Şimdi Ara

YKS Tekrar Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
6
Favori
1.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen yıl doğru bir tekrar sistemi oturtmadığım için özellikle fen derslerinde birçok konuyu geriye dönüp tekrar tekrar çalışmak zorunda kaldım. O yüzden bu yıl sistematik bir tekrar düzeni oturtmayı hedefliyorum. Aklımda iki yöntem var birincisi: Günlük, haftalık, aylık tekrar. Bu şekilde tekar edilen bilgiler kalıcı hafızaya atılıyormuş, bilimsel olarak kanıtlanmış bir sistem. İkincisi: Her hafta o ana kadar biten tüm konulardan birer test çözmek. Bu da konuların her an sıcak kalmasını sağlayacak bir sistem.
    Bana ikincisi daha mantıklı geldi ama ikisinin de sürdürülebilirliği zor.
    Sizin bu tekrar sistemleri hakkında düşünceleriniz neler ve bunlar dışında önerebileceğiniz başka yöntemler var mıdır?
    (Bu arada bu tekrar işini konular bitene kadar yapacağım. Konular bittikten sonra bölüm denemeleri ve genel denemelerle gideceğim.)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• kimisi okuyarak, kimisi test çözerek konuları aklına yerleştirir. sen konuyla aklına yerleştiriyorsan birinci, testle yerleştiriyorsan ikinci seçeneği seçeceksin.

• Hocam her ayın sonunda sadece o ay için mi en baştan tekrar ediyorsunuz yoksa diyelim ki 3. ayınızdaysanız ay sonunda ilk 3 ayı mı tekrar ediyorsunuz?
    Bu arada kan değerlerine baktırmak benim de aklıma geldi geçen ay baktırdım normal çıktı hocam.

• qtay kullanıcısına yanıt
    Yok hocam iki tekrar sistemi de okuyarak veya testle tekrar etmeye uygun. Ben test çözerek tekrar edeceğim zaten ama sadece zamanlama olarak hangisi daha mantıklı diye sordum.

• Updullah

• sene boyunca düzenli tekrar yapmadım düzensiz bir öğrenci olduğum için. cezasını çektim.

insan elektroliz konusuna 3 kere baştan başlamak zorunda kalır mı kalıyor işte.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tekrardan YKS'ye Girmek
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ofcosar1 kullanıcısına yanıt
    Hocam sizi çok iyi anlıyorum. Geçen sene aynı şeyleri yaşadım O yüzden bu yıl tekrar şart..

• Cidden kan değerlerine baktır b12 eksikliği falan olursa daha kötü oluyor.
    Ayrıca ben ikinciyi yapıyorum okumaktan çok pratiğe dökmek daha iyi öğretiyor,hatırlatıyor bende bunun kararını sen ver ilk hafta birini öbür hafta diğerini yap hangisi daha iyi olur anlarsn.

• Hocam ben de b12 eksikliğinden şüpheleniyordum geçen ay test yaptırdım tüm kan değerlerim normal çıktı.
    Bana da ikincisi daha mantıklı geliyor çünkü okuyarak tekrar etmek bana göre değil. Fakat yine de bu tekrar sistemlerinin sürdürülebilirliği zor gibi. İlk haftalarda çok konu birikmeyeceği için zorlamaz ama konuların bitmesine yakın her hafta o ana kadarki tüm konulardan birer test çözmek epey zorlayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-30ED6F310

Hocam ben de b12 eksikliğinden şüpheleniyordum geçen ay test yaptırdım tüm kan değerlerim normal çıktı.
    Bana da ikincisi daha mantıklı geliyor çünkü okuyarak tekrar etmek bana göre değil. Fakat yine de bu tekrar sistemlerinin sürdürülebilirliği zor gibi. İlk haftalarda çok konu birikmeyeceği için zorlamaz ama konuların bitmesine yakın her hafta o ana kadarki tüm konulardan birer test çözmek epey zorlayacak.
    İyi olduğun konuların testlerini isteğe göre 2-3 haftada bi çöz yeni öğrendiğin ya da zayıf olduğun konuları güçlenene kadar her hafta çöz güçlenince onları da 2-3 haftada bi çözersin ve böylece her hafta her konuyu çözmen gerekmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıklı hocam böyle yapabilirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.