Şimdi Ara

Yuksek proteinli lor peyniri günde ne kadar tüketilmeli ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
2
Favori
29.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: biohard35

quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

quote:

quote:

türk mantalitesi mi dersin yoksa acemi mi bilemedim.
    gerçekten nasıl bir dünyanız var çözemiyorum.

Lor peynirini her gün 500 gram tüketmek ne kadar mantıklı.
    Müsabık olabilirsin anlarım.

Fakat amatörce bu işi yapıyorsun ve lorun kullanım sahası ve zamanı belli.
    sabah kahvaltısı yada yatmadan önce belki..

senin pencereden bakarsak günde 2 kilo lor yiyebilim dehşet protein almış oluruz.

herşey elinin altında neden tek düze bir besin programı uygulamak.
    Ögle tavugu sabah yumurtanı aksam sebzeni yersin.

anlamıyorum cidden anlamıyorum

Lor wheydir ve gece yatarken tüketmek uygun değildir onun yerine süzme peynir iyi gider.

Not:Allah aşkına lor kazeindir demeyin DEĞİLDİR.

ben nerdeyim sen nerdesin be arkadaş

Okuyan arkadaşlar boşu boşuna yatarken lor yemesinler diye yazdım dostum

peki

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

quote:

quote:

türk mantalitesi mi dersin yoksa acemi mi bilemedim.
    gerçekten nasıl bir dünyanız var çözemiyorum.

Lor peynirini her gün 500 gram tüketmek ne kadar mantıklı.
    Müsabık olabilirsin anlarım.

Fakat amatörce bu işi yapıyorsun ve lorun kullanım sahası ve zamanı belli.
    sabah kahvaltısı yada yatmadan önce belki..

senin pencereden bakarsak günde 2 kilo lor yiyebilim dehşet protein almış oluruz.

herşey elinin altında neden tek düze bir besin programı uygulamak.
    Ögle tavugu sabah yumurtanı aksam sebzeni yersin.

anlamıyorum cidden anlamıyorum

Lor wheydir ve gece yatarken tüketmek uygun değildir onun yerine süzme peynir iyi gider.

Not:Allah aşkına lor kazeindir demeyin DEĞİLDİR.

Lor süt ürünü olması dolayısıyla kazeindir, whey oranı %20 yi geçmez. Hatta lor peyniri yapılırken whey içeriğini yüksek oranda yitirdiği için neredeyse saf kazein proteini kaldığı söylenir.
    Neredeyse her vücut geliştirme sitesinde yatmadan önce yenilebilecek en iyi doğal ürün lor peyniri olarak geçiyor.
    Allah aşkına demekle lorun içeriği değişmiyor, yine de whey bilip de antrenman sonrası falan yemek isteyen varsa kendi bilir.

Doğru düzgün türkçe kaynak olmadığından ingilizce kaynak veriyorum.

Kaynaklar:
    http://www.ehow.com/about_5410573_foods-casein-protein.html
    http://www.livestrong.com/article/502304-what-are-the-benefits-of-cottage-cheese-before-bed/
    http://mylifemybody.com/2010/07/cottage-cheese-benefits-five-things-you-should-know/
    http://www.simplyshredded.com/top-10-muscle-myths-we-test-research-the-10-biggest-axioms-of-bodybuilding.html (myth: 10 da açıkca bahsedilmiş)

Daha önce 3 tane Türkçe kaynak verdim sana yine inanmadın verme ihtiyacı duymuyorum bir daha.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Verdiğim kaynakları iplemiyorsan senin bileceğin iş. Benim için gerçek gün gibi ortada.
    Lorun yapımı da belli. Lor sütün kesilmiş halidir, süt kesiğinden açığa çıkan su ise wheydir. Altta kalan tabaka lor peyniriyken üste çıkan ayrışmış su wheydir.

Yapım aşamasından ssler
    (süt kesilmeden önce)

Yuksek proteinli lor peyniri günde ne kadar tüketilmeli ?

(Whey sarımsı renkte su üstüne çıktığında)

Yuksek proteinli lor peyniri günde ne kadar tüketilmeli ?

Kaynak:
    http://www.cheesemaking.com/CottageCheese.html

Ben kaynak belirterek konuşuyorum. Derdim seni inandırmak değil bilakis "yatarken lor yemeyin lor kazein değildir" dediğin insanlara doğruyu göstermek. Aynı zamanda maksadım tartışmak, seni haksız konuma sokmak da değil, fikir alışverişi yaparak doğru bilgiye ulaşmak.
    İyi günler...

Mobil olduğum için kaynak veremiyorum ,illa kaynak istiyorsan öğleden sonra verebilirim.Senin dediğin tam tersini diyen bir,suru kaynak var.Ben kafamdan konuşmuyorum,daha oncedende kaynak koydum bir yere varamadık.

• beyler dünyanın en sıg tartışmasıdır lor peyniri konusu.
    bırakın yarı kazein yarı whey olsun ne fark eder yahu
  • quote:

beyler dünyanın en sıg tartışmasıdır lor peyniri konusu.

Buna nasıl en sığ/boş tartışma diyebildiğini anlamıyorum. Millet yatarken kullanmak, daha iyi kas gelişimi sağlamak adına casein protein tozları alıyor. Ki düşündüğün zaman gerçekten yatmadan önce kazein alımı büyük yarar sağlıyor. Lor peyniri böyle bir kaynaksa yani kazein protein tozlarıyla aynı işlevi görüyorsa bunu bilmenin ne kadar yararımıza olacağını farketmen gerek. Yani, "ha whey ha kazein ne fark eder" diyemeyiz hiçbir besine çünkü ikisi de kullanım zamanına göre büyük etki farkı sağlıyor.

• quote:

quote:

beyler dünyanın en sıg tartışmasıdır lor peyniri konusu.

Buna nasıl en sığ/boş tartışma diyebildiğini anlamıyorum. Millet yatarken kullanmak, daha iyi kas gelişimi sağlamak adına casein protein tozları alıyor. Ki düşündüğün zaman gerçekten yatmadan önce kazein alımı büyük yarar sağlıyor. Lor peyniri böyle bir kaynaksa yani kazein protein tozlarıyla aynı işlevi görüyorsa bunu bilmenin ne kadar yararımıza olacağını farketmen gerek. Yani, "ha whey ha kazein ne fark eder" diyemeyiz hiçbir besine çünkü ikisi de kullanım zamanına göre büyük etki farkı sağlıyor.

naapacaksın sayfalarla tartışacak mısın yani ?
    Kaç senedir bu sporun içindeyim;bir sürü konu bu olay yüzünden cöp oldu.
    Eger bir insan kasein diyorsa onu yolundan cevirmen zor.
    bu yanlış olsa da..

• Ben iddiamı delilleriyle sundum. Tartışma benim için bitti. Geriye sadece bu ikilemde kalan arkadaşların okuyup bilgilenmesi kaldı. Amacım da buydu. Değilse isteyen whey diye kullansın isteyen de kazein, işin orası kullananı bağlar. Ama birine gelip de o kazein değil denirse ben de bildiğim doğruyu söylerim.
  • sütten yapılanı çökelektir lor değildir. lor peynir altı suyundan yapılır ve wheydir. ikisi arasındaki ayrımı iyi yapmak gerekiyor. sütün kesilmesiyle elde ediliyorsa kazeindir. whey isteyenler peynir altı suyundan, kazein isteyenler doğrudan süt ile yapılandan bulup alsınlar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: rexpos

sütten yapılanı çökelektir lor değildir. lor peynir altı suyundan yapılır ve wheydir. ikisi arasındaki ayrımı iyi yapmak gerekiyor. sütün kesilmesiyle elde ediliyorsa kazeindir. whey isteyenler peynir altı suyundan, kazein isteyenler doğrudan süt ile yapılandan bulup alsınlar :)

Benim yukarıdaki mesajlarda bahsettiğim "cottage cheese" bizim bildiğimiz lor peyniri değil de kesmik denen şeymiş. Karışıklık buradan kaynaklandı ve aynı dönemde başka bir konuda açıklamıştım. Bu konu gözden kaybolmuştu o zaman. Türkçe düzgün bir kaynak olmayınca ve de ingilizce olarak yanlış kelime üzerinden gidince kaynağa dayandığından epey savunmuştum

• Gece süt ve yoğurt olabilir.

• waleron W kullanıcısına yanıt
    500 gr nedir. bunun üstüne süt ürünleri kullanıyorsan o kadar kalsiyum hem taş hem damar tıkanıklıgı hem kalp krizi olarak geri dönecektir. biraz öğünleri artırıp çeşidi zenginleştirin. protein var diye 500 gr yemek de neyin nesi. sabah 2 yumurta + 100 gr lor ideal akşam antreman sonrası da 2-3 yumurta beyazı 100 gr lor + 100 gr yogurt ( amino asit kasları yenileyecektir )

not: lor içerigi peynir altı suyudur protein oranı oradan kaynaklanıyor. kiminde içerginde whey tozu da yazıyor... sütten gelen protein değil yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artemissaaa -- 25 Kasım 2014; 9:34:58 >
  • 2 sene vücut geliştirme yaptım. 1.5 yıl sonra tekrar başladım. 2 ayda protein olarak sadece lor tükettim. Vücut ölçülerim arttı ama bu artış önceki kas hafızasından olabilir.
    2 aydaki büyüme
    Omuz 4 cm
    Göğüs 6 cm
    Sol kol 2 cm
    Sağ kol 1.5 cm
    Bacak 1.5 cm
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliss

çökelek 100 grm da 35 gr protein bulunurr kilo başına ne kadar protein alcağını hesapla ona göre ye fazlası vücutta depo edilemez yağa dönüşür

fazla protein değil, fazla kalori yağlanmanı sağlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: N0YAN

quote:

çökelek 100 grm da 35 gr protein bulunurr kilo başına ne kadar protein alcağını hesapla ona göre ye fazlası vücutta depo edilemez yağa dönüşür

hocam bende biliyorum bu işi kendi üstümdede denemiştim :)
  • quote:

quote:

quote:

dostum alman gereken kalori miktarını aşmışsındır o depolanmıştır lütfen yanlış bilgi vermeyelim

• quote:

quote:

quote:

quote:

dostum alman gereken kalori miktarını aşmışsındır o depolanmıştır lütfen yanlış bilgi vermeyelim

hocam ben bu işi 5 yıldır yapıyorum fazla protein yağ yapıyor yinede görüşüne saygı duyarım tabiki

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam ben bu işi 5 yıldır yapıyorum fazla protein yağ yapıyor yinede görüşüne saygı duyarım tabiki

ne kadar fazlası yapıyor ?
    kilosunu korumak için günlük 2700 kalori alması gereken biri 2000 kalori proteinden alsa yalnızca, yağ olarak depolanır mı diyorsun ?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.