Şimdi Ara

Yüksek Lisans Meb Bursu Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben Amerika'da burslu yüksek lisans yapmak istiyorum not ortalamam 2.60 civarında alesten 85 civarında bir puan alırsam bursu kazanma şansım var mı ? Bir de not ortalaması en az 2.75 olması gerektiğini duydum var mı böyle bir durum ? 2.75 in altında olanlar başvuru yapamicaklar mı ? Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

• http://www.osym.gov.tr/belge/1-20451/2013-ylsy-kilavuzu.html

Buradan basvuru sartlarina bakabilirsiniz.

2.5 not ortalamasi yetiyor. Mulakat var, mulakati gecersen ister Turkiyede istersen yurtdisinda ingilizce veya almanca kurs goruyorsunyz. İngilizce veya almanca olmasi, sizin gitmek istediginiz ulkede verilen egitim ile alakali.

88-90 araliginda bir puan almak lazim. Bunun disinda yurtdisinda kaldigin surenin 2 kati zorunlu hizmet var. 2 yil master, 4 yil doktora yaptiginda 12 yil hizmetin var. O yuzden yuksek puan her zaman avantaj. Yurtdisina gitmeden 450.000 civarindaki bir senede, 2 kefil bularak imza atiyorsun. Ben bu hizmeti yapmayacagim veya yurtdfisinda kariyer yapacagim dersen, faiziyle 450.000 lirayi odemek zorunda kalirsin.

Bunun disinda yurda donduginde, bolumle alakali kadro sorunu yasayanlar da varmis. Yani ben geldim, universitede gorevlendirme istriyorum diyerek mebe basvurdun diyelim, meb yoke donuyor, yok kadro varsa izin veriyor, yoksa bekle diyor.

Bunun disinda ozellikle pahali ulkeleerde mebin verdigi burslar az geliyormus. Burslar zamanin da da yatmiyor.

kardesim, bu bursu kazandi, ingiltereye gidecek, yurticinde dil kursu gormesine ragmen, bursunu 2 ay gecikmeli aldi. Bu yuzden bunu net biliyorum. 40 gun gec yattigi zamanlkar oluyormus.

Bu kadar calistiktan sonra oyp mi bu mu dersen karar senin. Avruipa gormek, ingilizce ve bir yabanci dili ana dil gibi konusabilmek cok guzel seyler. Ama isin yukarida yazdigim riskleri de var.

Oypde direk ogretim gorevlisi oluyorsun. Maasin gecikmez, ucretsiz dil kursu yuksek lisans ve doktora yaparsin. Onda da doktoradan sonra 1 yil yurtdisinda kalabiliyorsun. Hem de calisan statusunde ve burslu olarak.

Karar sizin. Su asamada oyp daha avantajli gibi duruyor. Ha oyp de de zor taraflar varsa, arkadaslardan bilenler yazar, biz de bilgi sahibi oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 9 Nisan 2014; 9:38:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok çok teşekkür ederim birçok konuda bilgi sahibi olmuş oldum. Ayrıca oyp konusunda hiçbir bilgim yoktu araştırdığım kadarıyla ylsy'den daha avantajlı gibi duruyor bahsettiğiniz gibi daha fazla bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa onların da bilgisinden faydalanmakta yarar var tabi. Peki zor mudur öyp ile yurtdışında yüksek lisans yapmak ?
  • Lynefaynel L kullanıcısına yanıt
    Öyp ile yurtdışında yüksek lisans yapmıyorsunuz. Türkiyede yüksek lisans ve doktora yapıyorsunuz. Kazandığınız(atandığınız) üniversitede eğer bölümünüzle ilgili yüksek lisans şansınız yoksa, başka bir üniversitede yüksek lisansa başlıyorsunuz. Yüksek lisansa başlamadan önce ydsden 65 almanız gerek.Kısacası süreç şöyle işliyor:
    1. sınavı kazanıp, atanıyorsunuz.
    2. dil okulu tercih ediyorsunuz. 65 puan almanız şart 1 yıl içinde. Bunun için ücretsiz dil okuluna gidiyorsunuz. ielts veya toefl zorunluluğu yok yani. ylysde toefl,ielts veya almanca sınavını vermeniz gerek. Amerakida birçok üniversite 7 ister, bazıları 6.5 ister. Almanya isterseniz almanca yeterlilik vermeniz gerek. Bunları sağlayamazsanız şartlı kabul alabilirsiniz ama yine süre sonunda toefl vermeniz gerek. Veremezseniz, iş başlamadan biter. Türkiye 6 ay yurtiçi ve 6 ay yurtduşı kurs gördürür, bazı hallerde bir 6 ay daha uzatabilirsiniz. Ama öypde ydsden 65 almanız yüksek lisans için kafi. Yani daha kolay.
    3. 65 aldınız, yüksek lisansa başlıyorsunuz.
    4. yüksek lisans bittiğinde doktoraya başlıyorsunuz
    5. doktora bittiğinde, 1 yıl yurtdışında araştırma yapmak için Yökten burs isteyebilirsiniz.
    6. döndüğünüzde doçentlik için gerekli sınavlara giriyorsunuz.

Bunda da senet var ama meblağ az. 25-30.000 arası olması lazım. Maaşlar düşük ama iyileştirme bekleniyor.

Ama ylysde durum farklı. Türkiye diyorki yüksek lisans için sana 2 yıl para veririrm. Bunu uzatmam(hastalık veya mücbir sebepler hariç). 2 yıl bittiğinde yine bana gelirsin, doktora için benle görüşürsün, eğer okullardan kabul alırsan bu sefer 4 yıl para veririm. Döndüğünde benden görevlendirme istersin ben yöke yazarım,yök kadro çıkarırsa(tıp ve hukuk için kadro sorunu pek yok diye biliyorum) gider kazandığın üniversitede 12 yıl çalışırsın. İşte yaşayacağın yeri tutturmak önemli.

her ikiside benzer puanlarla kazanılıyor. Tabi bölümlere ve üniv. bağlı olarak bu puanlar değişebiliyor.

Ekleme:
    Şu linkler işinize yarayacaktır:
    http://www.akademikpersonel.org/anasayfa/
    http://ogeder.org/forum/
    http://www.akademikpersonel.org/yok-50-33-yuksek-lisans-arastirma-destegi/33302-yok-yurtdisi-yuksek-lisans-arastirma-destegi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 10 Nisan 2014; 17:10:47 >

• Hocam çok saolun gerçekten çok işime yarayacak bilgiler paylaştınız aklımdaki birçok soru işareti kalktı. Ben aslında yurtdışında yüksek lisans yapmak istiyordum fakat bu 2013 sonunda mülakat sistemi geldi bu yüzden torpilin geçerli olabileceği konusunda korkularım var. Alesten yüksek bir puan alsam bile mülakatta elenme korkusu var. O yüzden farklı alternatifler düşünmeye başladım. Anladığım kadarıyla Öyp ile atandığım vakit ilk önce 1 sene dil eğitimi almam gerekiyor. ( yds'den 65 puan alamicam ilk etapta ) Daha sonra 2 sene yüksek lisans yapıp görevime başlayabiliyorum.
  • Lynefaynel L kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Genel olarak sistemi özetledim. Sosyal medyadaki gruplardan faydalanarak daha detaylı bilgiler alabilirsiniz. İlanlar ösym ve meb ortaöğretim sitesinde yayınlanır zamanı gelince.

Bu yıl ylysnin temmuzda alım yapacağına dair duyumlar var. Belki geçen seneki gibi aralık ayında da alım yapabilirler. Öypde zaten her yıl alım oluyor, sorun yok yani

Ekleme: Öypde mülakat yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 10 Nisan 2014; 21:33:13 >
  • elinize sağlık arkadaşlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tezsiz Yüksek Lisans Yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilgiler aydınlatıcı olmuş teşekkürler. ylys de yurt ici ve yurt dışı kurs süresince verilen burs miktarlari hakkında bilginiz var mı ? ve ingilizce icin yurt disi olarak ingiltere mi kast ediliyor yoksa başka bir ulkeye gönderilme durumumuz var mı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.