Şimdi Ara

zalman z3 kasa fanı yerinden kaydı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kısa ve öz anlatayım. Zalman z3 kullanıyorum, üst tarafta bulunan egzos fanlardan birisi yerinden kaydı açılışta sesli çalışıyor elimle durduruyorum ve tekrar yerine oturuyor sessiz çalışmaya devam ediyor. Kasadan memnunum ancak bu durumdan dolayı iyice bıkkınlık geldi.

    Yeni bir fan mı almalıyım yoksa kasayı mı değiştirmeliyim. Kasa ile alakalı tek sorunum şu; sessiz olacak.



  • Yerinden kaydı derken pervane kısmımı milden çıkıyor yoksa fan çerçevesi mi oturmuyor? Pervanenin göbeği yani milin geçtiği kısım yerinden oynuyorsa fanı değiştirmeniz lazım. Eğer fan çerçevesiyle beraber yerinden oynuyorsa vidaları gevşemiş olabilir sıkarsanız sorun kalmaz, AYrıca kasayı değiştirmek nereden çıktı anlamadım
  • bu benim basima cok geldi. Fanin bobinleri arasina toz vs kacinca oluyor tek cozum yeni fan almak 15 tl civari cooler master sessiz 12 cm fanlar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    Yerinden kaydı derken pervane kısmımı milden çıkıyor yoksa fan çerçevesi mi oturmuyor? Pervanenin göbeği yani milin geçtiği kısım yerinden oynuyorsa fanı değiştirmeniz lazım. Eğer fan çerçevesiyle beraber yerinden oynuyorsa vidaları gevşemiş olabilir sıkarsanız sorun kalmaz, AYrıca kasayı değiştirmek nereden çıktı anlamadım

    kasayı biraz inceledim de fanlar değiştirilemiyor olabilir
  • Fanların hepsi değişiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkke

    Fanların hepsi değişiyor

    ya bende şu an 212 evo var soğutucu olarak onu sökmek çok zahmetli geldi bir de elimde fan yok yani söküp ne yapayım hiçbir şey.. Bu yüzden sökmedim. Eğer sökülebiliyor diyorsan siparişleri geçeyim almışken bir tane de 212 evo ya alayım bari.. teşekkürler bilgilendirme için.
  • Aynı kasayı kullanıyoruz. Tüm fanları değiştirebilrisin.
  • Hocam hiç bir kasada fanlar kasaya yapışık şekilde gelmez. Hepsi sökülüp takılabilir. Ben zalman z9 plus kullanıyorum. Kasaların iskeleti birbirine benziyor. Sorularınız varsa sorabilirsiniz.
  • Hyper 212 evonın kendi fanı gayet iyi onu değiştirmeye gerek yok.Kasanın fanlarının hepsini kaliteli fanlarla değiş fark olur epey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilginiz için teşekkürler arkadaşlar.
    @nacker
    @Schiffsführer

    Hyper 212 evo dan memnun değilim fakat bunun sebebi çok sesli çalışması. Sanırım montajında bir hata mevcut ve bu sese sebep oluyor çünkü yakın bir arkadaşıma da sipariş verdik o çok memnun. Tabii bu beklentiyle de alakalı. Ben bilgisayarımı alırken performanstan ziyade sessizliğe önem verdim. Bu yüzden gtx 760 veya r9 270 arasında gidip geliyordum çünkü sessiz çalışan kartlar. Diğer parçaları da bu şekilde seçtim. Bunları yapmışken bir anda hyper 212 evo nun diğer parçaların yanında sesli çalışması iyi olmadı. Diğer parçalar sıfır ses, hyper 212 evo bir uğultu yaratıyor... Çok mu rahatsız edici? alakası bile yok fakat neticede sıfır ses sistem kurmaya çalışırken bir tane parça yüzünden file olmak üzücü.

    Ben bu hyper 212 evo nun fanını değiştirmeyi düşünmüyorum. Çünkü tahminim o ki şu an üzerindeki fana alternatif bir şey bulamam. Onun yerine bu fanın mümkünse aynısından veya aynı frekansta çalışan benzer bir fan alıp üzerindeki fanı ikiye çıkarmak. Malum fabrika çıkışı tek fan, ben onu iki yapmayı planlıyorum.

    @berkke



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wisrty -- 18 Ocak 2016; 15:04:37 >




  • Fanın hızını kontrol ediyor musunuz? Etmiyorsanız fan hem en yüksek seviyede çalışacağından uğultu yapar. Ayrıca ikinci fanı eklerseniz gürültü seviyesi ddaha çok artacaktır.
  • Fanı yerinden çıkar. Göbeğinde lastikten bir bilya kapağı olması lazım, orayı ince bir tornavidayla kaldırıp 2-3 damla makine yağı damlat ve biraz fanı elinle çevirip yağın bilyalara yayılmasını sağla ve kapağını geri kapat. Muhtemelen artık sorunun kalmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 18 Ocak 2016; 16:10:08 >
  • Üstteki öneride işe yaramazsa biostan faz hızını ayarla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginiz için teşekkürler arkadaşlar.
    Aslında biostan ayarlarmaları yapmıştım fakat sonra geri aldım. Ne olur ne olmaz diye. Ya işten fırsat bulsam aslında çok güzel bir temizlik yapacağım da inanın o kadar vaktim yok..
  • 212 evoya fan eklemek ses seviyesinde nasıl bir iyileşme yapacak mantığım almadı

    Aynı kasadan bende de var ve evet fanları sesli.Arkadaki egzoz fanı çıkartıp kendi kullandığım eski xigmatek fanı taktım fakat diğerleri duruyor öylece ve sesli çalışıyor.Yerine tam oturmuş olsa bile fanlar sesli yani.Ben de değiştirmek istiyorum fakat hiç masraf edesim yok.Üstelik kasayı ucuz diye aldım, fanların hepsini değiştirirsem bir esprisi kalmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CBGB omfug

    212 evoya fan eklemek ses seviyesinde nasıl bir iyileşme yapacak mantığım almadı

    Aynı kasadan bende de var ve evet fanları sesli.Arkadaki egzoz fanı çıkartıp kendi kullandığım eski xigmatek fanı taktım fakat diğerleri duruyor öylece ve sesli çalışıyor.Yerine tam oturmuş olsa bile fanlar sesli yani.Ben de değiştirmek istiyorum fakat hiç masraf edesim yok.Üstelik kasayı ucuz diye aldım, fanların hepsini değiştirirsem bir esprisi kalmıyor.

    Benim ikinci bir fan takma girişimimin ses ile alakası yok zaten. Ben almışken ikinci bir fan alırım takarım dedim. Zaten şu anki hali aşırı rahatsızlık vermiyor bundan sonraki hali de pek rahatsızlık vermez. Ara yüzeylere toz birikiyor en azından iki fan olursa bu birikmez azalır diye tahmin ediyorum.




  • benim 812 evo da 2 fan var ikiside 1000 rpm ile çalışıyor kasa da dark n10 5 tane de fan oradan var birde güç kaynağı ve ekran kartı fanları var dark n10 fanları fan kontrolcu ile en düşük hızda çalıştırıyorum buna rağmen bana pek ses gelmiyor gibi bilmiyorum yani sizin ortam çok sessiz bir ortam herhalde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.