Şimdi Ara

YİNE YENİDEN HDMI ARIZASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
13.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün itibariyle üçüncü WD playerımda HDMI arızası vermiş bulunuyor.

Anlamış değilim 2 tane wd tv live dan sonra şimdi hub modelide hdmı dan görüntü vermeyi kesti. şimdiye kadar nette wd hd playerlarla ilgili pek hdmı arızasıda görmedim.

Acaba diyorum kullandığım piooner vsx-920 recıever yada vestel Pixellence Full hd 42820 42" TFT-LCD denmi kaynaklanan bir durum var. yani bir uyumsuzluk olabilirmi.

ilk bir kaç ay görüntü vermede hiç bir sıkıntı yokken. sonraları görüntü vermeyi kesmeye başlıyor. bende hd playerın güç kablosunu çıkarıp takıyordum ve görüntü geliyordu en sonundada hiç görüntü vermiyor.

avr nin görüntü geldiğini gösteren kırmızı ledi yanıp sönüyor. sabit yanması gerekirken.

Bu konuda fikri olan arkadşlar lütfen paylaşsın.

Teşekkürler.

• belki basit bir soru olacak ama farklı HDMI kablolarla deneme şansınız oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

belki basit bir soru olacak ama farklı HDMI kablolarla deneme şansınız oldu mu?
    ya da AVR ve TV de farklı HDMI portlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

ya da AVR ve TV de farklı HDMI portlar ?

Alıntıları Göster
    WD TV'nin HDMI portu probleml vardır. Ben de kullanırken HDMI kablosuna en ufak bir temasta sinyal kesilirdi. Bazı forumlarda, WD TV'nin HDMI portunun normallerine göre bir miktar daha içeriye doğru yerleşmiş olduğundan dolayı kablonun sokete tam oturmadığından bahsedildiğini ve problemin HDMI kablosunun plastik kısmının maket bıçağı ile bir miktar kesilerek içeri giren metal ucun daha uzun olmasının sağlanarak problemin çözüldüğünü okuduğumu hatırlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ocaklilar

WD TV'nin HDMI portu probleml vardır. Ben de kullanırken HDMI kablosuna en ufak bir temasta sinyal kesilirdi. Bazı forumlarda, WD TV'nin HDMI portunun normallerine göre bir miktar daha içeriye doğru yerleşmiş olduğundan dolayı kablonun sokete tam oturmadığından bahsedildiğini ve problemin HDMI kablosunun plastik kısmının maket bıçağı ile bir miktar kesilerek içeri giren metal ucun daha uzun olmasının sağlanarak problemin çözüldüğünü okuduğumu hatırlıyorum.

Alıntıları Göster
    kablonun tam oturamaması gibi bir problem olabilirmi denedinizmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

kablonun tam oturamaması gibi bir problem olabilirmi denedinizmi?

Alıntıları Göster
    Farklı hdmı kablo ve portları denedim olmadı.

hub konusundahttp://forum.donanimhaber.com/m_48368170/mpage_2/key_/tm.htm bi arkadaş portta elektrik olabilir dedi. bende dün konturol kelemiyle baktım akım var lamba yandı

bir hdmı portunda elektirik olması normalmi arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: HEKTOR-NG

hub konusundahttp://forum.donanimhaber.com/m_48368170/mpage_2/key_/tm.htm bi arkadaş portta elektrik olabilir dedi. bende dün konturol kelemiyle baktım akım var lamba yandı

Alıntıları Göster
    3 cihazdada aynı şeyi yaşaman sorunun senden kaynaklandığını gösterir wd nin ne sucu var, ya tv bozuk yada başka bişe, sinirlendrdin beni akşam akşam, wd fabrikası sizin gibilerlemi uğraşacak be bozun bozun sonra yok ya

• quote:

Arızalı portların bağlı bulunduğu elektrik prizini bilen birisine ( Elektrikçi) topraklama kontrolu ayrıca şase kaçağı kontrolu yaptırın vede ana sigortanız yani evin içindekiler değil sayacın üstündeki on/off'lu sigorta daha doğru su kaçak akım rölesi koruma devresi varmı yokmu? baktırın eğer çin malı dandik olanlardan ise muhakkak kaliteli bir röle ile örneğin Siemens ile bir elektrikçiye değiştitin. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: akkaynak

quote:

Arızalı portların bağlı bulunduğu elektrik prizini bilen birisine ( Elektrikçi) topraklama kontrolu ayrıca şase kaçağı kontrolu yaptırın vede ana sigortanız yani evin içindekiler değil sayacın üstündeki on/off'lu sigorta daha doğru su kaçak akım rölesi koruma devresi varmı yokmu? baktırın eğer çin malı dandik olanlardan ise muhakkak kaliteli bir röle ile örneğin Siemens ile bir elektrikçiye değiştitin. Kolay gelsin.

Öncelikle cevabınız için teşekkürler.

bağlı olduğu piriz daha önce başkaydı sistemin. dolayısıyla ilk yavsiyenizi pass geçiyorum.

şimdi konturol ettim kaçak akım rolesi siemens.

Yanlız bizim müstakil binamız var ve genel olarak bi topraklama sorunu var olduğunu sanıyorum. son olarak bina elektrik sonunundan olsa tüm cihazlarda aynı sıkıntı olmazmıydı örneğin avr de.

yani acaba sadece tv de bir sorun olabilirmi. garantisi bitmese servise gönderecektim hemen yan.

- sn FreeRun sıcaklar bunaltmış seni anlaşılan acısını benden çıkarıyorsun. yahu ben nerden bileyim hdmı dan elk. kaçağı olacağını insanın başına kaç kez gelir böyle birşey.

haa aman ispiyon etmeyesin beni wd ye bak burda forumdaşız.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akkaynak

quote:

Öncelikle cevabınız için teşekkürler.

bağlı olduğu piriz daha önce başkaydı sistemin. dolayısıyla ilk yavsiyenizi pass geçiyorum.

şimdi konturol ettim kaçak akım rolesi siemens.

Yanlız bizim müstakil binamız var ve genel olarak bi topraklama sorunu var olduğunu sanıyorum. son olarak bina elektrik sonunundan olsa tüm cihazlarda aynı sıkıntı olmazmıydı örneğin avr de.

yani acaba sadece tv de bir sorun olabilirmi. garantisi bitmese servise gönderecektim hemen yan.

- sn FreeRun sıcaklar bunaltmış seni anlaşılan acısını benden çıkarıyorsun. yahu ben nerden bileyim hdmı dan elk. kaçağı olacağını insanın başına kaç kez gelir böyle birşey.

haa aman ispiyon etmeyesin beni wd ye bak burda forumdaşız.

Alıntıları Göster
    TV'deki HDMI girişine bende baktım şimdi kontrol kalemiyle herhangi bir elektrik kaçağı söz konusu değil. (TV açık halde) Yalnız sadece hdmı portunun şase kısmına temas ettirebiliyorsunuz kontrol kalemini zira hdmı portun 19 pinli içkısmına temas mümkün değil. Siz bu kaçak ölçtüğünüz TV'nin elektrik prizine kontrol kalemiyle bir şase kısmına bir bakın bakalım kaçak varmı? Aslında hassas bir ölçü aleti olsa daha iyi anlaşılırdı.

• quote:

Bende olmasam neden bulacaktı. Hdmi ciki elektrik sorununu gerçi diğer tarafa yazın ca arkadaslar. Olamaz dediler ama bak oluyormuş değil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Bende olmasam neden bulacaktı. Hdmi ciki elektrik sorununu gerçi diğer tarafa yazın ca arkadaslar. Olamaz dediler ama bak oluyormuş değil mi

Alıntıları Göster
    sn. akkaynak orayıda akşam konturol edicem bakalım.

sn. eraycelik80 hala hayretler içerisindeyim. birdaha vestel tv almam heralde.

• quote:

Yerli malı almalıyız teşvik icin ama gelgorku bazinmarkalarla bu is olmaz böyle olunca da Kore zengin olur lg Samsung ornek Sony Toshiba sharp varken Vestel mı ben ce asla
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Yerli malı almalıyız teşvik icin ama gelgorku bazinmarkalarla bu is olmaz böyle olunca da Kore zengin olur lg Samsung ornek Sony Toshiba sharp varken Vestel mı ben ce asla

Alıntıları Göster
    malesef durum bu. servis olarak çok iyiler ancak önemli olan servislik olmamak değilmi.

• quote:

malesef durum bu. servis olarak çok iyiler ancak önemli olan servislik olmamak değilmi.

Alıntıları Göster
    aynı sorun bende de var digiturkde gayet düzgün çalışan hdmi kablosu wd playera takılınca no signale dönüyor.
    bazen algılıyor bazen algılamıyor. gerçekten artık çok sıkıntı vermeye başladı. siz nasıl çözdünüz acaba? firmwarele alakalı olabilir mi bilemiyorum eskiden böyle bir problem yoktu çunku

• quote:

Orijinalden alıntı: samsam

aynı sorun bende de var digiturkde gayet düzgün çalışan hdmi kablosu wd playera takılınca no signale dönüyor.
    bazen algılıyor bazen algılamıyor. gerçekten artık çok sıkıntı vermeye başladı. siz nasıl çözdünüz acaba? firmwarele alakalı olabilir mi bilemiyorum eskiden böyle bir problem yoktu çunku

Alıntıları Göster
    Hayatım boyunca hep vestel kullandım elimde philips ve sony de var. Vestel den çok memnunum. sorun hdmi kablonuzdan kaynaklı olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zilgar

Hayatım boyunca hep vestel kullandım elimde philips ve sony de var. Vestel den çok memnunum. sorun hdmi kablonuzdan kaynaklı olabilir...

Alıntıları Göster
    1 senedir kullandıgım wd tv live cihazımı dün arkadaşıma verdim kullasın diye.Yeni aldıgı Vestel 3d televizyona takmış 1 film izlemiş, daha sonra media playerden bir daha görüntü alamamış.Kablodandır dedik kabloyu değiştirdik yine aynı.Eve getirdim kendi televizyonuma taktım yine aynı çalışmıyor.Işık yanıyor cihazda, hdd takınca onuda görüyor onun ışığıda yanıyor. ama görüntü yok ..Ne olmuş olabilir..
    Elektronikçi arkadaşlar tamir edebilirmi bunu..

• quote:

Orijinalden alıntı: Kitty

1 senedir kullandıgım wd tv live cihazımı dün arkadaşıma verdim kullasın diye.Yeni aldıgı Vestel 3d televizyona takmış 1 film izlemiş, daha sonra media playerden bir daha görüntü alamamış.Kablodandır dedik kabloyu değiştirdik yine aynı.Eve getirdim kendi televizyonuma taktım yine aynı çalışmıyor.Işık yanıyor cihazda, hdd takınca onuda görüyor onun ışığıda yanıyor. ama görüntü yok ..Ne olmuş olabilir..
    Elektronikçi arkadaşlar tamir edebilirmi bunu..

Alıntıları Göster
    şöyle söyliyeyim benim hd playerın hdmı çıkışı bozuldu şuan compenent bağlantıyla 1080İ görüntüyle çalıştırıyorum. yani vestel tv min hdmı girişi 3 tane hd playerımı yedi.

ben sorunu konturol kelemini hdmı yerine temas ettirerek buldum sizde bir konturol edin akım kaçak varmı diye.

• Merhabalar ben PS 4 kiralladim gidip taktiigim da çalışmadı hdmı sıkıntı varmış dükkana goturdum bozmussun dediller hdmı biseyi bozulmuş 1200 TL fiyat cektiller ama dükkana götürüp denendinde küçük bir televizyon da calisdi hdmı bozuk olsaydı calisirmiydi ?

• Bu TV'lerin çıkış portlarında ufak ta olsa çarpmayan elektrik olması gerekmiyor mu? Sonuçta sinyal taşıyorlar. Üzerinde elektrik olmayan ölü bir port nasıl sinyal taşır ki.

Damdaki uydu antenini onarırken kontrol kalemle dokunduğumda LNB çıkışlarında elektrik olduğunu farkettim. Dokunmaya korktum. Bir elektrikçiye bunu anlattım. Adam güldü. Elektrik olmasa nasıl sinyal taşıyacak abicim dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 20 Şubat 2023; 16:23:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.