Şimdi Ara

YTÜ-yatay geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
22.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bu sene istanbul ticaret üniversitesi bilgisayar mühendisliğine burslu olarak grdim. seneye ytü bilgisayar mühendisliğine yatay geçiş yapmak istiyorum. Birkaç sorum olacak;
    1. Ortalamam kaç olmalı en az? Yani 3.60 civarı işimi garantiler mi yoksa 3.80 gibi bir ortalama mı lazım? (öss puanı olarak bölüme ilk sıradan girdim,yüksek bir ortalama tutturabileceğime de inanıyorum. yani fizik,matematik beni pek zorlamaz. bilgisayarla ilgili konularla da çok ilgiliyim,bölüme isteyerek girdim yani)
    2. iticu'den ytü'ye geçen arkadalar ne düşünüyolar? geçtikleri için mutlular mı ve karşılaştıkları zorluklar neler (özellikle derslerle ilgili olarak)?
    3.yerine getirmem gereken şartlar tam olarak nedir(ortalamam yettiği halde girememi engelleyecek durumlar var mı?)?
    4. ünideki hocalar yatay geçiş yapmak istediğimizi fark ederlerse engellemeye çalışırlar mı ( internette sakın yatay geçiş yapacağınızı çaktırmayın diyen birkaç kişiyi gördüm de ) ?

cevaplarınız benim için çok yararlı olacaktır. teşekkürler

• nerdeyse bütün üniversiteler yatay geçişlerde;
    * üniversiteye girdiğin tarihte aldığın öss puanının yatay geçiş yapacağın bölüme son sırada yerleşen öğrencinin puanından yüksek olması şartı arar(yine senin össye girdiğin tarihteki).
    * kontejyan olması gerekir (mutlak şart)
    * Genelde 70-80 ortalama ister
    üniversitenin kendi siteisnde bilgiler mevcuttur orayı kontrol edin.
    * hocalar sana köstek olmaya çalışmaz. sen yeterki derslerine çalış derse ilgi göster(benim kişisel görüşüm), belkide engellemeye çalışırlar özel üniversite sonuçta müşteri kaybedecek..
    kolay gelsin.

• Hiçbir üniversite yatay geçiş yapacak kişinin girdiği seneki puanınn,o bölümün taban puanından fazla olmasını istemez gördüğüm kadarıyla 3 kişilik kontenjan açılıyor bilgisayar mühendisliği için 2. ve 3. yıllara ve 2. yıl ytü'ye yatay geçiş yapmış olan 3 kişiden ikisi istanbul ticaret üniversitesindenmiş. beni en çok gazlayan bu oldu 1. yıl ortalamaları da 3.75 ve 3.65miş. bu kişilere ulaşabilseydim çok sevinirdim ama biraz zor sanırım.
    Cevapların içn teşekkürler fakat aradığım yanıtları alamadım maalesef Hala yardımlarınızı bekliyorum yani

• quote:

Orijinalden alıntı: cliff.burton

Hiçbir üniversite yatay geçiş yapacak kişinin girdiği seneki puanınn,o bölümün taban puanından fazla olmasını istemez gördüğüm kadarıyla 3 kişilik kontenjan açılıyor bilgisayar mühendisliği için 2. ve 3. yıllara ve 2. yıl ytü'ye yatay geçiş yapmış olan 3 kişiden ikisi istanbul ticaret üniversitesindenmiş. beni en çok gazlayan bu oldu 1. yıl ortalamaları da 3.75 ve 3.65miş. bu kişilere ulaşabilseydim çok sevinirdim ama biraz zor sanırım.
    Cevapların içn teşekkürler fakat aradığım yanıtları alamadım maalesef Hala yardımlarınızı bekliyorum yani

Yök'ün yeni kararı o.Resmi gazetede yakın zamanda yayınlanmıştı galiba.Araştırmalısın.

Bu iş tamamen arz taleptir.O sene 2 kişi İstanbul Ticaretten gelmiştir,başka üniversitelerden istek olsaydı belki Ticaretten kimse bile geçemeyebilirdi.O yüzden senin ortalama yapmanda üst limitin olmamalı.Her zaman en iyisini yapmalısın.3,7-3,6 yatay geçiş için çok düşük ortalamalar bence.

• “MADDE 10 –Aynı üniversite içinde fakülte, yüksekokul ve bölümler arasındaki yatay geçişlere ilişkin kurallar, bu Yönetmelikte belirlenen esaslar çerçevesinde üniversitelerin senatolarınca belirlenir. Ancak; ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınavla yükseköğretim kurumlarına yerleştirilen öğrencinin yerleştirmede esas alınan merkezi sınav puanının, yatay geçiş yapmak istediği programla ilgili olarak, merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla yurt içindeki üniversitelerde kayıt yaptıran en düşük puanlı öğrencinin puanından az olmaması şarttır.”

Haklısınız fakay "aynı üniversite içindeki geçişler" için geçerli dediğiniz. Yatay geçiş iki türlüdür:
    1. Farklı üniversiteler arasında aynı bölümler
    2. Aynı üniversite içinde farklı bölümler

ben 1. maddeye uyuyorum ve yasadan anladığım kadarıyla isterse 320 puan yapmış olayım 4.00 ortalamayla çoğu üniversiteye gidebilirim
    Hala tam olarak aradığım cevapları alamadım bu arada. ve 3.7 ortalam düşük demişsiniz fakat 3.8-3.9 ortalamayla İTÜ öğrenci alıyor zaten. yıldıza giren en yüksek ortalamalar bunlar.
    Tabi bazı bölümlere 3.00 ile bile girilebiliyor ama bilgisayar mühendisliği bunlardan biri değil.

• quote:

“MADDE 10 –Aynı üniversite içinde fakülte, yüksekokul ve bölümler arasındaki yatay geçişlere ilişkin kurallar, bu Yönetmelikte belirlenen esaslar çerçevesinde üniversitelerin senatolarınca belirlenir. Ancak; ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınavla yükseköğretim kurumlarına yerleştirilen öğrencinin yerleştirmede esas alınan merkezi sınav puanının, yatay geçiş yapmak istediği programla ilgili olarak, merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla yurt içindeki üniversitelerde kayıt yaptıran en düşük puanlı öğrencinin puanından az olmaması şarttır.”

Haklısınız fakay "aynı üniversite içindeki geçişler" için geçerli dediğiniz. Yatay geçiş iki türlüdür:
    1. Farklı üniversiteler arasında aynı bölümler
    2. Aynı üniversite içinde farklı bölümler

ben 1. maddeye uyuyorum ve yasadan anladığım kadarıyla isterse 320 puan yapmış olayım 4.00 ortalamayla çoğu üniversiteye gidebilirim
    Hala tam olarak aradığım cevapları alamadım bu arada. ve 3.7 ortalam düşük demişsiniz fakat 3.8-3.9 ortalamayla İTÜ öğrenci alıyor zaten. yıldıza giren en yüksek ortalamalar bunlar.
    Tabi bazı bölümlere 3.00 ile bile girilebiliyor ama bilgisayar mühendisliği bunlardan biri değil.

Demek istediğimi anlamamışsınız.Ya siz başvuru yaptığınız sene İTÜ 3,95 ile öğrenci alırsa ? O zaman Yıldız'da 3,85'le kapatırsa ? Geçmiş senelerdeki puanlar geçmişte kalmıştır,senin yapacağın sene puanların çok yükselebilir yada çok düşebilir.Yani bu işler tamamen arz talep olduğundan 3,6 yeterli dememiz mümkün değil. O yüzden olabildiğince yüksek yapmalısınız.

Yatay geçişlerin iki türlü olduğunu biliyorum.Ancak Yıldız'da sadece dışarıdan yapılan geçişlere "Yatay geçiş", üniversite içersinde yapılan geçişe de "İç transfer" deniliyor.

Evet siz Bilgisayar Mühendisliği okuduğunuz için Madde 10'dan etkilenmiyorsunuz.

• Ben de Trakya Üni. deyim. YTÜ'ye geçmek istiyorum. Acep üniversitenin dandikliği etkiliyor mu yatay geçişi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tıp yatay geçiş
    3 yıl önce açıldı
    Tıp Yatay Geçiş
    3 yıl önce açıldı
    Eczacılık yatay geçiş
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tabii ki dediğinizin gerçekleşmesi mümkün fakat benim sorum da tam olarak buydu zaten. Ortalama bir değer arıyordum yani. Neyse cevaplarınız için teşekkürler,ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.
    Yatay geçiş yapan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevirinirim

turksauron ; üniversite denkliği diye birşey yok. YTÜ'ye geçiş yapmak için ihtiyacın olan şeyler sitesinde belirtilmiş olmakla beraber eğer ikinci öğretimde okumuyorsan disiplin suçunun olmaması ve yüksek bir ortalamanın olması yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gues2131232131 -- 4 Eylül 2009; 14:21:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

nerdeyse bütün üniversiteler yatay geçişlerde;
    * üniversiteye girdiğin tarihte aldığın öss puanının yatay geçiş yapacağın bölüme son sırada yerleşen öğrencinin puanından yüksek olması şartı arar(yine senin össye girdiğin tarihteki).
    * kontejyan olması gerekir (mutlak şart)
    * Genelde 70-80 ortalama ister
    üniversitenin kendi siteisnde bilgiler mevcuttur orayı kontrol edin.
    * hocalar sana köstek olmaya çalışmaz. sen yeterki derslerine çalış derse ilgi göster(benim kişisel görüşüm), belkide engellemeye çalışırlar özel üniversite sonuçta müşteri kaybedecek..
    kolay gelsin.

1.maddeye katılamayacağım.Birkaç üniversite böyle şey istiyor galiba.

Özel üniversiteler de köstek olmaya çalışmaz.Yatay geçiş onaylanırsa,okul ağzıyla kuş tutsa engelleyemez sizi.

• quote:

Orijinalden alıntı: DgNcN

ben erciyes üniversitesi inşaat mühendisliğinde okuyorum.gelecek sene ytü inşaata yatay geçiş yapmak istiyorum
    puanım 316 idi,ytü nün taban puanı ise 335.girme ihtimalim nedir?bu sene geçen arkadaşların listesini nereden bulabilirim?okulun sitesine baktım bulamadım malesef:S
    ve bu sene girmiş arkadaşların ortalamalarını nereden bulabilirim?biliyorsanız lütfen paylaşın...

henüz yatay geçiş sonuçları açıklanmadı ama 3-4 gün içinde açıklanır ve siteden bakarsın kaçla girildiğine.yalnız bu yılki kişilerin kaç puanla geçtikleri senin için belirleyicilik arz etmiyor.Diyelim okula 3 kişi alınacaksa eğer en yüksek puanlı 3 kişi girer.Yani sen şuanda alınabilecek en yüksek puanı almaya bak bence

• quote:

Tabii ki dediğinizin gerçekleşmesi mümkün fakat benim sorum da tam olarak buydu zaten. Ortalama bir değer arıyordum yani. Neyse cevaplarınız için teşekkürler,ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.
    Yatay geçiş yapan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevirinirim

turksauron ; üniversite denkliği diye birşey yok. YTÜ'ye geçiş yapmak için ihtiyacın olan şeyler sitesinde belirtilmiş olmakla beraber eğer ikinci öğretimde okumuyorsan disiplin suçunun olmaması ve yüksek bir ortalamanın olması yeterli.

Ama sonuçta bi kuruldan geçiyo.
  • Yıldız artık ÖSS puanına bakmıyor.Yönetmeliğine bakarsanız görürsünüz.Ortalaman 3.60 üstü olsun geçersin. Ben inşaata başvurdum 3.33 le en son 3.67 ile kapattı.Ayrıca Anadolu Üni.'ne başvurdum kazandım , Kayseri'ye de başvurmuşdum kazandım ama anadoluya gidecem
  • quote:

Orijinalden alıntı: DgNcN

tebrik ederim...inşaat mühendisliğinin diğer mühendisliklere göre kolay olduğunu duydum.öylemi gerçektende?o ortalamayı tutturmak için günlük kaç saat çalışmak gereklidir misal?

Teşekkür ederim.Ben Atılım üni. %50 burslu okuyorum.hazırlıgı atladıgım için öss bilgilerimle ilk dönemi cok kolay atlattım.Devamsızlık yapmadım notumu tuttum sınavdan sınava calıstım desem dogru olur 3.55 ilk dönem ortalamamdı.İkinci dönem derslerden kaytardım biraz :) notta tutmadık dogru düzgün 3.10 geldi.Yani sana kalmış birşey zor diye birşey yok , öyle adamlar varki 1 ortalama yapamayan .Özel üniversite diye kolay diyebilir herkes ama boş adam çok olduğu gibi bişeyler yapmak için uğraşan adamlar da çok. Valla ben İnşaatı kolay yada zor diye seçmedim istediğim içn seçtim :).İstedikten sonra zor diye bişey yoktur bunu unutma

• quote:

merhaba arkadaşlar bu sene istanbul ticaret üniversitesi bilgisayar mühendisliğine burslu olarak grdim. seneye ytü bilgisayar mühendisliğine yatay geçiş yapmak istiyorum. Birkaç sorum olacak;
    1. Ortalamam kaç olmalı en az? Yani 3.60 civarı işimi garantiler mi yoksa 3.80 gibi bir ortalama mı lazım? (öss puanı olarak bölüme ilk sıradan girdim,yüksek bir ortalama tutturabileceğime de inanıyorum. yani fizik,matematik beni pek zorlamaz. bilgisayarla ilgili konularla da çok ilgiliyim,bölüme isteyerek girdim yani)
    2. iticu'den ytü'ye geçen arkadalar ne düşünüyolar? geçtikleri için mutlular mı ve karşılaştıkları zorluklar neler (özellikle derslerle ilgili olarak)?
    3.yerine getirmem gereken şartlar tam olarak nedir(ortalamam yettiği halde girememi engelleyecek durumlar var mı?)?
    4. ünideki hocalar yatay geçiş yapmak istediğimizi fark ederlerse engellemeye çalışırlar mı ( internette sakın yatay geçiş yapacağınızı çaktırmayın diyen birkaç kişiyi gördüm de ) ?

cevaplarınız benim için çok yararlı olacaktır. teşekkürler

1- 3.6 üstünde olsun
    2-bilemem geçemedim :D . Biraz daha zorlayacağı kesin.Bende Özel üni.de %50 burslu okuyorum parasıyla gelip okuyamayıp rezil olan adam çok , gidince göreceksin ama o adamların arasında sen sivrilirsin orası da bi gerçek.
    3-Ortalama ilk öncelik,sonra disiplin suçun olmayacak.İngilizce çok önemli , ben hazırlığı atladım ama YTÜ bunu saymayıp kendi sınavına tekrar sokuyor.Yıl kaybetmemek için sınavı atlama kursuna giderek bak , ben öyle yaptım.
    4-Hocadan hocaya değişir.En iyisi söyleme iyi öğrenci rolünü oyna :D

Kolay gelsin.Sizin gibi gençleri YTÜ de görmek isteriz.

İmla için kusura bakmayın bu saatte bu kadar :)

• ytü hala yatay geçiş ortalamalarını açıklamadı benim merak ettiğim ytü inşaat müh. 1 ve 2 ögretimini kazananların ortalamaları eger bu konuda bir bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim
  • arkadaşlar yök'ün yönetmeliğindeki 7. madde de bahsedilen artık yurt içindeki x üni.sinin b bölümünden, taban puanı 20puan fazla olan y üniversitesinin b bölümüne geçiş engellenmiş midir?

7. madde:
    Madde 7- Bir öğrencinin, bulunduğu yükseköğretim kurumuna girdiği yıldaki puanı, naklen gitmeyi arzuladığı kurumun taban puanından yüksek olması ve öğrenciyi alacak yükseköğretim kurumunun bu yönetmeliğin 3 üncü maddedeki belirlenen sayının dolmaması halinde ilgili yönetim kurulları bu yönetmeliğin 5 inci ve 6 ncı maddelerindeki başarı sınırlarını % 50’ye kadar indirme kararı alabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.