Şimdi Ara

Yüksek Frekans ve bebekler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
5.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: neutron89

wifi dahil tüm elektromanyetik dalga kaynaklari her yone rasgele foton yayımı yapar (lazer hariç). yani sizin yakininizda telefon, bilgisayar gibi wifi alicisi olmasa bile komsunuzun wifi sinyalinden vucudunuz etkilenir. duvarlar kismen wifi sinyallerini yansitarak zayiflatir ama yine de yakininizde alici yok diye sinyalden kacamazsiniz. benim sahsi fikrim 2.4 ghz frekansindaki sinyallerin vucut icin isinma disinda bir zarari olmadigidir. asıl zararli olanlar ultraviyole ve x ışınları. bunlara maruz kalmamaya bakın olabildigince cunku hucre yapisini degistirip kansere yol acan asil em dalgalari bunlar.

alıcı varsa daha da artıyordur mu etkisi?

cep telefonu sintali hangi gruba giriyor? alıcı- telefon yanımızdayken sinyali çok artıyor diyorlar

ultraviyole ve x ışınları - dediniz çevremizde örnek?

• Bebeklerde yeni hücre gelişimi yetişkin insanlara göre kat be kat fazla o nedenle mümkün olduğunca elektromanyetik dalga yayan aygıtların uzağında olsun. Gece görüş kameralarının IR ledleri bile gözlerine zararlı olabilirken sinyalin kablosuz iletimi hele hele yüksek frekanslarda daha da tehlikeli. Şöyle örnek vereyim: Asus distribütörü Çizgi elektronik firmasının sahibi Niyazi Bey, yeni ofisi tasarlarken bırakın wifiyi kablosuz telefonları bile kullanımdan kaldırdı. Mobil telefonun yanında ne etkisi olacak demeyin sigara da çok zararlı ama antipatik yasaklamalar sayesinde ve hatta reklamları dahi olmadığı halde bugün hiç olmadığı kadar çok yaş grubu sigara içiyor. Bunun zararları hakkında cılız sesler çıktığı gibi radyo dalgaları için de kimse konuşmuyor, gdo lu mısırdan üretilen glükoz şurubundan, gdo lu buğdaydan yapılan unlardan/ekmeklerden bile bahsedilmiyor. Çocuk mamalarında bile utanmadan gdo lu ürün kullanılıyor. Para ve kazanma hırsı herşeyin önüne geçti. Bu tip ürünlerin etkisi 10-20 yılda ortaya çıkar o nedenle kimse de umursamaz ama başa gelince bir kadercilik tutturulur. Çocuklarınıza oynaması için cep telefonunuzu bile vermeyin hatta uçak moduna getirip verin çok lazımsa. Ben gece görüşlü ve kablosuz aktarımlı cihazları, saç kurutma makinesini bile yaklaştırmadım çocuğuma bebekken. Şu an bile saç kurutmayı kullanırken kablosunu arkamdan geçirip mümkün olduğu kadar ucunu uzak tutuyorum. Lütfen bilimsel bir çalışmanız yoksa bence radyo dalgaları zararsız vs demeyin. Bu işin bencesi yok. Bu sinyaller zararlı. Tek avuntu uzaklığın karesi kadar ters orantı ile güçlerini kaybettiklerinden mümkün olduğunca uzak tutmak kaçınılamıyorsa en büyük avantajdır. İlle de gözetleyeceğim derseniz mikrofonlu ip kamera alın kablo ile uzatıp pc ye notebooka bağlayın kullanın odada hafif ışık olsun endirekt (çocuğun tenine direkt gelmesin yoksa büyüme hormonu salgılanması az olur. IR ledleri aktif olmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

wifi dahil tüm elektromanyetik dalga kaynaklari her yone rasgele foton yayımı yapar (lazer hariç). yani sizin yakininizda telefon, bilgisayar gibi wifi alicisi olmasa bile komsunuzun wifi sinyalinden vucudunuz etkilenir. duvarlar kismen wifi sinyallerini yansitarak zayiflatir ama yine de yakininizde alici yok diye sinyalden kacamazsiniz. benim sahsi fikrim 2.4 ghz frekansindaki sinyallerin vucut icin isinma disinda bir zarari olmadigidir. asıl zararli olanlar ultraviyole ve x ışınları. bunlara maruz kalmamaya bakın olabildigince cunku hucre yapisini degistirip kansere yol acan asil em dalgalari bunlar.

alıcı varsa daha da artıyordur mu etkisi?

cep telefonu sintali hangi gruba giriyor? alıcı- telefon yanımızdayken sinyali çok artıyor diyorlar

ultraviyole ve x ışınları - dediniz çevremizde örnek?

Cep telefonu 900-1800-1900MHz arasında 2 g-3g-4.5g için değişiyor. Telefon verici antenleri eskiden telefonun üst ucunda idi yani kafaya dayayınca direkt kafamızda idi sinyaller şimdi alt ucunda o nedenle örneğin araba sürerken vs bacak aranıza sıkıştırıyorsanız bazen benim gibi alt kısmını dışarı tutun (tabi mümkünse telefonun anteni ne tarafında araştırın üstte olan modeller de kalmış olabilir) Araba -asansör gibi kafes yapılarda sinyal yayılamaz bu durumda ortamı doldurur. Ne kadar metal ve beton arasında sıkışırsa o derece yoğunlaşır tabi bir de şu var bu iletişim için geçerli. Telefon gücü maks. 2 watt olacak şekilde santralden aldığı sinyalin düşük/sinyalin güçlü bilgisine göre değişir. Sizin telefonda 4 çizgi -full görmeniz sadece alıcının verici sinyalini ne kadar aldığının ifadesidir. Verici 20-30 wattır sinyali güçlü gelir ama telefon o mesafeden gönderebilmek için vericisinin gücünü arttırabilir. En nihayetinde mikrodalgadır. Aıcılar evet aldıkları sinyali rezonansa geldikleri frekansta bir miktar yükseltirler ama bu verici sinyali kadar güçlü ve etkili olmaz.

UV ışınımı güneşten gelir daha çok. Yapay kaynaklarda var ama günlük hayatta çok sık göremezsiniz. X ışınları en basitinden tüplü tv ve monitörlerde oluşur (Elektronların yüksek hızla bir yüzeye çarpması sonucu (vakum ortamda yüksek gerilim altında) ortaya çıkar. AVMlerdeki xray masalarında da saçılım olabilir. UV den cam arkasında (arabada-pencere arkasında) durarak büyük oranda korunursunuz ama yüksek irtifada mesela doğa yürüyüşünde yada uçakta sizi koruyan atmosfer ne kadar yukarı çıktığınıza bağlı inceldikçe koruma düşer. KAr-kum gibi yüzeyler yansıtır mesela o nedenle kışın bile güneş yanığı gibi cildinizde kızarıklık olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 2 Nisan 2017; 10:12:55 >

• bir kere bir yanlisi duzeltelim infrared radyasyonun frekansi wifi dediginiz 2.4 ghz radyo sinyalinden kat kat daha fazladir sizin mantiginiza gore ir daha zararli olmali hatta infraredi gectim gorunur isik bile daha zararli. ama insan vucudu belli oranda gunes isigina ihtiyac duyar. 2.4 ghz gorece cok yuksek bir frekans degildir. o yuzden uv ile x-ray orneklerini verdim ki onlarin zararli oldugu bilimsel olarak da kanitlanmistir. x isinlarina uzun sure maruz kalirsaniz kanser olmaniz neredeyse garanti ama wifi yada telefon kanser yapiyor diye bilimsel bir dayanak yok. vucudumuzdaki su molekulleri mikrodalgayla karsilasinca titresmeye baslayip isinma yapar bu biliniyor ama hucrenin yapisini bozup kanser oluyormuyuz bu bilinmiyor. o yuzden ben kanitlanmis olan durumu dile getirdim siz kesin zararlidir diyorsunuz. yine de bebeklerden uzak tutmakta fayda var ona itirazim yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bir kere bir yanlisi duzeltelim infrared radyasyonun frekansi wifi dediginiz 2.4 ghz radyo sinyalinden kat kat daha fazladir sizin mantiginiza gore ir daha zararli olmali hatta infraredi gectim gorunur isik bile daha zararli. ama insan vucudu belli oranda gunes isigina ihtiyac duyar. 2.4 ghz gorece cok yuksek bir frekans degildir. o yuzden uv ile x-ray orneklerini verdim ki onlarin zararli oldugu bilimsel olarak da kanitlanmistir. x isinlarina uzun sure maruz kalirsaniz kanser olmaniz neredeyse garanti ama wifi yada telefon kanser yapiyor diye bilimsel bir dayanak yok. vucudumuzdaki su molekulleri mikrodalgayla karsilasinca titresmeye baslayip isinma yapar bu biliniyor ama hucrenin yapisini bozup kanser oluyormuyuz bu bilinmiyor. o yuzden ben kanitlanmis olan durumu dile getirdim siz kesin zararlidir diyorsunuz. yine de bebeklerden uzak tutmakta fayda var ona itirazim yok.

IR göze zarar verebilir diye söyledim frekansla alakası elbette yok. Isık yada diğer ışınızmlar (radyo dalgası dışında kalan) frekansları elbette daha yüksektir. UV ninde A-B ve C diye varyasyonları var. UV-C zararlıdır. IR güneşin vücudumuzda ısı oluşturan kısmıdır. Yenidoğanın belki göz gelişiminde zararı olabilir o nedenle dikkatli olmak lazım. Her zaman doğrular yayınlanmıyor diye belirttim ama neden üstünüze bu kadar alındınız anlamadım. Zararsız olduğu %100 kanıtlanmamış ise zararlı olabilir demektir ama zararsızdır denilen herşey hele çağımızda tamam deyip kabul edilmemeli. İnsan şüpheci bir varlıktır. Rahmetli Cahit Aral da radyasyonlu çaydan bir bardak içip bakın zararı yok demişti ama Karadenizin doğusu ağırlıklı olmak üzere 20 yıl sonra kanser vakaları patladı maalesef. Evet belki bazı konularda "bi kereden bişiy olmaz" ama bizim milletimiz aidsli olduğunu beyan edene bile önemli değil atın ölümü arpadan olsun diyen bireylerle dolu. Tedbiri alın gerisi Allahın bileceği iş.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.