Şimdi Ara

Ygs yeni mufredat ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben 11.sınıfa geçtim geçtiğimiz 9 ve 10.sınıflarda ygs 'nin ana konularından olan sayılar bölme bolunebilme taban aritmetiği basamak kavramı ebob ekok görmedik acaba bunları ogrenicekmiyiz yoksa öğrenmiş mi kabul edicekler çok saçma olarak gerçekten kafam karışık örneğin 10.sınıfta analitik geometri karmaşık sayılar 2.derece denklem parabol binom kombinasyon permutasyon gördük ama onlar ygs kitaplarında yok eskiden 9.sınıf ygs idi şimdi 9 10 mu oldu 11.sınıfta alan seçtik kitap almaya gidicemde nasıl kitap aliyim ygs matematik için 9-10 ayrı mi aliyim yoksa tek ygs kitabımı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 9-10 ayrı al bence..büyük ihtimal sizin dönemde sınavın içeriği değişecek..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söyleme öyle ha 2019 da degisicek diye biliyorum teog ile liseye girenler yine teog gibi benzeri bir sistemle giricekler diye biliyorum

• Sayilar obeb filan orta okul konulari zaten lisede gosterilmiyor.
    Ygs ye dahil.

• Karmasik sayilar 10da degilki 11.sinif matematigi

• BabyFace57 kullanıcısına yanıt
    Işte o eski müfredat 10.sınıfta görüyoruz artık.Ama çok saddlestirilmis hali i^2 ile ilgili işlemler sonra analitik geometride bu seneydi.

• Sinav sistemi buyuk ihtimal degisecek. YGS-LYS ayrimi yapma. Sinif sinif calis, simdiden cok dert ediyor gibisin.

• Dert değil de konular değiştiği için kaygılarım var nasıl kaynak kitap aliyim diye birde bize 9.sınıfta igeetilmeyen konular var örneğin temel kavramlar sayılar basamak kavramı taban aritmatogo bolunebilme ebob ekok felan bunlar ogretilmedi bize ygs sinavin dada bazıları orta okul konusu diye öğrenmiş kabul edilmeyiz inşallah sen ne düşünüyorsun bu konuda ? Ve nasıl kitaplar aliyim ?

• YGS-LYS damgali kitap alman hata olur. Sinif kitabi alman daha dogru. Simdi yapman hereken 9 ve 10'u tekrar etmek. Sinav sistemini bilmeden sinav adina kitap almak yanlis.

• Anladim o zaman ayrı kitaplar aliyim peki yeni sistem gelirse çozduklerim boşa gitmez dini yani gidip sadece 12.sınıftan sormazlar sistem değişirse

• quote:

Orijinalden alıntı: RiigorM

Anladim o zaman ayrı kitaplar aliyim peki yeni sistem gelirse çozduklerim boşa gitmez dini yani gidip sadece 12.sınıftan sormazlar sistem değişirse

Sınavda sorulacak sorular buradaki öğretim programlarından gelecek;
    http://ttkb.meb.gov.tr/www/guncellenen-ogretim-programlari/icerik/151
    Sizin devrenin müfredatı buradakiler. Onun dışında bir şey olmaz, sen şimdi 9-10 tekrar et. Okul açılınca 11. sınıfa kitapları + 9,10 kitaplarıyla devam et.
    Sınıf kitabıyla çalışırsan pişman olmazsın ama YGS-LYS kitabından çalışırsan müfredat değiştiği için bazı konular çıkartıldığından pişman olabilirsin.

• RiigorM R kullanıcısına yanıt
    Bu ne heyecan kardeşim daha koskoca 2 senen var sıfırdan başlasan 10kya girebilirsin bu 2 senede. Sadece 12den sormazlar merak etme :)

• Mesela fen simetri ygs alsam gördüğüm konuları gözden görmediklerini içinde ara sınıf kitaplarıyla idare etsem nasıl olur yoksa senin dediğin gibi 9-10 mu almalıyım ayrı ayrı ilıcak diye hoşuma gitmiyor o ygs kitaplarının icinde de marmaisk sayıdır analitik geometridir 2.derece denklemi parabol binom vs olmayacak :(
    Bunlar lys konusu demek ıstiyorum ama 11.si if alan seçip dagilsigimiz için 9- 10 uba oluyor dini ?

• quote:

Orijinalden alıntı: RiigorM

Mesela fen simetri ygs alsam gördüğüm konuları gözden görmediklerini içinde ara sınıf kitaplarıyla idare etsem nasıl olur yoksa senin dediğin gibi 9-10 mu almalıyım ayrı ayrı ilıcak diye hoşuma gitmiyor o ygs kitaplarının icinde de marmaisk sayıdır analitik geometridir 2.derece denklemi parabol binom vs olmayacak :(
    Bunlar lys konusu demek ıstiyorum ama 11.si if alan seçip dagilsigimiz için 9- 10 uba oluyor dini ?

Bak kardeşim sizin sınav sisteminin değişme olasılığı yüksek olduğundan sen YGS-LYS olarak düşünme, üniversiteye giriş sınavına çalışıyorum olarak düşün. 11'de tüm konulara çalış ayırt etmeden. 11. sınıf yazı belli olur sistem o zaman daha net çalışırsın. Şimdi boş durmak istemiyorsan aç 9-10 çalış.

• Anladım ama 11.sinif yazı çok geç olmaz mi bu sene 11.sinifin yanında ne yapmalıyım ?

• Dedigim gibi 11 yaninda onceki seneler (9-10) gordugun konulari tekrar et.

• 11.sinifin yanında fem simetri almayi düşünüyorum önerirmisiniz Gördüğüm konuları çözüp görmeyip goreceklerikimi sırayla çözerim diye düşünüyorum ?.Son birsey daha mesela eskiden de 10.sinif konuları ygs de değildi şimdide ygs kitaplarında olmayacak aynı şey gibi.

• Olabilir ama cok sıkma kendini.
    Simdi mufredat degistiginden yerler degisti hep. YGS-LYS sistemi devam etse bile YGS sadece 9'u kapsamaz cunku mesela 11'de bazi YGS konularini goreceksiniz.

• Yani kesin bir çizgiyle ayrılmaz diyorsun ygs lys konuları o zaman tek kitap almak daha mantıklı o ygs matematik bittiğinde lys matematik adına kitaplar almaya başlarız zaten ların içinde de bizim 10. Sınıfta 11.sınıfta gördüğümüz konular olur.

Bu arada yeni bir bilgi bu sene 11.sınıfın mufredatina baktım sayılar ve cebir diye bir ünite var o konular ışte taban basamak ebob ekok bunun icinde mi acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RiigorM -- 24 Ağustos 2015; 11:52:48 >
  • Selam dostum. Seninle daha önce özelden konuşmuştuk zaten. Bende senin gibi 11 e geçiyorum ve belirsizlik beni kaygılandırıyor. Gerçi hoş her halta kafayı takan sanki YGS yarınmış gibi şimdiden stres yaşayan bir tipim.ama şunu gördüm ki önceden böyle takıntı haline getirenler sonradan hüsrana uğrayanlar. Tatilde evde pineklemekten oluyor sanırım bana da. Kafaya takmamaya çalışıyorum o yüzden. Ne de olsa biz ne yaparsak yapalım şuan hala hiçbirşey belli değil. En azından tempolu çalışacağımız zaman daha belirgin olacak.ben sana da şimdiden kafa yormamani öneririm. Biraz daha düşünüp durursam ben kafayı yiyeceğim çünkü.ayrıca eğitimcilerin eli de armut toplamaz herhalde. Bırak onlar düşünsün benim yerime senin yerine. Bizde sadece çalışıp armutunu yeriz işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalem99 -- 24 Ağustos 2015; 12:01:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.