Şimdi Ara

Yurtdışı Alışveriş Gümrük Vergisi Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yurtdışından aldığımız ürünlerin değeri gözetilmeksizin ürün değeri kadar veya ürün değerinden fazla vergilendirmeye maruz kaldığımızı ilgili husus hakkında bir düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyorum.

    Bir ürün düşünün ürünün üretildiği ülkede satılan tutar kadar veya tutarın üzerinden ülkemize giriş yaptığında vergilendirme yapılması ne kadar makul bir vergilendirme sistemidir ?

    Çindeli satıcı 1 dolarlık bir ürün için ülkemize ücretsiz bir şekilde kargo ile gönderim sağlıyorken o gelen ürüne 2 dolarlık bir vergi yansıtmak makul bir vergilendirme sistemimi sizce ?


    Yurtdışı alışverişleri için bir düzenleme yapılması gerekmektedir.


    Yurtdışı alışverişlerinde sonu her geçen gün yükselen bir vergilendirme sistemine maruz bırakılarak engellenmeye çalışmasını doğru bulmuyorum.

    Zamanında yurtdışında daha uygun olduğu için telefon getiren vatandaşlarımız vardı imei kayıt harç ücreti her geçen gün yükseldi ve şuan 1838 TL kaç kişi yurtdışından telefon getiriyor ?

    Ben vergilendirme sistemine karşı değilim elbette vergilendirme yapılmalı ama makul olmayan bir şekilde ürün bedelinden fazla vergilendirme yapılmasınıda doğru bulmuyorum.

    Bu husus hakkında cimer üzerinden ticaret bakanlığına şikayetimi ilettim sizlerde ilgili durumu bildirebilirsiniz

    Konuyu öne çıkaralım arkadaşlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akbulut001 -- 22 Mayıs 2020; 11:8:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • bunlar çok defa yazıldı çizildi malesef sonuç alınamadı..tek bir kişinin iki dudağının arasından çıkan cümleler ile kanunlar düzenleniyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.