Şimdi Ara

Yol üstü lezzet durakları... :) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
12.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    karaman-mut sertavul et lokantaları.(pirzola-sac kavurma)
  • Tam yerini hatırlayamadım ama Varan tesisleri vardır ordada muazzam pilav vardır.
  • ben kamyoncuların yerini seçiyorum hem bol kepçe hemde fiyatı uygun hele kuru fasülye yokmu ahh yol boyunca biraz sorun oluyor ama hiç bir şeye değişmem
  • akçaabat ta
    nihal usta
    ve cemil usta vardır köfteleri çok güzeldir
    biraz daha ilerisindeydi sanırım yine yo lkenarında körfez köfte var oranınkide çok lezizdir.
    emregulec_1905 inde dediği gibi çok ucuz ve lezzetli yemek istiyorsanız kamyoncuların lokantalarını tercih edin derim bende
  • quote:

Orjinalden alıntı: obekdas

quote:

Orjinalden alıntı: memisoglu

vonalı celal(samsun ordu karayolu,bolaman yalıkoy mevki)ızgara köftesi ve eti güzeldir.yine oralarda eskiden yalıköy köftecisi vardı şimdi taşımış yerini.yeni yerini tam olarak bilmiyorum.köftesi şahanedir.
    temel usta(akcaabat)mukemmel akcaabat koftesi yapar.

Temel usta yı nerde buluruz nihat usta var yol üzerinde ben de tv de izlemiştim.

trabzondan samsuna giderken yine o sahil tarafında yol üstünde oralara yolunuz düşerse kime sorsanız gösterir size

koray

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EIRP -- 24 Mayıs 2008; 21:32:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

Akhisar da Köfteci RAMİZ vardır muazzamdır altındaki tereyağlı pidesi akhisar köftesi ..

köfteci ramiz'e bir oy da benden. yanlız akhisarın içine 2 km girebilirseniz ramiz'in ilk dükkanında( tahir ün caddesi, kime sorarsanız gösterir.) aynı köfteleri, çok daha uygun fiyata yersiniz.

akhisar'da bir de hünkar vardır. ramiz'e rakipdir. ramiz biraz daha sosyetikdir. köfteler aynıdır

------------

yine İzmir'e İstanbul yönünden değil de, Ankara yönünden gidiyorsanız Salihli'de odun köfte yiyebilisiniz. yanlız odun köfte, Akhisar köfteye göre daha kurudur.

• Adapazarı-Bilecik 10. km İsmailin Yeri. Yine aynı yolun 25-30 km leri arası İlhan Tan ve Metin Tesisleri. Afyon-Konya karayolunun Akşehire yaklaşırken Dereçine mevkiinde Kirazlıbahçe Tesisleri. Yine o yol üzerinde Şapçı Tesisleri ve Akçam Tesisleri.

Ankara-Konya yolu üzerinde Kulu makasa yaklaşırken sağda Kapadokya Tesisleri.

Kütahya-Afyon-Uşak kavşağında Kolaylı Tesisleri.

Buralara mutlaka uğrayın.
  • İstanbul-Tosya güzergahında Çerkeşe gelirken sağ Tarafta Şekerler Petrol Ofisi var..Girin mutlaka bi yemeklerinden tadın..Özellikle Çoban kavurmaya bayılacaksınız : )

Kamyoncuların fix mekanıdır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Stw

İstanbul-Tosya güzergahında Çerkeşe gelirken sağ Tarafta Şekerler Petrol Ofisi var..Girin mutlaka bi yemeklerinden tadın..Özellikle Çoban kavurmaya bayılacaksınız : )

Kamyoncuların fix mekanıdır..

Özel arabayla giderseniz kamyoncuların mekanları iyidir. Yemekleri nefistir. Otobüsle uğranan mekanlar mecburi mekanlardır. Ama özel arabayla uğranan mekanlar daha iyidir.
  • Bilecikte şelale restourant var
    Güzel
  • akhisar ramiz köfte,balıkkesir yörsan v.b.
  • bursa-kayseri arası beğendiğiniz tesisleri yazar mısınız?
  • Caddeden sonra Kadikoyde ki Nizipli ustada kelle paça.

• Afyon İkbal'de sucuklu yumurta(keyfe göre taze ekmek ve sadece sucuk) ve ya kaymaklı ekmek kadayıfı yiyin(orada yemedim, ama yıllarca Ahmet-İpek sucuğunun ve kaymaklı ekmek kadayıfının tadını çıkardım)

• yanımda kimse yoksa ya da sadece erkek erkeğe takılıyorsam kamyoncular nerede çoksa oraya yanaşırım. sizde bir deneyin pişman olmazsınız. özellikle et yemekleri ve kurufasüyle :D

kırıkkale - ankara istikametinde, daha irmak belediyesine gelmeden kaplanlar var orayı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 10 Temmuz 2010; 14:31:34 >
  • Kimse bahsetmemiş ama Karadeniz'e giderken Samsun - Ordu arasında eski yol üzerinde Uzun Saçlı'nın yeri vardır. Kendisinin de bizzat iddia ettiği gibi Türkiye'nin en iyi çayının orada demlendiği tartışılmaktadır.
    Yolunuz düşerse mutlaka durup bir çay için, yalnız biraz bekleyeceksiniz haberiniz olsun.
  • marmarise giderken çinede köfteci dedede çöp şiş
  • afyonda sucuk döner
    yozgatta yimpaşın orda testi kebabı yapan yer
    konya havzanda etli ekmek
  • saçlıda beklersin ama değer RqJnr kardeş

herneyse ben bildiklerimi yazayım...

ordu: balık yemek isterseniz mıdı restaurant var yolun hemen kenarında, ordu merkezde kime sorsanız gösterirler, balık için güzel bir mekan, hele hele levrek çorbası(hemen ıyyyy yenirmi o demeyin, deneyin bi) süperdir. ardından balık çeşitlerine göre istediğinizi alırsınız.

giresun: şimdi kimse kızmasın darılmasın ama karadeniz sahilinde giresun dışında adam gibi pide yiyebileceğiniz hiç bir yer yok. pide dedinmi giresunda duracaksın kardeşim. ordu çıkışında ilk ilçe olan pirazizden çıkıp bulancak tarafına gelirken kukul pide var deniz tarafında..çok güzeldir. veya giresunun espiye ilçesindeki pideciler(espiye zaten pidesiyle meşurdur)..bunun dışında yok bafra pidesi tok trabzon pidesi..fasafiso, pide tektir, o da giresun pidesi. bunun dışında giresunda keşap ilçesinin çıkışındaki kulak restaurant mahalli yemekleri sevenler için güzel bir alternatiftir. balıgı fena değildir. ama lahana sarması süper ötesidir.

trabzon: her ne kadar karadeniz sahilinde Akçaabat köftesi yaptığını iddia eden o kadar yer olsa da, yiğidi öldür hakkını ver ilkesi dahilinde, akçaabat köftesini akçaabatta yiyeceksin. yanınada bol piyaz..uff yemede yanında yat. kim ne derse desin karadeniz sahilinde en az 100 yerde akçaabat köftesi yedim, hiçbiri akçaabattaki gibi değil, tercihen nihat usta veya kolotoğlu..

rize: sulu yemek dedinmi rizede duracaksın arkadaş.bitti lamı cimi yok, samsundan artvine kadar olan hatta rize gibi restaurant kültürü olan başka hiçbiryer yoktur. rizede dur istediğin lokantaya dal. kötü yemek yeme ihtimalin sıfır. benim tercihim kesinlikle bekiroğlu restaurant, aşçı karışık alabilirsiniz, kuru fasülyeside süperdir valla, herneyse size rizede onu yiyin bunu yemeyin demem, ama rizeden yemeden ayrılırsanız çok büyük bir hata yapacağınız tek birşey vardır..o da bekiroğlu sütlacı..yok hamsi köy, yok bilmem ne, hepsini geçin, hepsinde yedim, ama bekiroğlu sütlacı gibisi yok yeminle.

birde rize çıkışında gündoğdu ilçesine gelmeden deniz kenarında köhne bir balıkçı barınagının kenarında kara bayram-deli bayram adında bir balıkçı vardır..çatısı yeşil kamyon brandasından, ahşap, bi tekme atsanız yıkılacak bir yerdir...ne zaman gitseniz içeride bi kaymakm, belediye başkanı, karadenizde tanınan bir iş adamı, komutan..vs vardır. balık konusunda tek geçerim..kesinlikle..yok mavi balık, yok set balık, hiçbiri ama hiçbiri bizim bayramın eline su dökemez..Allah vergisi bir yetenek.

fakattt bayram konusunda sizi uyarmam gerek..demin dedim, kimisi kara bayram der, kimisi deli bayram..harbiden biraz var adamda, ama çok iyidir. nezaman gitsem hoş beş muhabbet.bazen giderim ana avrat dümdüz gidiyor kendi kendine, derim ne oldu bayram abi, bir önceki müşteriye sinirlenmiş, haklıdır ama. fakat yanınızda bayan varsa kesinlikle küfür felan etmez, kesinlikle, o konuda kefilim, bazen annemi bile götürürüm oraya..ama açık konuşayım tipinizi beğenmezse balık yok der gönderir. işine fazla karışmayacaksınız, terbiyesizlik yapmayacaksınız, yoksa kapının önüne koyar. mesela ben ne zaman gitsem sadece ne var diye sorarım, büyük ihtimalle tek çeşit olur(çünkü günlük avlanan teknelerden alır), bir yağı bir kere kullanır, aynı yağda kesinlikle ikici balık kızartmaz..bu arada nefis turşuları vardır..

eğer o tarafa geçecekseniz pm atın, arar derim misafirlerim gelecek diye (bakın bu kıyagıda yaparım),lezzet konusunda garanti veririm, fakat diğer konularda sorumluluk kabul etmem

• Yurtdişi yol üstü lezzet duraklarinida yazabiliyormuyuz
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.