Şimdi Ara

YÖNETICILERE! Türban topic´i ile ilgili... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: scudscud

Her yerin bir kuralı olmalı.
    Neden dersen bir gün çıkar NUDISTLERDE bende okula çıplak gelmek istiyorum der.
    O zaman ne diyeceksiniz peki?[/
    b]

Sonuçta kardein okula girmeden önce kuralları biliyordu sonradan getirilmiş birşey yok yani.
    Birde şu var tüm bunların sebebi siyasilerin bunu kullanması yoksa onlar kullanmamış olsa kardeşin çok rahatlıkla girer okurdu , bitirirdi.

Kardeşine söyle perukla filan devam etsin bitirsin okulunu.

bunada bir cevap verseniz???
  • quote:

quote:

Her yerin bir kuralı olmalı.
    Neden dersen bir gün çıkar NUDISTLERDE bende okula çıplak gelmek istiyorum der.
    O zaman ne diyeceksiniz peki?[/
    b]

Sonuçta kardein okula girmeden önce kuralları biliyordu sonradan getirilmiş birşey yok yani.
    Birde şu var tüm bunların sebebi siyasilerin bunu kullanması yoksa onlar kullanmamış olsa kardeşin çok rahatlıkla girer okurdu , bitirirdi.

Kardeşine söyle perukla filan devam etsin bitirsin okulunu.

bunada bir cevap verseniz???

Çıplaklıkla tesettürü bir tutuyorsanız vay sizin halinize....

• quote:

Orjinalden alıntı: readyornot

quote:

Orjinalden alıntı: TEKNODE

Türban araplarda var sadece ibadet ederken takılmalıdır.Namaz vs
    Arap kültürünün bizi bu derece etkilemesini doğru bulmuyorum.

Yazık sana.. Namaz Arap kültürü değildir... Müslümanın üzerinde farz olan bir ibadettir..

Daha önceki yorumunu da görmüştüm.. Kur'an daki bir ayete bana uymaz demiştin..

Müslüman değilsen bile Müslümanlara saygı duy ve bu gibi konulara mesaj yazma...

Tepemi attırıyorsun...

Atam izindeyiz yazmışsın imzana ama Atatürk inançlı bir insandı.. Senin gibi değildi...

NAMAZ ARAP KÜLTÜRÜ DEDİM Mİ HAYIR.ORDA DEMEK İSTEDİĞİM ŞU! BAŞÖRTÜSÜ FALAN NAMAZ GİBİ İBADETLERDE TAKILMALIDIR.LÜTFEN LAFI BAŞKA TÜRLÜ ANLAMAYALIM!!!!

ATATÜRKÜN İNANÇL BİRİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ AMA O GÖSTERİŞ YAPMIYORDU ABARTMIYORDU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknode -- 6 Şubat 2006 17:24:50 >

• Bizler Allahın emirlerine uymak istiyoruz. Bu Allahın emridir. Yasaklayamassın. İnsanların dini inançlarını yasaklamayssınız!

Banane diğer insanların yaşayışından. İster çıplak gezsinler ister giyinik. Ben dinimi yaşamak istiyorum..... Neden olayı çarpıtmaya çalışıyosunuz .

Bu arada başörtüsü nikah düşen her erkeğin yanında takılmalıdır. Ayetler bunu söylüyor. Diyanetin sayfasına gir, başörtüsü konusuna gir öğrenirsin. Bilip bilmeden konuşmayalım!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 6 Şubat 2006 17:27:08 >
  • ne yani herkes inanmak zorunda mı?
    adam inancına göre çıplak gezmek istiyordur.
    onada engel olunmasın mı yani?

Nudist örneği çok uç oldu ama demek istediğimi anlamışsınızdır.
    mini eteklede bir bayan gelmesin.
    herkes belli kurallara uysun demek istediğim.
    millet ders dinleyemez hoca ders anlatamaz
  • quote:

quote:

quote:

Yazık sana.. Namaz Arap kültürü değildir... Müslümanın üzerinde farz olan bir ibadettir..

Müslüman değilsen bile Müslümanlara saygı duy ve bu gibi konulara mesaj yazma...

Tepemi attırıyorsun...

Atam izindeyiz yazmışsın imzana ama Atatürk inançlı bir insandı.. Senin gibi değildi...

NAMAZ ARAP KÜLTÜRÜ DEDİM Mİ HAYIR.ORDA DEMEK İSTEDİĞİM ŞU! BAŞÖRTÜSÜ FALAN NAMAZ GİBİ İBADETLERDE TAKILMALIDIR.LÜTFEN LAFI BAŞKA TÜRLÜ ANLAMAYALIM!!!!

Bu vatandas Ilah´ligini ilan edip yeni ayetler bildiriyor bize. Sadece namazda takilmaliymismis...

Peki bu sahte Ilah´i takan var mi? H A Y I R ! ! !

eee... Sorun yok o zaman. Birakin kendi pisirip kendi yesin.

• set öyle diyorsun ama bugün okullara çıplak olarak giremezsin.
    sen kalkıpta o kişinin çıplak olarak okula girme özgürlüğünün yanında olursa birşey diyemem.
    tebrik ederim seni.o zaman haklısın derim.
  • quote:

quote:

quote:

Tepemi attırıyorsun...

Ama öyle bişi olsaydı Kur'an da "Başörtüsünü sadece namazda takın" diye ayet olurdu.. Ama bak ayet şöyle..

Nur Suresi 31.Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar. Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz."

Lütfen açın ve Kur'an okuyun.. Bu yazdıklarınız bilmediğinizi, bu konularda cahil olduğunuzu gösteriyor...

Lütfen araştırın...

İslam kurallarla yaşanır... Kafaya göre yaşanmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi readyornot -- 6 Şubat 2006 17:30:34 >

• İnanmak istemeyen inanmaz. Ama İnancını yaşamak isteyenlere lütfen saygı duyalım...

Bilmeden konuşmayalım.

Diyanetin sayfasında bu konulara açıklık getirilmiş. Orada ayetler var bu konuda bir sürü. Oraya girip öğrenelim. Burada yalan yanlış uydurmayalım...

Bu işin abartması falan olmaz. Zaten yok öyle bişey. Biz kuranda söylendiği gibi yaşamak istiyoruz, kuran başörtüsünü nasıl takacağımız anlatmış, o şekilde takmak istiyoruz. Ama yasak! Kuranda nasılsa öyle,ne eksik,ne fazla. Herşey açık ve net....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 6 Şubat 2006 17:30:43 >
  • Link versenize direk bizde girip okuyalım bir güzel.

@set öyle diyorsun ama bugün okullara çıplak olarak giremezsin.
    sen kalkıpta o kişinin çıplak olarak okula girme özgürlüğünün yanında olursa birşey diyemem.
    tebrik ederim seni.o zaman haklısın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scudscud -- 6 Şubat 2006 17:32:09 >
  • quote:

ne yani herkes inanmak zorunda mı?
    adam inancına göre çıplak gezmek istiyordur.
    onada engel olunmasın mı yani?

Nudist örneği çok uç oldu ama demek istediğimi anlamışsınızdır.
    mini eteklede bir bayan gelmesin.
    herkes belli kurallara uysun demek istediğim.
    millet ders dinleyemez hoca ders anlatamaz

akıl fukarası, bu ülkenin yüzde 99 u müslüman. bu yüzde 99 unun dediği olmayacakta kimin dediği olacak...yiyorsa gelirsiniz halk oylaması yaparsınız alırsınız ağzınızın payını...
  • quote:

Yahu adam bir rekat namaz kilmamis, kalbinde zerre kadar iman yok (söylediklerine bakilirsa) millete namazin nasil kilinacagini, müslümanin nasil yasayacagini ögretmeye kalkiyor.

Ebu Cehil´de senin gibiydi. Ama o bile senin kadar saygisiz degildi!
  • Konuyu bilerek silmedim. Doğrudan silince neden silindi deniyor. Önce kilitledim ki herkes bir özümsesin neden kilitlendiğini sonra buna dikkat ederek konu açsın diye. Azıcık sabretseydin silindiğini de görecektin.

Zaten silsek de silmesek de eleştri almaktayız. Siz de eleştrinizi yapmışsınız saygı duyarım.

Ama bizi bazen dinci diye bile yerden yere vuranların da olduğunu hatırlayınca adalet konusunda vicdanen fazla da sıkıntıya kapılmıyorum.

Bu konuyu da kapatıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mewluth -- 6 Şubat 2006 17:34:22 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.