Şimdi Ara

YGS Türkçe için yeterli mi şimdilik?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2.30 saatte 200 türkçe sorusu çözdüm. Çoğunluğu paragraftı, bazılarını gözümle çözüdm bazılarına uğraştım. Sözcükte anlam, dilbigisi vs konular da vardı. Toplam 24-25 yanlışım var, diğerleri doğru. O yanlışlar da uzun süre çözdüğümden tamamen kafamın başka yere gittiğinden yanlış çıktı. Hızlı okuma dışında nasıl arttırabilir paragraf sorularındaki ve diğer konulardaki doğrularımı?

Edit: Hedefim anlaşılabileceği gibi en az 38 net.

Saat fazla mı bu kadar soruya? Hocalar kitapları komple ödev veriyor ama millet arkadan geçirip yapıyor. Ben onlara da uğraşmaya çalışıyorum. Yine paragrafları dayarlar diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi machine man -- 28 Ekim 2012; 16:58:22 >

• Yukarı
  • 2.30 saat 150 dk sanırım? Süre normal, 200 soru bir süre sonra ivmeyi azaltır düşünecek olursak.

Edit: Yanlış daha az olmalı bence ama dedigim gibi 200 soru arka arkaya kafa durabilir. Paragraf yanlısları(kitap okuma gecmisin varsa) soru çöze çöze düzelecektir diye düşünüyorum tabi sınav anı vs garanti veremeyiz.

Çalışmaya devam, başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArchiStudent -- 28 Ekim 2012; 18:27:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultrAslan.33

2.30 saat 150 dk sanırım? Süre normal, 200 soru bir süre sonra ivmeyi azaltır düşünecek olursak.

Evet, 150 dakikaya tekabül ediyor :D Ne yönden azaltır?
  • Neden bir anda yükleniyorsun ki? Günlük 20-30 türkçe çözsen yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blizzard_onur

quote:

Orijinalden alıntı: ultrAslan.33

2.30 saat 150 dk sanırım? Süre normal, 200 soru bir süre sonra ivmeyi azaltır düşünecek olursak.

Evet, 150 dakikaya tekabül ediyor :D Ne yönden azaltır?

Ekleme yaptım az önceki mesaja
    Beyin yorulur bu yüzden anlama uzun sürebilir kanımca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: CooRDeLia

Neden bir anda yükleniyorsun ki? Günlük 20-30 türkçe çözsen yeterli.

Biliyorum ama bu ödevdi, 100 soru daha var ama onları sonraya bıraktım. Genel olarak sonraya bıraktığımdan çoğunu bitireyim dedim.

@Ulstraslan: Yanlışların çoğu o yüzden çıktı zaten, normalde böyle yüklenmezdim. Umarım artar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Biliyorum ama bu ödevdi, 100 soru daha var ama onları sonraya bıraktım. Genel olarak sonraya bıraktığımdan çoğunu bitireyim dedim.

@Ulstraslan: Yanlışların çoğu o yüzden çıktı zaten, normalde böyle yüklenmezdim. Umarım artar.

Ben günlük 35-45 arası paragraf çözüyorum. 2 oturumda çözüyorum. İlki 20 ise ikincisi 15-20 bu şekilde yapıyorum. Bunu daha sonra oturuma göre soru sayısını artırmayı düşünüyorum. Sende bu şekilde yapabilirsin.

Zamanında yapmayıp son günlere bıraktıysan kötü olmuş . Herşeyi zamanında yapmak önemli. Kitap okuduğum halde bir anda 200 türkçe sorusu çözemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooRDeLia -- 28 Ekim 2012; 18:40:21 >

• quote:

quote:

quote:

Ben günlük 35-45 arası paragraf çözüyorum. 2 oturumda çözüyorum. İlki 20 ise ikincisi 15-20 bu şekilde yapıyorum. Bunu daha sonra oturuma göre soru sayısını artırmayı düşünüyorum. Sende bu şekilde yapabilirsin.

Zamanında yapmayıp son günlere bıraktıysan kötü olmuş . Herşeyi zamanında yapmak önemli. Kitap okuduğum halde bir anda 200 türkçe sorusu çözemem.

Her gün paragraf çözmekten sıkılıyorum, diğer derslerin arasında çözmeye çalışıyorum. Oturumlara ayırmak mantıklı. Deneyeceğim.

Kesinlikle kötü oldu :D İyi kitap okurum, eskiden romanları 2 günde bitirdiğim de olmuştur ama yine de zamanla yarıştırdım kendimi biraz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Her gün paragraf çözmekten sıkılıyorum, diğer derslerin arasında çözmeye çalışıyorum. Oturumlara ayırmak mantıklı. Deneyeceğim.

Kesinlikle kötü oldu :D İyi kitap okurum, eskiden romanları 2 günde bitirdiğim de olmuştur ama yine de zamanla yarıştırdım kendimi biraz.

Önceleri bende sıkılıyordum şu an zevkle çözüyorum. Zamanla alışıyorsun merak etme .

• her gece yatmadan önce 2 paragraf testi çöz zamanla hızlanırsın
  • Sınava kadar her gün 10-20 tane çözmeye bakın hocam, yararını göreceksinizdir
  • her gün 1 türkçe denemesi çöz.Geçen sene başladığımda netler 31-32 civarında geliyordu süre de ucu ucuna yetişiyordu(bazen yetişmiyordu bile).2-2.5 ay boyunca her gün bir deneme çözdüm netlerim 37-38 civarı gelmeye başladı sürede bayağı kısalmıştı.Sınavda 36 d 4y yaptım tahminimce 44-45 dk sürdü türkçe.Bu aralar hala devam ediyorum her gün bir denemeye.Ortalama bi türkçe denemesi 23-27 dk arası bitiyor.1Y Yada 2y çıkıyor.Tavsiye ederim yani sağlam yöntemdir

Not:sayısalcıyım
  • Gereksiz yere kendini yormuşsun 50 tane çözsen de aynı işe yarardı. 200 tane çözmekle 50 çözmek arasında pek fark yok bu paragraf sorularında.
  • Gereksiz is 100 fizik sorusunu yeğlerim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.