Şimdi Ara

YTÜ bilgisayar mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
3
Favori
1.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hayırlısı hocam. Benim için de akredite olsa ve %100 İngilizce olsa daha iyi olurdu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • YTÜ Bilgisayar Mühendisliği 4. Sınıf Öğrencisiyim.

1. %100 olmaması işte ya da stajda sorun yaratmıyor, ingilizcene güveniyorsan (B2 ve üstü seviyede bir ingilizcen varsa) sıkıntı yaratmaz ama yoksa hazırlık okuyup kendini geliştirmeni öneririm. (Ben hazırlık okumadım ama okuyan arkadaşların bazıları gereksiz diyor bazıları çok iyi oldu diyor)
    2. Hocalarla bir keresinde %100 ing olmaması hakkında konuşmuştuk. İngilizce olan derslerde öğrencilerin Anlatması biraz uzun ve karmaşık olan özellikle Algoritma gibi derslerde anlamada sıkıntı yaşayan öğrenci çok oluyor, en azından en az %30 ingilizce programlarında öğrenciler konuyu daha iyi anlıyor tarzında bir şey söylemişti.

3. Hocalardan bu konuda yardım isteyeni duymadım ama bir keresinde bir araştırma programı için referans talep etmiştim ara projede birlikte çalıştığım bir hocayla, kabul etmişti. Ama hiçbir ilişiğinin olmadığı bir hocadan istemeni önermem. Dersinden yüksek aldığın hocalardan fln referans talep edebilirsin. Ayrıca ytü'lü birinin staj bulması zor değil, teknopark'da 300'den fazla firma var çoğu küçük firma ama o yerlerde de çok öğrenebiliyorsun işi.

4. Mezun olmadığım için iş kısmını bilmiyorum ama üniversite ortalaman iyi olan bir ytü'lünün büyük yerlerde staj bulması kolay (Baykar, Aselsan, havelsan, stm vs.

5. Evet kolay çıkıyor, keşke yapmış olsaydım ama uğraşmadım

6. Hocalarında çok iyi bilip sıkıcı anlatan birkaç kişi dışında konuya hakim insanlar var, hocalar çoğunlukla iyi geçiniyor öğrencilerle

7. Ucuz, en son 1.80-2 tl arasındaydı

Not: MÜDEK akreditasyonu olsa ve ingilizce %100 olsa benim için daha iyi olurdu tabi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SporcuPc -- 7 Ağustos 2020; 16:22:19 >

• Rozyoruk R kullanıcısına yanıt
    Evet hocam kesinlikle haklısınız. Benim de aklımda mezuna kalma ve tıp yazma var ama tıp istemiyorum. Mezuna kalsam ne olacağı belli değil. Onun yerine hazırlıkta iyi bir şekilde İngilizce çalışayım dedim mecburen. Yine de son güne kadar düşüneceğim ama. Artık hayırlısı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SporcuPc S kullanıcısına yanıt
    Bütün soruları cevapladığınız için çok teşekkür ederim hocam 👍👍

• Nedemekki N kullanıcısına yanıt
    Benim de mezunluk aklımı kurcalıyor ama sistem pek güven vermiyor.

• Yukarıda arkadaş güzel yanıtlar vermiş ancak bir ekleme yapayım. 2018de eğitim programı değiştiğinden MÜDEK alınmadı. Geçtiğimiz yaz tekrar fakülte olarak müdeke başvuruldu. Seneye 5 yıllık alacaktır. Mezun olduğunuzda müdek olacak diplomanızda yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73752631F -- 8 Ağustos 2020; 0:13:38 >
  • Ben 2021de mezun olsam 2022'de müdek gelse akreditasyonum olur mu?

• SporcuPc S kullanıcısına yanıt
    olmaz
  • Tum bu yazismalardan anladigim kadariyla YTU bilgisayar, bilgisayar muhendisligi okumak icin kesinlikle teknik universiteler arasinda iyi bir yere sahip. Ayni zamanda kariyer netin gecen hafta acikladigi bir rapora gore en cok aranan bolum siralamasinda ituden sonra ikinci.

Ancak 2020 ogrenci memnuniyet arastirmasina gore 19. sirada.

Bu bolumu secmek tamamen sizin vizyonunuzla ilgili. Startup kurup girisimci olma hedefiniz varsa, ITU bir adim daha onde. Ancak girmek cok zor. Imkan varsa ozel universitelere bakmak da fayda var. Eger cok iyi ingilizceniz varsa, yazilim biliyorsaniz, bilgisayar mihendisligi idolunuz ise burasi sizin icin dogru universite olmayabiir. Cunku okulun ve bolumun en iyiyi yapmak, basarmak gibi bir hedefi yok.

Ancak dedigim gibi bu tamamen beklentilerle alakali. O yuzden burslu vakif okullari alternatiflerine de bakiyorum.

Not: Bolum hocalarinin aklina tercihlerin bitmesine 5 gun kala bolum tanitimi yapmak geldi. Pazartesi gunu bolumun tanitimi olacak.

Yukaridaki not anlatmak istedigimi cok iyi ozetliyor.

Bu arada Turk-Alman universitesine gozatmanizi oneririm.YTU bilgisayar sececekler icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iphonist -- 8 Ağustos 2020; 22:33:7 >

• Iphonist I kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anlamazsanız ben sizin kafanızın karışık olduğunu ve bu süreçte doğru yönlendirilmediğinizi düşünüyorum.

Öncelikle üniversitelerin tanıtımlarına ve reklamlarına çok önem veriyorsunuz ki büyük bir hata. Özel üniversitelerin yalanlarla dolu reklamlarını geçtim, son zamanlarda devlet üniversitelerinin bile bu 1 haftalık süreçte telegram açıp direkt öğrencilerle muhatap olması (çok güzel bir şey) bazen yanıltıcı olabilir. Çünkü sizi temin ederim üniversitelerde bu bir haftada gördüğünüz ilgiden dolayı oluşacak beklentileriniz hayal kırıklığına dönüşeceklerdir.

Özel okullarda okumuşsanız belki eğitim kurumlarının inanılmaz ilgileriyle karşılaşmış olabilirsiniz (ben de yaşadım). Ancak üniversite farklıdır. Üniversiteler size babysitting yapmazlar. Hiçbir hoca sizi kapıda karşılayıp "oo hoş geldin gel seninle projeler yapalım, makaleler yazalım" demez. Öncelikle bu mentaliteden kurtulmanızı, artık neredeyse tamamen yalnız olduğunuzu kabul etmenizi tavsiye ederim (bu süreç benim için uzun sürdü, birazdan geleceğim oraya). Üniversiteler size network imkanı, kendinizi geliştirmek için 4-5 yıllık bir süre, erasmus vesaire yurt dışı deneyimleri ve diploma dışında bir şey veremezler. O yüzden reklamlara, tanıtımlara çok fazla değer vermeyin. Onlardan faydalanabileceğiniz kadar faydalanın ve geri çekilin.

Gelelim özel okul mevzusuna. Sıralamanıza baktım. Benim birkaç yıl okuduğum okul sıralamanızın birkaç basamak üstünde tam burslu bir özel üniversite. İsim vermeyeceğim. Bilgisayar ve yazılımı reklamlarında ön planda veren, yurt dışı ve staj avantajlarıyla öne çıkan bir okul. Belki tahmin etmişsinizdir.

Maalesef gerçek hayat hiç o reklamlardaki gibi toz pembe olmuyor. Zaten girdiğim ilk lab dersinde bilgisayarın visual studio'yu 20 dakikada açmasından bir şeylerin yanlış gittiğini anladım. Okulun hocaları niteliksiz, öğrencileri kolaycı, dersleri verimsizdi. Yurt dışı imkanları tam burslu ve orta gelirli olan benim karşılayamayacağım kadar tuzluydu. Staj diye pazarladıkları sistem 20-30 dandik firmanın dahil olduğu tenezzül bile edilmeyecek bir sistemdi.

Eğer bahsettiğim okul böyleyse alttakilerin hallerini düşünemiyorum. Demem o ki reklamlara bakmayın. Sizin gibi sınavdan çıkıp sudan çıkmış balığa dönen genç arkadaşları kandırmak üzerine tasarlanan ve kafa yorulan reklamlar bunlar.

Son olarak size ve diğer genç arkadaşlara üniversite seçerken yapmaları gerekenleri listeleyeyim
    - Linkedinden mezunlara bakın. Çalıştıkları yerlere, master yaptıkları okullara ve yurt dışına çıkış oranına önem verin.
    - Hocaların bilimsel üretimlerine (google scholar gibi sitelerdeki atıf sayılarına h ve i-indexlerine) bakın. Bu çalıştıkları alanlardaki yetkinliklerini gösterir.
    - Okulun kulüp imkanlarına bakın.
    - Dile ve akreditasyona ÖNEM VERMEYİN. Akreditasyon bilgisayar mühendisliği alanında hiçbir işe yaramıyor. (mimarlık ve inşaat mühendisliği gibi bölümlerde ameiraka'da sınavsız bir şekilde iş yapabilir belgesi almak için önemli sadece) Yurt dışındaki okullar master için zaten hangi dilde okursanız okuyun TOEFL/IELTS istiyor.
    - Ders programına ve seçmeli derslere bakın. Bu seçmeli derslerin kaçının gerçekten açıldığını inceleyin.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Umarım yanlış anlamamışsınızdır beni ve yardımcı olabilmişimdir.

Türk Alman üniversitesinde okumanın YTÜ ye göre artıları sizce nedir hocam. Açıkçası Türk Alman hakkında fazla bilgi bulamamıştım ama yazmayı da düşünmüştüm

• Cok uzun zamandir arastiriyorum, okul 44K dan 37K ya ordan 30K ya ordan da 23K ya dusmus. Yani ceyrek altindan daha cok deger kazaniyor her sene. Hazirlik sinifi cok zorlu ve her sene 100 kisiden 25-30 kisi gecebiliyor. Ikinci sene tekrar etme sansi var, ucuncu de atiliyorsunuz. Her sene en basarili 100 ogrenci ceplerine 1000 euro konularak Almanyadaki universitelere 1 ayligina gonderiliyor. 2-3 kere gitme sansiniz var anlayacaginiz basarili bir ogrenciyseniz. Staj konusunda cok fazla alternatif var Mercedes, Siemens, Bosch bu bolum ogrencilerinden stajyer aliyor. Okulun cift diploma avataji var, mezun olunca Almanyada denkligi olan bir universitenin bilgisayar muhendisliginden de diplomaniz oluyor. Bunun icin gorusmeler devam ediyormus halen. 3. sinifi Almanyada okuyup, 4 e kaldiginiz yerden devam edebiliyorsunuz. Okulda ingilizce dersleri de var ve Almayandan ara ara proflar gelip ders veriyor. Cift yabanci dil cabasi.

Gelelim negatif yonlerine ogrencilerin telegramda gruplari var, onlara bir tek soru sordum, Almanyada bilgisayar teknolojisi yada yazilimi konusunda kac tane marka cikmistir. 30 kisinin online oldugu grupta sadece SAP cevabi cikti baska da yok.

Ben yurtdisinda Apple, Microsoft, Amazon gibi gercekten bilgi teknolojisi ureten bir sirkette calismak istiyorum. Dolayisiyla bu universitenin cok katkisi olacagini dusunmuyorum, bu soylediklerim Galatasaray Universitesi icin de gecerli. Fransaya gidip de staj yada calisabilecegim bana heyecan verecek tek bir sirket yok.

Dolayisi ile Almanyada calismak cazip geliyorsa bu universiteye kesinlikle bakmanizi oneririm.

Bu sene 16K dan kapatmasi bekleniyor. Yildiz icin de beklenen 12K.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iphonist -- 8 Ağustos 2020; 23:44:24 >

Anladım çok açık yazmışsınız teşekkür ederim

• Hocam bir de aklıma takılan bir konu daha var. Bilgisayar, biyomedikal, elektrik mühendisleri vs. nin elektrik elektronik fakültesinde olmasının sebebi nedir

ya nerede olacaktı?
  • Yani fakülteler iç içe gibi gözüküyordu. (Fakülte olarak soracaktım )

YTÜ bilgisayar mühendisliği

eef 4 bloktan oluşuyor. Her blokta farklı bir bölüm var. En sağdaki bilgisayar mühendisliği bloğu.
  • Tamam hocam anladım teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.