Merhaba arkadaslar.Kafama takılan bi kaç soru var yüksek lisans ve mba hakkında.Sizden yardım almak istedim.
Arkadaslar mühendislik üzerine yüksek lisans ve MBA sizce gerekli midir ? Yani demek istediğim bazı kişiler (üst düzey) bunların sadece vakit kaybı oldugunu söylüyor.Onun yerine piyasaya atılıp piyasayı öğrenirsen daha iyi olur gibilerinden laflar ediyorlar.Bu konu hakkında sizin düşünceleriniz nelerdir ? Burda var mı acaba yüksek lisans yada MBA yapan arkadas ? Yapanlar faydalarını söyleyebilir mi acaba ? Ayrıca kişiye kattıklarının dısında şirketler yüksek lisansa bakıyor mu ?
Bunun dısında ailemin durumu çok iyi değil bu yüzden yüksek lisans yaparsam hem çalışıp hem okumam gerekicek.Acaba bu durumda nasıl oluyor yani haftada ne kadar ders alıyorsun ortalama ve derslere katılım zorunlulugu var mı ? Yada iş veren kurumlar bu konuda yardımcı oluyorlar mı size ? (Biliyorum bunlar değişir durumlara göre ama ben genel bi fikrim olması için soruyorum.)
Açık ve net söylüyorum.
Yüksek lisans, özellikle MBA için bahsediyorum. Öyle okuldan hemen sonra yapılacak bir iş değil. Önce bir iş tecrübesi, onun üzerine yapılması gerekiyor.
Kaç yıllık mühendisim, MBA'e bu dönem başlıyorum.
istisnai bir iş yapmıyorsan (hardcore arge diyebiliriz belki :)) veya doktoramı da yaparım günün birinde belki akademik takılırım diye düşünmüyorsan mühendislik yükseğinin çok gerekli olduğunu düşünmüyorum. mba'i bilemeyeceğim.
Tezli yapmayı düşünmüyorsan bence çalışırken yüksek lisans yapmak en mantıklısı
Selamlar,
hocam Konaklama İşletmeciliğini bu yıl bitireceğim, tezsiz Yüksek Lisans yapmak istiyorum,
-Sağlık Bilimleri Enstitüsü -Fen Bilimleri Enstitüsü -Sosyal Bilimler Enstitüsü -Eğitim Bilimleri -Güzel Sanatlar
Enstitülerinden hangilerine başvurabilirim? yani hangileri Konaklama İşletmeciliği veya Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği bölümlerini destekliyor?
Uzaktan öğretim seçeneğini değerlendirmeyi düşünüyorum. Sanırım E-MBA oluyor?