan geldiğini iddia ettiğimiz bi kitap var ancak onda bunda şöyle şeyler var....

https://tr.wikipedia.org/wiki/Evliya

bu adresteki anlatıma göre her inanan birer evliya.ayrıca evliyanın tanınmamak işçin yer değiştirdiği söyleniyor.şu ana baksana birde.bak sana aynı anda bir çok yerde olmanın en basit pratiğini söyleyeyim.youtubeye bi video yüklersin seni binlerc ekişi izler ve o anda bir çok yerde olursun.hem fizksel halin hemde zahiri halin dünyanın herhangi bir yerinde olabilir.çokda fantastik değil ama elimizde bu var.dini açıdan bakarken neye dayanıyoruz burada?allah evliyaları büyük güçlerle donatıyoru nerden anlıyoruz?

@dungeon-54
    bizde fikirleri almak yoktur.o kişinin deyim yeirnde ise kulu-köpeği olunur.bu sadece din felsefe gibi değil her konuda böyle.şeyh uçmaz mürid uçuruz lafı buna bir örnektir.şu orta doğu ve türkiyedeki genel görüntüyü bir incele.insanlar,kadın pek insandan sayılmaz, olayları önce dötü ile anlar sorna ç.kü ile karar verir.mesela

cuma 9
    Ey inananlar, cuma (toplantı) günü namaza çağrıldığınızda ALLAH'ı anmak için acele edin ve alışverişi bırakın. Bilseniz, bu sizin için daha iyidir.

şimdi burda bizim müslümanlar çağrılmayı anlayamıyorlar ama alışveirşi anlıyorlar.nasıl çağırılıcaz,ne yapacağız?bi ton gereksiz soru ile ezanı haklı çıkarıyorlar.burda ezan haksızdır demiyorum ancak çağrı diyor allah çağırılınca demkki biri şurda toplanalım gibi bişeyler demeli.bunu düşünmüyor/düşünecek beyni yoksa yapcak bieşy yok.düşünmemeye bir örnkde bugün gördüm ve pes ettim artık.adam diyorki ,ünlü bi hoca bu sakalı var baya, tuvaletten sonra totonuzu tek taşla silin çünkü alllah birdir.töbe töbe.alakaya bak.peygamberimiz tuvaletten çıkınca eşi girmiş içeri ve demişki burası çok güzel kokuyor."cariyesi" ise nasıl oldu ise idrarı bi kaba almış sorna içmiş.güya böyle yaparak cehennemden kurtulmuş.sahabeler peygamberin kanayn yerlerinden kan içiyormuş.kuranda haram kılınmasına rağmen.şu aktardıkları mı aklın alıyor mu hiç?gerizekalı 2 hacı hadiste yazıyor diye gidip deve sidiği içmişler karaciğerleri yalan olmuş.

montevo arkadaşım, görüyorum ki bilmediğin konularda ahkam kesmeyi seviyorsun. Anlayamadığın veya açıklayamadığın şeyleri yalan, yanlış diye yorumlama ihtiyacını çok iyi anlıyorum fakat bazı konularda bir iddaan varsa ve bu iddaanın başkalarının inançlarına hakaret addedilme ihtimalini görebiliyorsan o konuda 2 kere düşünmeni ve boyunu aşan laflar etmemeni tavsiye ederim.

Firavun, Peygamber Efendimizin zamanında yaşamadı diye kuranda anlatılmasını anlayamamışsın. Eyvallah, anlamaman çok normal. Peki hiç duymadın mı, dünyaya gönderilen tek peygamber Hz. Muhammed (s.a.s.) değil? Firavun zamanında bir Musa Peygamber yaşarmış, hiç okumadın mı da Cenab'ı Allah Kuran'da sayfa doldurmak için mi o kıssayı anlattı diyerek haddini aşıyorsun? Denizin yarılması mucizesini hiç duymadın mı mesela? İnanırsın, inanmazsın karışmak benim haddime değil. Ama sen Allah hakkında sokaktaki vatandaş gibi bahedersen ve bunu da cehaletin zirvelerine çıkarak yaparsan, kendini gülünç duruma düşürmekle kalmaz, insanları da sinirlendirebilirsin.

Kuran'dan ayet vererek eksik bilgilerinle mantık yürütmeye çalışmışsın. Ezan'ın anlamını da bilmediğini kanıtlamışsın. İslamı boşver, bütün dinlerde insanların toplu olarak ibadet etmeleri vardır. Kimisi boru ile, kimisi çan ile, kimisi de ezan ile davet eder. İnanmak zorunda değilsin elbette ama bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır. Madem ki bir konu hakkında fikrin var ve o konuyu bilmiyorsun, bilmediğin halde haddini aşan yorumlar yapmak ayıptır.

Binlerce yıldan beri dinlere düşman olan guruplar tarafında dinlerin içerisine hurafeler sokulmuş, insanları yönetmenin dinleri yok etmekten geçtiğini anlayan güçler tarafından zekice planlar yapılmıştır. İstesen sen bile çıkıp bir hadis kitabı yayınlayabilirsin. (Ama bilgi sahibi olduğun konularda yap da insanlar sana birtarafıyla gülmesin) Yanlış bir hadisi ele alıp, o hadisi sorgulamadan uygulayan cahilleri, tüm müslümanlar ile aynı kefeye koyman, senin öğrenmek amacında değil, saldırma amacında olduğunu gösteriyor.

Zamanda yolculuk konusunda bunların konuşulması da ayrı bir komedi ama biri çıkıp şeyhlerden bahsetti diye konu nerelere gelmiş. Astral seyahatler de zamanda yolculuk konusu ile alakalıdır ve işin felsefesi konusunda bahsedilmesi abes olmayan bir görüştür ama evliya konusu açılınca başka taraflara çekme çabaları, insanların içerisinde bulunduğu anlam karmaşaları ve komplekslerini göstermektedir.

Hipnoz, rüya, trans ve benzeri yollarla zaman ve mekan sınırlarının aşıldığı iddaaları vardır ve bilimin araştırma konusudur. Zamanda yolculuk yapmak için zaman ve mekandan kurtulmak öngörüsü burada konuşulması gereken bir hipotezdir. Konuyu ayetlerle açıklamaya çalışmak, evliyalar, şeyhler diyerek insanların damarına basmak da, bazılarının saldırmaları kadar yanlış davranışlardır.

Felsefe konu başlığı altında din'lerden bahsetmenin yasak olması ayrı bir çelişki ama madem ki böyle bir kural var, bizlerin de cümlelerimizi seçerken biraz daha dikkatli olması gerekmektedir. Ayetler, hadisler olmadan da çok güzel fikir beyanı yapılabilir. Siz yine kaynak olarak ayetleri hadisleri kullanın ama burda zikretmeyin. İnanmayan bir insana ayetler, hadisler dayamak abesle iştigaldir.

Selam ve saygılar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.