Şimdi Ara

Yüksek Lisansı Devlet Üniversitesinde mi Yoksa Özel Üniversite de mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
37.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Boğaziçi Üniversitesinde mesela öğrencilerin iyileri direk yurt dışına gidiyor zaten master ya da doktora için. Master için kendi öğrencilerine öncelik tanıyorlar. GPA çok mühim bu noktada. Lakin doktora için kendi öğrencilerini pek almıyorlar. "Gidin artık başka üniversitelerdeki ortamı görün" diyerekten yolluyorlar. Bizim okulda torpil dönmüyordur umarım. Yoksa okuluma olan tüm inancım gider.

Mezun olabilirsem eğer yurt dışında master ve doktora yapmak istiyorum. Hocalarımız zaten o konuda yardımcı olacaklar. Şöyle bir durum var ama: Eğitim fakültesindeki öğretim üyelerin referansları pek işe yaramıyor çünkü çoğu ülkesinde tamamlamış akademik kariyerini. Birkaç Ohio University'den mezun bir de Harvard mezunu hoca var eğitim fakültesinde. Bir ihtimal onların referansları işe yarar ama çok zor yine de. Buna karşılık Fen-Edebiyat Fizik bölümünde okuyanlar çok rahat gidebiliyorlar çünkü bölüm hocalarının hepsi Harvard, Mit, Yale gibi yerlerden mezun. Çok pis kıskanıyorum. @metinardicli'nin dediği referans çok önemli bir nokta. Bir de GPA elbette.

@Shawow_Shooter UCLA'ya kabul edilmişti mesela. Bizim neden kabul edilmeyelim? Yeter ki inanmaya devam edelim. Torpil işi falan diyerek umutsuzluğa kapılmak istemiyorum.

• Tamemen ÖSS tarafından yapılan merkezi yüksek lisans sınavları olmalı ve bilim sınavları da ÖSS tarafından merkezi olarak yapılmalıdır... Mülakat ya kaldırılmalı veya ağırlığı çok azaltılmalıdır... Artık akraba öğretim üyeleri istemiyoruz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: micdra

peki arkadaşlar özelde ales sınavına kayıttan sonra da girseniz kabulmuş, var mı böyle bir şey

Evet doğru. Ancak bu dediğin sadece özel üniversitelerde var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: micdra

peki arkadaşlar özelde ales sınavına kayıttan sonra da girseniz kabulmuş, var mı böyle bir şey

Bu şekilde bişey var evet. özel öğrenci olarak giriosun ancak alesi daha sonrasında girip puanı tuturman gerekiyor. vakıf üniversiteleri için geçerli ancak bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dozdoz -- 11 Temmuz 2010; 10:56:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

Torpil olayını profesörler de yapıyorsa artık bu ülkede, vay halimize vay! Öyle iş mi olur yahu? Bence seçilen kişilerden neden ötürü seçildiklerini belirtmeleri lazım. Yani torpil ile değil de hakkıyla geldiğini kanıtlamaları lazım. Bakalım bizim halimiz ne olacak?

prof.lar bile zaten torpille geliyor (seçkin üni.ler hariç)
  • Soyadı aynı olan o kadar çok insan var ki üniversitelerde.... Babadan oğula saltanat gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fernsehn

quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

İçerde adamın yoksa mülakatta eliyorlar.Herkes kendi öğrencisini almak istiyor.Ha ortalama ve ales çok yüksek olur o zaman mecburen alırlar.Tabi yine de almama şansları var.

Kendi öğrencilerini tabi ki almak isterler ama yüksek lisans eğitimlerinin bir kısmı tezle sonlanır, bu yüzden birbirine yakın çalışma alanları olan hoca ve öğrencilerin eşleşmesi en ideali. Referans da çok etkili elbette.

Şimdi okuduğum bölümdeki hocalar bana referans oluyor.Bu yıl istesem akdeniz üniversitesinde yüksek lisansa başvururum.Ben orayı istemiyorum o ayrı.Ama benim üniversitede hakkım yeniyor bu bir gerçek.Sınıfta not ortalamasında sınıfta ikinciyim.Birinciden çok daha iyi kağıtlar vermeme rağmen bana 90 ona 100 veriliyor.Birinciyi geçmeme imkan yok çünkü hocalarla çok samimi.Ben hiçbir hocanın peşinden koşmadım hatta takıştım düşük not verdi.Üniversitede bile birilerine boyun eğmezsen hakkın yeniyor.

• AYNI DÜŞÜNCEDEYİM.BUNU MUTLAKA AZİMLE KIRMALIYIZ
  • arkadaşlar özel üniversitede yüksek lisans yamak zor mu mesela not ortalaması önemli mi?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.