Şimdi Ara

Yurtdışından ürün ithal edip satmak (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
20.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar benim bu durumla ilgili bir sorum olacak. Öncelikle yapmak istediğim şeyi anlatayım. Sonunda da bilenlerden yardım rica ediyorum sorularıma.

Yurtdışı sitelerinden ebay veya birkaç site daha var getirmeyi düşündüğüm ürünlerin satıldığı. Bu ürünleri 2-3 adet gibi değil de 30-40 gibi sayılarla getirmek istiyorum ve buradaki ücretsiz ilan sitelerinden veya gg üzerinden satmak istiyorum. Tanesi 10 TL'ye gelen şeyi burada 40 TL'ye satmak amacım. Ne olduğu çok önemli değil. Fakat şöyle bir durum var; sermayem fazla olmadığı için 150-200 kadar değil de, taş çatlasın yazdığım gibi 30 tane falan getirip internet üzerinden satmak istiyorum. Babam; "SİGORTA ARACILIK HİZ. LTD. ŞTİ" olarak gözüken bir şirketin 2 ortağından birisi.

Örnek vererek sormak istiyorum. Tanesini 10 TL'den olmak üzere 30 tane getirip yurtdışındaki satıcıya 300 TL ödediğim şeyi burda yine tanesini örneğin 40 TL'den satarak 1200 TL para kazanabilir miyim? Araya gümrük vergisi ve diğer tüm vergiler ve masraflar girince bu 900 TL'lik kardan en fazla bana ne kadar kalır, yoksa uğraşmaya değmez mi? 2-3 ayda bir getirmeyi düşündüğüm elektronik eşyadan 30-40 adet getirmeyi düşünüyorum ve dediğim gibi bu işi devlete vergilerimi ödeyerek, tüm yasal zorunlulukları yerine getirerek yapmak istiyorum. Burada satarken de faturasını kesip satmak istiyorum. Ödemem gereken tüm vergiler ve bu kesintilerden sonra örnek verdiğim miktar üzerinden ne kadar para bana kar olarak kalır? Bilgisi olan, fikir verebilecek olan var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: batistuta83

Arkadaşlar benim bu durumla ilgili bir sorum olacak. Öncelikle yapmak istediğim şeyi anlatayım. Sonunda da bilenlerden yardım rica ediyorum sorularıma.

Yurtdışı sitelerinden ebay veya birkaç site daha var getirmeyi düşündüğüm ürünlerin satıldığı. Bu ürünleri 2-3 adet gibi değil de 30-40 gibi sayılarla getirmek istiyorum ve buradaki ücretsiz ilan sitelerinden veya gg üzerinden satmak istiyorum. Tanesi 10 TL'ye gelen şeyi burada 40 TL'ye satmak amacım. Ne olduğu çok önemli değil. Fakat şöyle bir durum var; sermayem fazla olmadığı için 150-200 kadar değil de, taş çatlasın yazdığım gibi 30 tane falan getirip internet üzerinden satmak istiyorum. Babam; "SİGORTA ARACILIK HİZ. LTD. ŞTİ" olarak gözüken bir şirketin 2 ortağından birisi.

Örnek vererek sormak istiyorum. Tanesini 10 TL'den olmak üzere 30 tane getirip yurtdışındaki satıcıya 300 TL ödediğim şeyi burda yine tanesini örneğin 40 TL'den satarak 1200 TL para kazanabilir miyim? Araya gümrük vergisi ve diğer tüm vergiler ve masraflar girince bu 900 TL'lik kardan en fazla bana ne kadar kalır, yoksa uğraşmaya değmez mi? 2-3 ayda bir getirmeyi düşündüğüm elektronik eşyadan 30-40 adet getirmeyi düşünüyorum ve dediğim gibi bu işi devlete vergilerimi ödeyerek, tüm yasal zorunlulukları yerine getirerek yapmak istiyorum. Burada satarken de faturasını kesip satmak istiyorum. Ödemem gereken tüm vergiler ve bu kesintilerden sonra örnek verdiğim miktar üzerinden ne kadar para bana kar olarak kalır? Bilgisi olan, fikir verebilecek olan var mıdır?

Gümrük vergisi, kdv, beyanname ücreti, gümrükçü hizmet bedeli, nakliye, gelir vergisini vs hesaba katarsan böyle minnacık bir ithalattan elinde birşey kalmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler ama genel bir yorum olmuş. Özellikle öyle kaba bir örnek yazdım ki bu işi yapan birisi varsa vergi oranlarını yüzde vs. olarak söyleyebilsin. Zaten başka iş yapıyorum bunu ek gelir olarak düşündüm, sadece ticaretle uğraşmak gibi bir düşüncem yok. O yüzden konteynerle mal getirip satmak gibi bir durumum yok. Nakliye yani kargo ücreti de dahil olacak şekilde 10 tane şeyi 100 TL'ye getirmek istiyorum. Gramajı yani ağırlığı olmayan şeyler zaten. O yüzden fiyata dahil kargo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batistuta83 -- 8 Aralık 2012; 13:54:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Gümrük vergisi, kdv, beyanname ücreti, gümrükçü hizmet bedeli, nakliye, gelir vergisini vs hesaba katarsan böyle minnacık bir ithalattan elinde birşey kalmaz.

çok genel bir açıklama olmuş.
    sabahtan beri internette araştırıyorum bulamadım ben de.
    şirket açıp, yurtdışından mal getirmek, neyse yasal masraflarını ödemek için hangi yolları izlememiz gerek?
  • Arkadaşlar şahıs şirketi sahibi olarak yurt dışından alıp Türkiye'de satmak için malın içeriye gümrüklü yani beyannameli olarak girmesi şart mıdır? Yani tanesi 5 dolardan 10 adet ürün getirttim, yurt dışı firmaya fatura da kestirdim. Türkiye'de bu ürünlerin tanesini 8-9 dolardan satacağım. Böyle düşük hacimli alımda dahi yasal olarak satabilmek için resmi ithalat şart mıdır? Biliyorsunuz işin içine beyanname girdiği zaman asyarı yüzünü geçiyor. Gerçekten bilen birisi cevaplayabilirse sevinirim. Teşekkürler..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah aşkına GG demeyin. GG zaten yüzde 10 komisyon kesiyor satıcıdan. Bir de üstüne vergi verirse kimsenin elinde 5 kuruş kalmaz. Bu iş GG ile diğer komisyoncu sitelerle olmaz.
  • Home ofis yaparak bir dükkan kirası vermekten kurtulabilirsiniz diğer işlemleri bir gümrük müşavirine sormanız yada vergi dairesine gidip sorun yardımcı oluyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.