Şimdi Ara

Yükseklisans Dondurma ve 1 Sene Sonra Tekrar Öğrenime Devam Etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    27.01.2016 yılında lisans programımdan mezun oldum. Eylül'de de yükseklisans programıma kayıt oldum. Tezli... İş sebebiyle güz döneminde ders kaydı yapmama rağmen hiçbir derse giremedim, haliyle aldığım derslerden kaldım. Şimdi bahar dönemi ders kayıtlarımız tekrar açıldı. Ben okulumu 1 sene dondurmak istiyorum(2 yarıyıl dondurma hakkı veriliyor). Askerlik tecilimle alakalı herhangi bir problemim yok, Ocak 2018'e kadar tecilliyim. Güz döneminde "Bu öğrenci yükseklisans öğrencimiz ve okuyor." şeklinde tecil hakkında herhangi bir kağıt gitmemiş. Yani otomatik tecil yapılmamış, dilekçe verilmesi gerekiyormuş. Yani anlayacağınız, hala lisans eğitimimi tamamladığım zaman hak kazandığım 2 yıllık tecilden kullanıyorum. Şimdi sizlere sorum şu :

    Normalde lisans programları biliyorsunuz, 2 dönem(1 sene) ders dönemi, 2 dönem(1 sene) tez dönemi. Ben, askerliği biraz daha tecil ettirmek için yükseklisansı 6 dönemde(3 sene) bitirmeyi planlıyorum. Yani 1 sene fazladan yükseklisans yapmak istiyorum. Şayet ben yükseklisansımı dondurursam, bu dondurma için gerekli olan 2 dönemlik(1 sene) süreyi, 3 senede bitirmeyi planladığım için ekstradan ihtiyacım olacak 2 dönemlik(1 sene) süreden mi yiyeceğim ? Yoksa dondurmak, herhangi bir süreyi etkileyecek mi ? Dondurmam gerekiyor çünkü işten yana problemlerim var.

    İnşallah açıklayıcı bir biçimde yazabilmişimdir. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. İyi günler dilerim.

    İlgili kanun maddesi(Resmi gazete) :

     Yükseklisans Dondurma ve 1 Sene Sonra Tekrar Öğrenime Devam Etme







  • Üniversiteden dolayı 2 yıllık tecil süresince birşey yapmana gerek yok zannediyorum. Sonrasında da kayıt yenileyip derslere devam etmezseniz 4 yıla kadar hakkı olabilir ve askerlikte bu sürede bekler diye zannediyorum. Naip nasılsa o olur. İyi akşamlar

    http://www.findikhikayeleri.info/
    https://www.youtube.com/channel/UCUcQu82zegxZI_4QlHL8OpQ




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.