Şimdi Ara

ytü elektrik kocaeli EHM ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Optimumo

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hazalous

    quote:

    Orijinalden alıntı: Optimumo

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hazalous

    yıldız teknik elektirik bende yazmayı düşünüyordum ama sonradan elektrik olduğunu gördüm sadece. Elektrik-elektronik le sadece elektrik arasında çok fark var mıdır ? bilen varsa cevaplasın lütfen.

    Elektrikçilerle eloktronikçiler hesap kitapta tabi ki aynı teoremlerle çözüm yollarını kullanıyorlar. Ama pratikte yaptığımız işler pek alakalı sayılmaz. Örnek vericek olursak biz 10mA seviyelerinde çalışırken onlar 1k amperlerde çalışabiliyorlar. Elektrikçiler inşaatların elektrik kısmında,barajlarda, santrallerde ... genelde bu tarz yerlerde çalışırken elektronikçi uç örnek olarak ofiste-AR&GE'de iphone 5 için çalışırlar,fabrikada otomasyondan sorumlu mühendis olarak çalışırlar,haberleşme operatörlerinde haberleşmeci olarak çalışırlar.... Elektrik-elektronik okuyup elektriğe yönelebilirsin ama okuyan 10 kişiden 9 u elektroniğe yönelir bu da durumu özetleyen rakamdır. Yazdıklarımdan elektriği küçümseyen birşeyler çıkarma sadece mühendislikler içinde elektroniğin yeri ayrıdır bence. Elektrik mühendisliği de kaliteli bir mühendisliktir tabi.

    yani elektrik elektronik genede bir bakıma daha önde diyebilirmiyiz birde yıldızda elektrik okuduktan sonra elektrik konusunda iş bulma şansım nedir sence?

    YTÜ elektrikten mezun olursan iş sıkıntısı yaşamazsın tanıdığım bir abime dayanarak söylüyorum bunu. 2 yıllık mühendis şuan şehir dışında 6 aylık bir işi var. Elektrik mühendislerinin böyle şehir dışı işleri olabiliyor tabi o zamanlarda gelirin de artıyor.Ama torba yasadan elektrik-elektronikten mezunlara da imza yetkisi verilmiş diyorlar bilgim yok bu konuda belki iş imkanlarını kısıtlar elektrikçilerin. Bunu araştırabilirsin mesela. Eğer etkilemezse iş sıkıntısı yoktur elektrikçinin. Üstün olma konusuna gelince benim bahsettiğim üstünlük kazandırdığı yetenekler yönünden. Örneğin elektronikçi robotu yapar,programlar,olağanüstü işler yapabilir onunla.Ya da çok düşük güç tüketen microchip üretip piyasayı allak bullak edebilir. Elektrikçiyse daha çok dünyanın çarklarının dönmesini sağlayan daha basit ama kesinlikle gerekli işler yaparlar. Ortalama olarak elektronikçilerin maaşı daha iyidir ama kötü elektronikçi yerlerde sürünürken kötü elektrikçi yine daha iyi paralar kazanabilir. Elektronikçinin iyisi de paraya para demeyebilir

    anlattıkların iyi geliyor okuyunca aslında elektrik hakkında bir ilgim yok ama yıldız teknik yönü beni cezbediyor yıldız inşaat yazacağım önce elektrikde yazabilirim belki bilmiyorum




  • merhaba. geçen sene bende aynı ikilemde kalmıştım. ama elektronik ve haberleşme geleceğe daha dönük diye kou ehm tercih ettim. bu sene 2.sınıfa geçtim. şimdi düşünüyorumda iyi ki ehm seçmişim. eğer seversen derslerimiz çok zevkli. hocalarımız kaliteli ve gerçekten araştırma-öğretmen çabası içindeler. üniversitemizin laboratuvarları oldukça kaliteli ve yeterli. zaten birinci sınıfın ikinci döneminde 3 farklı laboratuvara gireceksin. ehm kocaeli üniversitesinin en kaliteli bölümlerindendir. elektrik mühendisliğide okumak iyi olurdu derseniz kou de çap(çift anadal programı) uygulanıyor. ortalamanız yeterli olursa iki mühendislik dalını birden yürütebilirsiniz. yıldızın kocaeli üniversitesinden en büyük farkı istanbul'da olması bence, eğitim kalitesi olarak abartılacak bi fark olduğunu düşünmüyorum. kocaeli üniversitesi bir itü kesinlikle değildir ama yıldızdan da aşağı kalır yanı yok. benim önerim kou ehm. zaten elektroniğe birazcık ilgin varsa pişman olmazsın :)




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.