Şimdi Ara

YURT DIŞINDAN ŞANZIMAN YAĞI GETİRMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üstadlar. konya honda servisini aradım ve otomatik şanzıman yağ değişiminin fiyatını sordum. 300 tl fiyat verdi. ne kadar yağ gider dedim 3-3.5 litre dedi. markasını sordum 'honda' dedi. z1 olandan mı dedim, he dedi. ben ereğlide ikamet ediyorum bana gönderseniz dedim, dışarı satış yapmıyoruz dedi. şimdi sadece otomatik şanzıman yağı değiştirmeye adam 300 tl istiyor ve de markasını söylemiyor da. halbuki atf z1 piyasadan kalkalı çok oldu yerine atf dw1 var ve bu yağ da amazon.com da litresi 10 dolar. 4 litre getirtsem 40 dolar, o da 80 tl yapar, 20 de ustaya versek 100 tl. şimdi 3 litreye 300 tl nerede 4 litreye 100tl nerede-ki youtube da videosunu da izledim, abd li ustalar değiştiriyor. çok da basit değiştirmesi. krikoyla kaldır aracı. sök kör tapayı akıt, tepeden yenisini ekle. sorum o ki, yurt dışından bu güne kadar birçok şey getirttim, ama 4 litre yağ hiç denemedim. sizce bir sakatlık çıkabilir mi? piyasada orjinal yağ satılmıyor hondanın.

• valla yurtdışından protein tozu ya da parfüm getirmek desem yüz kişi yorum yapardı ama bu pek ilgi çekici gelmedi heralde :D
  • nuriciftcioglu kullanıcısına yanıt
    Hocam ben servise gitmiyorum garantim olmasına rağmen .böyle bir şeyi becerebilirsen bence çok mantikli olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu honda servisleri kadar kazık servis yok Arkadaşımın 2009 model Toyota coralla tam otamatik vites aracı var, geçen ay Kabin fitresi, motor Yağı, yağ filtresi ve ŞANZIMAN YAĞI dahil 350 TL verdi. Evet sadece 350 TL!
    Bende de civic var, normal Bakım için ağızlarını 500 sen acıyorlar, yazıklar olsun honda servislerine, Allah Gözlerini doyursun!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar açtığım başlık boşa çıktı, şöyle ki ebay dan ya da amazon dan yağ almaya kalktım, tamam yağın litresi 10 dolar civarı ama kargolar ücretli, kargosu da 50 60 dolar civarı. E 3 litre alsan kargoyla beraber 80-90 dolar yapıyor ki buda 160 ile 190 tl arasında değişiyor. honda kayseri servisini aradım, oradaki bey, yanlış hatırlamıyorsam çağlar bey 3 litre yağ + tapa pulu (90% yağ değişiminde bu rondela gibi şeyin değişmesi gerekiyormuş yağ sızdırmaması için, youtube da izledim) 137tl +kargo dedi. orjinal honda atf dw1 yağ olduğunu söyledi. bu daha mantıklı. 20 de ustaya versek hallederiz bu işi ki 300 tl nerede 150 tl nerede. yağı kendi değiştirmek isteyen arkadaşlar için önemli olan bir prosedür var bunu uygulayın.
    1) krikoyla kaldır, alt tapayı lokma anahtarıyla çıkar,
    2)altına bir kap koy ki yağ ortalığı mahvetmesin.
    3) iyice yağ akıp süzülene kadar bekle.
    4)tapayı tak.
    5)üstten şanzıman yağ kapağını açıp huniyle 3 lt yağ boşalt, kapağı kapat.
    6 git bi gez gel, motor ısınsın 80c kadar, sonra yağı koyduğun yere geri vitesle git ve araç geri vitesteyken üst tapayı açıp yağ kontrolü yap
    7) eksikse akıttığın yağdan biraz ekle, fazlaysa alt tapayı çıkarıp biraz akıt.
    hepsi bu. elbette eksik çıkınca yeni yağla tamamlamak en güzeli olur ama, 3 lt alındığını hesaplayarak konuştum. heralde biraz eski yağdan eklenirse pek te bir zararı olmaz diye düşünüyorum. bilmiyorum işin ehli, tekniğini bilen arkadaşlar ne der. ben youtube ve diğer yerli yabancı forumlardan bunları öğrendim. yanlışlık varsa elbette düzelten olursa sevinirim. kolay gelsin.

Diğer markaların sanzuman yagi konsa ne olur ki? Honda diye bir yağ markası yok hondada castrol mobil ya da enoes ten aliyordur yagi.bu o kadar önemli mi?

• sayın meddah 58 evet honda diye yağ markası var, resim ekleyemedim link ekledim,

http://www.ebay.com/itm/4-QUARTS-Genuine-Honda-08200-9008-Automatic-Transmission-Fluid-ATF-DW-1-ATF-Z1-/400674240472?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item5d4a0bb7d8&vxp=mtr.

http://www.fitfreak.net/forums/general-fit-talk/61867-changed-transmission-fluid-atf-z-1-new-synthetic-dw-1-comparison.html

http://www.djoca.com/honda/honda-transmission-fluid-dw1/
    velhasıl honda otomatik şanjımanda sadece honda yağını kullanın diye ısrarla söylüyormuş ve yabancı kaynaklarda da mutlaka bunu kullanmamızı başka marka atf kullanmamamızı söylüyorlar. hatta abd de bir ara bir şirket adını unuttum, bu yağın muadili, bundan daha iyi diye reklam yaparak bir yağ çıkarmış o da tutmamış. diğer bmw mercedes gibi araçlarda olan şanzıman yağ soğutucusu hondada olmadığı için şanzıman yağının sıcaklığı 320 derecelere kadar çıkıyormuş ve diğer marka yağlar özelliklerini çabuk yitiriyorlarmış. e koyarız şimdi 1 sene sonra 4 kişi rampa çıkarken şanzımanı elimize alırsak hiç iyi olmaz ama dimi, 3000-5000 tl tutuyormuş şanzıman tamiri. başka bir iki özelliği daha var da bu yağın şimdi adını unuttuğum için söyleyemeyeceğim, içinde bilmemne tanecikleri varmış. burada sanayide otomatik şanzıman ustası gelmiş yeni, dükkan açmış işte, gittim sordum, abe ben mobil'in yağını kullanıyom tam süper oluyo, zaten honda da mobilden alıyo dedi, ki külli yalan, honda bu yağı bir japon şirkete ürettirmekte ve muhtemelen de kendi tekellerinde olsun diye kimseye de vermemekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuriciftcioglu -- 7 Aralık 2014; 9:45:12 >

Honda markalı bir yağ yok lafını yanlış yorumlamissiniz.evet Honda yazıyor kutunun üstünde ama kutunun içindeki yağ dünyanın en büyük petrol firmalarından biri olan nippon oil firmasina ait enoes marka yağ.ben sadece öneri sundum size siz yurtdisindan getirtemedim diyince.yani size tavsiyem serviste değişmeniz ama yok ben değişmem diyorsanız da enoes marka atf yagi kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meddah58 -- 7 Aralık 2014; 23:28:18 >
  • ha pardon anladım. o zaman diyosunuz ki içerik aynıdır, gönül rahatlığıyla enoes atf kullanabilirim. Ama eğer çok pimpiriklisin demezseniz aklıma bir soru daha takılıyor, honda bu petrol şirketiyle anlaşıp tam kendine uygun bir yağ ürettirdi diyelim, ve anlaşma gereği 'ben senin yağını kendi markamla tüm dünyada satacağım ama sende aynı içeriğe sahip olarak kendi adında satmayacaksın' demiş olamaz mı? yani içerik farkı olabilir mi? neden diyorum bunu, bir çok youtube yağ değişim videosu ya da sitelerde makale okudum, çok lazım olduğundan değil, meraktan, ama hiç biriinde böyle bir öneriye rastlamadım, bu enoes diğer ülkelerde de biliniyordur muhtemelen diye düşünüyorum, siz ne dersiniz?
    Enoes bilinen bir marka dünyanın 5 büyük petrol şirketinden biri olan nippon oil şirketine bağlı.siz yine de servisten Honda marka atf yağ alin.

• Fiyat konusunda konya toroslar bana daha cömert davranmış 250 tl istediler. Özel servis de önce yağı satabileceklerini söylemişti gittiğim zaman yağın ellerinde olmadığını söyledi. daha sonra yağı sormak için telefon ettiğimde yağı satmadıklarını ve 200 tl karşılığında değişim gerçekleştireceklerini söylediler. İki firmayı da hayırla yad ettikten sonra konyadan vida bile almamak gerektiğine kanaat ettim artık. 130 tl ye atf dw1 yağı başka bir servisten getirttim.
  • Ozel bir servis yag degisimini 185TLye yaptigini soyledi. Hangi yag kullaniyorsunuz dedim otomatik sanziman yagi dedi marka olarak belirtmedi dextron 2 demisti hatirladigim kadariyla.

1 litre ATF DW1 honda yag 79.99TL idi n11.comda.

Sansimi deneyim dedim honda plaza borayi aradim.

245TL hepsi dahil dedi. 4 litre yag degisimi+ tipasi falan derken 245TL odedim.

Otomatik sanziman şakaya gelmez. Servisinde yaptirin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.