Şimdi Ara

Yurt Dışındaki Arkadaşıma Avea Hat Gönderirsem Yurtiçi Hesabı Görürmü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yurt dışındaki kız arkadaşıma avea veya turkcell hat göndermek istiyorum.Peki gönderdiğim zaman tarife yurt dışımı yazılır yoksa yurt içindeki gibi mi.malüm yurt dışı yabancı hatlarla konuşmak çok tuzlu.böylece daha ekonomik olmazmı sizcede.Ayrıca acun ılıcalı avea reklamında arjantinden ailesini arıyordu avea hat ile örnek olarak.aydınlatırsanız sevinirim



  • Sizi çok açıkgöz gördüm
  • evet öğrenci tarifeleri aklıma geldi fakat operatörler bu kadar avantajlı olurmu yurt dışındada ??
  • Ya benim bildiğim kadarıyla bizim akrabalar denemişti
    ama hizmeti yutdşındaki servislerden aldığı için normlain üstünde ücretlendirilmişti ama baya bi önceydi
    son durum nedir bilmiyorum yurtdışı zaten en iyi turkcell dünya genelinde anlaşmaları var
    yanlışım varsa 4343 e gönderin
  • msn yok mu
  • Hocam yanlış bilgilendirme yapmayalım.

    Yurt dışına AVEA ile çıktığınızda mesela İngiltere ya da Almanya'ya gittiniz veya Yunanistan'a gittiniz.
    Yunanistan'da da O2 var.
    AVEA hat direk olarak O2 hattına geçer.
    Orda konuşursun istediğin kadarı sınırın olmaz. Türkiye'deki operatörler kontörlü hatlar için yurt dışı dolaşım ve görüşme için boşuna kredi kartı numarası istemiyorlar. Amaç orda konuştuğun miktarı o ülkedeki hangi hatla kullandıysan AVEA senin kredi kartından tahsil ediyor. Edemez demeyin ediyor. Çünkü kredi kartı numarasını vermekle onayı veriyorsunuz.

    Faturalı hatlarda yurt dışına çıktığınız zaman neden roaming ücreti alıyorlar sanıyosunuz. O ülkenin hattına geçtiğiniz için alıyorlar.

    Yani kısacası. Sen burdan onu AVEA ile 30 kuruşa ararken o daha fazla ücret ödeyerek seninle görüşüyor. Sırf arandığı için




  • O2'yu attım zaten.

    Senin söylediklerinle benim söylediklerim arasında fark var dikkat edersen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 13 Ağustos 2008; 2:23:42 >
  • asıl avantajı sms'de ortaya çıkar, avea 5000 sms'e üye olup 5000 sms gönderebilrisin. ben böyle birşey yapıyorum, çok keyifli oluyor
  • arkadaşlar her zaman aramıyoruz zaten birbirimizi mesajlaşıyoruz daha çok msn dışında sms kullanıyoruz.fakat yukarıda yumurt 5000 sms kampanyasından bahsetmiş peki bu yurtdışında geçerli olurmu acaba bu aklıma takıldı.birde bildiğiniz yurt dışı kampanyalar varsa yazarsanız sevinirim...
  • biz turkcell kullaniyoruz ayni durumda, avea kullaniyoduk kis aylarinda ama cok sorun yasadik, mesajlar gitmiyodu falan filan en son cekmemeye basladi yurtdisinda, bi turkcell hat aldik, maasallahi var.. surekli internet oldugu icin webmesaj cell destekli kullaninca baya faydasi oluyor.
  • bungee peki mesajlaşmadada bir indirim uyguluyorlarmı bende hem avea hem turkcell var.Normalde sms 3 kontör turkcellde yurtdışı paketinin sms yönünden bi indirimi oluyormu ?

    birde aveanın kampanya sayfasında şunu gördüm ;

    Faturasız hatlara özel SMS paketlerinden yararlanmak için ister 39 kontöre yurtiçi her yöne 500 SMS. yani burada yurt içi diyor bazı arkadaşlarımız sms paketlerinden söz etmişti.bu kampanyadan yararlanabilmem için avea hat göndermem aklıma geldi yurtdışına.

    aklım çok karıştı hangi paket hangi yöntemi yapıcağımı şaşırdım açıkçası.benim yurtdışına gönderdiğim hattın bir avantajı olacakmı buda ayrı bir sorun ...
  • feliciade kardeş peki nasıl yaptığını biraz açarmısın.web mesaj cell kullanmassak normal telden sms göndersek ne gibi durumlarla karşılaştın beni yönlendirirsen sevinirim...
  • yurtdışındaki kişinin de türkiyedeki kişinin de iki hattı olur. örneğin siz bir kontörlü avea hattınızı yurdışında sms yollamak istediğiniz kişiye veririsiniz, aynı şekilde o kişi de size bulunduğu ülkenin sms ücreti uygun olan bir şebekesinin kontörlü hattını size verir. siz aveanın 5000 sms kampanyasına üye olup avea üzerinden ayda 5000 sms'i sanki türkiyedeki birisine yollar gibi yollarsınız, o kişi de size aynı şekilde kendi ülkesinin operatörü üzerinden sms yollar.

    ayrıca avea'nın yurtdışında çekip çekmemesi de bulunduğunuz ülkede seçtiğiniz operatöre bağlı aveanın kendisine bağlı değil ki...aveanın da adı çıkmış dokuza inmez sekize misali....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yumurt -- 13 Ağustos 2008; 20:02:14 >
  • ben zaten çift telefon taşıyorum sorun olmaz taşımakta Peki Turkcell için ne düşünüyorsunuz yurt dışında çekim gücü vs. daha kaliteli gibi bir izlenimi var bende ??
  • quote:

    ben zaten çift telefon taşıyorum sorun olmaz taşımakta Peki Turkcell için ne düşünüyorsunuz yurt dışında çekim gücü vs. daha kaliteli gibi bir izlenimi var bende ??


    turkcell, vodafone ya da avea farketmez eğer kullanacağınız operatörün o ülkede uluslararsı dolaşım anlaşması varsa ki, örneğin avrupa ülkelerinde her üç operatörün de dolaşım ortakları hemen hemen aynıdır sanırım, hattınız uluslararsı dolaşımdayken çekim gücü gibi detaylar kendi şebekenize değil bulunduğunuz ülkedeki şebekenin kalitesine bağlıdır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yumurt

    ayrıca avea'nın yurtdışında çekip çekmemesi de bulunduğunuz ülkede seçtiğiniz operatöre bağlı aveanın kendisine bağlı değil ki...aveanın da adı çıkmış dokuza inmez sekize misali....



    haklisin cekip cekmemesi ulkede secilen operatore bagli tabiiki ancak o benim kullandigim ulkede sadece 1 operator vardi ve 2 ay sureyle kullandik aveayi her ne kadar mesajlarda sorun ciksada, cogu gonderilen mesaj ulasmiyordu. zaten 2 ay sonra telefon cekmemeye basladi. avea ile tum gorusmelerime ragmen duzeltemediler. baska telefonlarla da denedik duzelme olmadi.

    sonuc su an ayni ulkede turkcell hat sorunsuz calisiyor. dedigim gibi ulkede 1 gsm operatoru var ve kesinlikle msgin gitmemesi gibi bir sorun yasamadim. benimki faturali hat. yurtdisinda atilan sms 0,60ytl. o nedenle yerel operatoru kullanmak daha mantikli. turkcell sadece sms almak icin iyi oluyor.




  • simdi arkadaşlar bana sadece sunu söleyin türkcell telsim avea hiç faketmez hattı buradan gönderdik sms hakkı yapıpta sms atabiliyor muyuz böle bi olay var mı ewey veya hayır simdiden teşekkürler yoksa delireceğim...!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yumurt

    yurtdışındaki kişinin de türkiyedeki kişinin de iki hattı olur. örneğin siz bir kontörlü avea hattınızı yurdışında sms yollamak istediğiniz kişiye veririsiniz, aynı şekilde o kişi de size bulunduğu ülkenin sms ücreti uygun olan bir şebekesinin kontörlü hattını size verir. siz aveanın 5000 sms kampanyasına üye olup avea üzerinden ayda 5000 sms'i sanki türkiyedeki birisine yollar gibi yollarsınız, o kişi de size aynı şekilde kendi ülkesinin operatörü üzerinden sms yollar.

    ayrıca avea'nın yurtdışında çekip çekmemesi de bulunduğunuz ülkede seçtiğiniz operatöre bağlı aveanın kendisine bağlı değil ki...aveanın da adı çıkmış dokuza inmez sekize misali....


    Senin icin en uygun mesajlasma imkanını arkadas cok iyi açıklamış. SMS icin bundan daha iyi bir secenegin yok. Bir dönem yurt disinda Turkcell'i test etmiştik. Ben burdan SMS yollarken herhangi bir sorun (Sms alamama,cekmeme,bakiye düsmesi gibi) sorunlar yaşamadık. Gayet de başarılı idi. Bu söylediğim İngiltere'de Turkcell kullanımı icindi. Diğer operatörlerin durumu hakkında bir bilgim yok;) Ama UK icin (SMS almak icin) Turkcell iyiydi;)




  • ona vodafon hat al kardeş. vodafonda yurt dışındaki vodafona ait ev ve cep telefonları şebeke içi olarak işlem görür. ben almanyadaki akrabalarımla sınırsız görüşüyorum hem de görüntülü :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: demoy

    simdi arkadaşlar bana sadece sunu söleyin türkcell telsim avea hiç faketmez hattı buradan gönderdik sms hakkı yapıpta sms atabiliyor muyuz böle bi olay var mı ewey veya hayır simdiden teşekkürler yoksa delireceğim...!


    TR den turkcell hat alıp yurtdısında kullanınca, TR den türkceli olan birsi ona sms atar ve paketten düşer.

    Aveada paketten değil krediden düşer,

    vodafon ne yaptıgı belli değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.