Şimdi Ara

Yurtdışı hakkındaki sorularınızı 28 ülke gezmiş biri olarak cevaplayacağım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
4
Favori
1.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kız ayarlamak türkiyeye göre kolaymı hangi ülke en rahat bu konuda
  • cool teletabi C kullanıcısına yanıt
    Belçikanın neyini beğenmedin hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cool teletabi C kullanıcısına yanıt
    doğru demişsin ya diğerine göre bir tık daha uzun. uzun tarafında ortada yine bir kara ada varmış.
  • cool teletabi C kullanıcısına yanıt
    Belçika neden kötü hocam?
  • Neden gezginler gezdikleri sehir sayisini gezdikleri ülke sayisindan sayarlar turkiyeyi gezmek 1 yildan fazla surer mesela



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notguest -- 27 Mart 2019; 17:35:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kepler Laveran kullanıcısına yanıt
    Konu sahibi filan değilim ancak ben öyle bir olay yaşadım. Üstelik yaşamamı gerektiren hiçbir sebep de yoktu.

    Lise zamanından sınıf arkadaşım olan 2 kişiyle beraber Hollanda'ya gitmiştik. Haarlem şehrinde kalıyorduk. Amsterdam'ı gezmek için önce otobüsle tren istasyonuna, ardından trenle Amsterdam'a geçecektik. Otobüse bindik. 2 arkadaşım en arkanın önündeki 2'li koltuğa geçtiler. Ben de en arkadaki 4'lü koltuklarda soldan 2.'sine geçtim. Solumdaki koltuk boştu ancak orası birazcık dar gibi olduğundan, otobüs de çok kalabalık değilken kendimi oraya kıstırmıyayım demiştim. Benim yanımdaki koltukta da başka bir bey oturuyordu. Onun yanındaki koltuk da boştu ancak orası da dar gibiydi. Her neyse biz bindikten 2 durak kadar sonra otobüse 2 tane siyahi bindi. 2'sinin de kafasının iyi olduğu çok belliydi çünkü kendileri binip bilet basıp ilerlemeye başlamışlardı koridor boyunca, o arada da orta taraftan bir yaşlı kadın inmek için kalkmıştı ancak yaşı gereği çok hızlı hareket edemiyordu. Zencilerden birisi gelip kadınla dans etmeye kalktı direkt. Kadın da Flemenkçe hafif bağırmayla karışık sesler çıkarttı tahminimce Bırak beni ineyim filan demiştir. Oradan zaten yolculuğun doğurabileceği sıkıntıları tahmin etmeye başlamıştım ben. Her neyse, diğer siyahi olan ise koridor boyu ilerledi. Artık en arkada taraflara gelmişti. Bu arada otobüsün dizaynı gereği sol tarafta 2'li koltuklar vardı. Ortada 1 koltukluk filan boşluk alan vardı. Sonrasında sağ tarafta cam kenarında yan şekilde oturulacak uzun ayrılmamış koltuk gibi bir şey vardı. O yanlamasına olan yerde boşluk vardı ancak herhalde arkada 2 kişilik yer varken oraya oturup hem oradaki kızları sıkıştırmaz hem de kendisi normal koltuklar daha rahat olduğundan daha rahat bir yolculuk eder diye düşünüp ben cam kenarına kaydım, ona yer açmış oldum yani. Kendisi "Teşekkürler buraya oturacağım" dedi İngilizce. Ben de kafamla tamam diyip geri eski yerime kaydım. Sonrasında "Turist misin?" diye sordu bana. Ben de "Evet turistim" dedim. Ardından kendisi bana "Hangi ülkeden geliyorsun?" diye sordu, ben tam "Türkiye" dediğim anda "Neyse boş ver hangi Arap ülkesinden geldiğin s*kimde değil" dedi. Orda benim kafamın tası attı birden bire. "O zaman ne s*kime soruyorsun bunu?" dedim İngilizce, hemen ardından vereceği cevabı dinlemeden arkadaşlarıma dönüp Türkçe şekilde "Anasını .... kölesine bak 50 yıl önce Afrika'da sürtüyordu ataları şimdi bana ırkçılık yapıyor a... koyayım" dedim onlar da kahkaha attılar zaten. Daha da ne herif bir şey dedi ne de ben suratına baktım.

    Bu Türkçe kurduğum cümleye dair pişmanlık duyduğum tek şey keşke İngilizce deseydim. Hakedene hakettiğini demek lazım, hele ki ırkçılık yapan oydu niye ben kendimi tutup Türkçe dedim ki o cümleyi. İtoğlu ite bak ya. Madem şeyinde değil niye soruyorsun yıkık herif. Ben de adam yerine koyup yer açıyorum bir de gerzeğe.

    Aklıma geldikçe tilt oluyorum o herife alüminyum ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ape1281 -- 27 Mart 2019; 18:20:54 >




  • Yurt dışında Türklere bakış açısı nasıl?Hiç olumsuz bir durumla karşılaştınız mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxCrazyBoyxx01

    hocam nasıl o kadar ucuza aldınız ryanair mi onun da türkiyede uçuşu yok

    Alıntıları Göster
    Wizz air uçuşunu 2 ay öncesinden aldım. Litvanya'da yaşıyordum o zaman, oradan aldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kepler Laveran

    Hiç ırkçılık yaşadın mı ? Yaşadıysan nerede ve nasıl.
    Irkçılık her ülkede mutlaka denk gelebilir. Her ülkede iyi insanlar olduğu gibi öfke dolu, kinci, yabancıları düşman olarak gören insanlar da olur.Ben, sırf Türk olduğum için ırkçılık görmedim.

    Kasten ırkçılık olmasa da sınır kapılarından geçerken Türkleri fazladan bekletiyorlar, pasaportu detaylıca inceliyorlar. Bu biraz can sıkıcı birşey mesela.

    Sadece Norveç'te bir anım oldu.Norveç hükümeti artık göçmenler konusunda uygulamaları oldukça fazla sıklaştırdılar. Öyle ki, biz bile öğrenci olarak, Oslo’dayken immigration polisleri tarafından göz altına alınmıştık. Otobüs istasyonunda öylece otururken 2 tane polis gelip, kimliklerimizi ve pasaportumuzu sordular. Onlara belgeleri verdikten sonra, ertesi gün ülkeden ayrılacağımızı Danimarka’ya geçeceğimizi belirterek dönüş biletlerimizi gösterdik. Neden otelde kalmadığımızı sordular, niçin dışarıda vakit geçiriyorsunuz dediler. Saat gece yarısı 2 olmuştu zaten, otel odası ayarlamanın bir mantığı yoktu ki zaten uykumuz da yoktu. Sabaha kadar Oslo şehrini karış karış dolaşmak istedik. Fakat polisler yine de bizi en ucuz hostelin olduğu Anker Hostel’e götürdüler. Hostel’e girip bir gecelik fiyat aldığımızda 4 kişilik oda gecelik 500 TL’ye denk geliyordu ve bu cidden bizim için pahalıydı. Polisler bizi bıraktıktan sonra hostelden ayrıldık. Sabaha kadar şehir merkezinde dolaştık. Açık olan McDonalds’tan birşeyler yedik. Hava sabaha doğru soğduğu için, tekrardan istasyona dönme kararı alıp biraz uyumak istedik. Uyuduğumuz sırada başımızda 4 tane sivil polis bekliyordu. Bu sefer, yeniden bütün belgelerimizi gösterdik, artık ben gerilmye başladığım için polislere biraz agresif davrandım.Çünkü bize suçluymuş yada mülteciymiş gibi davranmaları rahatsız ediciydi. Sadece az para harcayarak seyahat etmek isteyen sıradan öğrenciler olduğumuzu belirttim. Yine de karakola kadar gelmemiz gerektiğini, birer kahve içeceğimizi söylediler. Sonra karakola gittiğimizde parmak izimizi aldılar, soru sormaya devam ettiler. Arkadaşımı farklı odaya alıp, onunla özel olarak görüştüler. Çünkü arkadaşım İngilizce bilmiyordu, sabaha karşı saat 5’te Türkçe- Norveççe bilen bir adam bulup telekonferans yöntemiyle arkadaşımı sorgulamışlar. Ben biraz daha rahattım, polisle sohbet edip kahvemi içiyordum. Asıl şüphelendikleri yeşil pasaportu olduğu için arkadaşımdı. Daha sonra bizi aldıkları yere geri bıraktılar. Buda böyle bir anımızdı Oslo’da yaşadığımız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2BA6261ED

    Belçikanın neyini beğenmedin hocam
    Belçika kaçak göçmen kaynıyor, suç oranı yüksek, hırsızlık fazla...
    Ülke genel olarak çok pahalı
    O kadar masrafla İsveçte yaşarsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

    Belçika neden kötü hocam?
    Belçika kaçak göçmen kaynıyor, suç oranı yüksek, hırsızlık fazla...
    Ülke genel olarak çok pahalı
    O kadar masrafla İsveçte yaşarsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: notguest

    Neden gezginler gezdikleri sehir sayisini gezdikleri ülke sayisindan sayarlar turkiyeyi gezmek 1 yildan fazla surer mesela
    Sadece Litvanya'da bile 5 şehir gezdim. Bir ülkenin sadece bir şehrine giderek yazmadım bu rakamı.Ayrıca yerleşik olarak yaşadım da yerli halkın içinde
  • Yok mu başka sorusu olan? Ayrıca dil öğrenme konusunda da sorusu olanlar varsa sorabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cool teletabi -- 30 Mart 2019; 19:55:35 >
  • cool teletabi C kullanıcısına yanıt
    BEn de şimdi Moldova tiraspoldayım çok huzurlu bir yer komünizm havası gitmemiş hala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taylant pattayada bedava sex yapma imkani var ni hocam?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-CA941C94E

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Bilgilendirme için teşekkürler saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Budapeşte’ye gitmeyi planlıyoruz kasım ayında konaklamak için şehir merkezinde, gezip görülebilecek önemli noktalara yürüme mesafesinde otel önerebilir misiniz??

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.