Şimdi Ara

Yusuf Yusuf Olmak.?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
25.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,Yusuf Yusuf olmanın ne demek olduğunu herkes bilir.Peki tarihçesi nedir,ne zaman,neden kullanılmıştır bilen var mıdır.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemomando -- 28 Ağustos 2010; 10:12:49 >

• İsminiz yusuf mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazat

İsminiz yusuf mu?

Hayır Adım KEMAL
  • İsmim Yusuf kullanıldığında rahatsız olmuyorum.

Hatırladığım kadarıyla Şahan Gökbakar skeçlerinden birinde kullanıyordu sonra yaygınlaştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XeeZ

İsmim Yusuf kullanıldığında rahatsız olmuyorum.

Hatırladığım kadarıyla Şahan Gökbakar skeçlerinden birinde kullanıyordu sonra yaygınlaştı.

Biz orta okul zamanında kullanıyorduk sene 2000l'erde. 90lar çocukluğu başka işte "hey corç versene borç" "herılt yani" "hal böyleyken telefunken" "ben sizin babanızım ben ne dersem o olur" v.s v.s uzar gider bence 80ler ile 90lar arasında çıkmıştır. Adamın birinin adı yusuftur bi olaydan tırsmıştır arkadaşlarıda kendi arasında yusuf yusuf derken yıllar buraya getirir
  • Yusuf ismi mübarektir, asla kullanmam o yüzden.
  • Bir ay gittim geldim aynısın petit. Sende joseph joseph dersin artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: XeeZ

İsmim Yusuf kullanıldığında rahatsız olmuyorum.

Hayır Beyaz Showda vardı Yusuf Yusuf diye.
  • Ahırda verilseydi eğitim emin olun siz de biraz nasibini alırdınız.
  • Bana göre yusuf yusuf derken dudağın aldığı şekilden dolayıdır.
  • bence koku halindeki soluk soluğa kaldımız o halin,

teşbih ve mübalağa sanatları ile harmanlanmış bir ifadesi.

bu arada yusuf yusuf sözleri, kol dikey tutularak yapılan, malum destekleyici el hareketi ile en iyi anlamı kazanır.

el hareketi yoksa zayıf tır, bir nevi anlam bozukluğu. (aynı "oku baban gibi eşşek olma" daki virgül hatası gibi)

bazen, olayın durumuna göre yusuf yusuf kelimeleri yerine mucuk mucuk seçilebilir.

yusuf yusuf deyimi, beyaz dan, şahan dan çok öncede vardı. (bkz. mizah dergileri)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogh

bence koku halindeki soluk soluğa kaldımız o halin,

bu arada yusuf yusuf sözleri, kol dikey tutularak yapılan, malum destekleyici el hareketi ile en iyi anlamı kazanır.

el hareketi yoksa zayıf tır, bir nevi anlam bozukluğu. (aynı "oku baban gibi eşşek olma" daki virgül hatası gibi)

bazen, olayın durumuna göre yusuf yusuf kelimeleri yerine mucuk mucuk seçilebilir.

yusuf yusuf deyimi, beyaz dan, şahan dan çok öncede vardı. (bkz. mizah dergileri)

Arkadaşım güzel açıklamışsın ve başka türlüde bir açıklaması var ama ne içinde bulunduğumuz mübarek vakitler nede terbiyemiz açıklamaya elvermiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

quote:

Orijinalden alıntı: ogh

bence koku halindeki soluk soluğa kaldımız o halin,

Arkadaşım güzel açıklamışsın ve başka türlüde bir açıklaması var ama ne içinde bulunduğumuz mübarek vakitler nede terbiyemiz açıklamaya elvermiyor

aslında bende aynı şeyden bahsediyor olabilirim;
    o kısmı, teşbih diye geçiştirdim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: winchester

Bir ay gittim geldim aynısın petit. Sende joseph joseph dersin artık

Güzel benzetme olmuş.Herkes Yusuf yusuf olabilir doğamızda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coldpl4y

Ahırda verilseydi eğitim emin olun siz de biraz nasibini alırdınız.

hani derlerya hep zevkler ve renkler tartışılmaz diye biz ona kanımızın son damlasına karşı taraf olan kesim olaraktan senin zevklerinden kaç kuruşluk adam oldugunu deiil bu form sayfasinda karşımıza çıkan hrahangi bi karakterde bile çattttttttttttt diye çözeriz o yüzden o ileri zekanla bize bulaşma olurmu biz ahırda deil mağrada eğitimiziiii tamamladik tipik devrimci gerillalar gibi(not pkk) ....senin siliğin yetmez bize hade sen get coldplay le seratoninin salgılamauya çalış dikkat ette biyerlerine kaçmasin................
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemomando

Merhaba arkadaşlar,Yusuf Yusuf olmanın ne demek olduğunu herkes bilir.Peki tarihçesi nedir,ne zaman,neden kullanılmıştır bilen var mıdır.?

İnsani bir durum olup tarihçesinin I. Joseph'e dayandığı düşünülmektedir. Bazı yerlerde toplumsal paranoya haline gelmiştir.

http://www.youtube.com/watch?v=ZYsmGL9ozCU&feature=related

• Bu yusuf isim anlamında değil bence daha değişik
  • Bir şeyden çok korkmak anlamında "Yusuf Yusuf etmek" tabiri kullanılıyor, ben hiç kullanmadım, ama kullananları bazen duyuyorum.
    Neden "Hasan Hasan etmek" değil, neden "Abidin Abidin etmek" değil, neden "Adnan Adnan etmek" veya başka bir şey etmek değil de "Yusuf Yusuf" diye düşünüyordum.
    Şundan dolayı imiş:
    Yusuf aynı zamanda İbranice bir kelimedir. İbranice'de Yusuf "İnleyen, ah eden, inilti" anlamlarına gelmektedir.
    Ben bunu çocukluğumda, gençliğimde hiç duymamıştım. Son yıllarda duymaya başladım. Nasıl yaygınlaştı o da ayrı bir merak konusu.
    Şu sayfaya bakalım da biraz Yusuf Yusuf edelim:

http://onedio.com/haber/aciklanamayan-intihar-ve-olumlerle-internetten-yayilan-lanetli-icerikler-538866

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maviufuklar -- 27 Ocak 2016; 1:15:49 >

• bu da uygulamali gosterimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

bu da uygulamali gosterimi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.