Şimdi Ara

Youtube Müzik & Mix dersleri ile ilgili kanal açacağım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
60
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Yeri geldiği zaman editleyip bazı şeyleri ekleyeceğim. Şuan sınavlar olduğundan pek üzerine düşemiyorum maalesef fakat yazın hayırlısıyla mikrofon ile anlatacağım bildiğim şeyleri. Bunu yapmaktaki amacım maalesef Youtube'de derslerin İngilizce olması , Türkçe ders bulmanız imkansız gibi. Yapanlar da yanlış anlatanlar oluyor. Umarım herkese yardımım olur , sizlerin de yardımları olur belki fikir alışverişi olur kendi aramızda. Bir çok demo şarkım var fakat upload edemiyorum demo olduğundan dolayı. Yazın umuyoruz ki bir prodüktör arkadaşım ile albüm yayımlayacağız.
    Öncelikle sabırlı olun , çünkü bu iş gerçekten işi bilen insanların en yakın arkadaşı olsanız hatta nasıl yapıldığını kendi gözlerinizle de görseniz daha çok sizde biten bir iş. Bu yüzden özgün olmak gerekli , kendi tarzımızı bulmamız ve kendi seslerimizi kullanmamız önemlidir. Öncelikle Atatürk'ün şu sözüyle başlamak istiyorum konuya;
    “Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz. Hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatkar olamazsınız.”
    Arkadaşlar , bu yola eğer şöhret kazanmak için başlıyorsanız gerçekten başlamayın. Sanatçı topluma yol gösteren ve topluma bir şeyler kazandıran,öğreten kişidir bana göre. Ben bildiğim her bilgiyi sizlere aktaracağım. Sizler de bildiklerinizi anlatın ki bilmeyen herkes öğrensin. Malum ülkede ki sanatçıların işe yaramazlığı belli.Benim gibi Türkçe Pop müziği sevmeyenlerin olduğunu düşünüyorum. Neyse gelelim konumuza şimdi , önereceğim bazı vstler mevcut.
    İlk önereceğim plugin'in adı Sylenth1'dir arkadaşlar. Avicii'den tut , bizim müzikçilere kadar herkes bu plugin'i kullanıyor. Vandalism adlı müzik yapım grubu bu plugin ile ilgili profesyonel ses paketleri yapıp satıyor. Sitesinden bakabilirsiniz , ayriyetten profesyonel müzik mix , ses üretim videolarını yüksek kalitede,İngilizce olarak sitesinde bulabilirsiniz. Senelik üyeliği 24 İngiliz Sterlini'dir ve bu grubun bir üyesi daha önce Spinnin Recors'da DJ'lik yapıyordu. Yani gerçekten profesyonel kalitededir.
    Sylenth1 ile ilgili ses üretimi için tutorialler çekeceğim ileride. Şu an maalesef yoğunum sınavlardan ötürü.

İkinci önereceğim vst Kontakt5'dir arkadaşlar. Bu vst'ye ait ses dosyaları üretiliyor boyutları gerçekten yüksek ve pahalıdır. Bu vst diğerlerinden farklıdır çünkü ayrı bir program gibidir. Kullanınca göreceksiniz zaten. Şimdi gelelim bu vst ile nasıl sesler bulabilirsiniz? Bu vst'nin ses paketlerinde genellikle gerçek kayıt ile ses elde ediliyor. Bu yüzden gerçek keman ya da bu vst'nin keman paketini ayırt etmek zordur.Native Instruments adlı Alman şirkete aittir. Keman,gitar,çello,trumpet,horn,brass,piyano.. Ne ararsanız gerçek enstrüman kalitesinde bulabilirsiniz. İsterseniz inceleyebilirsiniz;
    https://www.native-instruments.com/en/products/komplete/samplers/kontakt-5/

Üçüncü önerim EzKeys adlı piyano vst'sidir. Bu Vst'den gerçekten gerçek piyano kalitesinde ses elde edebilirsiniz.Ayrıca size nota öğretir, vst'den kendiniz istediğiniz notayı seçip yazabilirsiniz.Benim kendimi geliştirmem de gerçekten çok yardımı oldu

Spire , NI Massive , Xfer Serum, Sylenth1,Kontakt5, ezKeys benim başlıca önerimdir.

Mix için ise şu ekolayzer vstsini kesinlikle öneriyorum Fabfilter Pro Q2.
    Sidechain için , Nicky Romero Kickstart ya da LfoTool adlı plugin önerimdir. Benim tercihim LfoTool'dur. Ya da kendiniz kullandığınız programın compressor'ü ile sidechain efekti oluşturabilirsiniz. İleride Sidechain'in ne olduğunu ya da ekolayzer nasıl kullanılır vs. hepsini detaylı bir şekilde anlatacağım.

Bu şarkıyı daha önce yapmıştım
    Şimdilik bukadar , hepiniz sağlıcakla kalın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.