Şimdi Ara

Yurt dışı kaliteli ünilerde yüksek lisans (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
2
Favori
1.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

https://schengen.news/2-top-swiss-universities-agree-to-triple-foreign-student-fees/

ve TKR'nin dediği 20k CHF'lik ($23.700) yaşam masrafı da 1 senelik sadece. İsviçre konusunda da geçmiş olsun, niye rahat duramıyorlar anlamıyorum ki, tüm Avrupa paralıya dönüyor...

• Cibiggi kullanıcısına yanıt

Tkr hocamın dediği gibi abd master bu ücretlere imkansız kaldı ki aşırı başarılı olsan 170/165 gre+3.95 gpa top ünide gene burslu master kabulu alamazsın böyle ünilerden. Hatta söyle birsey duymustum sanırım boun ie mezunuydu tam hatırlamıyorum stanford IEOR PHD ve northeastern burslu master kabulu almıs birini seçmişti yani bir tarafta dunyanın en iyi okullarından biri diğerinde ortalama abd unisi belki ortanın bi tık üstü. Uzun lafın kısası abd top 15-20okulda burslu master imkansıza yakın ben görmedim diyebilirim yani yılda trden 1mühendis gidiyor mudur bilmem yüzde 90 phd ye gidiyorlar belki phd den master alabilirisiniz bırakıp ama vermeyen okullar da varmış dikkatli olmak lazım.

iyi bir öğrenciyseniz kesinlikle epfl eth hedefi kurun abd deki top 5-10okul seviyesinde ve tutuion yıllık 1.5k euro yasam pahalı ama eth nin özel fellowshipleri oluyor senelik 60kisiye verilen 4türk kazandı geçen sene bu bursu. 2malzeme 1ee 1cs sanırım. Bunlardan sonra TUM geliyor gene bayağı kaliteli okul ce munih isvicreden cok daha ucuz yasam için. Alanınıza göre gene iyi okullar var avrupada mesela ben belli alanlarda barcelona UPC yi bayağı beğeniyorum girilmesi çok da zor bir okul değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ikigai kullanıcısına yanıt
    20 30k arası sıkıntı yok hocam yine pahalı olsa da 23k yıllık karşılayanabilir 100k doların yanında

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FireLordZuko kullanıcısına yanıt
    Bu abd master işi ne yaşmış ya TUM deneyebilirim bu arada ben de duydum özel fellowshipleri akademik başarıya göre mi veriyorlar ethzde

Hocam valla SOP ne kadar etkili cok bilmiyorum, gpa elbetteki önemli sabancıdan malzemeden biri bu sene fellowship aldı 3.95flndır. Min 3.9 lazım ben fellowship icin cunku cidden cok az kisiye veriyorlar. Normalde de 3.7 altı hadi en kötü 3.5 altı giren yoktur bence(fellowshipsiz normal giren min 3.5dur yani). Birde eth epfl in sıkıntısı gre zorunlu sanırım girenlerin genelde mat165aldı değildir Quantitative de 160lardadır herhalde iyice araştırmak lazım. Min 100toefl birde yani ciddi bir şekilde çok iyi öğrenci profili istiyorlar burs almasanız bile. Burs icin ug research+ çok sağlam bir yerde staj (abd avrupa) yada paper fln etkili olabilir. TUM bunlara göre inanılmaz daha basit toefl 88-pte65 yani ing rahat. 3.2-3.3le fln cs master kabulü alan gördüm birde hacettepeden ytü +top6 üniden özellikle onlarca kabul alan var yani tum eth epfl e göre inanılmaz kolay sanırım girmesi. TUM da yasam masrafı icin Fellowship işini bilmiyorum açıkcası. Birde alanınıza uygun erasmus mundus programlarına bakabilirsiniz bence gayet iyi okullar ve programlar var. Onun dısında Polimi rankinglerde bayagı üstte ama hiç iyi öğrencilerin orayı tercih ettiğini görmedim nedenini pek bilmiyorum. Cs ci flnsanız amsterdam bayagı iyidir 10-15k civarı tution fee olur fena bir alternatif değil yada belcikada iyi üniler fln bayağı bir seçenek var.

başarılar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FireLordZuko -- 7 Eylül 2024; 0:7:20 >

Zormuş valla çok sağlam kişiler almış dediğinize göre bizim okuldan TUMa
    kabulu alan çok kişi vardı ordan duydum hacettepedeyim diğee dediğiniz ünileri duymadım araştırayım

• Tam anlamadınız galiba 24k dolar yaklaşık sadece yaşam masrafı, linkini attığım haberde bu sene sonuna kadar yabancı öğrenciye 3 kat okul ücretine çıkacakları yazıyor, diğer masraflar vs 30k'yı bulur senelik. 2 senelik master = 60k Dolar uygun mu oluyor size?

@FireLordZuko TUM'un istediği profil oldukça düşük dediğiniz gibiyse. Diğer şartları sağlayıp sırf ug research olmadığı için 3 ortalamayla alan TUM'e gitmek üzücü olur cidden, bu arada TUM de 8k euro oldu. Ayrıca hedefi Amerika'ya gitmek olan biri için TUM'e gitmek avantaj mı dezavantaj mı getirir? TR'de master yapıp Amerika'da phd denemek de bir diğer seçenek çünkü.

Hocam mastersiz PhD daha mantıklı bence eğer akademi düşünüyorsanız zaten PhD yapılıyor. Master yapmanın PhD kabulunde etkisi varsa farklı tabi. Bu arada evet yanlış anlamışım benim 20 30k dolar dediğim yıllıktı bu arada ama yine sınırları zorluyor valla bir tek TUM mantıklı kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cibiggi -- 7 Eylül 2024; 3:43:3 >

Guzel yasatmaz (genelde) ama yetiyor, şehir faktoru de onemli tabi. Okuldan okula ciddi farklar oluyor bi de.

Ben su an pek kaliteli bir yasam yasadigimi dusunmuyorum (nyc etkisi de sagolsun). Bunun yani sira brown bana %40 daha fazla veriyordu ve okul providencedaydi, oraya gitsem herhalde boyle laf etmezdim

Eger rolexte (lozanin kütüphanesi ve iceride tabi ki ac yok dogal hava akisina mahkumsunux) terliklerini ve coraplarini cikarip calismaya gelmis diger insanlari bogmaya tesebbus eden magrip/indian populationa darbe vuracaksa kesinlikle eyvallah buna, epflde harbiden haddinden fazla international student var. +1.500 euro yillik cok bi fark degil ayrica, aylik metro abonmani ile asagi yukari ayni fiyata denk gelen bi zam

Gecen sene cok sacma bi durum oldu ya o excellence muhabbetinde, 22de tek ondan once benim bildigim neredeyse kimse yok galiba (epfl>ethz ve tersi sekilde gecisleri turk saymiyorum). Biz daha yeni cok verdik Türklere diye eksi bile yazabilir yakinda (2017-2021 periyodunda haddinden fazla koreli aldık diye malum ivy okulu econda hala koreli almiyor phdye ne kadar iyi olursa olsun profilleri, diversity seyine harbi takii biraz akademik mecra)

Ethz bilmiyorum da epfl greyi gectim toefl bile istemiyodu, ben az daha kurulu duzeni bozmayalım diye 1 gunde 3 referans toplasam başvuruyodum ordan biliyorum (2de kaldik)

Gre parasini vermek haric (264usd ne hala canim aciyo bu sacmaliga bu kadar vermek) baya kolay sinav ya, tyt matta 35 yapmis herkes quanti rahat fuller bence, verbala da bakan yok zaten mühendislik ve fen bilimlerinde

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Epfl i çok bilmiyorum dediklerinizde haklısınızdır ama eth ya gidenlerin cogu gre alıyor hatta almayan gördüm mü emin değilim. Toefl istememe olayı ilginçmiş epfl de. Gre ye cok hakim değilim ama iyi öğrenciler için matının kolay duymuştum.

hocam sizin phd maceranızın yazısı ne zaman geliyor  

Ethz de istemiyodu yaw toefl filan, toefl istememe olayi uzmanlık alanim adim gibi bilirim 

Phd maceramin yazisi gelemiyor cunku yazarsam su an nasil bolumu açarım o bölümü açarsam da sağlık sistemi hakkindaki paragraf yüzünden deport yeme sansim cok fazla 

inşallah hastanelere düşmessin amerikada   

Allah allah sitesinde direkt requirementlerde yazıyor + giden kimi tanıdıysam toefl almıştı. Ama sen diyorsan doğrudur hocam 👍

Hocam Scholarship bulmak bu kadar zor mu yurt dışı için?

Fullbright filan yıllık 50k dolar imkan sağlıyordu diye hatırlıyorum. Jean Munnet de keza iyiymiş, çok çok iyi okullar hedeflenmiyorsa bence maddiyat kısmını halledecek sponsor bulunur.

• Sehoka kullanıcısına yanıt

avrupa iyi öğrenciysen kolay, amerikada ise çok üst seviyede olmak lazım. Avrupada ise çoğu devlet sosyal devlet olduğu için kolay yaşarsın ama amerikada daha zor yaşarsın sosyal devlet anlayışı olmadığından.

• yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt

İngiltere unibersitelleriyle ünlü hocam da AB'den çıktıktan sonra burs işleri daha zorlaşmış.

Umarım ileride nasip olur da 1-2 senemizi oralarda değerlendiririz.

• Sehoka kullanıcısına yanıt

itüdeydin sanırsam sen. ingilizcen sağlamsa, 3 yakın ortalama, hocalarla çalışma yaparsan rahatça gidersin yl ile. İngiltere garip . avrupada doktora öğrencisi olsan okulda çalışınca maaş veriyorlarmış ama ingilterede doktora öğrencisi olunca burs bulmak gerekiyormuş. Bence avrupa daha makul yl için. doktora için amerika olabilir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.