Şimdi Ara

Yüklü ses çıkış aygıtı yok Acil yardım !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar son 1 haftadır bu hatadan muzdaripim öncelikle olayın gelişimini anlatayım bilgisayarımda normal çalışırken ses birden boğuk ve takılıyormuş gibi gelmeye başladı daha sonra bilgisayar kasmaya başladı ve mavi bir ekran geldi akabinde bilgisayarım kapandı daha sonra bilgisayarımı açtığımda ise yüklü ses çıkış aygıtı yok demeye başladı bu sırada pc de Xp kurulu idi bütün forumları taradım yüklü ses driverini tekrar tekrar kurdum ama sorunum çözülmedi üzerine Win 7 kurdum internetten en güncel driverleri tekar yüklerim ama sonuç halen aynı böyle bi sorun daha önceden almış olan yada yardımı olabilicek bütün arkadaşlara şimdiden teşekür ederim iyi forumlar.

    İşlemci : AMD 3700+ 2.21GHz
    Anakart : Asus A8N5X
    Ses kartı : on board

    Şuanki İşletim sistemi Win7



  • Bu yaşadığınız anlaşılan yazılımsal değil tamamen donanımsal bir durum. Buna benzer bir durum yaşamışdım ve yapılan devre testlerinde ses kartı devresinde sorun tespit edilmişdi. Benim yaşadığım olay kısa devre sonucu olmuşdu fakat bu zamanlada karşılaşılabilicek bir durum. Özellikle "normal çalışırken ses birden boğuk ve takılıyormuş gibi gelmeye başladı daha sonra bilgisayar kasmaya başladı ve mavi bir ekran geldi" demişsiniz bu donanımsal olma ihtimalini dahada arttırıyor.
  • Yani kısaca diyorsunuzki anakartı değiştiremiyeceğine göre bi ses kartı al kurtul :D
  • Malesef yapılıcak en ucuz ve mantıklı yol işinizi görücek bir ses kartı alıp kullanmak. O/b ses kartı anakart devresinden bağımsız çalışır. Bozuk olması hiçbir şekilde kullanımı etkilemez. En mantıklısı sizin için bu.
  • Çok teşekürler hocam aslında pcnin miyadı doldu gibi ama şimdi kendimi en az masrafla kurtarabilicek bi çözüm olarak ses kartı alıp öyle düzeltmeye çalışıcam son olarak bi soru sorayım size ben pc yi 2005 yılında almıştım acaba şimdi alıcak olduğum herhangibir ses kartı benim pc ye uyum sorunu olurmu yani anakartın üzerindeki slotlarda herhangibir değişiklik varmıdır özellikle uyumlu bi ses kartımı almam gerekir ses kartını internetten sipariş vermeyi düşünüyorum bulunduğum yer biraz ücra köşelerde olduğu için.
  • Ne demek her zaman.Piyasadakiler PCIx1 ve direk PCI slot yapısındadır. Siz alırken PCI slot yapıdaki ses kartlarına bakın.

    Örnek olarak şöyle;
     Yüklü ses çıkış aygıtı yok Acil yardım !!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.