Şimdi Ara

[YÖNERGE & VIDEO] Samsung Galaxy S4 [i9500] | Root | Recovery | Kernel | ROM | ROM Cleaner (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
651
Cevap
17
Favori
57.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xphoid

    quote:

    Orijinalden alıntı: ArmyElite

    Hocam ben s4ü alalı 2-3 gün oldu telefona root attım 1-2 program silerken telefonu çökerttim yanlışlıkla.Sonra stock romu yükledim tekrar ama hiç custom rom yüklemedim.Merak ettiğim rootu kaldırınca garanti kapsamına giriyor mu yoksa sayaç olayı geçerli mi sadece stock kullanmama rağmen ?Bide yeni gelen güncellemeyi alabilecek miyiz ?

    @Xphoid

    Root'tan sonra ne yazık ki sayaç sıfırlanmıyor i9500 modelde...

    Stock ROM'a döndüysen (Odin'den attıysan stock rom'u ve öyle bıraktıysan) güncelleme geldiği takdirde alırsın...

    Root/Custom herhangi birşey varsa alamazsın... ilk mesajlarımda bir yöntem var, rootlayıp sonra sadece binary'i stock'a değiştiriyorsun o hala çalışıyorsa root'lu olduğunda da güncelleme alırsın ama güncellendikten sonra root gider... fakat tekrar belirtim, halen çalışıp çalışmadığını takip etmedim...

    Sağol üstad




  • Dostum şöle bir sorunum var. Cihazımı rootlamıştım senin dediğin şekilde unroot işlemini yaptım. Yalnız sammmobile'dan indirdiğim turkiye için olan rom klasöründe 4 tane dosya var. Ben home olanı pda ile yükledim. Diğer dosyaları ellemedim. Boot,phone vs.
    Cihazı wifi ile güncelleme denetlediğimde zaten güncel yazılım yüklü diyor (rootlu iken cihaz modifiye edildi diyordu) burada bir sroun yok fakat kies ile bağladığımda kies tarafından bu cihaz desteklenmiyor uyarısı veriyor. Kies tamamen kaldırıp tekrar yükledip iki kere stock rom attım ama sonuç değişmedi.

    Cihazı download moduna aldığımda rom ve binary samsung offical olarak gözüküyor ama bir türlü kies cihazı tanımıyor.

    Şimdi bu rom dosyaları içindeki diğer 3 dosyayla beraber tekrardan kurmayı denesem olur mu ? Ya da bunu nasıl yapacağım bunun için pit dosyası gerekiyormuş klasörde çıkmadı yardımcı olur musun ? Bir de re-partition yapmak gerekecek mi ? Doğru bilgiyi almadan hiç ellemeyeyim diyorum cihaz brick olmasın:)

    Ekstra olarak wifi üzerinden 4.3 güncellemesini alabileceksem çokta önemli değil kies benim için eğer garantisini etkilemeyecekse cihazın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inyourmind -- 25 Eylül 2013; 17:08:18 >




  • Arkadaşlar ses açma + home + güç tuşu kombinasyonunu kullandığımda ekrana "hata" ve "komut yok" ibaresi geliyor. Bu sorun neyden kaynaklanıyor? Ne yapmam lazım?


    EDİT: Sorun Çözüldü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çocuk_00 -- 29 Eylül 2013; 0:14:04 >
  • Çok teşekkür ederim. Harikasınız gerçekten sağolun varolun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eengfd

    quote:

    Orijinalden alıntı: Xphoid

    DENE VE GÖR o zaman...

    Konu i9500 konusu... sorunu yanlış yerde sormuşsun... Büyük harflerle verilen cevaplara bu kadar yanıt alabilirsin...

    Evet, sorunu yanlış yere sormuşum. Ancak burada Türkçeleştirme sorunu yaşayan başkaları da vardı. O nedenle aşağıda konuya çözüm getirmiş olan bir arkadaşın çözüm özetini veriyorum.
    Aşağıdaki başlıkla arama yaptırılırsa ilgili site karşınıza çıkacaktır.

    Cevap: s4 AT&T SGH İ337 Türkçeleştirme konusunda destek lazım


    Arkadaşım öncelikle cihazını rootlaman gerekiyor ancak bu geleneksel olarak kullanılan rootlama yöntemiyle olmuyor. aslında daha kolay.

    Buradan root için gerekli dosyaları indirip cihazı debug (hata ayıklama)yı açmalısınız. indirdiğiniz dosyadan run.bat ı çalıştırıp root seçeneğini seçin. cihaz yeniden başlayacak ve root lanmış olacaktır.

    buraya kadar tamamsa işimiz neredeyse bitti. Google Play denLanguage Enable programını yükleyip açıyoruz. tüm dilleri silip ingilizce ve türkçe seçili kalıyor. bu arada root yetkisi istenecektir. vereceksiniz. Save dediğinizde cihaz yeniden başlamak isteyecek. rebbot now deyin. açıldığında ayarlardan dili türkçe seçebilirsiniz.

    Bu konuda ben de bir deneyimimi paylaşmak isterim.Benim telefonum GT-I9505 model ve aldığımda ingilizce dili seçiliydi ve seçeneklerde Türkçe bulunmuyordu.Telefonun üzerinde Singapur Rom u vardı.Sammobile dan indirdiğim Almanya romu ile flashladım ve yeniden açıldığında artık Türkçe seçilebiliyordu.Yalnız ilk geldiğinde Kiese bağlayıp güncelleme yapmıştım.Ancak şimdi Kiese bağladığımda desteklemiyor uyarısı veriyor.
    Bir de forumu epeydir inceliyorum.GT-I9505 modeli doğal olarak yer bulmamış.Halbuki yurt dışı sitelerde GT-I9505 modeli daha çok yer alıyor.Benim de ingilizcem yeterli değil.Bir arkadaşın 9505 ile ilgili bir başlık açıp paylaşımlarımızı oradan yapmamız daha iyi olur diye düşünüyorum.Kendimi bu konuda yeterli ve yetkin görmüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xphoid

    SAMSUNG GÜNCELLEMELERİNİ ALABİLEN ORJİNAL ROM ve RECOVERY ile TAM ROOT YETKİSİNE SAHİP OLMAK


    Geliştiriciler, telefonumuzun sırlarını çözdükçe metodlar ve yöntemler de değişmekte... Daha evvel root yapabilmek için Kernel yüklüyorduk sonra işlemleri yapıyorduk...

    Şuanda ise iki ayrı yöntem var;

    1) Dilerseniz herşey Orjinal kalabilecek ve root yetkisine sahip olabileceksiniz...
    2) Dilerseniz de Custom ROM yükleyerek bir taşla birkaç kuş vuracaksınız ve hem ROM, hem Kernel hemde ROOT yetkisine sahip olacaksınız...

    Bu konuda CF-ROOT metodu ile 1. maddeyi anlatıyorum... Custom ROM TERCİHİNİZ ise hemen bir alt konuya gidebilirsiniz...

    GT-i9500 için CF-ROOT

    1) Aşağıdaki linkten kurulum dosyasını direkt indirin ve Zip’li dosyayı 1 kez çıkartın; dosya ismi “tar.md5” uzantılı olmalı.

    CF-Auto-Root-ja3g-ja3gxx-gti9500.zip

    2) İndirmiş olduğunuz CF-ROOT dosyasını, Odin Klasörü içine kopyalayın.

    3) Telefonunuz USB ile bağlıysa bilgisayara; bağlantıyı kesin.

    4) Odin’i çalıştırın (KIES’in arka planda çalışmadığından emin olun... birbirlerini pek sevmedikleri söyleniyor)

    5) Odin’de solda bulunan menülerde SADECE ve SADECE “Auto Reboot” ve “F. Reset Time” kutularının işaretli olmasına DİKKAT edin... “Re-Partition” kutusunun işaretli OLMADIĞINI tekrar KONTROL EDİN!

    6) Odin’de sağda bulunan menülerden PDA düğmesine basın.

    7) Açılan pencerede Odin klasörüne kopyaladığınız CF-ROOT dosyasını seçin.

    8) Telefonunuzu kapatın.

    9) Download Mod’a getirin telefonu (3 tuşa aynı anda basıp (Güç+Home+Ses Kısma) telefon açıldıktan sonra gelen uyarı ekranında “Ses Açma” tuşuna basıyoruz.)

    10) Telefonunuzu, USB Kablosu ile bilgisayara bağlayın.

    11) Odin’de bağlandığınızı ID:COM altındaki kutucuğun maviye dönerek “xx:[COMxx]” yazmasından kontrol edebilirsiniz.

    12) Herşey hazırsa “START” düğmesine basın, yukarda yeşil kutucuk içinde “PASS” yazısını gördüğünüzde, telefonunuz reboot etmeye başlamış olacak.

    13) Reboot ederken, telefonun USB kablosu ile bağlantısını çıkarın ve BEKLEYİN... Root işlemlerinin tamamlandığı ve orjinal Recovery'nin yüklendiği bu anda karşınıza "KIRMIZI ANDROID LOGOSU" çıkacak ve işlemler bitince telefon reboot ederek açılacak... Eğer recovery'de kalırsa kendiniz reboot edin.

    14) Uygulamalarınızı açarak SuperSu.apk'nın yüklenip yüklenmediğini kontrol edin, eğer yüklenmediyse, Playstore'dan yüklediğinizde Root işlemlerini tamamlamış olacaksınız...

    15) OTA Güncellemelerini alabilmek amacı ile "Official Samsung Binary MOD" bu LINK'ten indirerek gene Odinden PDA olarak flashlayın. (Odin'den flashlama yönergesi için diğer yönergelerde ki aynı adımları indirmiş olduğunuz bu dosya ile uygulayabilirsiniz!)

    16) Bazı durumlarda "FABRİKA AYARLARINA SIFIRLA"mak gerekebildiği bildirilmekte... Telefonunuzu tekarar Download Mod'a alın, sol yukarda "Samsung Official" ve "Official" yazıları yerine "Custom" ibaresini görüyorsanız hala;

    Telefonun "Ayarlar > Hesaplar > Yedekle ve sıfırla > Fabrika Ayarlarına Sıfırla" menüsünden sıfırlama işlemini yapın...

    Önemli Not: Samsung güncellemesini aldığınızda, ROOT yetkisi kaybolacak ve bu işlemleri tekrar yapmanız gerekecektir...



    ROOT OLUP OLMADIĞINI KONTROL ETMEK ve GEREKİYORSA BUSYBOX YÜKLEMEK İÇİN;

    Eğer Root işlemi başarılı bir şekilde tamamlandı mı diye kontrol etmek isterseniz;

    Playstore’dan Root Validator programını indirip çalıştırabilirsiniz... Çalıştırdığınızda son iki seçenek ile ilgili hata verirse (kırmızı, sarı ikaz);

    Playstore’dan BusyBox programını telefonunuza indirin, çalıştırın ve ilk kurulum tamamlandıktan sonra;

    “Install BusyBox” ekranında gözüken güncel versiyonu “/system/bin” seçili olacak şekilde kurun.

     [YÖNERGE & VIDEO] Samsung Galaxy S4 [i9500] | Root | Recovery | Kernel | ROM | ROM Cleaner


    Ek Not: Kurulum seçeneklerinden “Smart Install” yazısının solunda duran oka basarak yeni çıkan seçeneklerden “Clean Mode”u seçmenizi Install’a bastığınızda “Normal” olarak yüklemenizi öneririm.

    Bu işlem de bittikten sonra Root Validator ile kontrol ettiğinizde tüm kontrollerin yeşil olarak başarılı olduğu bilgisini alacaksınız...

    Tam Root Edilmiş ve Hala Orjinal olan telefonunuz hayırlı olsun...

    3 gündür telefona ve pc ye yapmadığım kalmamıştı. bütün sitelerde bu anlatım mevcut ama senin videoda söylediğin '' ilk başta ses kısma tuşuyla birlikte,home,power'' cümlesi sayesinde sorunsuz yaptım ve çok teşekkür ediyorum. Yardımcı olmak adına '' Recocery modda komut yok yada hata'' gibi saçma şeylerle karşılaşanlar dowload menüsüne giremeyip benim gibi gecenin 4'ünde kolondan direnç söküp usb jig hazırlamaya çalışanlar (3 SAATTE HAZIRLADIM) (: bunun yerine sadece ses+home+power tuşu yerine ''SES KISMA+HOME+POWER'' Yapsınlar (: iyi sabahlar ve tekrar teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: çocuk_00

    Arkadaşlar ses açma + home + güç tuşu kombinasyonunu kullandığımda ekrana "hata" ve "komut yok" ibaresi geliyor. Bu sorun neyden kaynaklanıyor? Ne yapmam lazım?


    EDİT: Sorun Çözüldü.

    Bende de aynı sorun var siz nasıl çözdünüz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @2101


    quote:

    Orijinalden alıntı: çocuk_00

    Arkadaşlar ses açma + home + güç tuşu kombinasyonunu kullandığımda ekrana "hata" ve "komut yok" ibaresi geliyor. Bu sorun neyden kaynaklanıyor? Ne yapmam lazım?


    EDİT: Sorun Çözüldü.

    Bende de aynı sorun var siz nasıl çözdünüz

    Birinci sayfada yer alan "Recovery Kurulum Yönergesi" başlığı altında yer alan işlemleri yaptığınız zaman sorununuz çözülecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben telefonu rootladım. Ancak sistem dosyalarını silemiyorum. Uygulama kaldırılamadı diyor. Ne yapmam lazım? İki program denedim ikiside olmadı.
    -Clean Master
    -Systemapp Remove
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çocuk_00

    Arkadaşlar ben telefonu rootladım. Ancak sistem dosyalarını silemiyorum. Uygulama kaldırılamadı diyor. Ne yapmam lazım? İki program denedim ikiside olmadı.
    -Clean Master
    -Systemapp Remove

    Titanium back up la dene.Birde rootladıktan sonra supersu uygulaması geldi mi ? Geldiyse programları açarken supersu uygulamasına izin ver tarzında bişey soruyorsa izin veri seçmelisin.Telefon rootlanmamışta olabilir
  • ArmyElite kullanıcısına yanıt
    Rootladım ve supersu iznini veriyorum yine olmuyor. Root explorer kurdum ama kullanamadım.
  • Arkadaslar telefonunda son stock firmare olup cwm ve root yetkisi olan ve yazilim guncelle dediginde "cihaziniz modifiye edilmis.." hatasini almayan baba yigit varsa lutfen nasil yaptigini soylesin kafayi yicem. Ilk sayfayi okudum ama olmuyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olabileceği hakkında bilgim yok bence root olduktan sonra hiç 1 şekilde güncelleme alamazsınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ishan -- 24 Ekim 2013; 7:26:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slm.s4 sgh-i9500 modeli root ettim,sonra tr rom u tekrar yükledim sim kartı görmedi,(nedeni imea cod değişti,)custom romlardan denedim güncelleme ve samsung apps.yok,bende dün sırbistan için çıkarılan 4.3 rom u yükledim,ODİN kullanarak panik yapmayın yüklerseniz,ilk seferde odin hata veriyor ikinci seferde hatasız yükleniyor,stabil ve update çalışıyor,sadece 4 tane işe yaramaz rusça banka ve alışveriş apaleti var kaldıramadım etkinsizleştirdim,birde yeni samsung ekitap sesli okuma var onuda turkcell desteklemiyor çalışıyor ama bağlanacak karşılığı yok nette,,o kadar,herşey mükemmel..

    yazılım:I9500XXUEMJ8_I9500SEREMJ8_I9500XXUEMJ8_HOME.tar.md5

    sammobile dan indirebilirsiniz ,

    http://www.sammobile.com/2013/10/18/samsung-releases-official-android-4-3-update-for-galaxy-s4-gt-i9500/



     [YÖNERGE & VIDEO] Samsung Galaxy S4 [i9500] | Root | Recovery | Kernel | ROM | ROM Cleaner




  • unutmadan,multi langauge tüm diller var,,

    android update çalışıyor,
    samsung apps update çalışıyor,
    tüm google app.ler ve update çalışıyor,
    ayarlar dil seçiminde ve klavye seçiminde türkçe seçince otomatik indiriyor,ve ü.ö.ş gibi harfler klavyede var.

    bu rom official romdur,kusursuz çalışıyor,
  • İyi akşamlar,
    Benim telefonum rootluydu custom rom da vardı fakat ben şimdi orjinal rom döndüm root yetkisini kaldırdım onlarda sorun yok ama benim derdim recovry menüsünü orjinal hale çeviremedim.
    Birde yazılımı güncelle dediğimde cihazınız modifiye edilmiş diyor.
    Bunları nasıl halledicem. Telefonum bayiden aldığım hale gelsin istiyorum rot yetkisi vb hiç bişey olmasın.
    Teşekkür ederim
  • slm.odin v3.07 indirip,linkini vereceğim .pit file indirin,odini çalıştırın pit file kısmına indirdiğiniz zipi açarak "adonis.pit"dosyasını ekleyin,sonra TR orjinal official romu bulup PDA kısmına .tar file ekleyin ve start işlem tamam,


    http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1946396&d=1368041284

    biraz önce sistem dosyaları hasarlı root edilmiş açılışta samsung logosunda kalan cihazı orjinale çevirdim,işlem tamam.


    servise gitmeyin arkadaşlar bu yolla brick olmuş cihazlar onarılıyor.

    pit file ile tamamen cihazı yeni kuruyor,tüm sistem bölümlerini ,,,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakannc -- 31 Ekim 2013; 17:11:01 >




  • Arkadaşlar stock kernel paylaşabilecek varmı ? Cihaz rootsuz bir tane var elimde img uzantılı odin görmüyor.
  • slm.aşşağıdaki linkten üye olup indirmen gerekli, veya diğer linki dene ben indirip yükledim, sgh i9500 için.



    http://www.sammobile.com/firmwares/1/

    https://my.pcloud.com/#page=publink&code=XZ2uHZYFiRi1FfX85U9M3cBlBVIft8v0L7
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakannc

    slm.aşşağıdaki linkten üye olup indirmen gerekli, veya diğer linki dene ben indirip yükledim, sgh i9500 için.



    http://www.sammobile.com/firmwares/1/

    https://my.pcloud.com/#page=publink&code=XZ2uHZYFiRi1FfX85U9M3cBlBVIft8v0L7


    Odinle Kernel yüklerken veri kaybı sözkonusu mu?
    Yedek almak gerekir mi?




  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.