kurt kışı atlatırmış ama yediği ayazı unutmazmış. Gün gelecek devran dönecek.beceriksizliğin faturasını halka kes,sonra neden oy vermediler diye ağla. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realgs -- 7 Ağustos 2024; 8:14:12 > |
Yurt dışı alışveriş limiti düşürüldü: Gümrük vergileri büyük oranda arttı (22. sayfa)
-
-
hayır yeni uygulamaya tabi olacaksın.
-
Çok haklısın. Süper karar. Bu karar olmasaydı ne yapardık biz. Ekonomi çökerdi.
Kargo fiyatları bu kadar uçmuşken ülkeye yurtdışından kargo gelsin. Gelen kargonun ücretinden vergi al. Ürün üzerine %30 koy ama ülkedekinden daha ucuz olsun. Olacak iş mi?
Evet. Üretimi beceremeyince olacak iş. Fabrika kuramayınca olacak iş. Pazar bulamayınca olacak iş. İhaleler adam gibi işlemeyince olacak iş. Toplumun ahlak yapısı bozulunca olacak iş.
Ucuz işçilik bizde hammadde bizde jeoekonomik konum bizde çok fazla genç nüfus bizde ama bırak Çin'den iyi olmayı yakınından bile geçmiyoruz. Kalabalık falan diye düşünmeyin kalabalık olmak çok fazla sorun meydana getiriyor. İşleyişi olumsuz etkiliyor. Nüfusun belli sayının altında olması her zaman daha iyi. Örneğin Japonya, bazı Avrupa ülkeleri...
Şu şapka ne zaman çıkıp önümüze konacak.
Cumhuriyet kurulurken o kadar hatır minnet rica getirilen hocalar, bilim adamları boşuna gelmiş gitmiş. Bugünkü eğitim seviyesine gelip Hindistan'ın gerisinde kalacağımızı bilsek uğraşmazdık. Afganistan toplumu gibi bir toplum olur kendi yağımızda kavrulur hem de potansiyelimiz olduğunu bilmezdik.
-
aliexpress'in kargolama süreleri nasıl?
yasa yayınlandığında 3 adet siparişle yakalandım maalesef. 3 sipariş de kargoda şu an. bakalım ne zaman gümrüğe giriş yapacak. 13 gün var önümde yapması için
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
- Sorunun çözümleri Erken seçim artık. Uçu en büyüğümüzden en küçüğümüze dokundu. Gelecek kişiden 150 euro tekrar çıkarılması ve suriyeleri gönderecek biri olmalı.
2. Çözüm amazon ve aliexpress türkiye de mağaza açmaları buda imkansız gibi yanaşmazlar gibi. En kötü n11 gibi firmalarla anlaşıp en azından daha fazla para öderiz ama vergide ne olacağı belirsizliğini yaşamayız.
3. Madem bizim 150 euro muza taktılar bundan sonra bizde onların kalfilelerine takacaz bu kadar kalfile neden yurt dışına özel uçaklarla gidiyor. Maaşları 300 bin mi bu kadar maaş mı olur yuh. Düşürün maaşları diyeceğiz. Yan gelirleri mi var yapamaz extra gelir. Madem bizim tepemize biniliyor bizde her fırsatta bunları dile getireceğiz. Bu zor sıkıcı hayatı onlarda tatsında görelim.
4. Onlarda gümrük vergisi ödesin müşafir tutsun. O zorlukları onlarda yaşasın.
Ben iran gibi olmak istemiyorum ethernet li bir internet veya Mr Amerikalının kullandığı ürünleri kullanmak istiyorum Suriyeli gibi yaşamak istemiyorum. Amerikalı avrupalı insanlar gibi yaşamak istiyorum. Kendi örf ve adetimiz saygınlığımızla her ülkenin iyi özelliklerini almak istiyorum.
Ben çalışanım şuanda iki kargom amazonda bekletiyor anlamadığım nedenle gizlim saklım yok.
Günün sitresini atmak için vr gözlük aldım. Onu takınca Türkiye'deki olayları unutuyorum. Ne iş muhabbeti yapıyoruz ne de bu olumsuzluklar valla o kadar huzurlu ki ama çıkarır çıkarmaz sorunlar başlıyor.
Bunun için amazondan bir tane batarya sipariş geçtim. Türkiye de satan yok ne ikinci elde nede mağazalarda Aldığım amazondan pil bobo vr b100 iptal oldu sipairş iptal olunca aliexpresten denedim göndermediler. Ben bunu bir daha bulamam alamam diye iki tane amazondan geçtim. Normalde bir tane işimi görüyordu ama korkudan yedek olsun diye iki tane geçtim.
Amazonda hiç kargo tarihi belli olmayan bir ürüne denk gelmemiştim ilk kez denk geldim. 2 ürününde kargo tarihi belli değil ve bekliyoruz. Büyük ihtimal gümrük işlemleri yapılmadığı için beklettikleri için tarih veremiyorlar.
Günün sonunda türkiyeden aldığım bobo vr s3 extra pillerini alamıyorum pil arızalandığı gün ürün çöp olacak.
Gelelim Firmalara Arkadaşlar
Firma bobo vr pilinden türkiyede en fazla kaç adet satar. Tek tük satar. Firma bu pili getirmeyecek. Niye kendi karını çıkarını düşünecek. O yüzden kusura bakmasınlar bende kendi çıkarımı düşünmek zorundayım. Onlar nasıl beni düşünüp bu pili getirmemişlerde bu güne kadar bende onları düşünmek zorunda değilim.
Amazon bir şey olduğunda değişim iadeyi pat diye yapıyorsa. Türk firmalar bunu yapmıyorsa bende amazondan alırım niye yerli firmalardan alayım. Amazonun rekabeti sayesinde bu gün internet alışverişi böyle
Bu adamlar tüketiciyi düşünecek bir yaptı mı eskiden bir asus tüketiciyi düşünürdü o abimizde emekli oldu ortadan kayboldu öyle işverenler olsun başımın üstünde taşıyım.
Biz erişemeyince bir süre sonra iş verenlerimizden bu paraları istiyeceğiz devlet nasıl bizden istiyorsa bizde işverenlerimizden isteyeceğiz.
Kimsenin bizi düşündüğü yok. O yüzden biz kendi hakkımızı bir şekilde zorlamamamız lazım. Yoksa sıkışıp kalacağız. Oda baştaki maddelerden olur. Bir arkadaşın daha iyi önerisi varsa dinlemeye ve uygulamaya hazırım. Yanlış düşünüyorsam veya düzeltilecek bir şey varsa lütfen düzeltin. Bu yapılanı ben anlayamıyorum. Kafileler özel ucakla binlerce kişiyi taşırken maaşları 300 bin ken. Askeri üçretli bir çalışanın ucuza erişebileceği ürünü kısıtlamak ülkeyi mi kurtaracak. 150 euro kadar bir değerimiz yok anlamadım. Ben ne için çalışıyorum çaba harcıyorum. Aç kalmamak için mi ?
-
659tlye düşürdü temu hemen.
-
yetişir merak etmeyin.
-
O rakamda yanlış ki 29.99 euro sınır vergi kargo bu rakamdan muaf .1.099 tl bu günün rakamı ile ürün alabilirsiniz . Ben 3 farklı ürün siparişi geçtim bile satıcılar ürün fiyatlarını düşürüp kargoyu şişirmiş Çinli yer mi bu oyunları .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gönderebiliriz bak nolmuştu t24Sonunda bu da oldu: İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın konutundan, iki yabancı adına kayıtlı iki ikamet izni çıktı!https://www.t24.com.tr/yazarlar/tolga-sardan-buyutec/sonunda-bu-da-oldu-icisleri-bakani-nin-konutundan-kayitli-iki-ikamet-izni-cikti,45852
-
ev zencileri
-
Trendyol'a 75 milyar vergiden kurtulma kanunu getirdi ya yeni bakan?
-
gıcıklar zaten kızlara, tarifeli seferle gönderirler, hükümetten bir bakan katılır maçlara vs vs
-
İşine bak, benim Selahattin Demirtaş'i ovecek muhalefete oyum olamaz. Sen aç karnını düşün, ben devlete meydan okuyan terörist öven kişiye haddini bildirenin yanında olurum.
Bitmediniz yıllardır. Ama işe yarıyor bak, basma kalıp laflarla sülük gibi kanını emiyorsunuz halkın. Ne de olsa hala alıcısı var bu anlamsız cümlelerin değil mi?
-
Vergi silinmesi kadar iğrenç bir şey yok ya
Faizini kaldırıp yapılandırırsın eyvallah da verginin silinmesi nedir arkadaş
Devletin para basıp enflasyon yarattığı yerde gerçekten üretici firmaların vergiden kaçınması çok doğaldır, olması gerekendir
Çünkü kullandığı malın yerine koyma maliyeti sürekli sürekli artar ve bu genelde eksi bakiye yazar
Lakin bu pazaryerleri, mobil hat şirketleri, ihaleci tayfa gibi yaptığı tek iş komisyonculuk olan esnafın hiçbir gideri yok
Devlet ihalesi ile zengin olan şirketlerin de aşırı uçuk kârlılıkları var
Bunlat istediği kadar yatırım yapsın cebine giren uçuk kârlılıktaki parayı asla bitiremez ve mutlaka vergisi çıkar. Çünkü rakipleri yok ve adı konulmamış bir tekelleşme var
Bizim ingiliz vatandaşı bakanlarımız ise ne yapıyor
Üretici şirketlerin zaten kanuna uygun verdiği vergilere yetmez diyip kamuoyu tehdidiyle tepelerine çöküp, dağ gibi vergi borcu biriken mobil servis, pazaryeri, ihaleci komisyoncu tayfanın vergilerini sürekli siliyor
Resmen vatana ihanettir bu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 7 Ağustos 2024; 11:13:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
karar yayinlandigi an hemen bi siparis daha geçtim temudan , siparisim onaylandi bir saat sonra temu sistemini guncelledi :) yuzde30 vergiyle son siparisim olmus oldu. temu 60 olarak ödeyecek benle alakali bir durum olamaz cunku vergiyi pesin ödüyoruz.
paypal, booking, yurt dışı telefon bandrol, ilave gümrük vergileri, sosyal medya yasakları..............................
bütün bunlar, üretme kabızı, demokrasisini oturtamamış, hukuk devleti olamamış, torpilli sınıfların olduğu bir ülke semptomları.
üretemiyorsun, rekabet edemiyorsun, rekabetçi ülkeler tarafından ekonomin işgal altına alınıyor.
tek bir çare var, yasaklar, vergiler, gümrük duvarları ile korunmaya çalışmak, günü kurtarmak ama daha kötüsüne kapı açmak .
bir kere bu yola girildi mi de, işin sonu Venezuela, İran gibilerin olduğu odaya çıkıyor.
-
Böyle bir adaletsizlik OLAMAZ. Ülkedeki adaletsizlik, rezillik, çürümüşlük son 5 senede zirveyi gördü.
-
Bizim ülkeden ürünü alsak hiçbiri vergi vermiyor çalıyorlar dışardan namuslu bir firmadan alsak yüzde 60vergi yönetenler hemen cebimizden çekiyor tezgah belli ??
-
Yetmez ama evooeeettt. Ne hakediyorsanız onu yaşıyorsunuz. Aman ha millet keyif almasın rahat ve huzurlu yaşamasın. Ahiret var diyenler bunu yapıyor, gavur dedikleriniz insana değer veriyor.. :D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X