Şimdi Ara

Yol Bisikleti ve tur bisikleti ortalama hızı kaçtır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
17.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta sorduğum soru? Kendini yormadan uzun yollarda gidebileceğin ortalama hız kaçtır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hava koşullarına, yolun eğimine ve yapısına, bisikleti sürenin kondisyonuna, bisikletin durumuna ve ağırlığına ya da bu tür değişkenlere bağlı olarak sabit bir hız verilmesi gibi bir durum olamaz. Verilse bile oldukça yanıltıcı olur, evdeki hesabı çarşıya uydurmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yuyushi

Hava koşullarına, yolun eğimine ve yapısına, bisikleti sürenin kondisyonuna, bisikletin durumuna ve ağırlığına ya da bu tür değişkenlere bağlı olarak sabit bir hız verilmesi gibi bir durum olamaz. Verilse bile oldukça yanıltıcı olur, evdeki hesabı çarşıya uydurmaz.

İyi bir hava koşulları diyelim , asfalt yol , bisiklettende salcano xrs serisi yani giriş seviyeli aliminyun kadrolu bisiklet diyelim. ağırlık ise 13-14 kg diyelim.. yol bisikleti ile ortalama 20km/sn az değil mi ? ortalama 35-40km/sn yorulmadan çevirebilirmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xhacker09x
    İyi bir hava koşulları diyelim , asfalt yol , bisiklettende salcano xrs serisi yani giriş seviyeli aliminyun kadrolu bisiklet diyelim. ağırlık ise 13-14 kg diyelim.. yol bisikleti ile ortalama 20km/sn az değil mi ? ortalama 35-40km/sn yorulmadan çevirebilirmi ?

Hohohooo... Saniyede 35-40 kilometre hızla yol almak... iyiymiş. Neyse oradaki dalgınlıktan oluşan hatayı bir kenara bırakalım şimdi;

Uzun yollarda gitmek için yapabileceğin ortalama hızı soruyorsun ve sadece bu bilgileri mi veriyorsun? :)

Uzun yoldan kastın ne kadar uzun? Bisikletinde heybe, çanta vs (ve bunlara bağlı olarak ekstra ağırlık) olmayacak mı? Açlık/tokluk durumun ne olacak? Söz konusu bisiklet sağlam durumda mı olacak yoksa bir arıza sonucu tam kapasite kullanmana izin vermeyecek mi? Bahsettiğin ortalama 35-40 km/s hızı ne kadar süre koruyabileceksin? Günün hangi saatlerinde yol kat edeceksin (Öğlen sıcağında kavrulurken performans göstermek ile sabah ya da akşam serininde performans sergilemek oldukça farklı olur)? Bahsettiğin yol dümdüz mü, hiç engebe ile karşılaşmayacak mısın (TR için düz yoldan oluşan bir yolculuk pek mümkün değil açıkçası)? Karşılaşacaksan bu rampanın eğimi %kaç olacak? Sen bu rampada nasıl bir performans göstereceksin?

Bunun gibi daha pek çok değişken mevcut. Bu şartlar altında sen, saatte kaç km hız yapabileceğini düşünüyorsun? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senry -- 14 Eylül 2013; 18:33:59 >

• quote:

quote:

Hohohooo... Saniyede 35-40 kilometre hızla yol almak... iyiymiş. Neyse oradaki dalgınlıktan oluşan hatayı bir kenara bırakalım şimdi;

Uzun yollarda gitmek için yapabileceğin ortalama hızı soruyorsun ve sadece bu bilgileri mi veriyorsun? :)

Uzun yoldan kastın ne kadar uzun? Bisikletinde heybe, çanta vs (ve bunlara bağlı olarak ekstra ağırlık) olmayacak mı? Açlık/tokluk durumun ne olacak? Söz konusu bisiklet sağlam durumda mı olacak yoksa bir arıza sonucu tam kapasite kullanmana izin vermeyecek mi? Bahsettiğin ortalama 35-40 km/s hızı ne kadar süre koruyabileceksin? Günün hangi saatlerinde yol kat edeceksin (Öğlen sıcağında kavrulurken performans göstermek ile sabah ya da akşam serininde performans sergilemek oldukça farklı olur)? Bahsettiğin yol dümdüz mü, hiç engebe ile karşılaşmayacak mısın (TR için düz yoldan oluşan bir yolculuk pek mümkün değil açıkçası)? Karşılaşacaksan bu rampanın eğimi %kaç olacak? Sen bu rampada nasıl bir performans göstereceksin?

Bunun gibi daha pek çok değişken mevcut. Bu şartlar altında sen, saatte kaç km hız yapabileceğini düşünüyorsun? :)

Bisiklet Aksesurları düşündüm zaten belirli noktalarda tokluk gideririm . yol düz . az viraj . devlet karayolu . Mesela Aydın ile Ankara Arası = 585 km ortalama 20km/sn hız yapsam 30 saatlik yol olarak düşüyor . günde 30 saat yol çeviremiyeceğine göre mola ve dinlenip yatacaksın. benim burda demek istediğim 20km/sn gitsem yorulmam kaç saatde gerçekleşir ne kadar mola vermem gerekir

• Sen saniyede kilometrelerce yol almaya takmışsın anlaşılan. Şu yanlışından kurtul bir an önce.

Km/s -> Bir saatte gideceğin mesafeyi kilometre olarak gösterir.
    m/sn -> Bir saniyede kaç metre gidebileceğini gösterir.

Sen iki seferdir inatla Km/sn şeklinde bir kalıp kullanıp, bir saniyede gidebileceğin kilometreyi hesaplamaya çalışıyorsun. Hiçbir bisiklet ve bisikletçi o kadar hız yapamıyor günümüz teknolojisi ile.

---
    Gelelim asıl konuya;
    - 585 Km'lik yoldan bahsediyorsun.
    - Bisikletinde doğal olarak ekstra çanta ve yük olacak (yedek kıyafettir, tamir ıvır zıvırları, gerekli olan diğer şeyler vs vs). Bu sana hız bakımından düşüş sağlar.
    - Pedal çevireceğin saatler de önemli yukarıda bundan bahsetmiştim.
    - Açlık/Tokluk durumu sende rehavet oluşturur, ne yemek yer yemez yola koyulmalısın ne de açlık hissettiğinde. Her ikisinde de performans düşüşü yaşayacağın için yine hızın düşer.
    - Geriye hızını belirleyecek en önemli unsur kalıyor. Kondisyonun. Sıfır ekstra ağırlık ile nasıl bir performans gösterdiğini bilmeden, uzun yol için donatılmış bir bisiklette kaç km/s hız yapabileceğini sana ben söyleyemem. Ben bir şey söylemeye kalksam, sen buna ayak uydurmaya çalışacağın için helak olursun, kendine zarar verirsin. Kaldı ki yaklaşık 600 km'lik bir yolculuk için ortalama 20km/s hız bile yüksek sayılır. Muhakkak bir yerlerde yorulacaksın, dinlenmen gerekecek. Acıkacaksın yemek yemen gerekecek vs vs... 20 km/s hız ortalaması tuttursan bu bile performansı uzun bir süre koruyamazsın, hızın yine düşer. Önemli olan kadranda 20 km/s hızı görmek değil, bu hızı gördükten sonra mümkün olan en uzun süre korumaktır. bunu aklından çıkartma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senry -- 14 Eylül 2013; 19:49:59 >

• quote:

Sen saniyede kilometrelerce yol almaya takmışsın anlaşılan. Şu yanlışından kurtul bir an önce.

Km/s -> Bir saatte gideceğin mesafeyi kilometre olarak gösterir.
    m/sn -> Bir saniyede kaç metre gidebileceğini gösterir.

Sen iki seferdir inatla Km/sn şeklinde bir kalıp kullanıp, bir saniyede gidebileceğin kilometreyi hesaplamaya çalışıyorsun. Hiçbir bisiklet ve bisikletçi o kadar hız yapamıyor günümüz teknolojisi ile.

---
    Gelelim asıl konuya;
    - 585 Km'lik yoldan bahsediyorsun.
    - Bisikletinde doğal olarak ekstra çanta ve yük olacak (yedek kıyafettir, tamir ıvır zıvırları, gerekli olan diğer şeyler vs vs). Bu sana hız bakımından düşüş sağlar.
    - Pedal çevireceğin saatler de önemli yukarıda bundan bahsetmiştim.
    - Açlık/Tokluk durumu sende rehavet oluşturur, ne yemek yer yemez yola koyulmalısın ne de açlık hissettiğinde. Her ikisinde de performans düşüşü yaşayacağın için yine hızın düşer.
    - Geriye hızını belirleyecek en önemli unsur kalıyor. Kondisyonun. Sıfır ekstra ağırlık ile nasıl bir performans gösterdiğini bilmeden, uzun yol için donatılmış bir bisiklette kaç km/s hız yapabileceğini sana ben söyleyemem. Ben bir şey söylemeye kalksam, sen buna ayak uydurmaya çalışacağın için helak olursun, kendine zarar verirsin. Kaldı ki yaklaşık 600 km'lik bir yolculuk için ortalama 20km/s hız bile yüksek sayılır. Muhakkak bir yerlerde yorulacaksın, dinlenmen gerekecek. Acıkacaksın yemek yemen gerekecek vs vs... 20 km/s hız ortalaması tuttursan bu bile performansı uzun bir süre koruyamazsın, hızın yine düşer. Önemli olan kadranda 20 km/s hızı görmek değil, bu hızı gördükten sonra mümkün olan en uzun süre korumaktır. bunu aklından çıkartma.

Herşey için teşekkürler... Bilgi için sağol

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Scooter 70 km yol gider mi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ilk baslarda dedigin hizlara ulasman zor bisiklet forumdan ferhat abi 80km rskisrhir bilecigi 40 ortalamayla 2 saatte gitmisti bende @1.7 lik cross lastiklerle 28-30 km hizi koruyabiliyorum ilk baslarda tabi bu kadar bile degildi 700x23 luk yol bisikleti + yol spd ayakkabiyla 35 kmh hizi korurum sanirsam oda seneye olucak ins :D

• Bu ortalama hız benim tv de izlediğim profosyonel kanada yarışında bile 200 km parkurda 40 km/h ile 5 saatte sona ermisti.artık biz amatör bisiklet sürücülerinin ortalama hız tahminini siz düşünün.ben 230 km istanbul/çorlu/istanbul mesafeyi 12/13 saat gibi sürede bitirdim,üzerimde yedek iç lastik, pompa cüzdan ve lastik değiştirme levazımı dışında extra bir ağırlık yokken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bll1975 -- 14 Eylül 2013; 22:45:52 >
  • Yol bisikleti ile uzun süre 30/35 KM/h ile gidersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdfg945671 -- 14 Eylül 2013; 23:13:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfg945671

Yol bisikleti ile uzun süre 30/35 KM/h ile gidersin.

iyiymiş o zaman
  • Bizim türkiye hatta istanbul trafiğinde hatta istanbul dışı( otoban harici malum oraya girmekte yasak) yol şartları yani d100 benim şahsi kanaatim 30/35 km/h için müsait değil, ama yol müsait olunca bahsi geçen değerler uzun süreden kasit en fazla o da 3-4 saat mümkün.. Tabiki kesinlikle ve kesinlikle özellikle kondisyon+ bisiklet en önemli unsur.

• Ben şehir bisikletiyle 20 km/h ortalama rahat gidiyorum.

• Ben dağ bisikletine 1.75"lik yol lastıgı taktım 20km/h ın ustunde rahat gıdıyorum . Kalın dağ lastikleri varken 16 - 18 km/h ile dınlene dınlene gıdıyordum . Dedıgım gıbı yol lastıgı takınca 20km/h ıle dınlene dınlene gıdıyorum genel olarak 25 km/h la gıdıyorum . Performansa yonelık surmedıgım ıcın fazla zorlamıyorum yoksa uzun bır sure 30 la gıdebılırım ama keyıfcıyım , etrafa baka baka gıdıyorum :D Tabi dikkati fazla dagıtmadan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istisnalarKaideyiBozmaz -- 15 Eylül 2013; 13:08:47 >
  • Yol bisikleti daha hızlı gider ama oturması sorunludur.Uzun yolsa bel kalmaz benim merak ettigim acaba yola tur tekeri takıp gidonuda havaya kaldırırsam ne olur
  • |HokkaBaZ| kullanıcısına yanıt
    Ben de yol bisikleti kullandığımda bel ağrısı çekiyorum, flat gidonlu yol modelleri sanırım en uygunu. Salcano xrs f01 gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolsten

Ben de yol bisikleti kullandığımda bel ağrısı çekiyorum, flat gidonlu yol modelleri sanırım en uygunu. Salcano xrs f01 gibi

gidonu kaldır ? böyle diyolar kaldır birde öyle sür ama çok zevkli degilmi ya yol bisikleti ?
  • quote:

Başlıkta sorduğum soru? Kendini yormadan uzun yollarda gidebileceğin ortalama hız kaçtır?

585km lik bir tur çok ciddi bir turdur. bu turu ne kadar sürede bitireceğine dair kendinin bir fikri oluncaya değin bulunduğun şehirde bisiklet kullan. kendini sına, ufak çaplı turlar yap, biraz kondisyon yap.
    yoksa şu halinle o tura çıkarsan 50-100 km sonra dizini sakatlar ve bir otobüse binip geri dönersin.

bu turda yorulacaksın, acıkacaksın, susayacaksın, uykun gelecek (hiç uyumadan bu turu bitirmeyi asla planlama, yoksa bisiklet üzerinde uyuklayıp bir aracın altında bulursun kendini).

şu anda bu soruları sorduğuna göre, bisikletle çok içli dışlı olmayan birisin, ve haliyle performansın çok iyi değildir.
    geceleri en az 8 saat uyuyacağını hesaba kat.
    Aydın-Ankara yolunun çok inişli çıkışlı olduğunuda gözönüne al.

ve bu kondisyonunla günlük en fazla 100km yapmayı planla.
    yoksa daha fazlasında bu ham halinle kendini sakatlarsın.

buda 6 gün yapar, belkide 7 (yol bisikleti ile).

Not: Bisikletle dünya turu yapıp Japonya'ya varan Gürkan Genç'in günlük ortalaması sadece 30km.
    Fransa turundaki yarış bisikletlerinin üzerindeki yarışçıların performansına özenme.
    o performansları yakalayabilecek kişi sayısı mevcut toplumumuzda binde1 dahi çıkmaz.

sana iyi pedallamalar

• ben dağ bisikletiyle 28-30 km/h hizi maks. 15 dk koruyabiliyorum. gerçekten hiç kolay değil o hizlar, hele ki uzun turlarda. ama kısa performans turu yapicam dersen 30-35 km/h iyi kondisyon ile zor değil.

• Selamlar Ankara Çevre yolunda bisikletle bir tur atmak istiyoruz. Toplam mesafe 110 km. Merak ettiğim çevre yolunda bisiklet kullanmakta bir yasak varmı. İkincisi amatör biri için bu mesafe kaç saatte gidilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.