Şimdi Ara

Yurtdışında vatandaşlık almak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kendini iltica etmen gerek vatandaşlık alman için başka yerden.onu da yapabiliyosan tüküreyim senin türklük kanına afedersin
  • İsveçte yaşam zor, hadi orada belirli bir süre bulundun diyelim parayı yatırdın ama orada yaşam koşulları cidden kolay değil. İsveç'te az kazanir cok vergi ödersiniz, bu konuda sıkıntı çekmeniz muhtemeldir.

Sana benim önerim, hem ailecek diyorsun bu olay kafanıza da yatar. Gidin bir GreenCard başvuru yapın. Aile olarak hem Anne tarafı ayrı bir tane başvuru hem de Baba tarafı ayrı başvuru yapsın ama bilgilerde eş ve çocuğun bilgileri olsun, bu durumda başvurudaki şansınızı ikiye katlamış oluyorsunuz. Çekilişte eğer çıkarsa elinizi kolunuzu sallayarak Amerika'da yaşama hakkına sahip olursunuz, oranın vatandaşlığını da aldınız mı dünyadaki bütün kapılar tarafınıza açılır. Bu olay belki uzun süreli iş gibi gözüküyor ancak bunu şimdiden yapıp geleceğin için mesela ileride olacak çocuğunun geleceği için böyle bir plan yapabilirsiniz.

Tek başına bu işi yapmak istersen avrupada yaşamak için Üniversite'ye başvurmanı önerebilirim, ya puan ile gireceksin ya da IELTS'de başarılı olup avrupada bir okula kabul edilip oranın şartları altında 3 sene boyunca okuyacaksın. Zaten bulunduğun kesimde okuduğun için orada yaşama hakkı için de bir problem çıkacağını zannetmiyorum.

Evlenmek olayı da kolay bir şey değil. Eğer böyle bir imkan bulursanız evlilik ile 3 senede İsveç vatandasligi alabilirsin. Onun dışında çalışma yolu var, bu şekilde de en azından 5 seneni alır. Ancak İsveç gibi bir yerde bayağı bir sömürülürsünüz benden söylemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 26 Ekim 2012; 2:25:22 >

• Benim ab vatandaşlığım var cok sanslıyım sanırım
  • İsveç'den vatandaşlık almak o kadar kolay değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

İsveçte yaşam zor, hadi orada belirli bir süre bulundun diyelim parayı yatırdın ama orada yaşam koşulları cidden kolay değil. İsveç'te az kazanir cok vergi ödersiniz, bu konuda sıkıntı çekmeniz muhtemeldir.

Sana benim önerim, hem ailecek diyorsun bu olay kafanıza da yatar. Gidin bir GreenCard başvuru yapın. Aile olarak hem Anne tarafı ayrı bir tane başvuru hem de Baba tarafı ayrı başvuru yapsın ama bilgilerde eş ve çocuğun bilgileri olsun, bu durumda başvurudaki şansınızı ikiye katlamış oluyorsunuz. Çekilişte eğer çıkarsa elinizi kolunuzu sallayarak Amerika'da yaşama hakkına sahip olursunuz, oranın vatandaşlığını da aldınız mı dünyadaki bütün kapılar tarafınıza açılır. Bu olay belki uzun süreli iş gibi gözüküyor ancak bunu şimdiden yapıp geleceğin için mesela ileride olacak çocuğunun geleceği için böyle bir plan yapabilirsiniz.

Tek başına bu işi yapmak istersen avrupada yaşamak için Üniversite'ye başvurmanı önerebilirim, ya puan ile gireceksin ya da IELTS'de başarılı olup avrupada bir okula kabul edilip oranın şartları altında 3 sene boyunca okuyacaksın. Zaten bulunduğun kesimde okuduğun için orada yaşama hakkı için de bir problem çıkacağını zannetmiyorum.

Evlenmek olayı da kolay bir şey değil. Eğer böyle bir imkan bulursanız evlilik ile 3 senede İsveç vatandasligi alabilirsin. Onun dışında çalışma yolu var, bu şekilde de en azından 5 seneni alır. Ancak İsveç gibi bir yerde bayağı bir sömürülürsünüz benden söylemesi.

Mesajini daha yeni gördüm. Ailecek dememin sebebi farklı ben üniversiteden gecis yapmayı planlıyorum zaten (Amerika'ya)
    Dostum İsveç yazmamın özel bir sebebi yok. Sadece beğendiğim bir ülke olduğu icin yazdım. Sana bir kac sey soracağım pm ile...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dostum norveç te paralı evlilik var ama hatunlara baya bir para istiyorlar.benim norveç vatandaşlığım var ama alana kadar canım çıktı sadece vize almak için bile 6 uğraştım.
  • 500.000 doların varsa devlete hibe edip, bir işletme açıp, vatandaşlık alabiliyorsun abd'de..
    Diye biliyorum.
  • İsveç olsun başka bir yer olsun, bir kere o ülkede en az 5 sene kalmanız lazım. Üniversite eğitimini ya da yüksek lisans eğitimini bu ülkelerde yapar ve iş bulabilir isen bu süreyi geçip işlemleri yapabilirsin. Tabii bunların hepsi önce paraya bakıyor. Torbalar dolusu paranız varsa Kanada'ya da gidebilirsiniz yatırım yapacağım diyerek.

Ama her ne olursa olsun Amerika gibi Green Card gibi özel uygulamaların olmadığı ülkelerden vatandaşlık almanız çok zor. Paranız olsa bile önce vize ve oturum izni olur o iş. 4-5 sene garanti vatandaşlık almak istediğiniz ülkelerde kalmanız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EhrimeN -- 28 Ekim 2012; 16:47:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtr5000

Ailecek avrupa birliğinden bir ülkede Almanya,İsveç gibi.
    vatandaşlık almak istiyoruz(m)(ailecek dediğim annem,babam..)
    Bununla ilgili okuyabileceğim bir kaynak var mı?

dil biliyorsan advanced seviyesindeyse alabilirsin yoksa alamssın bide varlıklı olman lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: EhrimeN

İsveç olsun başka bir yer olsun, bir kere o ülkede en az 5 sene kalmanız lazım. Üniversite eğitimini ya da yüksek lisans eğitimini bu ülkelerde yapar ve iş bulabilir isen bu süreyi geçip işlemleri yapabilirsin. Tabii bunların hepsi önce paraya bakıyor. Torbalar dolusu paranız varsa Kanada'ya da gidebilirsiniz yatırım yapacağım diyerek.

Ama her ne olursa olsun Amerika gibi Green Card gibi özel uygulamaların olmadığı ülkelerden vatandaşlık almanız çok zor. Paranız olsa bile önce vize ve oturum izni olur o iş. 4-5 sene garanti vatandaşlık almak istediğiniz ülkelerde kalmanız lazım.

Ben yüksek lisans ile geçmeyi düşünüyorum Yada sıfırdan bir universiteye de başlayabilirim. Başka nasıl vatandaşlık alınıyor ki?(5yil falan yazmışsınız ne ilgisi var)

• quote:

quote:

İsveç olsun başka bir yer olsun, bir kere o ülkede en az 5 sene kalmanız lazım. Üniversite eğitimini ya da yüksek lisans eğitimini bu ülkelerde yapar ve iş bulabilir isen bu süreyi geçip işlemleri yapabilirsin. Tabii bunların hepsi önce paraya bakıyor. Torbalar dolusu paranız varsa Kanada'ya da gidebilirsiniz yatırım yapacağım diyerek.

Ben yüksek lisans ile geçmeyi düşünüyorum Yada sıfırdan bir universiteye de başlayabilirim. Başka nasıl vatandaşlık alınıyor ki?(5yil falan yazmışsınız ne ilgisi var)

Ne ilgisi var derken? Bir ülkede belirli bir zaman dilimi kalmadan vatandaşlık alamazsınız. Ve bu birçok ülke sınırı içinde bu 5 yıldır.

http://www.migrationsverket.se/info/start_en.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EhrimeN -- 28 Ekim 2012; 17:41:44 >

• quote:

quote:

quote:

Ne ilgisi var derken? Bir ülkede belirli bir zaman dilimi kalmadan vatandaşlık alamazsınız. Ve bu birçok ülke sınırı içinde bu 5 yıldır.

http://www.migrationsverket.se/info/start_en.html

Hocam sizin tr dısında başka bir vatandaşlığınız var mı ? Varsa hangi ülke ?

• Bulunulan ülkede en az 5 yıl kalmak gerekiyor.Yani biraz zor ve dil sınavınada sokuyorlar
  • quote:

Hayır, Türkiye Cumhuriyeti dışında bir yerden vatandaşlığım yok. En azından; henüz.
  • adresinize gelen zarfta hiç beklemediğiniz bir anda kazandığınızı öğrendiğiniz zaman çok sevindiren fakat daha sonra formları hatasız doldurup geri yollamak,435 dolar yatırmak,adınıza banka hesabı açtırıp içinde minimum 5000 dolar göstermek,mulakat tarihi beklemek,mulakata ankaraya gitmek,çekilişi kazansanız bile mulakatta elenme ihtimalinizin olması,green card sahibi olsanız bile her 6 ayda bir ülkeye giriş yapmazsanız kartın iptal edilmesi * gibi şartları öğrendikten sonra "hay a*ına koyayım kazandım ama vaz mı geçsem" dedirten amerikada yaşama ve çalışma olanağı sunan kart hedesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brsylmzr

adresinize gelen zarfta hiç beklemediğiniz bir anda kazandığınızı öğrendiğiniz zaman çok sevindiren fakat daha sonra formları hatasız doldurup geri yollamak,435 dolar yatırmak,adınıza banka hesabı açtırıp içinde minimum 5000 dolar göstermek,mulakat tarihi beklemek,mulakata ankaraya gitmek,çekilişi kazansanız bile mulakatta elenme ihtimalinizin olması,green card sahibi olsanız bile her 6 ayda bir ülkeye giriş yapmazsanız kartın iptal edilmesi * gibi şartları öğrendikten sonra "hay a*ına koyayım kazandım ama vaz mı geçsem" dedirten amerikada yaşama ve çalışma olanağı sunan kart hedesi.

cok güzel yazmısınız ankarada oldugum icin bu senekine basvurdum ancak kulfet cidden

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

İsveçte yaşam zor, hadi orada belirli bir süre bulundun diyelim parayı yatırdın ama orada yaşam koşulları cidden kolay değil. İsveç'te az kazanir cok vergi ödersiniz, bu konuda sıkıntı çekmeniz muhtemeldir.

quote:

İsveç'i seçmene çok sevindim. Sadece Stockholm'da bağlı kalma, orada bir sürü güzel yerler var. Gittiğin zaman bol bol gez, bende Mayıs ayında tekrardan oraya gideceğim bakalım.

Bu arada İsveççeyi de öğren bence. İngilizcen varsa orada rahat rahat kelimeleri kaparsın.

Şimdiden geleceğinde başarılı olman dileğiyle.

Forumda İsveç'te eğitim gören bir arkadaşımız var, EhrimeN ile iletişime geçebilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/showProfile.asp?memid=438140

Caan :(
    Çalışmalarımı, aklımdaki bağlantıları kağıda döküp; düzenleyip bu konu ile ilgili pm atacağım :)
    Selamlar

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.