Şimdi Ara

YKS'de FELSEFE-SOSYOLOJİ-PSİKOLOJİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bildiğiniz gibi, sözel ikinci oturum sınavında, "felsefe grubu" adı altında sosyoloji, mantık, psikoloji soruları bulunuyor. Peki sosyoloji, psikoloji, felsefe bölümleri sözelde mi? Hayır.

    Sonuç olarak: Hiç psikoloji sorusu çözmeden, 4 yıllık bir psikoloji bölümüne;
    hiç sosyoloji sorusu çözmeden, 4 yıllık bir sosyoloji bölümüne;
    hiç felsefe sorusu çözmeden, 4 yıllık bir felsefe bölümüne gidilebilir.(İkinci oturumdaki, zaten felsefe bile değil: mantık.)

    Tabii ki, Diego dur Allah'ını seversen zaten ortalık karışık, lakin sadece sınav sistemiyle ilgili bir ayrıntıyı belirtmek istedim.



  • Sınavda 8 soru çözerek o alanda bilgi sahibi olmuş olmuyorsun. 4 yıllık bölümlere girildiği zaman zaten ihtiyacı olan bilgileri ediniyorlar. Kimse lise dersleriyle ne psikolog olabilir ne de sosyoloji uzmanı.
    Not: Her hangi bir şeyi savunmadım. Sadece görüşümü belirttim.
  • Evet, ben de seninle aynı doğrultuda düşünüyorum. Lakin bu görüş diğer dersler için de genellenebilir. Kimse lise dersleriyle ne doktor olabilir ne hakim.

    Benim için önemli olan nokta şu: Bir ders üniversite sınavından kaldırıldığında veya ağırlığı azaldığında bu dersin liselerde resim-müzik dersi gibi goy goy dersi haline gelecek olması. Nasıl olsa sekiz sorucuk denecek bütün dersler goy goy dersi olacak. Tabii ki sadece soru sayısını arttırarak ya da ağırlıklar ile oynayarak tarihini, edebiyatını tanıyan felsefe ve sanatla ilgilenen ince görüşlü insanlar yetişemez, eğitim sistemi temelden değişmeli o da başka konu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi Sosyoloji/Felsefe?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.