Şimdi Ara

Yüksek Watt verebilen 12v kontrol devresi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Başka bir devre var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatih19uyar kullanıcısına yanıt
    ne555 diye geçer
  • Valla mı keşke önceden söyleseydiniz bir de bu devrenin malzeme listesini verebilir misiniz

• 12 V kontrol devresi dendiğine göre ya anahtarlamalı ya da 0 - 12 v 50 amper falan mı olacak yüksek watt
    denmiş, aslında ayarlı olan bayağı uğraştırır , anahtar ise yüksek güçlü psu dan gelen 12 voltu kaç amper isteniyorsa o akıma uygun tristör ,mosfet ya da diyot ile halledilir.
  • arkadaşın devresini transistörle güçlendir.

ne 555
    1n4148 2 tane
    12 volt zener diyot 1w
    16v zener diyot 1w
    ırfz44 mosfet
    bc337
    bc327
    100k tripot yada potansiyometre
    mur1560 veya mbr20100ct hızlı diyot
    100 ohm direnç
    1n4004 diyot
    10 ohm direnç

kondansatörler

10uf 25v
    100nf (2)tane
    10nf
    10uf 16v
    220nf

7-8a cam sigorta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porsche911turbo -- 28 Şubat 2015; 23:00:35 >
  • Hocam aslında bende ilk önce onu düşündüm ama sonra vaz geçtim güçlendirme işini nasıl yaparız peki

• güçlendirmeye de gerek yok aslında.
    bir trimpot bir de bd serisi bir transistörle ayarlı devre kurulabilir ama elimde transistör kalmadı. ben 317 ile yapmak istedim ama düzen tutturamadım. o yüzden de tda7377 kurdum. boş duramıyorumpazartesi ankaraya gidince söz sana bir devre kurmak için gereken parçalari alıp bir şeyşer yapacağım.

• Valla hocam kralsın
    Şimdiden çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih19uyar -- 1 Mart 2015; 0:19:56 >
  • Hocam kusura bakma sen arada gitmişsin çok sağolasın devre bileşenleri için

rica ederim de baskı devreyi karta geçirebilcekmisin
  • hocam bunu hazır yapanlar var mıdır varsa pahalı mıdır?
  • Baskı devre yapmayı öğren kendi işini kendin gör,hobi elektroniği herşeyi ucuza getirmek değil, bazen daha pahalıya da gelebilir, birşey öğrenmek gayretinden ziyade ucuz olsun diye uğraşıyorsan hazır alman daha mantıklı

• posh bilmem ne arladas haklı. kusura bakma mobilden nicklerle uğraşmak işkenc[>:
    senle ilgilenek dedik kendi telefonumuz göçtü

• zombi7406 Z kullanıcısına yanıt

• Peki yapmam için gereken malzemeler nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih19uyar -- 1 Mart 2015; 17:56:29 >
  • Azcık oku araştır canım kardeşim benden bu kadar

• sirf siz jcin bd 243 aldim tek eksik parca bu idi.
    kardws benim profili takip et yakin zamanda tek transistorlu bir devre yapmanin pesindeyim. ama onve fani bulayim nereye attim acaba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam heralde bu

• 240 tip31 ile ayni transistor sanirim ve 3 amper collector akim kazancli.amanpnp. tip 31 ise npn di sanirim. belki onun tamamlatyicisi olabilir. ne ise is gormez. cunku 3 amper.12 volt dc de mak36 watt eder. standart maks amp kazanci olabilse de bir kere transistorun tum kazanci budur ve tehlikdli sinirdadir. onun yerine npn bd243 daha iyi. farkli bir devre tasarlayacagim ben ve aklima getirdigin iyi oldu 7912 almadim:-) o da lazim.
    benim yapacagim devrede 7912 ya da 7905 ile maks 5 volt transistor beyz tetik gerilimi ile transistoru tam guc surmek. az dengesizlesecek ama hallederim.
    ki senin verdigin devredekii bc transistpr de is gorur bak. ama bd240 transistor dusik akim kazancli. iki tanr paralel isteywebilir. iyisi mi sen onu bd 244 yap. o daha iyi is gorur. motora bagli paralel diyot fircali motorlar icin takmasan da olur dostum. ha eger fan sapitiyorsa 470 uf 16 volt kondans tak. daha biyi filtre yapar, diyot asiri isiniyor. malum aktif filtre yapiyor, kondansator motor filtrelemesinde daha akillica bir cozum olur. ki bazi amfilerde bu tip filtreler ekstra gurultu demektir. eger pc ye amfi bagliyorsan ki mutlaka bagliyorsun sus sogutmali ise. kaliteli kalitesiz olsun ugultu hasil olabilir.
    bu devre ise yarar yani sadece bir iki parca degisecek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.