Şimdi Ara

Yorumsuz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bir de gençlik döneminde bayanlar , ilerki yaşarda erkekler daha fazla kitap okuyor . düşünüyorum düşünüyorum nedenini sökemiyorum

Orijinalden alıntı: Tracy-Mcgrady

bir de gençlik döneminde bayanlar , ilerki yaşarda erkekler daha fazla kitap okuyor . düşünüyorum düşünüyorum nedenini sökemiyorum

hatunlar "bulduk kocayı daha okumaya gerek yok", erkekler "bir kadına takılıp kaldık okuyalım bari, belki entel ayağına hatun tavlarız" diyorlardır... Feministler kızmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yoldakiadam -- 8 Temmuz 2012; 21:44:30 >

bir de gençlik döneminde bayanlar , ilerki yaşarda erkekler daha fazla kitap okuyor . düşünüyorum düşünüyorum nedenini sökemiyorum

gençlik çağında bayanlara hayatta daha az görev düşüyor. erkeklerse gençlik çağlarında daha yoğun bir tempoya sahip oluyorlar. okul,askerlik,evlilik hazırlıkları,maddisıkıntılar erkeklere kitap okuyacak zaman ve beyin bırakmıyor. bayanlar tam tersi. gençlik dönemleri rahat. evlendikten sonra vay hallerine eş,iş sonraki süreçte hamilelik ve doğum öyle gidiyor işte. (içimi iyi döktüm)

• quote:

Orijinalden alıntı: serayhefe

quote:

Orijinalden alıntı: MehmetSelcuk

quote:

quote:

"6 Kişi 1 Tane Kitap" biraz azaltılmış geldi bana, o kadar azmıymış ya... gerçi memleket oranında olabilir okumayan okuyanı kapatıyordur... ama az yinede pek doğruyu yansıtmıyordur

Çok emin olmamakla birlikte rakamlar söylenenlere yakındır. Ankara'daki AVM'lere göre söylüyorum çoğunda bir tane kitapçı var o da genelde D&R ve tam olarak kitapçı da değil bana göre. Geneli yansıtmayabilir ama işyerine yeni gelen arkadaşlara soruyorum; üniversiteyi bitirinceye kadar ders dışında kaç kitap okudun genelde yanıt sıfır oluyor.

Doğru tabi bizim üniversitede de durum böyle. Ancak benim esas katıldığım Ankara'daki kitapçıların durumu... Kızılay'da bir Dost var onda olmayan kitaplar diğerlerinde de muhtemelen yoktur. Az bulunan bir kitap arıyorsanız işiniz zor, ayda bir sahaflara yolum düşüyor onlar da kimse kusura bakmasın sahaf falan değil olsa olsa elinde kitap bulunan adamlar, ellerinde sadece zaten piyasada olan kitapların eski basımları oluyor. Hadi yabancı bir eser olsa neyse Türk Edebiyatında 60 larda 70 lerde basılmış, internette bir dolu methiyesi olan kitapların adını duyunca mal mal suratına bakıyorlar.

O dediğin kitapçıları bulmak zor ve sayıları giderek azalıyor.

inan aynı durum izmirde de mevcut. bak mesela ben 23 yaşımdayım ve inan bana şu yaşıma dek hiç gerçek bir sahaf ile karşılaşmadım.

• quote:

quote:

hatunlar "bulduk kocayı daha okumaya gerek yok", erkekler "bir kadına takılıp kaldık okuyalım bari, belki entel ayağına hatun tavlarız" diyorlardır... Feministler kızmasın

iyi güldüm

• sonra ülke neden eyiye gitmiyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: bil_bo

quote:

quote:

quote:

quote:

"6 Kişi 1 Tane Kitap" biraz azaltılmış geldi bana, o kadar azmıymış ya... gerçi memleket oranında olabilir okumayan okuyanı kapatıyordur... ama az yinede pek doğruyu yansıtmıyordur

Çok emin olmamakla birlikte rakamlar söylenenlere yakındır. Ankara'daki AVM'lere göre söylüyorum çoğunda bir tane kitapçı var o da genelde D&R ve tam olarak kitapçı da değil bana göre. Geneli yansıtmayabilir ama işyerine yeni gelen arkadaşlara soruyorum; üniversiteyi bitirinceye kadar ders dışında kaç kitap okudun genelde yanıt sıfır oluyor.

Doğru tabi bizim üniversitede de durum böyle. Ancak benim esas katıldığım Ankara'daki kitapçıların durumu... Kızılay'da bir Dost var onda olmayan kitaplar diğerlerinde de muhtemelen yoktur. Az bulunan bir kitap arıyorsanız işiniz zor, ayda bir sahaflara yolum düşüyor onlar da kimse kusura bakmasın sahaf falan değil olsa olsa elinde kitap bulunan adamlar, ellerinde sadece zaten piyasada olan kitapların eski basımları oluyor. Hadi yabancı bir eser olsa neyse Türk Edebiyatında 60 larda 70 lerde basılmış, internette bir dolu methiyesi olan kitapların adını duyunca mal mal suratına bakıyorlar.

O dediğin kitapçıları bulmak zor ve sayıları giderek azalıyor.

inan aynı durum izmirde de mevcut. bak mesela ben 23 yaşımdayım ve inan bana şu yaşıma dek hiç gerçek bir sahaf ile karşılaşmadım.

Sanıyorum İstanbul'da var çok... Nadir Kitap da ne zaman kitap arasam bulunan kitaplar hep İstanbul'daki sahaflarda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yoldakiadam -- 10 Temmuz 2012; 9:22:05 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.