Şimdi Ara

Yükseliş olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Millet dikkat ettim yıllardır ufak ufak bazense büyük düşüşler olmuş yani gidipte 30 binden alan bölüm bir anda 25 bine falan çıkmamış acaba bu sene 31500le falan alan bölüm biraz daha düşer mi yoksa öne doğru mu gelir ?

Not:biliyorum bu arz talep meselesi ama hani genelde çok büyük farklılıklarda olmuyor hani ortalama konuşursak

• kimsenin bir fikri yok mu?
  • mf mi tm mi
  • mf hatta mf4 diyim mühendislikler falan ama dediğim gibi 20bin 30... bin tarafları ilk sıralarda değil
  • MF alanında düşme olacağını düşünmüyorum. Şöyle ki katsayı farkının azaltılmasından dolayı onbinlerce insan yeniden sınava girmeye karar verdi.Bununla birlikte sözeller ve e.a larda sayısaldan sınava girdi. Tabi sayısaldan, ea ve azda olsa sözele kayma olacaktır fakat sayısala olduğu kadarda talep olacağını düşünmüyorum. Oturduğum semtte hemen hemen tüm dershanelerle içli dışlı biri olduğum için biliyorum, yüzlerce kişi sayısala hücum etti önleri açıldığı için, bunun yanında meslek liseliler,imam hatipliler... Talep çok daha fazla olur mühendisliklere. Gönlümden geçen geçen seneki gibi düşme olması puanlarda.30.000 lik yere bu sene 35.000 ler girebilsin örneğin. Tek tesellim bu
  • düşmese istediğim bölüm geçen seneki yerinde saysada yetiyor ama garanti olsun diye diyorum içim yinede rahat değil
  • gecen sene yuzde 50 burlsu 470 000 ıle kptmiş istegm bolum bnm sralama 420.000 gelır mı yav kontenjanı da gecen seneye gre 2 kat artmiş
  • büyük ihtima gelebilir bence.istiyorsan kesinlikle yaz
  • MF-4'te yükselme olacağını sanmıyorum.

Tıp, diş hekimliği, FTR gibi sağlık bölümlerine olan ilgi her yıl artıyor. Kontenjan artışı da söz konusu, yeni üniversiteler açıldı.

TM ve sözel çıkışlı olup da sayısaldan tercih yapan adam sayısı çok azdır bence. İnanıyor musunuz şimdi buna siz? Sınava girseler bile, geçtiğimiz hafta yaşanan vakada TM'cilerin MF-4 sıralamalarını nerede ne kadar geriletti ortaya çıktı. Bunların çoğu da bence gelip sayısaldan tercih yapmaz. Niye yapsın? Fizikle, kimyayla doğru dürüst ilgisi olmayan adamlar mühendislik okumaya başlayıp ne yapacak?

Bu yıl katsayılarla çok uğraştılar. En başta eşitti. Herkes abarttı, giren sayısında patlama olacağı söylendi. Meslek liseliler ve İHL'liler birden gaza geldi. Sonra Danıştay bu sistemi iptal etti, yerine %1'lik kırılma geldi. Danıştay bunu da iptal etti, %3'lük kırılma geldi. Meslek liseliler ve İHL'liler bu kadar vakayı kaldıramamıştır. Zaten MF'lerde barajı geçen aday sayısı da geçen yılki SAY-2'de barajı geçen sayısıyla hemen hemen paralel, yani söylendiği gibi bir patlama yaşanmadı. Elbet LYS-2'ye de girip o okul puanı kırılmasını telafi edebilenler olmuştur; ama bunun abartılacak kadar çok olduğunu sanmıyorum. (Belki ATL gibi liselerden yapanlar çıkmıştır, bunlar da okulda Mat-2 ve Fen-2 gördükleri için.) Bir de teknik eğitim fakültelerini teknoloji fakültesi yaptılar ve onlara özel mühendislikler açtılar. Onlara da zaten biz giremiyormuşuz. Yani yine YGS'den tercih yapacak meslek liseliler ve İHL'liler daha fazla olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 26 Temmuz 2010; 0:24:50 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.