Şimdi Ara

Yok artık, Qualcomm 8cx 7w TDP ile 10 MB önbellek getiriyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, bildiğiniz gibi ARM işlemci mimarisinin taşıdığı yüksek RISC potansiyeli, ARM ekosisteminin en ileri firması Qualcomm'un elinde bir başka güzel can buluyor.
    Size bu mimarinin 7nm TSMC süreçleri neticesinde yapabileceklerini basit bir özet bilgi ile göstereyim;
    Qualcomm 8cx, L2 ve L3 toplam önbelleği seviyesi 10MB kapasitesine ulaştı. Bu seviyeyle veri işlerliği çok daha yoğun programları çalıştıracağı anlamına geliyor. İşlemcinin güzel yanı ise sadece 7 watt güç tüketmesinde... Aklınıza gelebilecek nice işlemcilerden daha yüksek akıcı program desteğini bu sayede düşük bir güç paketinde görmemizin imkanı oluşacak ve çok daha ekonomik dizüstü bilgisayarlar canlı bir tecrübe verecek.
    Sizi notebookcheck sitesinden işlemci modeli kıyaslamaya davet ediyorum: 7nm ile olmadık işlemci performanslarının taşınabilir serilerde kapıyı araladığını göreceğiz.







  • ARM mimarisi x86 mimarisinden daha basit kodlara sahipken daha yüksek performans veriyor ilginç. intel'in ne yapıp ne edip bir anca önce düşük TDP ile çalışan devrim bir işlemci yapması gerekiyor yoksa intel'in 40 senelik emekleri çöp olucak ben intel'in ölmesini istemem ve ARM'ın ölmesini isterim yeter ki ingilizler kazanmasın. içimden bir ses diyor ki intel'in çıkaracağı Ocean Cove mimarisi ARM' çok iyi müceadele edebilir diyor. Forum Donanım Haber'in bir haberini okumuştum intel'in Ocean Cove mimarisi ARM gibi çekirdekleri küçücük olacakmış yüksek performanslı daha düşük Watt ile çalışan işlemci tasarladıklarını söylüyorlar. AMD telefon pazarında Ryzen'leri kullansa ARM ile kapışabilir çok güçlü mimarisi var geçer mi geçmez mi bilemem ama intel'i geçer orası kesin intel'in telefon işlemcileri çöp çıktı zamanında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BirDost9999 -- 13 Aralık 2018; 0:19:11 >




  • Ryzen 3 veyahut Intel i5-i7 düzeyinde önbellek desteği mevcudundan bahsediyoruz. İşlemcilerde 'x86' üst sınıfa, yeni 'Arm' kulvarı açıldı.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ne demek istediğinizi anladım. Ocean Cove mimarisinde ciddi değişiklikler olacakmış yani ARM çok ciddi rakip geliyor telefon pazarından bahsediyorum. ARM ise Masaüstü bilgisayarına hazırlık yapıyor AMD ile intel telefon pazarına girseler ARM çok şimardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.