Şimdi Ara

Yüksek Lisans ile ilgili 4 soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AÖF SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ MEZUNU

    Diploma Notu: 2.80
    Ales: 80
    YDS İngilizce: 65

    Bu puanlarla;

    1. Devlet üniversitesinde Yüksek Lisans yapma şansım nedir?
    2. Bu puanlarla özel üniversitelerde Yüksek Lisans yapma şansım nedir?
    3. AÖF mezunu olmuş olmam ve referansım olmaması devlette Yüksek Lisans yapmama engel midir, özelde şansım daha mı fazladır?
    4. Tezsiz Yüksek Lisans yaptıktan sonra şayet istediğim takdirde tez yazıp ve ALES'te 70 alırsam Doktora yapabilir miyim? Yani tezsiz bitirdikten sonra tez yazabilir miyim?

    Cevaplarınıza ihtiyacım var, lütfen esirgemeyiniz.



  • Cevap?
  • Yüksek lisans yapma şansın elbette var. Nereden nasıl mezun olduğun kanunen pek etkili olmasa da karşısına çıkacağın jüri ile alakalı olarak dolaylı yoldan değişebilir. Nitekim seçim bireye kaldığında her şey önem arz eder.
    Özel üni de yl yapman çok muhtemel, tabiki yeterli paran varsa. Ben Şahsen eğitimin yüzde yüzünü burs şeklinde karşılayan üni duymadım, fakat %75 burs vereni duydum...
    Dediğim gibi devlette işin biraz şans. Ülkemizde genelde yazılı Sınav sonrası dil +dip + ales sonucu ortalaması alınarak kontenjan x, 2/3 kat aday mülakata çağrılır. İşin özü de şudur ki bir işte mülakat varsa ya sağlam referansın olacak, ya da iyi bir mülakat yeteneğin. İş biraz sende, biraz da jüride bitiyor.
    Son soruya gelecek olursak, eskiden tezsizden tezliye geçip bir şekilde doktoraya devam edilebiliyordu. Fakat son çıkan yasalarda bu durum kaldırıldı, artık yalnızca tezli yl öğrencileri doktora için aday olabiliyor "diye biliyorum". Tabiki detaylı araştırmayı sizin yapmanız daha Doğru olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.