Şimdi Ara

YouTube'un sahte kullanıcı adı ve başlıklar ile 'kendi istediği' videoları izletmeye çalışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çocuğuma bazen YouTube'dan bişeyler açıp izletiyoruz. Beraber izlerken uzun süredir dikkatimi çeken bi durumdan bahsetmek ve varsa çözümünü bulmak istiyorum.

    Örneğin çocuk kanallarını açtım, çeşitli videolar izledim, YouTube sanıyorum bi algoritma geliştirmiş ve bir süre sonra izlediğiniz konu başlıkları, anahtar kelimeler vb üzerinden, bir videoyu izlerken biliyorsunuz, altta diğer öneriler de geliyor. Tamam bunda ne var, zaten sistem böyle işliyor diyebilirsiniz. İşin gıcıklaşmaya başladığı nokta şu:

    Bu önerilerde hıyarağası bi Rus ailenin videoları geliyor. İlk başlarda hep aynı olan bu aileye ait 2-3 video vardı, bu videolarda ufak tefek de korku öğeleri vardı ve kızım bunlardan huylandı, ben de onları kapatmaya engellemeye çalıştım.

    YouTube'un o.ç.'luğunu bu noktada fark ettim.

    Abone falan olmamama rağmen, veya hiç bir surette o şekilde o videoları aratmamama rağmen, baktım ki YT bu ailenin videolarını durmadan aralara bi yerlere illa ki bi şekilde sıkıştırıyor. Belki başka videolar da aynı şekildedir ama en çok bu dikkatimi çekti.

    Bir de mesela biz Türkçe içerik arıyoruz, önerilerin arasına Arapça, bazen Rusça, bazen Endonezya-Tayland vs. civarı olduğunu düşündüğüm bir dil, Korece falan da ekleyerek, videoların arasında adeta kaybolmayı, salak salak yerlere gitmeyi sağlıyor. Ulan ben Türkçe arıyorum, ne diye bana salak salak şeyleri getiriyorsun?

    Aynı şekilde dil ve kullanıcı adı değişerek bu Rus ailenin videoları yine geliyor. Arapça başlıklı, Rusça başlıklı falan...

    Örneğin bu aralar "Vakai Vaikams" başlığı ile yine bu o.ç. Rus ailenin videoları geliyor. Kimisinde korku öğeleri, kimisinde çikolata şekerleme vs videoları, çocuk bunları izlemesin istiyorum ama resmen bu şerefsizler çocukların ellerinde bu aletlerin olduğunu ve kontrol ettiklerini biliyorlar ve illa bi şekilde gelip gidip bunlara tıklamalarını sağlıyorlar.

    Buna inanmamın sebebi, çok uzundur tecrübe etmiş olmam ve aynı videoların değişik kullanıcı ismi ve farklı dillerde başlıklar ile devamlı olarak gelmesi. 5-10 tane aynı video var, devamlı surette, farklı diller farklı başlıklarla geliyor. Ulan bütün dünya mı klonladı da yayımladı bu videoları? İmkansız.

    Kullanıcı engelliyorum olmuyor, spam diye işaretliyorum olmuyor, zararlı içerik diyorum yine olmuyor. İlgilenmiyorum falan diye işaretliyorum, bi süre bunları temizliyorum, önerilerde falan gelmiyor ama birkaç gün sonra yine başlıyorlar.

    YT Desteğe bununla ilgili bişeyler göndereyim dedim, ekran görüntüsü alıp yollayayım diyorum, kendi ekran görüntümü ekletmiyor, YT'da ise yalnızca ana ekran görüntüsünü desteğe gönderebiliyorsunuz. Yani öneriler arasında "aha bunlar" diye işaretleyip göndericem, yapamıyorum...

    Böyle bi şerefsizlik olmaz. Bu algoritma şerefsizliğini nasıl aşabilirim? Yardımcı olabilecek var mıdır?

    Ayrıca bilgi sahibi de olunsun istedim ki hıyarlar nasıl bir izliyor, neler yapıyorlar görün

    Hayır anlamadığım, millet kendi videolarını izletmek için binbir takla atarken, bu şerefsizler neden gelip gidip o ailenin 3-5 .kimsonik videosunu devamlı surette karşıma çıkarmaya çalışıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 31 Ekim 2018; 16:38:19 >







  • Bilemiyorum ancak bazı çözümler anlatayım.

    Eğer masaüstü kullanıyorsanız kanal engelleme uzantıları kullanın.Tarayıcıdan "myaccount.google.com/activitycontrols" ayarlarına girerek bütün etkinlik kontrolü ayarlarını kapatın.Hatta "myaccount.google.com" hesabınıza girip bütün ayaları Google'ın sizi izlememesi için kapatsanız iyi olur.


    Mobilde ise YouTube arama ve izleme geçmişini temizleyin.Ayrıca arama ve izleme geçmişini duraklatın yani kapatın.İsterseniz ayarlardan konum yani bulunduğunuz ülkeyi değiştirmeyi deneyin.

    Video Blocker

    https://chrome.google.com/webstore/detail/video-blocker/jknkjnpcbbgcbdbaampbjlhkcghmgfhk


    Chrome


    YouTube'un sahte kullanıcı adı ve başlıklar ile "kendi istediği" videoları izletmeye çalışması




  • Eyvallah hocam en azından bunları deneyeyim, süper çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.