Şimdi Ara

Yurt koşulları ve giriş-çıkış saatleri? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
73.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zıplatabilir* mast. dan ötürü :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: schrödingerinöğrencisi

Hocam (bu özellik onun yurduna ait olabilir diğer yurtlarda var mı bilmiyorum) ilk yıl düşük bir ücret sonra üniversite sona doğru miktarın yıl olarak arttığını söylemişti. Başka bişeye sanırım para vermedi hocam ama yazın da yurtta kalıcam derseniz bilemem.

Ya aslında 2 kişi ya da 3 kişi eve çıkmak çok iyi olur da güven olmuyor kimseye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yolu açın, 3 yıl KYK'da kalmış birisi geldi

KYK'ların tümünün son giriş saati vardır. Giriş yaparken parmak izinizle geçersiniz ve tüm sistem buna oturuyor. Genelde bu saat 12 oluyor, 11 olan da var. Benimki 11'di mesela. Bu saatten sonra giriş yaparken sıkıntı yaşayabilirsiniz, güvenlik içeriye almazsa tutanak tutarlar. 3 defa tekrar edildiğinde yönetmeliğe göre yurttan atılma cezası veriliyor. Ama ben böyle bir şeyin kimsenin başına geldiğini duymadım.

İzin alma konusu KYK'da çok basittir, şimdi yeni bir sistem getirdiler akşam saat 10'a kadar internet üzerinden alınabiliyor. Örneğin dışarıdasınız ve giriş saatine yetişemeyeceğiniz ortada. Telefonunuzdan E-Devletle giriş yapılıp kalacağınız adres girin ve izni alın. Adresi sallasanız bile olur. Tabi bu durumda sabah 5'e kadar yurda giremezsiniz.

İzin almadan geceyi dışarıda geçirmek sıkıntılı, ertesi gün adınızı anons ederler, yine tutanak tutulur. Bu başıma geldi. Tekrarları halinde yine atılma söz konusu.

İzin günleriniz yılda 75 iş günü ile sınırlı (Farklı olabilir diğer KYK'larda) Dediğim gibi iş günü. Haftasonları veya üniversitenin tatilde olduğu günler dahil değil. Böyle olunca epey bir gün çıkıyor.

Giriş saati bittikten sonra dışarıya çıkmanıza izin verilmez, çok ekstrem bir şey gereklidir. Sevgilimin yanına gideceğim diye ambulans çağırıp öyle kaçan da var

Özeller tamamen birbirinden ayrılıyor. Kız ve erkeğe aynı evi kiralayan apart da var, öğrenci dışarıda olunca aileyi arayan da. O konu hakkında pek bilgim yok özel yurtta kalmadım.

Umarım tüm sorularını cevaplamışımdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: DHF_Viper

Yolu açın, 3 yıl KYK'da kalmış birisi geldi

KYK'ların tümünün son giriş saati vardır. Giriş yaparken parmak izinizle geçersiniz ve tüm sistem buna oturuyor. Genelde bu saat 12 oluyor, 11 olan da var. Benimki 11'di mesela. Bu saatten sonra giriş yaparken sıkıntı yaşayabilirsiniz, güvenlik içeriye almazsa tutanak tutarlar. 3 defa tekrar edildiğinde yönetmeliğe göre yurttan atılma cezası veriliyor. Ama ben böyle bir şeyin kimsenin başına geldiğini duymadım.

İzin alma konusu KYK'da çok basittir, şimdi yeni bir sistem getirdiler akşam saat 10'a kadar internet üzerinden alınabiliyor. Örneğin dışarıdasınız ve giriş saatine yetişemeyeceğiniz ortada. Telefonunuzdan E-Devletle giriş yapılıp kalacağınız adres girin ve izni alın. Adresi sallasanız bile olur. Tabi bu durumda sabah 5'e kadar yurda giremezsiniz.

İzin almadan geceyi dışarıda geçirmek sıkıntılı, ertesi gün adınızı anons ederler, yine tutanak tutulur. Bu başıma geldi. Tekrarları halinde yine atılma söz konusu.

İzin günleriniz yılda 75 iş günü ile sınırlı (Farklı olabilir diğer KYK'larda) Dediğim gibi iş günü. Haftasonları veya üniversitenin tatilde olduğu günler dahil değil. Böyle olunca epey bir gün çıkıyor.

Giriş saati bittikten sonra dışarıya çıkmanıza izin verilmez, çok ekstrem bir şey gereklidir. Sevgilimin yanına gideceğim diye ambulans çağırıp öyle kaçan da var

Özeller tamamen birbirinden ayrılıyor. Kız ve erkeğe aynı evi kiralayan apart da var, öğrenci dışarıda olunca aileyi arayan da. O konu hakkında pek bilgim yok özel yurtta kalmadım.

Umarım tüm sorularını cevaplamışımdır.

Anladım hocam teşekkürler peki aylık ortalama ne kadar para veriliyor yurtlara? Birde yurt dışında ekstra para ödemiyoruz değil mi?

• Bilkent'in yurtları için konuşayım. Öyle çok geç geldiğim olmadı en fazla 1.30'da falan girmişimdir yurda hiçbir sıkıntı olmadı kartı bastım ve açıldı kapı.
  • Nükerbüker kullanıcısına yanıt
    KYK'da hayır, aylık yurt parasına her şey dahil. Ben aylık 190 ödüyordum ama fiyatlar yurttan yurda değişiyor ve her sene zamlanıyor.

Yemek konusu biraz çetrefilli. Şöyle ki yemek hakkı denen bir dalga var. Yanlış hatırlamıyorsam sabah kahvaltısı için 3 lira, akşam yemekleri için 6.5 lira hakkın var (Bu fiyatlar artıyor her yıl)

Örneğin kahvaltıda peynir, zeytin, domates, ekmek, patates vs. aldın. Tabağın toplamda 4 lira yaptı diyelim. Senin hakkın 3 lira kalan 1 lira ekstrayı o an kasaya ödüyorsun. Akşam yemeği için de aynı şey geçerli.
  • Giriş çıkış saatleri var tabii ki uymazsan önce uyarılırsın, anne baban bilgilendirilir falan uymamaya devam edersen atılırsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 sene özel yurtta kaldım istediğin zaman girip çıkabiliyordun. Tabi yurttan yurda fark var. Genelde gece 12-1-2 civarına kadar giriş olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucabor

1 sene özel yurtta kaldım istediğin zaman girip çıkabiliyordun. Tabi yurttan yurda fark var. Genelde gece 12-1-2 civarına kadar giriş olur.

Hocam aylık ne kadar veriyordun yurda

• quote:

Orijinalden alıntı: Nükerbüker

quote:

1 sene özel yurtta kaldım istediğin zaman girip çıkabiliyordun. Tabi yurttan yurda fark var. Genelde gece 12-1-2 civarına kadar giriş olur.

Yemeksiz 375 ya da 475'di tam hatırlamıyorum açıkçası. 3 kişilik oda. Her katta 1 banyo. Rezil bir yurttu. Diğer sene eve çıktım daha ucuza gelmişti. Konum İzmir Bornova.
  • quote:

quote:

quote:

Yemeksiz 375 ya da 475'di tam hatırlamıyorum açıkçası. 3 kişilik oda. Her katta 1 banyo. Rezil bir yurttu. Diğer sene eve çıktım daha ucuza gelmişti. Konum İzmir Bornova.

Pahalıymış hocam 1 kişi ya da 2 kişi bulup eve çıkmak daha mantıklı

• En güzeli kafa dengi bir arkadaşını bulup kiraya çıkmak, 3 kişi bozar işi, 4-5.. nerde çokluk orda bokluk

• quote:

quote:

quote:

quote:

Pahalıymış hocam 1 kişi ya da 2 kişi bulup eve çıkmak daha mantıklı

İlk sene yurt sonra ev mantıklı olan. Okuldan ya da yurttan kafa dengi birini bulup kalan seneleri rahatça evde geçirebilirsiniz. Tanımadığın biriyle eve çıkmak büyük risk.

• quote:

Orijinalden alıntı: code-ShaRK

En güzeli kafa dengi bir arkadaşını bulup kiraya çıkmak, 3 kişi bozar işi, 4-5.. nerde çokluk orda bokluk

Hocam 2 kişi geçinme derdi zor olmaz mı sizce

• Yazları kyk da kendi yurdunda kalmıyorsun. Eğer yaz okuluna kalırsan nöbetçi yurtlar oluyor oralarda kalabiliyorsun. Nöbetçi yurtlar her sene değişiyor. Diğer turlu misafir öğrenci olarakta kaliniyot sanırım

Kyk da 3 kişilik odalar 255 TL tam özel yari ozeller var yari ozeller 195 TL tam ozeller de 255 TL.

Kyk da yemek ve kantin işi sans biraz iyi yurda denk gelirsen dışarıdan daha iyi yemekler yersin kotusune de gelirsen içinden atom bombası bile çıkabilir öyle diyim yani :D kyk da kalacaksan ara dönemlerde falan iyi yurtları kontrol edip oralara geçmeye çalışmak daha iyi olur senin için. Oda arkadaslarinda iyi çıkarsa çıkmazsin daha .

• Nükerbüker kullanıcısına yanıt
    Maddiyatla alakalı sıkıntı varsa kykları da düşünebilirsin. Maddiyatta sıkıntı yoksa en iyisi 2 kişi 2-1 ayrı mutfaklı kirada kalmak

• quote:

Orijinalden alıntı: code-ShaRK

Maddiyatla alakalı sıkıntı varsa kykları da düşünebilirsin. Maddiyatta sıkıntı yoksa en iyisi 2 kişi 2-1 ayrı mutfaklı kirada kalmak

2+1 mutfaklı evde 2 kişi kalsak kişi başı ne kadar harcarız? Orta sosyal olsak

• Benim geçen sene kaldığım yurtta yoktu saat falan 3 5 gece istedipin zaman gir çık kız erkek karışık yurttu bu arada ayrıca okuldaki kykdada herkes istediği aaat gir çık yapabiliyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: Poljac

Benim geçen sene kaldığım yurtta yoktu saat falan 3 5 gece istedipin zaman gir çık kız erkek karışık yurttu bu arada ayrıca okuldaki kykdada herkes istediği aaat gir çık yapabiliyordu

İyiymiş neresi orası

• 2 sene özel yurtta kaldım. Cuma-cumartesi gece 1 son giriş çıkış, dieğr günler gece 12 son giriş çıkıştı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.