Şimdi Ara

YOKATLAS TERCİH ROBOTU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://yokatlas.yok.gov.tr burdaki tercih robotu harika olmuş , tercih döneminde yana yana dolaşmanıza gerek yok her şey elinizin altında . Görmeyen vardır diye açıyorum herkesin haberi olsun , ayrıca buradan Mezunların KPSS-1, KPSS-2, KPSS-3, TUS-1, TUS-2, TUS-KP, AP-AYB sınav başarılarını değerlendirebilirsiniz en çok da burası önemli , zaten çoğu kişi bunları soruşturacaktır önümüzde somut bir bilgi mevcut kolay gelsin herkese .

    YÖK Başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç'ın Mesajı
    Sevgili üniversite adaylarımız,

    Sizlerin bilinçli ve doğru tercih yapabilmelerini sağlamak için daha önce hiçbir dönemde sunulmayan bilgileri “Yükseköğretim Program Atlası” ile siz değerli öğrencilerimizin istifadesine sunduk.

    Ayrıca “Yeni YÖK” olarak sizlerin bilinçli tercihler yaparak gerçekten istedikleri alanlara tercih hatası yapmadan yerleşmenizi sağlamak için birçok yeni kararlar da aldık.

    Bu kararlardan bazılarını sizlere hatırlatmak isterim:

    - Kılavuzda öğretim üyeleri sayılarını veriyoruz…
    Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda Lisans programlarındaki öğretim üyeleri sayısını cesaretle kamuoyu ile paylaşıyoruz. Tercih edeceğiniz programlardaki öğretim üyesi sayılarını yani akademik kadro durumunu öğrenme fırsatını bulacak ve üniversitelerimiz arasında karşılaştırma yapabileceksiniz.

    - Kılavuzda akredite edilen programları belirtiyoruz
    Bu seneki kılavuzda öğretim üyesi sayılarına ek olarak ilk kez programların ulusal ve uluslararası akreditasyon kurulu tarafından akredite edilen programları belirtiyoruz. Böylelikle programların bir tercih unsuru özelliği taşıyacak olan “Akredite olup olmadığı” hususunu görebileceksiniz. Bu kaliteyi önceleyen Yeni YÖK’ün sunduğu bir yeniliktir.

    - Kılavuzda üniversitelerimizin merkezi sınavlardaki başarı oranlarını verdik…
    Bu seneki kılavuzda üniversitelerimizin merkezi sınavlardaki başarı durumu da yer alacak. Üniversitelerimizin mezunlarının merkezi sınavlardaki (KPSS , TUS , DUS , YDS, Adli Yargı Sınavı vb...) başarı oranlarını da öğrenebileceksiniz. Dolayısıyla mezun başarı açısından üniversitelerimiz arasında karşılaştırma yapabileceksiniz.


    Sevgili üniversite adaylarımız,

    “Yükseköğretim Program Atlası” programımızda sizlere tercih hususunda fayda sağlayacak birçok veri ve bilgi mevcuttur.

    Öğrenci dostu “Yeni YÖK” olarak başlatmış olduğumuz bu tarz ek bilgilendirmeler sayesinde tercih etmek istediğiniz programlar arasında bir karşılaştırma yapabilmenizi ve üniversitelerimizin karnelerini sizlere sunarak daha başarılı bir tercih dönemi geçirmenizi sağlamak istiyoruz.


    Başarılar dileğimle…

    Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç
    Yükseköğretim Kurulu Başkanı







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.