Şimdi Ara

Yurtdışı Seyahat & Tur Fırsatları (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
621
Cevap
51
Favori
77.403
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ramazan Bayramı'nı içine alacak şekilde 10 günlük Danimarka-Norveç-İsveç gezisi planladık biz de. Turla falan değil, uçak bileti (hem Türkiye'den gidiş geliş, hem de ara ulaşım için)- tren bileti (ara ulaşım) - otel rezervasyonları hepsini kendimiz ayarladık. Hatta orda yapmayı planladığımız bazı aktivitelerin biletleri de internette satılıyor, vizemiz çıksın onları da satın alacağız. Tatil dönüşü İskandinavya'ya ilgi duyanlar için detaylı olarak yazmayı planlıyorum.
    Eğer dil biliyorsanız -gideceğiniz yerinkini bilmeye gerek yok, İngilizce yeterli- turlara boşuna para kaptırmayın. Kendiniz organize edince daha keyifli oluyor bence.
  • bende odessa ya tur bakıyorum arkadaşlar... gözünüze çarpan olursa uygun bir tur , burda paylaşırsanız sevinirim..
  • yurt dışı turlarını seçerken iyice araştırın. tur a çıktığınız zaman süprizlerle karşılaşabiliyorsunuz sonra.

ben 699 euroluk paris - benelüx turuna kaıtldım. 699 euro sanıyordum belçikada gezmeye başlayana kadar.
    Nasılmı.Hemen anlatayım

Önce belçikadan başladık tura. İlk durak Brüksel di.Avrupa birliğinin başkenti. oradan sonraki durak brugge olacaktı ama brugge 699 euro luk turun içinde dahil değilmiş. Brugge e gitmek ekstraya giriyormuş. 20 euro fazladan verdik. yane demek istediğim tura katılırken dikkat edin iyice araştırın fiaytı içinde neler dahil neler dahil değil diye..
  • quote:

Orijinalden alıntı: oracleoracle

Ramazan Bayramı'nı içine alacak şekilde 10 günlük Danimarka-Norveç-İsveç gezisi planladık biz de. Turla falan değil, uçak bileti (hem Türkiye'den gidiş geliş, hem de ara ulaşım için)- tren bileti (ara ulaşım) - otel rezervasyonları hepsini kendimiz ayarladık. Hatta orda yapmayı planladığımız bazı aktivitelerin biletleri de internette satılıyor, vizemiz çıksın onları da satın alacağız. Tatil dönüşü İskandinavya'ya ilgi duyanlar için detaylı olarak yazmayı planlıyorum.
    Eğer dil biliyorsanız -gideceğiniz yerinkini bilmeye gerek yok, İngilizce yeterli- turlara boşuna para kaptırmayın. Kendiniz organize edince daha keyifli oluyor bence.

Ulaşım+oteller maliyeti ne kadar olacak?
    bizde tursuz barcelona-paris yapmıştık, hem daha uygun hem daha keyifli oluyor.
    yazınızı merakla bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: maydemir52

arkadaşlar mesela uzakdoğu vizesiz ama oraya dubai aktarmalı gittiğimizde vize isteniyomu. hani şehire çıkarsan istenirde havaalanına giriştede istenirmi. vize yok diye geri yollamasınlar.

Aktarmalı uçuşlarda vize istenmiyor, fakat bu gidilen ülkenin Türk vatandaşlarına olan vize uygulamalarına göre değişiklik gösteriyor. Ben mesela Münih aktarmalı Kanada'ya uçtum 7 saat Münihte bekledim herhangi bir transit vize almadım. Aynı şekilde 3 defa uzakdoğuya uçtum aktarmalı Abu Dhabide 8 saat bekledim transit vize almadım. Fakat dediğim gibi bazı ülkeler aktarma uçuşlarda alanda beklemek için de vizeye tabi tutuyorlar detayları dışişlerinin sitesinde veya ilgili ülkenin konsolosluğunu ayararak öğrenebilirsiniz. Ama dediğim gibi, vize almana % 90 gerek yok aktama uçuşlarında yalnız senin sorduğun soruda bi nokta var;

Sen havaalanında aktarma uçağını beklerken şehiri gezmek dışarıya çıkmak istiyorsun. Bunu yapabilmen için kesinlikle ve kesinlikle vize alman gerekiyor. İstisnasız bi durum bu. Benim yukarıda bahsettiğim durum ise, havaalanından dışarıya çıkmadan alanda beklersen herhangi bir vize alman gerekmiyor.

• Kurban bayramında Ukrayna turu düşünüyorum. Kiev (2)+Odessa (2)+ Lviv(2) şeklinde, veya birinden bi gece alıp Kiev (3) şeklinde. Daha önce Ukrayna'ya gitmiş arkadaşlar otel, gece hayatı, ulaşım, günlük harcamalar vs. bu konularda bilgi verebilirlerse (PM'de olabilir) çok sevinirim
  • Pazar günü gecesi Benelüx Paris turumu tamamlayıp yurda döndüm. İlk çıkışım olduğu için ne olur ne olmaz deyip turla gittim. Ama gördüm ki tursuz da gitsem gayet baş edebilirdim birçok şeyle zaten ben tur dışı kendi başıma gezdim çoğu sefer. Toplu taşıma kullanıp turistik bölgeler dışında halkın yaşadığı yerlere de gittim gördüm ama bunun için bazı şeylerden vazgeçmem gerekti. Hiç bir müze gezemedim hatta bir zamanlama hatası yüzünden Madam Tussaud's bile yalan oldu ama olsun iyi bir tecrübe oldu benim için. İzlenimlerimi madde madde yazayım.

1- Tura katılırım başka masrafım olmaz diye düşünmeyin ekstra turlar hepsi ücretli ve maşallah herkes hemen hemen hepsini alıyor psikolojik olarak siz de katılmak zorunda hissediyorsunuz. Ben sadece Disney turuna katılacaktım ama Büyük Hollanda turunu da satın aldım. Gerçi sonra Büyük Hollanda'yı iptal ettim 55€ geri alabildim 20€ yandı. Tur rehberiyle muhabbeti iyi tutarsanız bilet alınmayan bazı turları beleşe getirebilirsiniz, bir arkadaşla biz öyle bir iki tura bedava katıldık :)

2- Ben açıkçası çok ülke gezeyim göreyim istedim ama bir daha böyle bir şey yapmam sanırım. Kesinlikle çok yorucu oluyor üstüne yapmak istediğiniz bir çok şeyi yapamayabiliyorsunuz. Ayrıca tur kalkış varış saatlerine programa bağlı kalmak durumundasınız. Örneğin ben Lüksemburgda 1 gün geçirmek yerine Almanya'da geçirmeyi tercih ederdim.

3- Gördüğüm kadarıyla tura zaten çoğunlukla çok fazla İngilizcesi olmayan yada ailesiyle çoluk çocuk gidenler katılıyor.

4- Her yerde Türk var kardeşim kurtuluş yok, hele hele Hollanda'da elinizi sallasanız Türk'e çarpıyordu turist olarak. Maşallah Red Light District'e 7-8 gibi gittiğinizde % 80 oranında Türk çoğunluğu ile karşılaşıyorsunuz.

5- Yemek ciddi bir sorun özellikle domuz eti yemeyeyim diyorsanız. Bir kere salam sucuk içeren şeylerden kafadan uzak durmanız gerek ki buna pizzalar dahil. Anca seviyorsanız vejeteryan yada balıklı menüler yenebilir. Mcdonalds çoğu zaman tek kurtarıcınız ama öğle akşam yiye yiye bıkıyorsunuz üstelik ben farklı menüler deneyeyim derken tavuklu bir salata (farmer salad) yerken içinde bacon çıktı. Hiç salatada domuz etiyle karşılaşacağımı düşünmediğim için sorma gereği de duymamıştım, üstelik Mcdonalds'ta.

6- Özellikle turistik bölgeler çok pahalı suya 3€ isteyen yerlerle bile karşılaşabilirsiniz. Her şeyi TL'ye çevirip karşılaştırırsanız aç kalırsınız, yemek pahalı ya McDonalds kasacaksanız sürekli yada iyi paralar vermeyi gözden çıkaracaksınız. Su bisküvi kola gibi ihtiyaçlarınızı mutlaka marketlerden alın derim. Yarı fiyatına hatta 5'te bir fiyatına alabiliyorsunuz. Giyim almayın bizde daha kalitelisi daha ucuza var. Elektronik de çok fark etmiyor sadece kameralar ve fotoğraf makinaları daha ucuz.

Gezdiğim şehirleri değerlendirmem gerekirse Benelüx turu yapılacaksa gerçekten önce Belçika'dan başlamak daha mantıklı. Paris'ten sonra gidilse hiç zevk vermez sanırım. İlk oradan başlayınca beğeniyorsunuz. Waffle ve çikolatalar muhteşem denemeden geçilmemeli kesinlikle. Brüksel ve Brugge bence o kadar farklı değil kent olarak. Paris tarihe de meraklı olmamdan sanırım benim en beğendiğim yer oldu. Şehir merkezinda yeni hiç bir bina yok her şey eski ve resmen 500 yıl öncesinde yaşıyor gibisiniz. İnsanlar ve arabalar olmasa zaten öyle. Her şey en ufak ayrıntısına kadar nakış gibi işlenmiş. İstanbul da tarih olarak çok zenginlik barındırıyor ama dağınık ve böyle bir bütünlük olmadığı için Paris'teki kadar inanılmaz bir ihtişam doğuramıyor. Yollar E-5 kadar geniş her yer o kadar açık ve ferah ki ama buna karşılık şehir merkezindeki evler de bir o kadar küçük 15-20 m2 evler var(mış). Disneyi görmüş olmak için gittim güzeldi pişman olmadım ama görmüş olmak için gitmek yerine başka şeyler de yapılabilirdi. Hemen yakınında ünlü markaların satıldığı bir outlet var. Bence hiç gitmeye gerek yok vakit harcamayın. Markaların çoğu Türkiye'de var fiyatlar da öyle ucuz değil. Lüksemburg çok küçük bir yer zaten 2-3 saat verseniz yeter çok bir şey yok. Köln'de çok fazla kalmadık 2 saatlik bir zamanımız vardı ve ben onu Media Markt ve Saturn'e girerek geçirdim. Şaka gibi ama kredi kartı geçmiyor sadece nakit. Bir kamera beğenmiştim ama stokta kalmamış teşhir ürünü de almak istemediğimden Hollanda'ya bırakmak zorunda kaldım iyiki de öyle yapmışım ama biraz da şansım yaver gitti. Paris Avrupa'nın Sultanahmet'i ise Amsterdam da kesinlikle Taksim'i olur. Çok hareketli bir şehir ve gerçekten meşhur olduğu konular doğru. Açıkçası özellikle Red Light ve çevresi rahatsız edici sokaklarda yürüdüğünüzde bile püfür püfür esrar kokusunu içinize çekiyorsunuz her yere sinmiş. Genelev bölgesi küçük ama anlatıldığı kadar var, turlar zaten içinden geçip gösterebiliyor. Dünya'da grup olarak gidip gezilebilen tek genelev. Hollandalıların çocuklarıyla bile bu bölgeden geçtiği normal karşıladığını söylüyorlar ama bizim grupta maşallah küçük kızıyla giren oldu sadece Hollandalılar için geçerli değilmiş. Kamera alıcam diye inat ettiğimden Amsterdam'daki iki Media Markt'ı da gezdim. Önce Amsterdam Arena'dakine gittim kampanya dönemi de olduğundan acayip kalabalıktı benimle ilgilenecek bir eleman bulmak için saatlerce bekledim sonunda bulduğumda da onlarca model içinde stokta kalan ürün adedinin birkaç tane olduğunu görüp hayalkırıklığına uğradım. İşin kötüsü buradakiler gibi sabahtan gece yarılarına kadar çalışma yok orada. 6 dediniz mi Hollanda'da bütün mağazalar kapanıyor. Hatta pazar günü birçok mağaza açılmıyor bile buna elektronik zincirler bile dahil. Media Markt pazarları 12 ile 5 arası çalışıyor. Pazar son gün diğer mağazasına gittim Hollanda halkının yaşadığı bir bölgede ve kesinlikle şehir merkeziyle uzaktan yakından alakası yok gerçek Hollandalıların yaşadığı yerin. Oldukça sakin ve sessiz bu bölgede (Noord) turist görmeniz de imkansız sizi orada turist olarak görünce de şaşırıyorlar zaten. Burada da çok fazla Türkle karşılaşıyorsunuz ama Hollanda'da yaşayan gurbetçilerimiz. Eğer olur da benim gibi elektronik alayım diyen olursa kesinlikle bu Media Markt'a gitsin kesinlikle daha fazla stok ve daha az kalabalık var. Ben bir kampanya dönemine denk geldim belli dilimler vardı ve bu dilimler içinde 2 yada 3 ürün aldığınızda ekstra indirim uygulanıyordu. Ürünlerin ne olduğu önemli değil. 500 € bir kamera aldınız diyelim yanına 5€luk bir ürün aldığında hemen 50€ indirim kazanılıyor. 3 ürün alırsanız 75€ oluyor ve dediğim gibi ne aldığınız da önemli değil 5€luk ürün alıp 25€ daha fazla indirim alıyorsunuz. Ben kamera çanta ve ekstra batarya ile 600ü geçtiğim için 3 üründe 90€ indirim kazandım. Üstüne bir de vergi iadesinden 53€ aldım daha da karlı oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inishmore -- 2 Ağustos 2011; 16:20:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asilkan20

Arkadaşlar ETS Tur'da Dubrovnik fırsatı var...

Atlasjet Hava Yolları’nın özel seferleri ile İstanbul-Dubrovnik, gidiş-dönüş sınıfı uçak bileti
    Belirtilen otellerde toplam 3 gece oda kahvaltı konaklama
    Panoramik Dubrovnik Şehir Gezisi
    Alan-otel-alan transferleri
    Etstur Türkçe rehberlik hizmetleri
    Havalimanı vergisi ve alan hizmetleri bedeli
    Etsassistance Yurt Dışı Seyahat Sigortası

269 euroya 3 gece 4 gün... Sadece 662 TL!

http://www.etstur.com/Yurtdisi-Tatil-Turlari/Tum-Turlar/Avrupa/Hirvatistan/Dubrovnik-3-Gece

Kandirmaca. ETS Tur'u arayinca o fiyata yer kalmadi baska otelde kampanyamiz var diyip en asagi 200 TL daha istiyorlar.

• arkadaşlar merhaba...
    birşey aklıma takıldı....sormak istiyorum....
    şimdi ben bosna herseke gitmek istiyorum..direk ucuslarda ucret yaklasık 600tl cıvarı....
    fakat ben bosna herseke direk yerıne almanyada yada herhangi bir avrupa birligi ulkesınden gıtmek ıstıyorum ..sımdı sorum su...
    mesela ınternetten istanbul -almanya ve yıne almanya- bosna hersek ayrı ayrı ıkı bılet almak ıstıyorum..bu ulke almanya olmayabılırde dıger ulkelerde olabılır ...aynı havaalanı olacak ve havaalanından dısarı cıkmayacagım...sımdı bu gdecegım ulkeden vıze almam gerekırmı??almanya gibi mesela..umarım anlatabılmısımdır..cunku boyle daha ucuz ve uygun bılet alacagımı dusunuyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumhurfatih

arkadaşlar merhaba...
    şimdi ben bosna herseke gitmek istiyorum..direk ucuslarda ucret yaklasık 600tl cıvarı....
    fakat ben bosna herseke direk yerıne almanyada yada herhangi bir avrupa birligi ulkesınden gıtmek ıstıyorum ..sımdı sorum su...
    mesela ınternetten istanbul -almanya ve yıne almanya- bosna hersek ayrı ayrı ıkı bılet almak ıstıyorum..bu ulke almanya olmayabılırde dıger ulkelerde olabılır ...aynı havaalanı olacak ve havaalanından dısarı cıkmayacagım...sımdı bu gdecegım ulkeden vıze almam gerekırmı??almanya gibi mesela..umarım anlatabılmısımdır..cunku boyle daha ucuz ve uygun bılet alacagımı dusunuyorum...

600 TL tek yön 1 kişi fiyatı değil heralde, tek kişi gidiş 280 TL civarı olması gerek.

Schengen vizen yoksa direk Almanya vb. ülkelere uçuş yapamazsın.

• quote:

arkadaşlar merhaba...

Sizin yapacağınız uçuş transit yolcu özelliği taşımayacağı için Almanya neden Bosna vizesi aldınız diye zorluk çıkarabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: inishmore

Pazar günü gecesi Benelüx Paris turumu tamamlayıp yurda döndüm. İlk çıkışım olduğu için ne olur ne olmaz deyip turla gittim. Ama gördüm ki tursuz da gitsem gayet baş edebilirdim birçok şeyle zaten ben tur dışı kendi başıma gezdim çoğu sefer. Toplu taşıma kullanıp turistik bölgeler dışında halkın yaşadığı yerlere de gittim gördüm ama bunun için bazı şeylerden vazgeçmem gerekti. Hiç bir müze gezemedim hatta bir zamanlama hatası yüzünden Madam Tussaud's bile yalan oldu ama olsun iyi bir tecrübe oldu benim için. İzlenimlerimi madde madde yazayım.

1- Tura katılırım başka masrafım olmaz diye düşünmeyin ekstra turlar hepsi ücretli ve maşallah herkes hemen hemen hepsini alıyor psikolojik olarak siz de katılmak zorunda hissediyorsunuz. Ben sadece Disney turuna katılacaktım ama Büyük Hollanda turunu da satın aldım. Gerçi sonra Büyük Hollanda'yı iptal ettim 55� geri alabildim 20� yandı. Tur rehberiyle muhabbeti iyi tutarsanız bilet alınmayan bazı turları beleşe getirebilirsiniz, bir arkadaşla biz öyle bir iki tura bedava katıldık :)

2- Ben açıkçası çok ülke gezeyim göreyim istedim ama bir daha böyle bir şey yapmam sanırım. Kesinlikle çok yorucu oluyor üstüne yapmak istediğiniz bir çok şeyi yapamayabiliyorsunuz. Ayrıca tur kalkış varış saatlerine programa bağlı kalmak durumundasınız. Örneğin ben Lüksemburgda 1 gün geçirmek yerine Almanya'da geçirmeyi tercih ederdim.

3- Gördüğüm kadarıyla tura zaten çoğunlukla çok fazla İngilizcesi olmayan yada ailesiyle çoluk çocuk gidenler katılıyor.

4- Her yerde Türk var kardeşim kurtuluş yok, hele hele Hollanda'da elinizi sallasanız Türk'e çarpıyordu turist olarak. Maşallah Red Light District'e 7-8 gibi gittiğinizde % 80 oranında Türk çoğunluğu ile karşılaşıyorsunuz.

5- Yemek ciddi bir sorun özellikle domuz eti yemeyeyim diyorsanız. Bir kere salam sucuk içeren şeylerden kafadan uzak durmanız gerek ki buna pizzalar dahil. Anca seviyorsanız vejeteryan yada balıklı menüler yenebilir. Mcdonalds çoğu zaman tek kurtarıcınız ama öğle akşam yiye yiye bıkıyorsunuz üstelik ben farklı menüler deneyeyim derken tavuklu bir salata (farmer salad) yerken içinde bacon çıktı. Hiç salatada domuz etiyle karşılaşacağımı düşünmediğim için sorma gereği de duymamıştım, üstelik Mcdonalds'ta.

6- Özellikle turistik bölgeler çok pahalı suya 3� isteyen yerlerle bile karşılaşabilirsiniz. Her şeyi TL'ye çevirip karşılaştırırsanız aç kalırsınız, yemek pahalı ya McDonalds kasacaksanız sürekli yada iyi paralar vermeyi gözden çıkaracaksınız. Su bisküvi kola gibi ihtiyaçlarınızı mutlaka marketlerden alın derim. Yarı fiyatına hatta 5'te bir fiyatına alabiliyorsunuz. Giyim almayın bizde daha kalitelisi daha ucuza var. Elektronik de çok fark etmiyor sadece kameralar ve fotoğraf makinaları daha ucuz.

Gezdiğim şehirleri değerlendirmem gerekirse Benelüx turu yapılacaksa gerçekten önce Belçika'dan başlamak daha mantıklı. Paris'ten sonra gidilse hiç zevk vermez sanırım. İlk oradan başlayınca beğeniyorsunuz. Waffle ve çikolatalar muhteşem denemeden geçilmemeli kesinlikle. Brüksel ve Brugge bence o kadar farklı değil kent olarak. Paris tarihe de meraklı olmamdan sanırım benim en beğendiğim yer oldu. Şehir merkezinda yeni hiç bir bina yok her şey eski ve resmen 500 yıl öncesinde yaşıyor gibisiniz. İnsanlar ve arabalar olmasa zaten öyle. Her şey en ufak ayrıntısına kadar nakış gibi işlenmiş. İstanbul da tarih olarak çok zenginlik barındırıyor ama dağınık ve böyle bir bütünlük olmadığı için Paris'teki kadar inanılmaz bir ihtişam doğuramıyor. Yollar E-5 kadar geniş her yer o kadar açık ve ferah ki ama buna karşılık şehir merkezindeki evler de bir o kadar küçük 15-20 m2 evler var(mış). Disneyi görmüş olmak için gittim güzeldi pişman olmadım ama görmüş olmak için gitmek yerine başka şeyler de yapılabilirdi. Hemen yakınında ünlü markaların satıldığı bir outlet var. Bence hiç gitmeye gerek yok vakit harcamayın. Markaların çoğu Türkiye'de var fiyatlar da öyle ucuz değil. Lüksemburg çok küçük bir yer zaten 2-3 saat verseniz yeter çok bir şey yok. Köln'de çok fazla kalmadık 2 saatlik bir zamanımız vardı ve ben onu Media Markt ve Saturn'e girerek geçirdim. Şaka gibi ama kredi kartı geçmiyor sadece nakit. Bir kamera beğenmiştim ama stokta kalmamış teşhir ürünü de almak istemediğimden Hollanda'ya bırakmak zorunda kaldım iyiki de öyle yapmışım ama biraz da şansım yaver gitti. Paris Avrupa'nın Sultanahmet'i ise Amsterdam da kesinlikle Taksim'i olur. Çok hareketli bir şehir ve gerçekten meşhur olduğu konular doğru. Açıkçası özellikle Red Light ve çevresi rahatsız edici sokaklarda yürüdüğünüzde bile püfür püfür esrar kokusunu içinize çekiyorsunuz her yere sinmiş. Genelev bölgesi küçük ama anlatıldığı kadar var, turlar zaten içinden geçip gösterebiliyor. Dünya'da grup olarak gidip gezilebilen tek genelev. Hollandalıların çocuklarıyla bile bu bölgeden geçtiği normal karşıladığını söylüyorlar ama bizim grupta maşallah küçük kızıyla giren oldu sadece Hollandalılar için geçerli değilmiş. Kamera alıcam diye inat ettiğimden Amsterdam'daki iki Media Markt'ı da gezdim. Önce Amsterdam Arena'dakine gittim kampanya dönemi de olduğundan acayip kalabalıktı benimle ilgilenecek bir eleman bulmak için saatlerce bekledim sonunda bulduğumda da onlarca model içinde stokta kalan ürün adedinin birkaç tane olduğunu görüp hayalkırıklığına uğradım. İşin kötüsü buradakiler gibi sabahtan gece yarılarına kadar çalışma yok orada. 6 dediniz mi Hollanda'da bütün mağazalar kapanıyor. Hatta pazar günü birçok mağaza açılmıyor bile buna elektronik zincirler bile dahil. Media Markt pazarları 12 ile 5 arası çalışıyor. Pazar son gün diğer mağazasına gittim Hollanda halkının yaşadığı bir bölgede ve kesinlikle şehir merkeziyle uzaktan yakından alakası yok gerçek Hollandalıların yaşadığı yerin. Oldukça sakin ve sessiz bu bölgede (Noord) turist görmeniz de imkansız sizi orada turist olarak görünce de şaşırıyorlar zaten. Burada da çok fazla Türkle karşılaşıyorsunuz ama Hollanda'da yaşayan gurbetçilerimiz. Eğer olur da benim gibi elektronik alayım diyen olursa kesinlikle bu Media Markt'a gitsin kesinlikle daha fazla stok ve daha az kalabalık var. Ben bir kampanya dönemine denk geldim belli dilimler vardı ve bu dilimler içinde 2 yada 3 ürün aldığınızda ekstra indirim uygulanıyordu. Ürünlerin ne olduğu önemli değil. 500 � bir kamera aldınız diyelim yanına 5�luk bir ürün aldığında hemen 50� indirim kazanılıyor. 3 ürün alırsanız 75� oluyor ve dediğim gibi ne aldığınız da önemli değil 5�luk ürün alıp 25� daha fazla indirim alıyorsunuz. Ben kamera çanta ve ekstra batarya ile 600ü geçtiğim için 3 üründe 90� indirim kazandım. Üstüne bir de vergi iadesinden 53� aldım daha da karlı oldu.

Tşkler emeğiniz için..

• Merhaba,

Gemi turu düşünenler için faydalı bir site yalnız dikkat edin bazı gemi turlarında uçak bileti hariç :

http://www.etatil.com/gemi-turlari/
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeday56

quote:

Ramazan Bayramı'nı içine alacak şekilde 10 günlük Danimarka-Norveç-İsveç gezisi planladık biz de. Turla falan değil, uçak bileti (hem Türkiye'den gidiş geliş, hem de ara ulaşım için)- tren bileti (ara ulaşım) - otel rezervasyonları hepsini kendimiz ayarladık. Hatta orda yapmayı planladığımız bazı aktivitelerin biletleri de internette satılıyor, vizemiz çıksın onları da satın alacağız. Tatil dönüşü İskandinavya'ya ilgi duyanlar için detaylı olarak yazmayı planlıyorum.

Ulaşım+oteller maliyeti ne kadar olacak?
    bizde tursuz barcelona-paris yapmıştık, hem daha uygun hem daha keyifli oluyor.
    yazınızı merakla bekliyorum

Tüm uçak biletlerini eşimin ve benim Adios'la aldık, toplamda 600 TL karşılığı worldpuana karşılık geldi. İçinde Ankara-Kopenhag, Kopenhag-Bergen, Oslo-Stockholm, Stockholm-Ankara uçuşları var, ve ikişer kişilik.
    9 gece konaklama ve Bergen-Oslo tren bileti 820 euro tuttu. Ama otelleri Mart ayında ayarlamıştık. Şimdi booking.com'dan bakıyorum, bizim oteller dolmuş. Bergen merkezde sadece 2 otelde yer var, 3 gece için 1500TL'nin üzeri tutuyor.
    820 euro fazla gelebilir, ama İskandinavya'nın dünyanın en refah yeri olduğu unutulmamalı. Yoksa Roma'da 2 kişi geceliği 45 euro'ya kalmışlığımız vardır, lükse kaçan biri değiliz yani.
    Tur sırasında her harcamayı not alacağım, o yüzden dönüşte tatili yazarken maliyet daha detaylı ortaya çıkmış olur.

• quote:

arkadaşlar merhaba...

600 TL tek yön 1 kişi fiyatı değil heralde, tek kişi gidiş 280 TL civarı olması gerek.

Schengen vizen yoksa direk Almanya vb. ülkelere uçuş yapamazsın.

DOSTUM bosna hersek vize istemiyor ...hırvatıstanda istemiyor vize...dırek ucabılıyosun...fakat benım demek ıstedıgımı yanlıs anladınız sanırım...ben daha ucuza ucabılırmıyım derdındeydım...gıdıs gelıs 550 tl...bosna hersege.....ben almanya ve bosna herseke ayrı bıletler alacagım...umarım analtabıldım...almanyaya cok ucuz ucuslar var..oradan da havaalanından cıkmadan baska bı ucak bıletı alıp bosna herseke ucmak ıstıyorum..bu ucusta vıze mı almak lazım...?havaalanından cıkmıcam ...yada transıt vizemı sart???

• Arkadaşlar kurban bayramı için önerebileceğiniz tur fırsatı var mı? Kasım ayında neresi gezilebilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: raskolnikov77

Arkadaşlar kurban bayramı için önerebileceğiniz tur fırsatı var mı? Kasım ayında neresi gezilebilir?

Üşümekle ilgili sıkıntın varsa Avrupa'nın güneyi (İtalya-İspanya) veya Uzak Doğu bence.. Havanın soğuk olmasına, kalın giyinmeye aldırmayacaksan tüm Avrupa olur. Biz de bir zaman önceki Pegasus'un süper kampanyasıyla Kasım sonuna Paris ayarladık.
  • Arkadaşlar,

Bu ya da benzer bir tura katılan varsa izlenimlerini paylaşabilir mi?

http://www.markapon.com/deals/cruise-gemi-mykonos-santorini-yunan-turu1

Tşk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asksarabi

quote:

Orijinalden alıntı: asilkan20

Arkadaşlar ETS Tur'da Dubrovnik fırsatı var...

Atlasjet Hava Yolları’nın özel seferleri ile İstanbul-Dubrovnik, gidiş-dönüş sınıfı uçak bileti
    Belirtilen otellerde toplam 3 gece oda kahvaltı konaklama
    Panoramik Dubrovnik Şehir Gezisi
    Alan-otel-alan transferleri
    Etstur Türkçe rehberlik hizmetleri
    Havalimanı vergisi ve alan hizmetleri bedeli
    Etsassistance Yurt Dışı Seyahat Sigortası

269 euroya 3 gece 4 gün... Sadece 662 TL!

http://www.etstur.com/Yurtdisi-Tatil-Turlari/Tum-Turlar/Avrupa/Hirvatistan/Dubrovnik-3-Gece

Kandirmaca. ETS Tur'u arayinca o fiyata yer kalmadi baska otelde kampanyamiz var diyip en asagi 200 TL daha istiyorlar.

Valla hocam ben mesajı yazdığım gün 3 arkadaşımla birlikte o fiyata o turu satın aldık...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: raskolnikov77

Arkadaşlar kurban bayramı için önerebileceğiniz tur fırsatı var mı? Kasım ayında neresi gezilebilir?

Üşümekle ilgili sıkıntın varsa Avrupa'nın güneyi (İtalya-İspanya) veya Uzak Doğu bence.. Havanın soğuk olmasına, kalın giyinmeye aldırmayacaksan tüm Avrupa olur. Biz de bir zaman önceki Pegasus'un süper kampanyasıyla Kasım sonuna Paris ayarladık.

Avrupa düşünüyorum.. çok kar kış olmadıkça soğuk çok önemli değil.. italyay geçen yıl gittik.. ispanya aklıma geliyor ama bilemedim..
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.