Şimdi Ara

YILLARI ÇALINMIŞ OLAN VAR MI? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
6
Favori
2.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: roseria

6 yildir knight onlone oynuyodum 13 yasimdan beri etrafimda cok insan varken pc basinda kalkmadim hayatim o oyunda mahvoldu simdi biraktim ama etrafimda kimse yok bilmem anlatabildim mi

Oyunu bıraktığına göre çık dışarı arkadaş ara.Hayatın anlamını bul.Dost edin.Muhabbetini arttırmaya bak:)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 YILim calindi. Turkiyenin egitim sistemi yuzunden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllarım çalınmadı, ben kaybettim.
    Lise yıllarımda geleceği düşünmeden yaşadım.
    Hiç bir şeyde kendimi geliştirmedim geçen sene gittiğim kıytırık asistanlık bölümünde farkına vardım bazı şeylerin.
    0 dan ingilizce sınavına hazırlandım 9 ay bazen sıkı bazen salmış bir şekilde ilerledim.
    Çünkü sistem beni sınava hazırlayan bir köle gibi zorla boşluk doldurmaca oynatmak istedi.
    Sınava son 1 ay kala neredeyse hiç çalışmadım ve LYS nin en zor sınavı dil oldu.
    şansım böyle imiş.
    Halbuki lise zamanından bu hedefi belirleseydim şimdi istediğim bölümde ilerlemiş olacaktım.

Kaybettim yıllarımı.
  • Benim yıllarım 2 yıl önce çalınmaya başlandı. Belki bir insan tarafından olabilir ancak şuan çalınmaya devam ediyor ve bunu bir insan yapmıyor. Ancak malesef ölene kadar benden yıllarımı çalmaya devam edecek.
  • zamana karşı filmini izleyin. yıllar nasıl çalınırmış görürsünüz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kabus87

Yaşım 29.
    Bir 15 sene öncesine dönseydim varya

Belki bi 15 yıl sonra da aynı cumleyi kuracaksın hocam.15 yıl sonra da ayni cümleyi kurmamak için şu yaşadığın anın kıymetini bilmen gerekiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlığın tanımı biyo psiko sosyal olarak tam bir iyilik hali olarak gecer.

Gelecegimi garanti altina aldim. Iyi bir unide tıp okuyorum. Bedeni olarak sağlığım yerinde. Ancak küçükken yasadigim travmalar yüzüne psikolojimin yerinde olmadigini düşünüyorum. Yani sosyal anlamda sagliksizim diyebilirim. Bunun icin doktora gitmeyi dusunuyorum ve bunun sebebinin ailem oldugunu biliyorum.

Yani hayatimi çalan ailemdir. 19 yasindayim ve 19 yilimi çaldılar. Sagligim duzelmedigi surece calmaya devam ediyor olacaklar. 20 21 22 diye gidecek belki de.

Ben kendim cok cabaliyorum. Biliyorum bir gun degisecek her sey. Bazen hayat cok cikmaza girebiliyor. Intihara meylettigim oldu. Normalde intihar edenleri anlayamaz nasil cesaret ediyorlar derdim

Ama Oyle anlar oluyor ki bir anlik ya bir anlik bir sey at kendini surada asagi yasayacagin saliselik bir aci.

Ama iste hamletin tiradindaki gibi
    .
    .
    .
    Kim dayanabilir zorbanın kahrina zamanin kamcisina
    Kanunlarin bu kadar yavas yuzsuzlugun bu kadar cabuk yürümesine
    Kotulere kul olmasina iyi insanin kim dayanabilir
    Bir bicak saplayip gogsune kurtulmak varken
    O kimsenin gidip de dönmediği bilinmez dunya ürkütmese bu kadar yüreğini
    .
    .
    .

• Kaybedenler kulübüne dönmüş burası. Ben kaybettiğim veya beceremediğim şeyleri şimdi anlatmaya başlasam sabaha anca biter. O yüzden hiç girmiyorum ama bazı geceler uyku tutmuyor o kötü oluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: portakallı ördek yavrusu

Sağlığın tanımı biyo psiko sosyal olarak tam bir iyilik hali olarak gecer.

Gelecegimi garanti altina aldim. Iyi bir unide tıp okuyorum. Bedeni olarak sağlığım yerinde. Ancak küçükken yasadigim travmalar yüzüne psikolojimin yerinde olmadigini düşünüyorum. Yani sosyal anlamda sagliksizim diyebilirim. Bunun icin doktora gitmeyi dusunuyorum ve bunun sebebinin ailem oldugunu biliyorum.

Yani hayatimi çalan ailemdir. 19 yasindayim ve 19 yilimi çaldılar. Sagligim duzelmedigi surece calmaya devam ediyor olacaklar. 20 21 22 diye gidecek belki de.

Ben kendim cok cabaliyorum. Biliyorum bir gun degisecek her sey. Bazen hayat cok cikmaza girebiliyor. Intihara meylettigim oldu. Normalde intihar edenleri anlayamaz nasil cesaret ediyorlar derdim

Ama Oyle anlar oluyor ki bir anlik ya bir anlik bir sey at kendini surada asagi yasayacagin saliselik bir aci.

Ama iste hamletin tiradindaki gibi
    .
    .
    .
    Kim dayanabilir zorbanın kahrina zamanin kamcisina
    Kanunlarin bu kadar yavas yuzsuzlugun bu kadar cabuk yürümesine
    Kotulere kul olmasina iyi insanin kim dayanabilir
    Bir bicak saplayip gogsune kurtulmak varken
    O kimsenin gidip de dönmediği bilinmez dunya ürkütmese bu kadar yüreğini
    .
    .
    .

Merak ettim pm den biraz daha açabilirsen çok yardımcı olacağımı düşünüyorum. Belki sorun o kadar çözümsüz değildir.

• Herkesin çalınmıştır bence özellikle eğitim sistemi yüzünden sonra ısrarcı anne babalarımız yüzünden en sonda kıymet bilmeyen arkadaşlarımız yüzünden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: destinati0n

2 yılımı ailem, 1 yılımı da okul çaldı.
    Şimdi şaşırırsınız 21 yaşında liseden yeni mezun olduğuma. (açıktan değil)
    İstikbalim için son şansımı deneyeceğim astsubaylığa başvurdum yaştan ucu ucuna kurtarıyorum.
    Konuyu okuduktan sonra derin düşüncelere daldım, darma duman oldum şimdi.

Bir senenin kıymetini sınıfta kalan bilir!
    Bir ayın kıymetini erken doğuran kadın bilir!
    Bir haftanın kıymetini dergi çıkartan bilir!
    Bir saatin kıymetini sevgilisini uğurlamak üzere peronda oturan bilir!
    Bir dakikanın kıymetini uçağını kaçıran!
    Bir saniyenin kıymetini ölümden son anda kurtulan!
    Bir salisenin kıymetini gümüş madalya alan bilir!

İnsanın satın alamayacağı tek şey zamandır.

lise benimde fazladan bi senemi çal di kac senesinde kaldin bir ara modaydi b
    bende ast basvurdum gitmeyi düşünmüyorum vücut yok almazlar diye düşünüyorum

• Eğitim hayatı olan her insanın yılları da mutlaka çalınmıştır zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: gururyum

quote:

Orijinalden alıntı: GorThaurS

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alinti: GorThaurS

Babam 4 sene önce okuldan aldi. suan yeni basladim aoleye. Yazitlarin üni 1 ben daha yeni lise 1 oda açik lise

açyk lise çabuk bitebiliyor diye biliyorum çabucak vermeye bak dersleri.

Abi çok Zor maol gecsem daha iyi değil mi ? Hafta sonu okula giderim. Hafta içi calisirim ama çalıştığım yer ne der onuda bilmem lazim şöyle bir animi anlatayım. Orta okul arklerle toplandık 6-7 kişi konu liselere geldi herkes söyledi en son bana geldi.Sado sen hangi lisedesin en zekimız sendin heralde fendir. dediler ben okumuyorum diyip kaçar gibi kalktım. O gündür onları. gordum mu yolumu değiştiyorum.

baban neden okula göndermedi seni maddi durumunuz mu kötü ?

Babam emekli oldu. Hamurker kendi bir kaç yıl bos durdu borclandi. Bir gün eve gelip.anneme sunu soylemis çocuklardan birini okuldan alip ise koyacam. 2 yas küçük kardeşim var onun yerine ben başladım çalışmaya komilik pastane imalathanesi getir götür paket servis falan.şuan annem diyor ki. normalliseye yazık ama tüm bilgileri kaybettim hafizamdan okul ile ilgili bilgi 0.
    O yüzden maol düşünüyorum

Bana abi deme çünkü sen benden daha büyüksün ben bu yıl liseden mezun oldum bak sana kendimle ilgili bir şey anlatıcam kısa ama çok önemli :

ben 8.Sınıfta kesir işaretini bilmiyordum hani 8 bölü 4 derken 8 in altına çizgi çizeriz sonra onun altına 4 yazarız ya he ben o çizginin bölme işareti olduğunu bilmiyordum ama öyle azimle çalıştım ki 8.Sınıfta sbs den 477 aldım . Diğer yıllarda sbs puanlarım 400 ün altındaydı çok kötüydü harbiden puanlarım.

Geçen hafta sınavlar bitti mattan 45 doğru 4 yanlış 1 boşum var 50 soruda bak düşün ordan buraya 4 yılda geldim ben sen yaşça büyüksün beynin daha iyi çalışıyor ve kesinlikle o kesme işaretini biliyorsun Hee bak bana çok insan sen yapamassın ama ben yaptım onların yüzüne yüzüne vurdum 2-3 yılda açığı bitir

ve sakın şöyle düşünme ooooo 6 yıl kaybım var diye neden mi çünkü sen 4 yıl çalışırken bile kötü de olsa bir hayat yaşadın hatta işte çalıştığın tecrübe edindin pmleşem eğer yapamadığın mat soruları falan olursa at bana ilgilenirim her zaman mesaj yazabilirsin.

reis bende matematik e yeniden başlamayı düşünüyorum ygs de 4 doğru 4 yanlış yaptim geri si boş durum böyle ama yenide başlamayı düşünüyorum ne önerirsin nasıl baslim

• 2 yıl az gelebilir ama çaldılar.Belki de çalınmaya devam edecek.Asla o iki yılı unutamayacağım hayatımın tecrübeleri o yıllarda.Bundan ders çıkarıp yoluma bakacağım.Dibe vurduğum yıllar.Belki ilerde tek kalacağım verdiğim kararlarda ama buna değecek.Ayrıca kim ne derse desin kötü insanlar karşısında egonuz yoksa sizin varlığınız da yok şu hale gelen yeni dünyada.Sadece kötü insanlar için değil itibarınız olmalı herkeste.Bundan sonra da sadece, kendimi nasıl daha iyi hale getiririm bunu düşünerek yaşayacağım.Bu arada insanlara birşeyleri kanıtlamak için çabalamayacağım.Herkes hakettiği değeri alacak kısaca...

• quote:

Orijinalden alıntı: Diego Ribas Da Cunha

2 yıl az gelebilir ama çaldılar.Belki de çalınmaya devam edecek.Asla o iki yılı unutamayacağım hayatımın tecrübeleri o yıllarda.Bundan ders çıkarıp yoluma bakacağım.Dibe vurduğum yıllar.Belki ilerde tek kalacağım verdiğim kararlarda ama buna değecek.Ayrıca kim ne derse desin kötü insanlar karşısında egonuz yoksa sizin varlığınız da yok şu hale gelen yeni dünyada.Sadece kötü insanlar için değil itibarınız olmalı herkeste.Bundan sonra da sadece, kendimi nasıl daha iyi hale getiririm bunu düşünerek yaşayacağım.Bu arada insanlara birşeyleri kanıtlamak için çabalamayacağım.Herkes hakettiği değeri alacak kısaca...

Kesinlikle katılıyorum hocam. Uniye baslayip hayata atildigim yani aileden evden uzaklasip kendi sehrimden cikip gercek hayata karistigim zaman cok sey öğrendim.

Dünya hic de iyi guzel bir yer degilmis.

Ne kadar iki yuzlu ne kadar yalanci ne kadar sahtekar adam varsa bunlar seviliyormuş dunyada.

18 sene ailem tarafindan ogretilen iyi ol efendi ol olayinin ne kadar yanlis oldugunu gordum ben. Ha lisede yok muydu vardi lisede de bazi seyleri goruyoduk tabi ancak üni bambaşka. Cunku her yerden her sekil insanla tanisiyosun. Sokaga karisiyosun. Metrolarda hergun tanımadığın yuzlerce insani goruyosun ki kucuk bir sehirden cikan benim icin muazzam bir farkindalik oldu.

Mutevaziligin efendiligin sessizliğin hatta dürüstlüğün yalan soylememenin insanlari kirmamanin zararlarini gordum ben 1 yillik yeni baslayan uni hayatimda.

Her yerde kasim kasim kasilan insanlari gordukce tiksniyorum bu hayattan. Herkes yüzsüz. Kimse kendi gibi göründüğü gibi degil. Herkesin maskesi var da bunu bir ben biliyormusum gibi belki de kendi maskelerini gizlemek için gormezdrn geliyorlar.

Herkes güçlü. Kimse zayif yönünü gostermiyor. Birine derdini anlatamıyorsun. Anlattiginda zaaf olarak goruyorlar bi gun geliyo yuzune vuruyolar. Sanki 4 4 luk herkes de bir sen boyleymissin gibi.

Herkes cool olmanin cabasinda. Bu yuzden mükemmel gozukmeliler diye düşünüyorlar. Yuzlerinden samimiyetsizlik akiyor insanlarin.

Herkeste bir kibir bir ego. Belediye otobusu şoföründen tut kahvehanedeki dayidan tut kaymakamina valisine kadar herkes 2 konum alinca altini ezmeye onu gectim sanki dünyayı ben kurtariyorum havasına giriyor.

Aslinda herkesin yaptigi isi onemsemesi guzel ama insalardaki öfke nefret yuzune yaptıkları isi onemseyip islerine yogunlasmak yerine etrafina tükürükler sacmayi tercih ediyorlar.

Benim su 1 senede ogrendigim bir sey varsa o da bu dunyada tutunamayan olmak istemiyorsan iyi insan olmayacaksin.

• quote:

quote:

2 yıl az gelebilir ama çaldılar.Belki de çalınmaya devam edecek.Asla o iki yılı unutamayacağım hayatımın tecrübeleri o yıllarda.Bundan ders çıkarıp yoluma bakacağım.Dibe vurduğum yıllar.Belki ilerde tek kalacağım verdiğim kararlarda ama buna değecek.Ayrıca kim ne derse desin kötü insanlar karşısında egonuz yoksa sizin varlığınız da yok şu hale gelen yeni dünyada.Sadece kötü insanlar için değil itibarınız olmalı herkeste.Bundan sonra da sadece, kendimi nasıl daha iyi hale getiririm bunu düşünerek yaşayacağım.Bu arada insanlara birşeyleri kanıtlamak için çabalamayacağım.Herkes hakettiği değeri alacak kısaca...

Kesinlikle katılıyorum hocam. Uniye baslayip hayata atildigim yani aileden evden uzaklasip kendi sehrimden cikip gercek hayata karistigim zaman cok sey öğrendim.

Ne kadar iki yuzlu ne kadar yalanci ne kadar sahtekar adam varsa bunlar seviliyormuş dunyada.

18 sene ailem tarafindan ogretilen iyi ol efendi ol olayinin ne kadar yanlis oldugunu gordum ben. Ha lisede yok muydu vardi lisede de bazi seyleri goruyoduk tabi ancak üni bambaşka. Cunku her yerden her sekil insanla tanisiyosun. Sokaga karisiyosun. Metrolarda hergun tanımadığın yuzlerce insani goruyosun ki kucuk bir sehirden cikan benim icin muazzam bir farkindalik oldu.

Mutevaziligin efendiligin sessizliğin hatta dürüstlüğün yalan soylememenin insanlari kirmamanin zararlarini gordum ben 1 yillik yeni baslayan uni hayatimda.

Her yerde kasim kasim kasilan insanlari gordukce tiksniyorum bu hayattan. Herkes yüzsüz. Kimse kendi gibi göründüğü gibi degil. Herkesin maskesi var da bunu bir ben biliyormusum gibi belki de kendi maskelerini gizlemek için gormezdrn geliyorlar.

Herkes güçlü. Kimse zayif yönünü gostermiyor. Birine derdini anlatamıyorsun. Anlattiginda zaaf olarak goruyorlar bi gun geliyo yuzune vuruyolar. Sanki 4 4 luk herkes de bir sen boyleymissin gibi.

Herkes cool olmanin cabasinda. Bu yuzden mükemmel gozukmeliler diye düşünüyorlar. Yuzlerinden samimiyetsizlik akiyor insanlarin.

Herkeste bir kibir bir ego. Belediye otobusu şoföründen tut kahvehanedeki dayidan tut kaymakamina valisine kadar herkes 2 konum alinca altini ezmeye onu gectim sanki dünyayı ben kurtariyorum havasına giriyor.

Aslinda herkesin yaptigi isi onemsemesi guzel ama insalardaki öfke nefret yuzune yaptıkları isi onemseyip islerine yogunlasmak yerine etrafina tükürükler sacmayi tercih ediyorlar.

Benim su 1 senede ogrendigim bir sey varsa o da bu dunyada tutunamayan olmak istemiyorsan iyi insan olmayacaksin.

Aynı aile eğitimini almışız hocam.Bu arada dediklerinize katılıyorum sonuna kadar haklısınız.

Bir konum vardı belki görmüşsünüzdür "Aşağılık psikolojisi" başlıklı.Burda en yakın arkadaşımı anlattım beni nasıl diğer insanlar önünde kendi egosu için ezdiğini anlattım.Keşke ona güvenip zaaflarımı göstermeseydim.Şimdi de onu kazanmak istiyordum ne yaparım diye herkese danıştım.Hep aynı sonuç.Bas tekmeyi gitsin diyor herkes.Ama ailem bunu bana öğretmedi böyle acımadan kesip atmayı öğretmedi.Ama evet ilk kez kendi ego veya itibar mı dersiniz bilmem bunu kararlı bir şekilde yapacağım.

Ben geç de olsa farkına vardım.Hala da birşeyleri görüyorum farkediyorum keşfediyorum.Sessiz biriyim ailem edebi ahlakı öğretti hiçbir zaman onları utandırmadım ama bu efendiliğin bir bedeli olmalıydı.Ve ödüyoruz da işte.

Şimdi derslere,işteysek işe kendimizi vermeliyiz ve gün gelir de kendi ayarımda birini bulursam sadece onla yaşamak amacım.İlla olacak diye bir kural da yok,olmazsa da kardeşimden daha yakın insanlarla tanışıp hayatımı sonlandıracağım.Beni gerçekten bu halimle seven benden hoşlanan değil seven insanlarla olmak istiyorum.

• Daha gencim ama kendimden rahat bi 6 sene çaldığımı düşünüyorum ve çalmaya devam ediyorum.

• quote:

quote:

quote:

Aynı aile eğitimini almışız hocam.Bu arada dediklerinize katılıyorum sonuna kadar haklısınız.

Bir konum vardı belki görmüşsünüzdür "Aşağılık psikolojisi" başlıklı.Burda en yakın arkadaşımı anlattım beni nasıl diğer insanlar önünde kendi egosu için ezdiğini anlattım.Keşke ona güvenip zaaflarımı göstermeseydim.Şimdi de onu kazanmak istiyordum ne yaparım diye herkese danıştım.Hep aynı sonuç.Bas tekmeyi gitsin diyor herkes.Ama ailem bunu bana öğretmedi böyle acımadan kesip atmayı öğretmedi.Ama evet ilk kez kendi ego veya itibar mı dersiniz bilmem bunu kararlı bir şekilde yapacağım.

Ben geç de olsa farkına vardım.Hala da birşeyleri görüyorum farkediyorum keşfediyorum.Sessiz biriyim ailem edebi ahlakı öğretti hiçbir zaman onları utandırmadım ama bu efendiliğin bir bedeli olmalıydı.Ve ödüyoruz da işte.

Şimdi derslere,işteysek işe kendimizi vermeliyiz ve gün gelir de kendi ayarımda birini bulursam sadece onla yaşamak amacım.İlla olacak diye bir kural da yok,olmazsa da kardeşimden daha yakın insanlarla tanışıp hayatımı sonlandıracağım.Beni gerçekten bu halimle seven benden hoşlanan değil seven insanlarla olmak istiyorum.

Bilirim o tekmeyi basamamayi etrafımda dolanan ezik sünepe insanlara bi s.ktr çekememeyi. Cunku bize yaparlar ama biz yapamayız. Karsi taraf ya üzülürse deriz.

Kimse sessiz sakin adami sevmiyo hocam. Degismek zorundayiz. Istemesek de degisiyoruz zaten. Ve istemeye de olsa degismeye devam edicez.

• quote:

Orijinalden alıntı: hhhhh99

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alinti: GorThaurS

Babam 4 sene önce okuldan aldi. suan yeni basladim aoleye. Yazitlarin üni 1 ben daha yeni lise 1 oda açik lise

açyk lise çabuk bitebiliyor diye biliyorum çabucak vermeye bak dersleri.

Abi çok Zor maol gecsem daha iyi değil mi ? Hafta sonu okula giderim. Hafta içi calisirim ama çalıştığım yer ne der onuda bilmem lazim şöyle bir animi anlatayım. Orta okul arklerle toplandık 6-7 kişi konu liselere geldi herkes söyledi en son bana geldi.Sado sen hangi lisedesin en zekimız sendin heralde fendir. dediler ben okumuyorum diyip kaçar gibi kalktım. O gündür onları. gordum mu yolumu değiştiyorum.

baban neden okula göndermedi seni maddi durumunuz mu kötü ?

Babam emekli oldu. Hamurker kendi bir kaç yıl bos durdu borclandi. Bir gün eve gelip.anneme sunu soylemis çocuklardan birini okuldan alip ise koyacam. 2 yas küçük kardeşim var onun yerine ben başladım çalışmaya komilik pastane imalathanesi getir götür paket servis falan.şuan annem diyor ki. normalliseye yazık ama tüm bilgileri kaybettim hafizamdan okul ile ilgili bilgi 0.
    O yüzden maol düşünüyorum

Bana abi deme çünkü sen benden daha büyüksün ben bu yıl liseden mezun oldum bak sana kendimle ilgili bir şey anlatıcam kısa ama çok önemli :

ben 8.Sınıfta kesir işaretini bilmiyordum hani 8 bölü 4 derken 8 in altına çizgi çizeriz sonra onun altına 4 yazarız ya he ben o çizginin bölme işareti olduğunu bilmiyordum ama öyle azimle çalıştım ki 8.Sınıfta sbs den 477 aldım . Diğer yıllarda sbs puanlarım 400 ün altındaydı çok kötüydü harbiden puanlarım.

Geçen hafta sınavlar bitti mattan 45 doğru 4 yanlış 1 boşum var 50 soruda bak düşün ordan buraya 4 yılda geldim ben sen yaşça büyüksün beynin daha iyi çalışıyor ve kesinlikle o kesme işaretini biliyorsun Hee bak bana çok insan sen yapamassın ama ben yaptım onların yüzüne yüzüne vurdum 2-3 yılda açığı bitir

ve sakın şöyle düşünme ooooo 6 yıl kaybım var diye neden mi çünkü sen 4 yıl çalışırken bile kötü de olsa bir hayat yaşadın hatta işte çalıştığın tecrübe edindin pmleşem eğer yapamadığın mat soruları falan olursa at bana ilgilenirim her zaman mesaj yazabilirsin.

reis bende matematik e yeniden başlamayı düşünüyorum ygs de 4 doğru 4 yanlış yaptim geri si boş durum böyle ama yenide başlamayı düşünüyorum ne önerirsin nasıl baslim

Temelin zayıf ama sorun yok bu yaz antrenmanlarla matematik 1 kitabını bitir + güvender ygs mat setini bitir ( 3 kitap ) antrenmanlarla matematik bildiğin toplama çıkarmadan başlıyor haberin olsun güvender mat ise orta - kolay bir kitap ama tamamını bitirdiğinde sana çok şey katacak bir kitap ayrıca antrenmanlarla matematiğin internet sitesinde viedoları da var çok işine yararhttp://www.antrenmanlarlamatematik.com/video.php burası sorun olursa çekinme at anlatırım.

• Şu anda ki durumuma göre zaman geçmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delikanlıadamnickdeğiştirmez -- 30 Haziran 2016; 11:04:48 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.