Şimdi Ara

Yoklama kaçağı ifade

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süredir yoklama kaçağıyım 1 tane kesinleşmiş para cezam var. Bu gün emniyetten arandım. Arayan memur arkadaş savcılık hakkında suç duyurusunda bulunmuş ifadeye gelmen lazım dedi. Eski kaynaklara baktığımda polis ifadenizi alıp savcılığa yollar sizi serbest bırakır sonra savcı size dava açıp açmayacağına karar verir yazıyor. Ama başka bir polis arkadaşla konuştum o da eğer ifadeye gidersen ifade sonrası seni ekip aracıyla askerlik şubesine götürürler dedi. Hangisi doğru emin değilim. Eğer askerlik şubesine götürülürsem askerlik işlemlerine başlatırlar. Bedelli talep edeceğim için 2 ay içinde para yatırıp 2026 yılı içinde bedelliye katılmam gerekir. Fakat ben temmuz başında yurt dışına çıkacağım ve şubat ayına kadar Türkiye'ye gelmeyeceğim. Amacım parayı ocak 2026 da yatırıp, 2027 yılında askere gitmek. Bu konuda tecrübesi olan arkadaş var mı?

• Zorla alip askere goturme yok ki,gitmezsin ceza yazar habire ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 4 Haziran 2025; 15:28:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt

İfade için emniyete gitmem lazım mı? Şu an ne yapmam lazım ?

• Veli89 V kullanıcısına yanıt
    Burayi okuyun
    www.msb.gov.tr
    Yoklama Kaçağı Saklı ve Bakayaların Takip ve Cezalandırma İşlemleri MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/yoklama-kacagi-sakli-ve-bakayalarin-takip-ve-cezalandirma-islemleri

• n201 kullanıcısına yanıt

Merhaba orayı okudun zaten. Orada "Barışta, Askeralma Kanununun 24’üncü maddesinin birinci fıkrası uyarınca verilen idarî para cezası kesinleştikten sonra bu eylemlerden herhangi birini işleyenler ile bu eylemleri seferberlik ve savaş hâlinde işleyenler hakkında nüfusa kayıtlı olduğu yer askerlik şubesince suç dosyaları hazırlanarak yükümlünün nüfusa kayıtlı oldukları yer Cumhuriyet başsavcılığına gönderilir." yazıyor. benim anladığım bu suç dosyası hazırlanmış ve ondan dolayı emniyet beni ifadeye çağırdı. Bu konuyla ilgilide iki görüş var.

1-polis ifadeyi alıp savcılığa yollar sizi serbest bırakır sonra savcı size dava açıp açmayacağına karar verir.

2-ifade sonrası seni ekip aracıyla askerlik şubesine götürürler.

Hangisi doğru emin değilim.

• Veli89 V kullanıcısına yanıt
    Mesai saati disinda gidin bence zaten yoklama kacagi olursunuz yoklamayi baslatip islemleri tamamlamadikca, subattan sonrada gelince isleri halledip bedelliye basvurursunuz ama baya ucret cikar heralde.

• idari para cezasindan sonra tekrar gbtde yakalanip tutanak mi imzaladiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yoklama Kaçağı Cezası
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • X kare kullanıcısına yanıt

Evet imzaladım

• Son durum nedir?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.