merhaba arkadaşlar bu yıl mezun olarak hazırlandığım üniversite sınavında kendi yaptığım yanlış tercihler yüzünden yerleşemedim ( zaten gelir diye yazdığım 20 tercihten sonuncusu bile kendi puanımın 1-2 puan üstündeydi) şimdi ek tercihi bekliyorum . Devlet üniversitelerinde açılırsa ancak şehir dışında ( istanbulda yaşıyorum ) yer olabilir ve diğer bir seçenek vakıf üniversiteleri . Benimde kafamda şöyle bir soru var ben ek tercihten hernagi bir okula kayıt yapsam kaydımı yurt dışında bir okula aktarabilir miyim ? mesela vakıf üniversitesinde işletme bölümüne kayıt oldum kaydımı avusturya da bir okula almak istiyorum amacım madem burada en az 11.750 lira yıllık okula vereceğim hiç olmazsa aynı paraya yakın bir paraya yeni bir dil öğrenmiş olurum ve bildiğim kadarıyla avusturya da diplomanın geçerliliği varmış türkiyede . Yanlış mı düşünüyorum böyle bir sistem var mı şuanda ? kaydımı yurt dışında bir ülkeye alabilir miyim ? son olarak varsa okuyan arkadaşlar fiyat olarak da türkiye de ki vakıf üniversiteleri ile aralarında ki fark nedir ?