selamlar. herkese geçmiş olsun öncelikle. sınavı detaylı inceleme fırsatı bulabildim, çeşitli seviyelere sahip öğrencilerden ve koçluk yaptığım birkaç kişiden aldığım verilerle sınav nasıl gelebilir onu değerlendirmek istiyorum. peşinen belirtmem gerekiyor ki aşağıda yazacaklarımın hepsi şahsi fikirlerimdir, hiçbir şekilde kimseyle polemiğe girmeyeceğim. genel olarak sınav zorluğu göz önüne alındığında 2020 ile yer yer kıyaslamalar yapacağım. onun dışında diğer parametrelerden bağımsız değerlendirmeye çalıştım objektif olması açısından. TYT ile başlayalım. 135 dakika olsa yeterli ayrıştırmayı yapabilecek bir sınav olabilecekken, +30 dakika faktörü ve matematik adına seçici soru bulunmaması(veya 1 tane olması) maalesef karamsar bir tablo çiziyor. ders ders değerlendirmek gerekirse: TYT Türkçe: kesinlikle yoğun ve yorucu sorulardan oluşuyor. 135 dakika olsaydı şu an olası yığılmayı konuşuyor olmazdık. 13 tane aşağıdakilerden hangisi söylenemez, hangisine ulaşılamaz, hangisinden bahsedilmemiştir minvalli soru var. Hepsi de orta-uzun paragraflar. Çok zaman yemiştir ve dikkat dağıtmıştır. Bazı yerlerde referans yapacağımız 2020 TYT Türkçesinde bu sayı sadece 7. TYT Sosyal: Tarih ve coğrafya adına ekstra göremedim. Geçmiş yıllara oranla da normal sorular. Felsefe yine geçmiş yıllara benzer şekilde yoğun diyebileceğimiz sorular. Din gereksiz zor. Yine yeterli bir alan olarak değerlendiriyorum eleyicililk olarak. TYT Matematik: Tam anlamıyla rezillik. 165 dakika süre verilmiş sınavda nasıl böyle bir hainlik yaparlar inanılması çok güç. 2-3 yıldır tek deneme çözmemiş ben bilgisayar ekranından baka baka önümde kağıt kalemle 39 tane işaretleyip kalan soruya da 3-4 dakika ayırıp kısa bir sürede tamamladım. Neredeyse hiç düşünce gerektirmeyen, 1-2 işlem/denklemle çözülebilen çok kolay sorular sorulmuş. 3 milyon kişinin girdiği sınavda böyle bir şey yapılamaz. Maalesef yok hükmünde bir alan. yığılma getiren 2020 TYT bile 3-4 gömlek daha kaliteli. TYT Fen: Temel kazanımları sorgulayan bir fen testi vardı. Yeterli seçiciliğe sahip olduğunu düşünüyorum yine. Diğer yıllarla benzer seviyedeydi. TYT GENEL DEĞERLENDİRMEM: 165 dakika olması ve matematikte yapılmış işgüzarlık yüzünden 2020 sınavıyla benzer sıralamaların geleceğini düşünüyorum TYT adına. Belki bir tık daha kötüsü umulabilir. Bol çeldiricili ve yoğun Türkçe sorularının 165 dakika ve matematiğin kolaylığı yüzünden yeterli eleyiciliği sağlayamayacağını düşünüyorum. AYT ile devam edelim, benim esas alanım sayısal olduğu için orası hakkında daha sağlıklı değerlendirme yapabileceğimi düşünüyorum. EA adına da birkaç kelam etmeye çalışacağım. AYT Matematik: Genel olarak ortalama bir sınav. bahsedildiği kadar kolay değil. 2020 AYT'sinden kapsam ve soru kalitesi olarak 2 gömlek üstün. rahatlıkla 25-30lara çıkılabilecek bir test fakat LTI olması ve AYT'nin bilgisiz çözülememesi nedeniyle 33-35 netlerin üstünde yapanlar epey avantajlı olacaktır. AYT Fen: Fizik testi gayet kaliteli ve bilgi ölçen sorulardan oluşturulmuş. Ölçme ve değerlendirmenin tüm esaslarının dikkate alındığını düşünüyorum. 2020'ye göre zor. Kimya zor. İşlem ve detay bilgi gerektiren sorular var. Kesinlikle ayırıcı olacaktır. AYT Biyoloji, ÖSYM'nin belki de senelerdir istikrarlı olduğu tek alan. Tertemiz, özgün ve bilgiyi ölçen sorular. Geçtiğimiz yıllarla aynı kalitede ve ölçücü. AYT Edebiyat: geçtiğimiz yılların bi tık altında buldum soru kalitesini. çok bilindik yazar, eserler sorulmuş. ilk sorular da her yerde bulabileceğini klasik soru kalıpları. 20+ lı netlere rahatlıkla ulaşılacağını düşünüyorum. AYT Tarih1: Geçtiğimiz senelere göre bir tık kolay buldum yine ama bilgi sorusu yine bir tık daha fazlaydı. iş yapar diyorum. AYT Coğrafya1: Klasik coğrafya, yeterli çalışmayla fulletir. geçen senelere göre değişen bir şey yok. AYT GENEL DEĞERLENDİRMEM:Yer yer referans aldığımız 2020 yılından her haliyle zor bir sınavdı. 2020 yığılmasından kurtaracağını düşünüyorum. umarım yeterli olur. GENEL NOTLARIM *Öğrenciler bilinçlendi, yutup var geyiklerine inanmıyorum. geçen sene de öyle deniyordu. Seçici TYT ve AYT Matematikle sıralama ve netlerin hali ortada. 25-5 Ayt Mat yapıp Boun İşletme kazanan adam vardı. Öğrenci profili her sene benzer seyrediyor, sınavdaki yığılmayı genel olarak matematik belirliyor. Türkçe de buna dahil ama politik 165 dakika kararı TYT adına işleri mahvetti maalesef. *Yer yer yığılma olacağını düşünüyorum. 2020'den daha iyi gelecektir ama 2019 vs gerçekten hayal. Kendinizi 2020'ye hazırlayıp daha iyisini görürseniz üzülmemiş olursunuz. *Öyle veya böyle YKS 2022 geçmişte kaldı. Sınavların açıklanmasına 1 ay var ve bu süreçte sizin hiçbir şekilde geçirdiğiniz sınava müdahale etme şansınız yok. Zor bir sene atlattınız, çıkın, dolaşın, tatil yapın yiyin için. İmkanınız yoksa kitap, film, spor, yazılım öğrenme, dil öğrenme cartcurt takılın. İmkanınız varsa da yapın tabi bunları. Daha iyisini bile yaparsınız. Boun düşünen varsa pm atın gelin size okulu gezdireyim. Bu süreçte mümkün olduğu kadar sınavı düşünmemeye çalışın. Kendi senemde sınav açıklandısı, tercihi, tercih sonuçları hiçbir şey yapmadan 2 ay bilgisayar başında zamanımı çöpe atmıştım. Bunu sakın yapmayın. 2-2.5 bir şeylerin temelini atıp ilerlemek için iyi ve ciddi bir süre.Zamanınızın kıymetini bilin. BAŞARILAR! |
Yks 2022 yorumum @bounlukizaraniyor

-
-
up
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Olay fazla abartılmasında zaten. 12. sınıfın son konuları olduğu için insanlar fazla vakit ayırıp pratik yapma imkanı bulamıyor. olası bir kriz anında önce bu konuları eliyorlar. lti, bitki, organik... aylar alan konular. bunların olduğu ve olmadığı sınav arasında kesinlikle kalite ve seçicilik farkı olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-45CDB988F -- 20 Haziran 2022; 19:53:35 > -
Hocam LTI de çok ciddi anlamda zor sorular sorulabilir. Orijinalin pembe testlerine bakabilirsiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Keşke biraz tyt ayt matematikte zorlasaydılar o zaman çok farklı şeyler konuşurduk
yapmayın hocam sizi de mi kaybettik... en iyi ihtimalle 2020 gelecektir
-
Katılıyorum ama 2020’nin de 165 dk tytye sahip olduğu unutulmuş gibi yorumunuzda.Ona da dikkat edilerek güzel bir yorum olmuş denebilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cantbeblankbabe -- 20 Haziran 2022; 20:20:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2020 tyt'sini zorluk bakımından kıyasa aldım yığılmayı kestirme açısından. zaten çoklu parametrede sağlıklı karşılaştırma yapamazdık. süreler aynı olduğu için referans noktamız 2020 oldu.
-
Ben olsam 2020*1,5 ile 2021*0,9 arası sıralamalara sahip olan ve gönülden istediğim üniversiteleri bir kağıda yazar sonra rahatça tatilimin tadını çıkarırdım.
-
2021*27627274 olsa daja iyi olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güzel bir inceleme olmuş ancak AYT Fizik Kimya kısmına katılmıyorum. Bence fizik çok kolaydı kimya ise klasik ösym seviyesindeydi. Sıralamalar dediğiniz gibi 2020 ye yakın gelecektir.
-
1e1 tahminim bu hocam 2020x1.5 muhtemelen aşırı doğru
-
bu işin bencesi sencesi yok fenin bütün branşları önceki yıllara göre daha zordu ösym sınavını ösym sınavıyla kıyaslayan herkes bu kanıya varabilir.
Nicke bak bounlu erkek aranıyor diye bi kiz nick koysa tum erkekler ahlak jrkciligi kwsar.Nefret ediyorum sizden.
Gerci hemcinslerim de farkli degil sizin gibilerini koruyorlar.
Umarim bu toplum yok olur ahlaksizlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- 2025 yks tahminleri
- netter anatomi atlası pdf
- concerta sicile işler mi
- 80 tyt 60 ayt kaç bin
- 2022 yks zor muydu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X