Şimdi Ara

Yunanistan'da 50cc (naked, supersport, supermoto)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Son zamanlarda sık sık bu küçük hacimli motosikletler hakkında konular açılmaya başlandı. Benim de amacım bu konu sayesinde sizlere Yunanistan'da (ve daha birçok ülkede) bulunan modelleri tanıtmak. Kim bilir, belki ileride Türkiye'de de satışa çıkarlar. Eminim çok şaşıracaksınız, özellikle de fiyatlar konusunda.

Rieju - Tüm 50cc modellerde iki silindirli Minarelli motor var. 6 ileri, sıvı soğutmalı. Karbürator de Dell'Orto.

MRT 50 SM PRO

RS3 50 PRO

RS3 NKD 50

TANGO 50

Aprilia - Tüm özellikleri Rieju ile aynı. Sadece motorlar Minarelli değil.

RS4 50 - 4000 EURO
    Önde 300mm boyutunda disk ve 4 pistonlu fren kaliperi var.

SX 50 - 3100 EURO

Peugeot - Motor ve karbürator hariç diğerlerinden bi farkı yok. Yani iki zamanlı, sıvı soğutmalı ve 6 ileri şanzımana sahip.

XPS STREET - 2000 EURO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 31 Temmuz 2017; 1:32:46 >

• Kampana yapsana ne öyle 4 piston felan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thediskavrici T kullanıcısına yanıt
    Kampana değil de daha basit bi disk fren olabilirmiş. Bu motosiklet belki 50cc ama saatte 95-100 kilometreyi görüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 31 Temmuz 2017; 1:25:55 >
  • 50cc racing neymiş ya ne ses vardır şimdi bunda iki zamanlı motorla. Egsozu komple düz boru yapıp üstüne yatarak yarışıyorlarmıdır otobanda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BenGiDeR B kullanıcısına yanıt
    Üstteki videoda az çok duyuluyor. Elektrikli süpürge gibi.
  • Bu yaz Yunanistan'ın kuzeyinde, Selanik'e kadar gittiğim bir tatil yaptım. Yukarıdaki motorlar bayilerde olabilir ama yollarda hiç görmedim.

gördüğüm büyük motorların neredeyse hepsi en az 5-6 yaşında, görsel olarak yaşını belli eden makinelerdi. Honda transalp, suzuki vstrom ve modelini bilmediğim yamaha'lar çoğunluktaydı. Türk plakalı motorlar hariç, diğer ülke motorlarında da yüksek model, yeni makineler pek yoktu. Türk plakalı olan motorlar ise, xmax 250'den gs'e kadar değişiyordu ve 2-3 yaşından eski olanların sayısı azdı.

özellikle selanik bölgesinde, çoluk çocuğun elinde, kasksız, korumasız kullandıkları, sanırım cup denilen, bizdeki eski mobylette, yada hero puch'ların güncel versiyonu konumunda, saçma sapan eksozlar takılmış gürültücü motosikletler vardı. Şehir içinde, şeritlere nispeten uyan, gürültü yapıp, yavaş giden şekilde kullanıyorlar. şehir dışına doğru gitmeye başladığınızda, yolu müsait buldukça, olur olmaz şerit değiştirmeler, hız yapıp daha da çok gürültü yaparak kullanıyorlar. bizde güneydoğuda görülen şekilde, yere paralel seleye yatıp, ayaklar seleden 50cm çıkmış şekilde kullananı görmedim.

• xpug X kullanıcısına yanıt
    Evet, yukarıdakiler pahalı oldukları için pek tercih edilmiyorlar. Tabii 2. el bile olsa illaki alan vardır. İskeçe merkezde GSX-R ya da CBR gibi supersport modeller görebilirsiniz ama scooter ve cuplar çoğunlukta. Hatta cup motosikletler - Yunanistandaki adıyla "papi" - gençlerin gözdesi. Tamam fiyatları iyi de görünüş olarak bence berbat. Lastikler olsun, gövde olsun incecik. Ve trafikte her türlü gereksiz davranışı sergileyenler yine bu cup motosiklet kullanıcıları. (istisnalar da vardır elbette)

Not: Motosikletine bindiğim arkadaşım şehir merkezinde daracık yolda 80 basmıştı oradan biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 31 Temmuz 2017; 14:37:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3 Tekerli Scooter
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERT*

Evet, yukarıdakiler pahalı oldukları için pek tercih edilmiyorlar. Tabii 2. el bile olsa illaki alan vardır. İskeçe merkezde GSX-R ya da CBR gibi supersport modeller görebilirsiniz ama scooter ve cuplar çoğunlukta. Hatta cup motosikletler - Yunanistandaki adıyla "papi" - gençlerin gözdesi. Tamam fiyatları iyi de görünüş olarak bence berbat. Lastikler olsun, gövde olsun incecik. Ve trafikte her türlü gereksiz davranışı sergileyenler yine bu cup motosiklet kullanıcıları. (istisnalar da vardır elbette)

Not: Motosikletine bindiğim arkadaşım şehir merkezinde daracık yolda 80 basmıştı oradan biliyorum.

yunanın apaçileri çok fena ya.
    bitane cup gördüm 140cc imiş.büyük karbüratör fln vardı deli gidiyordu

• Bize burdakiler yetiyor, Yunanistan'da mondial, kanuni, asya, hero vs mı? yok. Esas sen madem orda yaşayan bir gurbetçisin gel motorunu burdan al. Sen aldın mı motor kendine? napıcan 50cc kolböreği fiyatına motoru (börek yok tabi sadece kol var) kimse almaz bunları, burda da orda da. 50cc ye olan ilgi burda B sınıfı ehliyetle belli limitteki mopedler (max hız 45km/h) kullanılabildiği ve vergisi sigortası olmadığı içindir. Racinge merak saran burda 125cc ye burun kıvırıyor, 50cc deyince kimse yüzüne bakmaz. Hele bu fiyatlarla burda gömerler bunları iyice, getiren de bin pişman olur. Realite yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 2 Ağustos 2017; 9:51:26 >
  • Neden olsun ki? Mondial, Kanuni ve Asya bildiğim kadarıyla uluslarası düzeyde satış yapan markalar değiller.

Gidip Türkiyeden alsaydım - ki bilmem öyle bir ihtimal var mı - hem işlemler falan derken daha fazla uğraşmış olacaktım, hem de belki buradan aldığım 50cc ile aynı fiyat olacaktı. Mantıklı değil yani. Zaten 50cc pazarı Türkiyede kısıtlı. Alınabilecek 5-6 model var onların da görünüşü hiç ama hiç hoşuma gitmiyor.

Kimse almaz mı? Birçok tanıdığım 50cc ile başladı ve sonrasında ya modifiye ettirip hacmini yükseltti ya da yeni motosiklet aldı. 16 yaşındakilerin çıkartabildiği ehliyet sadece 50cc için ve çoğu kişi (ben de dahil) motosiklet kullanmak için 18 yaşına kadar beklemek istemiyor.
  • MERT* kullanıcısına yanıt
    E belki bilmiyorsun ama burda A1 ehliyeti 16 yaşında alınabiliyor artık ve 125cc ye kadar olan vitesli vitessiz çoğu motosikletleri kullanabiliyor çocuklar. 50cc ile 125cc arasında öyle dağlar kadar fiyat farkı da yok. o yüzden burda pazarı pek yok. Modifiye ettirmek vs bunlar yasal değil, 2 yılda bir muayenesi var bunların.
  • Keşke Yunanistanda da öyle olsa. Şimdi A2 ehliyetim olurdu belki de.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.