Şimdi Ara

Yurtdışında Yüksek Lisans Hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Top 50 okullardan birinde MBA yapmak istiyorum. Baya araştırdım sitelerini vs ama sizden de bilgi almak istedim. Ücretler fena halde uçuk. Okullar burs veriyor ama yetmesi imkansız. Türkiye'deki burs olanakları ne ? Ne kadar burs alabilirim ? Hedefim yurt dışı ama öyle okullardan birinin programını bitirdikten sonra Türkiye'de iş olanakları nasıl olur ? Mesela ABD'deki gibi maaşlar,maaş artışları beklemiyorum ama Türkiye'de nasıldır diye de merak ediyorum. (Finans-danismanlik-yonetim alanlarında)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geç oldu ama yazıyım yinede. Bulabileceğin en yüksek bursu Fulbright verir ama onunda zor şartları var. İnternetten şartlarına bakabilirsin ama en zorlayan kısım bence başvuru tarihinden önce en az 1 senedir tam zamanlı çalışıyor olmak ve Amerika'daki okula gidene kadar çalışmaya devam etmen gerekiyor. Anladığım kadarıyla bu sene üniversiteye geçiyorsun, sana en büyük tavsiyem not ortalamanı hep en yüksek tutmaya çalış ve tanınmış hocalarınla hep ilişkini iyi kur referans mektubu alırken işine yarar. Bunların dışında gitmek istediğin okul büyük ihtimalle GMAT veya GRE sınavını şart koyar, ben şuanda GMAT için çalışıyorum sınav sonucun 5 yıl geçerli eğer üniversiteyi biterene kadar uygun bir zamanda alabilirsen senin için çok yararlı olur örneğin 3.sınıfın yazı gibi. IELTS/TOELF içinde bu dediğim geçerli, başvurudan 1 sene önce filan elinde olursa daha rahat edersin.

Fulbright en fazla 50 bin dolar veriyor diye biliyorum, bu para yinede yetmiyor çoğu okul için. Her okulun kendi özel burs olanakları var araştırman gerekiyor ama Amerikadaki çoğu okul paran varsa gel havasında o yüzden akademik olarak çok iyi şeyler sunman lazım.

• Cruzer26 C kullanıcısına yanıt
    önemli değil hocam. boğaziçi iktisat veya bilkent işletme olucak inşallah. nota baya abanıcam. 1. olarak bitirme hedefim var ama o bakalım sene içinde değişebilir o . bilkent daha rahat olur ,daha çok var galiba o tarz akademisyen. gmat veya gre ye bende o zamanlarda girmeyi düşünüyodum hocam. 50k dolar dişimin kavuğuna yetmez. stanford mba 2 sene için 218k dolar falan diyodu . dolar aldı başını gidiyor zaten. alabildiğim max. bursu aldıktan sonra en fazla 150-200 bin tl ödeyebilirim. o da 40k dolar civarı(şuan için tabi), şaka gibi kalıyo okul tuitionlarının yanında. neyse daha 5 sene var kim öle kim kala . inşallah siz istediğiniz yerden kabul alabilirsiniz. hangi okulda okuyordunuz bu arada hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Pony Hunter

önemli değil hocam. boğaziçi iktisat veya bilkent işletme olucak inşallah. nota baya abanıcam. 1. olarak bitirme hedefim var ama o bakalım sene içinde değişebilir o . bilkent daha rahat olur ,daha çok var galiba o tarz akademisyen. gmat veya gre ye bende o zamanlarda girmeyi düşünüyodum hocam. 50k dolar dişimin kavuğuna yetmez. stanford mba 2 sene için 218k dolar falan diyodu . dolar aldı başını gidiyor zaten. alabildiğim max. bursu aldıktan sonra en fazla 150-200 bin tl ödeyebilirim. o da 40k dolar civarı(şuan için tabi), şaka gibi kalıyo okul tuitionlarının yanında. neyse daha 5 sene var kim öle kim kala . inşallah siz istediğiniz yerden kabul alabilirsiniz. hangi okulda okuyordunuz bu arada hocam ?
    Bilgi Üniversitesinde Ekonomi okuyorum, ilk başlarda Almanya'da Finans üzerine master filan düşünüyordum ama döviz kurlarının hali malum oraya gidip çalışırım harçlığımı çıkartırım hikayeside bana biraz sallamasyon geliyor üniversite bitirdikten sonra anca bölümüm üzerine part time iş bulabilirsem yurtdışında master yapabilirim. Şuanlık Boğaziçi MBA başta olmak üzere İstanbul'daki devlet üniversitelerine yöneldim ama yurtdışında ki okullarada başvuruda bulunurum en azından içimde kalmaz.

• Cruzer26 C kullanıcısına yanıt
    Hocam ben basvurucam hepsine ya. Belki bi merhametli hocaya denk gelirim burs saglar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pony Hunter

Hocam ben basvurucam hepsine ya. Belki bi merhametli hocaya denk gelirim burs saglar
    ne oldu burs işi ?

Ben de yüksek lisans araştırmalarına başladım da konuma da beklerim

konu linkim:https://forum.donanimhaber.com/bogazici-itu-yuksek-lisanslari-hk--135452132
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.