Şimdi Ara

.:YÜZ YÜZE:. ==> 8.Etap Monta ELLIS vs Joe JOHNSON <==

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
0
Favori
5.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar @ceyceymartin bi süre forumdan uzak kalacak. Bu nedenle bu topici benim sürdürmemi istedi. Bende bundan sonra buradan devam edelim diyorum Ceycey'in ilk topicteki yazısı:

"genellikle dergilerde olur şu anda da nba türkiye dergisinde her hafta benzer oyun sitiline sahip ya da aynı mevkide oyuncuları dergi yazarları karşılaştırıp bir sonuca varıyorlar benim açıkçası en beğendiğim bölümlerden biri dedim niye bunu dh baskebol odasında yapmıyoruz sonuçta bi sürü basketbolu sıkı takip eden arkadaşımız var ve herkesin kendine göre bir bakış açısı vardır

başka iki oyuncunun karşılaştırmasına kadar tüm üyeler fikirlerini belirtebilirler ve ben genel değerlendirmeyi en son burda belirtirim

oyuncuları(dergilerde olduğu gibi sadece nba oyuncuları olmuyacak tbl ve avrupa liglerindeki oyuncuları da zamanla karşılaştırıcaz) hücum,savunma,sorumluluk,liderlik ve çok yönlülük açısından değerlendiricez

yalnız sizden ricam sonuçta burdaki isimler çok sevdiğiniz veya nefret ettiğiniz oyuncular olabilir lütfen değerlendirme yaparken tarafsız olun isteyen sebepleriyle birlikte yazar isteyen ise sadece başlıklara şu daha iyi diye ismini yazar size kalmış
    "

konu fikri: ceyceymartin

1.Etap Amare vs D.Howard

Genel Sonuçlar

Hücum: Amare

Savunma:Howard

Sorumluluk:Amare

Liderlik: Howard

Çok Yönlülük: Ortada gibi...
    ( yazar burada mesajlarımızı biraz daha net yazalım mesajı veriyor)

2.Etap Camby vs Chandler

Genel Sonuçlar

Hücum: Camby

Savunma: Camby

Sorumluluk: Camby

Liderlik: Camby

Çok Yönlülük: Camby

3.Etap J.Smith vs G.Wallace

Genel Sonuçlar

Hücum: Wallace

Savunma(birebir): Wallace

Savunma(takım): Smith

Sorumluluk/Liderlik: Wallace

Çok Yönlülük: Berabere

4.Etap Ray Allen vs Micheal Redd

Hücum: Ray Allen

Savunma: Ray A.

Liderlik/Sorumluluk: Ortada diyelim

Çok Yönlülük: Ray A.

5.Etap KAYA PEKER vs KEREM GÖNLÜM

Hücum: Kaya

Savunma: Kerem

Liderlik/Sorumluluk:Kerem

Çok Yönlülük: Kaya

Hücum: Berabere

Savunma:Bynum

Liderlik/Sorumluluk: Kaman

Çok Yönlülük: Bynum

8.Etap Kevin Garnett vs Tim Duncan

Genel Sonuçlar

Hücum: Duncan

Savunma: Garnett

Sorumluluk: Duncan

Liderlik: Duncan

Çok Yönlülük: Garnett

Yeni eşleşmemiz:

Monta Ellis vs Joe Johnson

Bir tarafta Warriors'ta oynadığı için sürekli gözardı edilen Monta, diğer tarafta doğunun durumu yüzünden her sezon all starlığı sorgulanan JJ..

Monta Ellis bu sezon:25.2 sayı 3.50ribaund 5.5 asist 2.2 stl 3.3 to +20,74eff (41 dk) %46 fg %36 3'lük..

Joe Johnson bu sezon: 19.8 sayı 4.1 ribaund 5.4 asist 0.6stl 2 to +18eff (36.2dk) %45 fg %31 3'lük..

Kategorilerimiz yine aynı, HüCUM, SavuNMa, LiderLiK/SorumLuLuK ve Çok Yönlülük

Görüşlerinizi bekliyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuatturkrap -- 15 Şubat 2011; 20:33:30 >

• Hucum,Savunma ve Çok yonlulugu ıstatıslık belırlıyor zaten ama Diğerlerinde yorum yapıcak kadar bılgılı deılım..
  • Hücum: Camby; Chandler her ne kadar pota altını karartmayı mükemmel bir şekilde başarsa da, Camby hücuma gerçek bir derinlik katıyor. Chandler'ın şut mesafesi en fazla 20cm iken Camby'nin orta mesafe şutu bir Dirk yada Amare kadar istikrarlı olmasa rakip takım için tehdit unsuru oluştuyo bana göre.

Defans: Gerçekten çok zor bir seçim, her ikisi de birebir savunmada çok iyi, her ikisi de inanılmaz bir blok tehdidi... Denver gibi defans anlayışından nasibini almamış bir takımda DPOY'ı hak ederek kazandığı için Camby diyoum ben. Ama dediğim gibi Chandler da en az Camby kadar bu kategoriyi hak ediyor.

Sorumluluk: Bir takımda İverson ve Carmelo, diğerinde Chris Paul ve Peja... Kariyerleri boyunca bu konuda hiçbir referansları yok, bu yüzden birini seçmiyorum ama formalite icabı bir isim vermek gerekiyorsa oynadığı playoff sayısı fazlalığıyla Camby.

Liderlik: Sorumluluktaki aynı şey burda da geçerli. Eğer aynı takımda İverson, Melo yada CP3 varsa liderlik meziyetlerinizi geliştirmeniz bir hayli zor.

Çok Yönlülük: Saha görüşü ve orta mesafe şutunun getirdiği avantajla Camby

• Hücum:Tipleriyle Camby...Her ne kadar Chandler daha fazla atsa da...
    Savunma:Cambyİstatistikler herşeyi anlatıyor zaten.
    Sorumluluk ve Liderlik:-
    Çok Yönlülük:Berk gerekli açıklamayı yapmış.
  • Hücum: ikisinide tercih etmem bu konuda ama birisi söylenilecekse chandler diyelim

Savunma: Ben camby diycem. Chandler da bu konuda çok geri kalmaz ama mac basına neredeyse 4 blok 14 rebound yapan adamı seçmezsem ayıp olur diye düşünüyorum.

Sorumluluk: hiçbiri

Liderlik: hiçbiri

Çok Yönlülük: camby

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Hakan- -- 29 Ocak 2008; 13:42:44 >
  • bu gecede bu ikiliyi karşı karşıya izledikten sonra fikirlerim daha da netleşti.

hücum:camby kariyeri boyunca hiçbir zaman hücum silahı olamadı.sadece orta mesafe şutları ve hücum ribaunlarını tamamlayarak sayılar bulmaya çalışıyor.ikili ve sırtı dönük oyunu nerdeyse hiç yok.chandler ise bu lige yeni KG umutlarıyla geldi.cihicago günlerinde arda sıarada iyi skor yapıyordu ama istikrarsız oluşu onun en büyük engeliydi.hornets de daha çok görev adamı rolüne büründü ve ona hücumda pek ihtiyaç olmadığı için takımın savunmada bekçisi olarak kaldı.camby a.miller takımdayken alley-opp larla ekstra sayılar buluyordu ama miller'ın gidişiyle bu özelliğide kayboldu.chandler da paul'un sayesinde pek çok alley-opp pozisyonunu şansına sahip oluyor.chandler'ın hücumdaki diğer avantajı sırtı dönük oyununun camby'e nazaran daha etkili olması ve hücum ribauntlarındaki tip smaçları. (chandler)

savunma:belirlenmesi zor bir kategori.burada istatistiklere bakarak yorum yapmak yanlış olur diye düşünüyorum.en basitinden blok ortalamalarına bakarak da değerlendirebiliriz ama çok yüzeysel bir belirleme olur.mesela chandler'ın blok olarak değerlendirilmeyen oyuncunun şutunu bozmasına sebebiyet veren çok önemli bir özelliği var.bu nedenle yapılan savunmayı izleyerek tanımlamak gerekir.camby denver takımının yapısı itibariyle savunmadaki tek sorumluluk sahibi oyuncu.bütün görevler ona ait.zaten takımda savunmayı ipleyen pyuncu yok.tam camby'nin aradığı ortam.camby'nin savunması iyi ama çok üst düzey değil.ayakları yavaş olması dezavantajı.ribaunt ortalaması benim için fazla birşey ifade etmiyor.takımdaki rib. zaafiyetinden dolayı tarladaki bütün meyve-sebzeleri camby topluyor.çünkü onun görevi böyle.toplanan meyve-sebzeleri satmak da iverson-melo-martin gibi hücumculara düşüyor.chandler ise benim açımdan nba'deki en iyi pota altı savunmacısı.ortayı çok iyi kapatıyor ve orada hakimiyeti kuruyor.nba in en iyi hücum ribauntcusu olması ve takımının başarısında yaptığı savunmayla en büyük pay sahiplerinin başında olması onu bu konuda en iyi yapıyor.ayrıca birebir savunmada camby'e nazaran daha başarılı,ayakları çok çabuk olduğundan. (chandler)

sorumluluk:takımlarındaki diğer üst düzey oyuncular bu işi yaptıklarından bu konuda yorum yapmak epey zor.bu özelliklerini gösterecek ortama sahip değiller.burada birini seçeceksek kritik blokları(hatta maç kazanırdan blokları da var yanılmıyorsam) ve takım başarısı nedeniyle tercihim chandler olacak. (chandler)

liderlik:durumları müsait değil.görüşlerim sorumlulukla paralellik gösteriyor.

çok yönlülük:chandler'ın savunma katkısı dışında fazla bir yeteneği yok.buradaki avantajlar;chandler'ın üstün hücum rib. yeteneği,camby'nin pas yeteneğinin daha iyi olması.durum eşit gibi.

• Hücum:Chandler..Camby'nin bana göre hücumu pek fazla yok..Aldığı hücum ribaundlarıyla ekstra birşeyler yapıyor..

Savunma:Birçok kişi Camby diyebilir fakat Bence Chandler..Chandler'da en az Camby kadar iyi savunmacıdır..Denver'da Camby'den başka savunma yapan olmadığı için Camby daha çok göze batıyor bu konuda..

Sorumluluk:Arkadaşların dediği genelde takımlarında ki diğer oyuncular aldığı için yorum yok..

Liderlik:O da yok..

Çok Yönlülük:İkisininde birbirine karşı değişik özellikleri var..Arkadaşlar saymış..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hücum: Sadece bu sezon için değerlendirme yapıyorum; Camby. Nedenide; takımda AI ve Melo gibi iki tane kara delik varken maç başına yaklaşık 10sayı atıyor Camby. Kidd, Paul veya Nash değil ama şöyle asist yapabilen bi guardla mesala Calderon'la oynasa 15 sayıyı bulurdu bu rakam. Diğer tarafta ligin geleceğinin "pointGoD"'ı C.Paul ile oynarken dahi Chandler maç başına 12 sayıda. Şutu istikrarlı değil. Pota dibinde etkili ama yeterli değil. Bu nedenle Camby diyorum...

Savunma:: Chandler. Benim savunma anlayışım bloktan ibaret değil. Haislip'inde nasıl bi blokçu olduğunu biliyoruz ama ona iyi savunmacı diyemiyoruz. Camby'ninde durum biraz buna benziyor. Birebir'i kötü. Chandler'ın birebir savunması zone'da nerede durması gerektiğini bilmesi önemli artıları...

Sorumluluk: Yani ben şahsen ikisinede bırakmam bunu ama GM olsaydım ve ikisi arasında seçim yapacak olsaydım Camby derdim...

Liderlik: İyi espri...

Çok Yönlülük: Ne pozisyon olarak ne de istatistiki olarak çok yönlü oyuncu değil ikiside. Boş bırakıyorum. All Star bi oyuncu var mesela Doğu Avrupa'da 1'numaradan 2-3-4 numaraya kadar hepsini takır takır oynuyor.Pozisyon çok yönlülüğü böle bişe...

• Haftasonu yeni oyuncular için görüşlerimizi yazarız. Adaylarınızı yazın, en çok isteneni yaparız. Benim adaylarım;

J.Smith vs G.Wallace bomba bi eşleşme olur bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuatturkrap -- 29 Ocak 2008; 19:48:33 >
  • Hücum:Camby hem şutu var hem de iverson, melo gibi iki skorere rağmen 10'a yakın sayı ortalaması tutturması ve gayet güzel paslarla arkadaşlarını besleyebilmesi onu öne çıkarıyor.

Savunma:Chandler.Belki Camby blok olarak daha üstün ama Chandler birebirde daha iyi bir savunmacı.Ama 3.9 blok ortalaması da onun için iyi bir referans

Sorumluluk:İkisi de çok sorumluluk alabilen oyuncular değil ama Camby diyorum ben

Liderlik:

Çok Yönlülük:İkisinde de bu özelliği göremiyorum ama oyun kurabilme becerisi ile Camby
  • Benim önerim wade-iverson, cp3-d.williams... Bi de bence kriterleri sabitlemeyelim. Örnek: Camby vs Chandler da sorumluluk ve liderlik biraz saçma kalıyor. Seçilen iki oyuncuya göre kriterlerde değiştirilebilmeli bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ße®k

Benim önerim wade-iverson, cp3-d.williams... Bi de bence kriterleri sabitlemeyelim. Örnek: Camby vs Chandler da sorumluluk ve liderlik biraz saçma kalıyor. Seçilen iki oyuncuya göre kriterlerde değiştirilebilmeli bence.

ceycey belirlemiş diye ben değiştirmedim ama olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuatturkrap
    J.Smiht vs G.Wallace bomba bi eşleşme olur bence...

evet savunma konusu baya düşündürücü olacak gibi cp3-dwilliams kıyaslaması da ikilem arasında kalmamızı saglıyacaktır. güzel ya bu topici sevdim.
  • Arkadaşlar bende bu isimler arasından birisini yapalım derim.

carmelo-lebron

c.paul-daron

duncan-garnett

wade-kobe

paul pierce-hidayet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oBLoOd -- 29 Ocak 2008; 20:10:54 >
  • Calderon-Tj Ford olabilir.
  • artest - krilenko olsun

yada b.gordon - b.roy
  • russell-wilt c. bence en iyisi
    yıllarca tartışılmış konuyu neden forum olarak tartışmayalım ki...
  • bende bende deron-cp3 diyorum..
  • c.paul-daron
    duncan-garnett

olabilir
  • cidden çok zor bi eşleşme olmuş Camby-Chandler eşleşmesi

Hücum:Kesinlikle Camby,Iverson-Carmelo-Kenyon-JR Smith gibi oyuncuları olduğu bi takımda maç başına 10 sayı atıyor üstüne üstlük orta mesafede iyi ve zaman zamanda 3 sayı çizgisinin gerisinden şut atabiliyor ayrıca ribaund alıp topu sürerek karşı yarısahaya gidip hücumu noktalayabiliyor kısacası hücumda Chandler'a oranla daha çok yönlü bi oyuncu,ayrıca kariyer ortalamalarına bakarsak Camby'nin 2.9luk bi artısı var;Camby 1-Chandler 0

Savunma:karar verilmesi gerçekten çok zor bi kısım,bi tarafta birebir ve takım savunmasında daha etkili bi Chandler diğer tarafta maç başına 4 blok ortalaması tutturan Camby,her ne kadar birebir savunma Chandler'ı ön plana çıkarsada 4 blok ortalamasıda ciddi bi rakam,bu yüzden ikisi arasında seçim yapamıyorum;Camby 2-Chandler 1

Sorumluluk:hücum özelliklerine bakarak ancak Camby diyebilirim;Camby 3-Chandler 1

Liderlik:ikiside liderlik özelliklerine sahip değil ancak Camby'nin yaşının ilerlemiş olması ve çok hırslı bi oyuncu olması sebebiyle Camby diyorum;Camby 4-Chandler 1

Çok Yönlülük:tartışmasız Camby,savunma ve hücum konularına değindik ancak diğer alanlarda Camby biraz daha ön plana çıkıyor;Camby 5-Chandler 1

bi sonraki eşleşme Kidd-Nash olabilirama Deron-Paul veya G.Wallace-Josh Smith'te fena olmaz

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.