Şimdi Ara

Yılbaşı planlariniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ha illede modern çağın gereksimi olan ve televizyonların dayattığı eğlence olucaksada ertesi gün yarı fiyat ucuza ve rahat rahat eğlenirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Flash

quote:

Orijinalden alıntı: -Üniversiteli-

Elhamdulillah muslumanim

Bu , yeni yılı kutlamaya engel mi ?

Eskiden yeni yil kutlayan musluman biliyon mu hic? Artti olarak bizim bayramimizi kutlayan hristiyan gordun mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hristiyanlarin kutladigi noel.Noel 25 aralikta kutlanir. yilbasi cok baska bisey. yilbasi dini bir tatil veya bayram degil. Sadece 1yilin bitip yeni 1 yilin baslangici. 2016ya gircez hala yilbasini hristiyan bayrami sanan var gercekten cok sasiriyorum.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Noel
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Y%C4%B1lba%C5%9F%C4%B1

okuyun biraz ögrenin ya.ezbere kulaktan dolma bilgilerle laf sallamayin ortalikta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zathura93 -- 10 Aralık 2015; 12:04:07 >

• -Üniversiteli- - kullanıcısına yanıt
    Gidip İsa 'nın doğumunu kutlamıyorlar ki , sadece yeni yılın gelişi kutlanıyor.

• Yılbaşında noluyorki la. Yıllardır niye kutlanıyor onuda anlamıyorum. Gelecek yıldan ne bekliyorsunuz ki ? Eskileri kutladınızda noldu? Her gelen yıl bir önceki yıldan daha kötü oluyor. Bunun kutlamalık neresi var anlatırmısınız bana ? Üstelik yabancıların gavurların adetleride tek tek başarıyla empoze edildi bizlere. Yok noel baba yok çam ağacı süslemek.. içki içmek daha neler neler.. Ha illaki kutlicam mı diyorsunuz. Oturun namaz kılın dua edin la çok şükür bu yılıda sağ salim başıma bişey gelmeden atlattım, seneyide hayırlı kıl Yarabbim diye... @zathura93 noel babalar çam ağaçları dansözler içkiler bizim geçmişimizde nerde yeri var hacı bi kaynak göstersene ???
  • @Dr. Flash @zathura93

Allah askina ne zamandan beri bu ulkede kutlanmaya basladi? Kim bir kavmin bayramini kutlarsa o da onlardandir. Noel ile yilbasinin ne oldugunu bizde biliyoruz asil siz bu kliselerden vazgecin

ha dersiniz ki ben musluman degilim imanim zayif kutlarim ona karisamam ben sadece uyardim. Ben gorevimi yaptim.

• Evde her zamanki gibi oturmak.

• -Üniversiteli- - kullanıcısına yanıt
    Cadılar Bayramını falan kutlasak haklısın ama burada durum farklı. Onlar farklı şeyi biz farklı şeyi kutluyoruz. Tek ortak noktası aynı gün yapılıyor olması.

• quote:

Orijinalden alıntı: zathura93

hristiyanlarin kutladigi noel.Noel 25 aralikta kutlanir. yilbasi cok baska bisey. yilbasi dini bir tatil veya bayram degil. Sadece 1yilin bitip yeni 1 yilin baslangici. 2016ya gircez hala yilbasini hristiyan bayrami sanan var gercekten cok sasiriyorum.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Noel
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Y%C4%B1lba%C5%9F%C4%B1

okuyun biraz ögrenin ya.ezbere kulaktan dolma bilgilerle laf sallamayin ortalikta.

Belki adam Hicri Yılbaşı'nı kutluyor. Sizenesi milletin inancından. Ayrıca Miladi yılbaşı=Noel, aynı gün olmasalar bile fazlasıyla benzer geleneklere sahipler.

• quote:

@Dr. Flash @zathura93

Allah askina ne zamandan beri bu ulkede kutlanmaya basladi? Kim bir kavmin bayramini kutlarsa o da onlardandir. Noel ile yilbasinin ne oldugunu bizde biliyoruz asil siz bu kliselerden vazgecin

ha dersiniz ki ben musluman degilim imanim zayif kutlarim ona karisamam ben sadece uyardim. Ben gorevimi yaptim.

"Kim bir kavmin bayramini kutlarsa o da onlardandir." diyosun sonra da noelle yilbasinin ne oldugunu biz de biliyoruz diyoruz diyosun. 2 cümle arasindaki fark beni benden aldi. Bak ben sana ne diyorum iyi oku, kendini vererek konsantre olarak 20kere oku.... Biz noeli kutlamiyoruz..... sana bir onceki mesajimda yilbasi diyorum bayram degil diyorum. hele dini bayram hic degil diyorum. Sen gelmis hala "Kim bir kavmin bayramini kutlarsa o da onlardandir." diyosun. Daha ne anlatim ben sana. Türkiyede 31aralik gecesi kimse oley isa dogdu diye yilbasini kutlamiyor. Eger bunu yapiyorsa da yanlis yapiyor. CÜNKÜ NOELI KUTLAMASI GEREKEN GUN 25 ARALIK. Ama sen hala bos yapiyorsun tam bir space tususun.

@yamaha1100yzf
    Dansöz ne zamandan beri avrupa kültürü?

@S. Hawking

istedigi yilbasini kutlayabilir. Ama gelipte sizin imaniniz zayifsa ben bilemem gibi imalarda bulunamaz. noelle yilbasinin tarihleri yakin diye 1tutamazsiniz. o zaman 2022 yilinda ramazan bayrami 1mayisa denk gelecek. Tüm dünya 1mayis isci bayramini degilde ramazn bayramini mi kutluyor olacak? Bossunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zathura93 -- 10 Aralık 2015; 12:22:18 >

• quote:

quote:

@Dr. Flash @zathura93

"Kim bir kavmin bayramini kutlarsa o da onlardandir." diyosun sonra da noelle yilbasinin ne oldugunu biz de biliyoruz diyoruz diyosun. 2 cümle arasindaki fark beni benden aldi. Bak ben sana ne diyorum iyi oku, kendini vererek konsantre olarak 20kere oku.... Biz noeli kutlamiyoruz..... sana bir onceki mesajimda yilbasi diyorum bayram degil diyorum. hele dini bayram hic degil diyorum. Sen gelmis hala "Kim bir kavmin bayramini kutlarsa o da onlardandir." diyosun. Daha ne anlatim ben sana. Türkiyede 31aralik gecesi kimse oley isa dogdu diye yilbasini kutlamiyor. Eger bunu yapiyorsa da yanlis yapiyor. CÜNKÜ NOELI KUTLAMASI GEREKEN GUN 25 ARALIK. Ama sen hala bos yapiyorsun tam bir space tususun.

@yamaha1100yzf

@S. Hawking

istedigi yilbasini kutlayabilir. Ama gelipte sizin imaniniz zayifsa ben bilemem gibi imalarda bulunamaz. noelle yilbasinin tarihleri yakin diye 1tutamazsiniz. o zaman 2022 yilinda ramazan bayrami 1mayisa denk gelecek. Tüm dünya 1mayis isci bayramini degilde ramazn bayramini mi kutluyor olacak? Bossunuz

Blok diyebi tus var yukarda aciklamami yaptim

• quote:

quote:

quote:

@Dr. Flash @zathura93

@yamaha1100yzf

@S. Hawking

Blok diyebi tus var yukarda aciklamami yaptim

hala aciklama yaptim diyor ya. neyi acikladin sen hani. yilbasi baska kavmin bayramidir dedin sonra da yilbasiyla noelin farkliligini biliyoruz dedin. tutarsizsin.

• konuyu açan arkadaş masumca bir soru sormuş konuyu hemen tartışmaya çekmişsiniz. bırakın isteyen istediğini yapsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.